• Sunflora

    FY FAN FÖR SOC!!

    Vad angav socialen för orsak till att du inte fick bli familjehem till pojken när du ansökte om att vara det? Socialen försöker i första hand placera barnen hos en släkting eller anhörig, nekade socialen din ansökan måste det ha berott på att du inte var lämplig eller att din dotter motsatte sig det. 

    Socialen har inte hotat din dotter de berättade konsekvenserna, det låter inte som att din dotter har förmågan att ta hand om två barn när hon inte ens kan ta hand om sig själv. 

  • Sunflora
    Anonym (Mormor) skrev 2023-10-26 18:22:19 följande:
    Lille man bodde bara hos mig för att få tak över huvudet å mat i magen typ...
    Dom har inte gjort nån utredning på mig....

    Jag ser det som ett hot, men, men så kanske inte är fallet, men ändå.

    Okej, jag tolkade det som att du ville att pojken skulle fortsätta bo hos dig. 


    Hade det varit bättre om socialen inte sagt något och det kommit som en överraskning för din dotter att det blivit LVU? För det hade varit alternativet. 

  • Sunflora
    Anonym (Mormor) skrev 2023-10-26 22:56:50 följande:
    Jag vill ha han kvar, men istället för att göra en utredning på mig så valde dom att placera ut honom till nån främling.

    Han bodde först hos mig med sin mor och storebror i 2 månader
    Sedan med sin far hos farfar i 9 dagar, för soc hade sagt till lille mans far att tar du inte lille mannen därifrån, alltså från min dotter som inte har nån vettig stans att ta vägen så hämtar vi honom och placerar ut han och han valde att åka, men sedan så skulle farfar med sambo åka bort och vill inte ha sin son med lille man kvar ensamen där och på så sätt fick lille man flytta hem till mig och efter exakt två månader hos mig, sin mormor, så flyttar dom lille mannen till en främmande familj iallafall.
    Du bad inte om att få en utredning, man måste öppna munnen och berätta vad man vill socialen kan inte läsa tankar. Barn laveras bara hos främlingar om ingen i familjen kan ta barnen eller om släktingarna bedöms som olämpliga. 
  • Sunflora
    felicityporter skrev 2023-10-27 01:07:56 följande:
    Min familj bad om en utredning men fick inte det. Det går med andra ord inte alltid rätt till om man har oturen att få en häxa till socialsekreterare.
    Motsätter sig föräldrarna brukar socialen lyssna på dem. 
  • Sunflora
    felicityporter skrev 2023-10-27 01:24:41 följande:
    Inte i mitt fall, hon körde sitt egna race. Eftersom socialsekreterare har för mycket makt och frihet att göra som de vill utan vidareä översyn, tyvärr... Det SKA inte gå till så, men i praktiken kan det dessvärre göra det.
    Det finns garanterat ett skäl till varför de gjorde så. Socialen är inte onda häxor som kidnappar barn för att jävlas. I första hand ska barnet placeras hos anhöriga det står i socialtjänstlagen det är först om släktingarna är olämpliga eller inte vill som barnen placeras hos främlingar. 
  • Sunflora
    Anonym (S) skrev 2023-10-27 03:46:25 följande:
    Det kan vara ett skäl till varför släktingplaceringar inte är lämpliga, ja. Det är för mig en neutral åsikt.
    Alla släktingar ÄR ju inte lämpliga, om de exempelvis sätter en vuxens behov före barnens bästa (tex låter en förövare träffa sina barn).

    Om soc baserade sin bedömning kring en lojalitetskonflikt i ert fall vet jag ju inget om. Jag förklarade enbart varför dina släktingar inte kunde få en utredning om socialtjänsten redan i första bedömningen ansett dem som olämpliga.

    Jag misstror som sagt inte din upplevelse överhuvudtaget.
    Det är svårt att bli av med umgängesrätten, familjehemmet ska underlätta kontakten mellan barnet och de biologiska föräldrarna annars riskerar de att bli av med uppdraget. Vi måste alltså låta barnen träffa sina förövare, socialen ska också jobba för återförening. Det var därför jag slutade som familjehem. Att tvinga ett barn som gör allt för att komma därifrån att träffa sin våldtäktsman regelbundet är fruktansvärt. Ingen skulle någonsin utsätta en vuxen person för något sådant men barn har inga sådana rättigheter. 
Svar på tråden FY FAN FÖR SOC!!