• Agda90

    FY FAN FÖR SOC!!

    Anonym (Kimchi) skrev 2023-10-25 08:26:02 följande:

    Socialtjänsten borde ju ha varit inkopplad redan innan vräkningen. Hyresvärden borde vara skyldig att anmäla till soc om det leder till vräkning och minderåriga barn är inblandade. 
    Vad var det för beteende som Ts inte stod ut med? Varför inte söka hjälp för detta då. Nej då hivar Ts ut dem! Sedan undrar Ts varför hon inte får ha minsta barnet?! Hon är ju totalt olämplig att ha hand om barnet när hon visar hur hon agerar. Vad var hon för hjälp för att inte dottern skulle bli vräkt? 


    Sedan gapa om hot från Soc och annan skit. Nä du samma skrot och korn. Två barn som kommer i kläm. Det kanske inte finns någon fungerande pappa till den minsta. Tragiskt. Bara så jävla tragiskt hela skiten. 


    Klart Ts drar från tråden då hon inte får medhåll alls. 


    När någon riskerar vräkning anmäls det både till Kronofogden och till soc. Man får inte vräka någon innan detta är gjort. 
  • Agda90

    Varför blev din dotter vräkt?
    Varför kastade du ut henne?
    Med vilken motivering blev din dotters barn familjehemsplacerat`?
    Vad var det för krav soc ställde på din dotter?

    Det låter mer som att din dotter inte var kapabel att ta hand om sig själv och sina barn än att soc gjorde fel

  • Agda90
    Anonym (Anna) skrev 2023-10-25 11:40:34 följande:
    Nja, jag kan ändå förstå att man undrar hur soc resonerar genom att sätta ett barn i familjehem hellre än att låta hen bo kvar hos mormor som barnet troligtvis har en bra och trygg relation med. Att få bo kvar där borde ju vara det bästa för barnet i första hand.
    VI vet inget om relationen med mormor. Mormor kastade ut sin egen dotter med barn så då kan man ju undra. 
  • Agda90
    Anonym (Anna) skrev 2023-10-25 14:42:43 följande:
    Anonym (S) skrev 2023-10-25 12:10:42 följande:
    Undra kan man göra.
    Finns dock inget i texten som säger att det finns en trygg anknytning eller att TS är särskilt lämplig för att vara familjehem åt yngsta barnet.
    Man blir inte lämplig bara för att man är släkt.

    Kanske dottern motsatte sig det och socialtjänsten såg att barnet skulle hamna emellan?
    Kanske ser socialtjänsten att TS inte riktigt ser mammans problematik och då inte kommer kunna agera neutralt och helt i barnets bästa.
    Kanske TS är för gammal.
    Kanske TS har egna problem som gör henne olämplig.

    Ja finns många kansken som vi inte vrt någonting om...
    Det jag som sagt reagerade på var att TS skriver att det inte finns några problem...förutom att dotterns beteende är så jobbigt att hon själv inte stod ut, att dottern blivit vräkt och dessutom motsatt sig förslag på åtgärder från socialtjänsten...

    Vi vet ju ingenting om situationen egentligen, varken om familjehemmet var ett bättre val än att barnet får bo hos mormor eller inte.


    Jag tänkte främst för att TS själv skrev ?varför kunde han inte få vara hos mig?. Självklart finns det ju massor av info vi inte vet, och kanske fick hon veta varför det inte var rimligt, men minimum vore ju att soc kommunicerar sånt här även till TS, om barnet bodde där just då.


    TS är inte vårdnadshavare så soc får inte kommunicera till ts om beslutet gällande familjehem
  • Agda90

    Soc har alltså ställt helt rimliga krav på din dotter för att man ska få hjälp från soc. Man måste hjälpa sig själv för att kunna få hjälp.

    Är man arbetslös och inte har något fysiskt hinder så ska man ställa sig till arbetsmarknadens förfogande genom att skriva in sig på arbetsförmedlingen. 
    Din dotter verkade tycka att reglerna inte omfattar henne. Att inte vilja skriva in sig på af är ett tecken på att man inte är intresserad att bli självförsörjande och ha sitt barns bästa för ögonen. Så soc har inte agerat fel.

    Din och din dotters relation kan absolut spela in varför man valde att familjehemsplacera pojken hos ett familjehem och inte hos dig. Där har du spekulerat hel vilt och ansett att soc är korkade idioter. 

    Din dotter verkar inte vara särskilt stabil när hon väljer att vara hemlös framför att göra sitt yttersta för att få ha tak över huvudet och mat på bordet så att hon kan ta hand om sin barn. 

Svar på tråden FY FAN FÖR SOC!!