• Anonym (S)

    FY FAN FÖR SOC!!

    Förlåt men det är alltid så intressant med dessa 
    Hata-soc-trådarna för det finns aaaaaldrig nåt problem...

    Men varför vräktes din dotter?
    Det får en hyresvärd ju inte göra hursomhelst. Aningen har hon inte betalt hyran enligt avtal eller så har hon stört.

    Och socialtjänsten omhändertar inte bara för att en förälder står utan bostad. Bor många barn på vandrarhem och tillfälliga boenden.
    Något i hennes beteende är det ju om du inte stod ut med henne.
    Det behöver ju inte vara missbruk. Det kan vara att hon exempelvis inte tar ansvar för sin situation som i sin tur påverkar barnen. Det är omsorgsbrist.

    Socialtjänsten har inte hotat henne.
    De har berättat att de ser läget som allvarligt.
    Antingen ser hon allvaret själv och går med på frivillig placering eller så måste de gå via domstol.
    Det är inte att hota, det ingår i deras jobb.
    Varför de ser det som allvarligt bör stå i den utredning som hon har fått.

  • Anonym (S)
    Anonym (Anna) skrev 2023-10-25 11:40:34 följande:
    Nja, jag kan ändå förstå att man undrar hur soc resonerar genom att sätta ett barn i familjehem hellre än att låta hen bo kvar hos mormor som barnet troligtvis har en bra och trygg relation med. Att få bo kvar där borde ju vara det bästa för barnet i första hand.
    Undra kan man göra.
    Finns dock inget i texten som säger att det finns en trygg anknytning eller att TS är särskilt lämplig för att vara familjehem åt yngsta barnet.
    Man blir inte lämplig bara för att man är släkt.

    Kanske dottern motsatte sig det och socialtjänsten såg att barnet skulle hamna emellan?
    Kanske ser socialtjänsten att TS inte riktigt ser mammans problematik och då inte kommer kunna agera neutralt och helt i barnets bästa.
    Kanske TS är för gammal.
    Kanske TS har egna problem som gör henne olämplig.

    Ja finns många kansken som vi inte vrt någonting om...
    Det jag som sagt reagerade på var att TS skriver att det inte finns några problem...förutom att dotterns beteende är så jobbigt att hon själv inte stod ut, att dottern blivit vräkt och dessutom motsatt sig förslag på åtgärder från socialtjänsten...
  • Anonym (S)
    felicityporter skrev 2023-10-27 01:13:56 följande:

    Som sagt min mamma och pappa är absolutister, min mamma drar det till och med så långt som att inte ens dricka kaffe. Min storebror arbetar själv på soc men på ekonomiskt bistånd och hans sambo är chef på ett företag som levererar mat åt reatauranger som O'Learys. De gjorde ingen som helst utredning av deras lämplighet, trots att de bad om det. Barnen placerades hos kompletta främlingar i en främmande kommun. Jag bara berättar hur det kan gå till... Har inte velat tala om det innan men det behövs uppenbarligen eftersom tilltron till socialen är för stor i Sverige. Tyvärr...


    Socialtjänsten ska enligt socialtjänsten göra en bedömning om barnet ska släktingplaceras men beaktan av barnets bästa kommer i första rummet.
    Om de redan i första bedömningen kommer fram till att det är olämpligt görs ju ingen vidare utredning om lämplighet att vara familjehem. Så att dina föräldrar och andra släktingar är fantastiska spelade kanske ingen roll utan olämpligheten kan ha legat i relationen er emellan, att de exempelvis skulle hamna i en lojalitetskonflikt eller något liknande skäl.
  • Anonym (S)
    felicityporter skrev 2023-10-27 02:17:18 följande:
    Ok, tro det om det får dig att sova bättre om nätterna, jag kan ju inte övertyga dig om att socialtjänsten har fel och brister, självklart.
    Nu misstolkade du nog mig.
    Jag misstror inte din upplevelse över huvudtaget. 
    Jag enbart förklarar.
    Socialtjänsten gör ingen utredning om de kommer fram att släktingplacering är olämplig redan i första bedömningen.
    Bedömning är inte samma som utredning.
  • Anonym (S)
    felicityporter skrev 2023-10-27 03:26:52 följande:
    Det låter som du legitimerar deras agerande genom att det skulle ligga någon slags s.k. lojalitetskonflikt i barnens placering och därför anser att soc agerat helt korrekt. Jag opponerar mig självklart mot detta. Men jag förstår samtidigt att vanliga människor varken vågar eller vill tro att detta kan hända och säger därför inget mer.
    Det är tragiskt i vilket fall som helst och de största förlorarna är givetvis barnen.
    Det kan vara ett skäl till varför släktingplaceringar inte är lämpliga, ja. Det är för mig en neutral åsikt.
    Alla släktingar ÄR ju inte lämpliga, om de exempelvis sätter en vuxens behov före barnens bästa (tex låter en förövare träffa sina barn).

    Om soc baserade sin bedömning kring en lojalitetskonflikt i ert fall vet jag ju inget om. Jag förklarade enbart varför dina släktingar inte kunde få en utredning om socialtjänsten redan i första bedömningen ansett dem som olämpliga.

    Jag misstror som sagt inte din upplevelse överhuvudtaget.
Svar på tråden FY FAN FÖR SOC!!