Inlägg från: Anonym (Snowihite) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Snowihite)

    Ångrar att jag steriliserade mig förra året

    Detta är ett problem som dyker upp hos både kvinnor och män som steriliserat sig. Man gör vad som känns rätt i den situation man just då lever i, men livet händer med separationer/skilsmässor, nya förälskelser och nya relationer.

    Har i min närhet exempel på hur en man steriliserade sig efter 3:e barnet i ett tidigare äktenskap. Nu lever han tillsammans med en kvinna utan barn.  Idag vill de inget hellre än att bli gravida. Mannen ångrar sin sterilisering och nu försöker de på alla sätt att ändå via IVF bli gravida. Han mår verkligen inte bra av det här. 

     

  • Anonym (Snowihite)
    Anonym (Maria) skrev 2023-10-21 16:34:07 följande:

    Inte för att vara nån partypooper nu men jag var i din sits för några år sedan. Nykär och ville ha barn. Dock var resan till IVF också resan till slutet på relationen.. så här sitter jag nu skuldsatt, utan barn och ingen partner ... 

    Så ta det lugnt och verkligen verkligen tänk efter före så du inte sveps med av förälskelse och gör saker du bittert får ångra sen. Att genomföra IVF är ingen dans på rosor för ett förhållande och allra helst inte i början när ni inte känner varandra så bra än. 

    Mitt råd är att vänta och se vart detta förhållande leder nånstans och om det håller att bygga ett föräldraskap på. Är du ung har du tid att vänta. 


    Instämmer

    Min bror och hans nuvarande hustru har varit gifta i 5 år nu varav halva tiden och en massa pengar gått åt till detta. Min bror är nästan knäckt och snart rasar väl relationen också. 

    Därför är det så viktigt att att man tänker efter före sterilisationen. Min bror var bara 35 när han gjorde detta, Trodde att det skulle vara praktiskt men idag ångrar han sig bittert
  • Anonym (Snowihite)

    Självklart ska TS försöka. 
    Men också vara lite beredd på att det inte går så lätt för alla. 

    Min bror och hans hustru tänker göra ett försök till om det inte lyckas ger de upp.  Jag hoppas av hela mitt hjärta att de lyckas. Min bror känner det som om allt är hans fel men tydligen så är det inte så enkelt.  Jag tror nog att deras relations överlever oavsett hur det går.  

    Önskar TS allt gott och att det fungerar för dem. 

Svar på tråden Ångrar att jag steriliserade mig förra året