Inlägg från: Fjäril kär |Visa alla inlägg
  • Fjäril kär

    Ångrar att jag steriliserade mig förra året

    Var beredd på att få betala allt med IVF. Du anses inte vara i behov av den sortens hjälp om du själv valt att sterilisera dig och då får du betala allt själv. Fundera först på om du har råd med det då vi snackar hundratusentals kronor. 

    Varför känns det som att du ångrar dig? En sterilisering innebär inte att din biologiska klocka slutar ticka. Självklart kan en biologisk längtan finnas kvar, men det betyder inte per automatik att det är samma sak som att du ångrar dig. 

  • Fjäril kär
    Anonym (Olika syn) skrev 2023-10-21 19:21:42 följande:
    IVF gjorde mig och min sambo att vi kom närmare varandra än någonsin eftersom vi delade kampen tillsammans. Verkar som att ni inte hade en stark relation till att börja med och er relation kan absolut inte representera alla andra som genomgår IVF. 
    Hur stark relation man än har är det ingen garanti för att det klarar en påfrestande ivf-behandling för att du inte kan veta hur det egentligen påverkar en.  Självklart är det en förutsättning att man känner varandra väl om man ska ta sig igenom det tillsammans men det är ingen garanti.   Så att ni höll ihop kan inte heller representera att alla starka par automatiskt kommer klara IVF.  
  • Fjäril kär
    Anonym (Olika syn) skrev 2023-10-21 21:11:21 följande:

    Vilket korkat svar. Jag svarade personen ovan eftersom han har en dålig erfarenhet och säger till TS att tänka efter gällande IVF eftersom relationen tog stryk och han själv lämnade sin partner och hon blev knäckt. Det var inte hans partner som genomgick alla tuffa hormonbehandlingar som valde att lämna honom. Nä åskådaren valde att lämna.


    Att han sedan vädjar TS att tänka efter att påbörja en behandling eftersom han har en dålig erfarenhet tycker jag är dålig stil. Varför ska TS Inte ta chansen att försöka få barn om hon vill det tillsammans med sin partner för att åskådaren, som inte genomgått alla hormonbehandlingar, har en dålig erfarenhet och valde att lämna sin partner som faktiskt var den som kämpade med alla hormonbehandlingar. Det finns många som genomgår IVF och 70% av alla som gör det lyckas bli gravida. Så ja, jag tycker att jag är en av representanterna eftersom jag tillhör en av de 70%. Det vore galenskap att inte försöka bara för att en person på ett forum haft dålig erfarenhet. TS som sagt, det är 70% att lyckas på 3 försök, dvs 30% att inte lyckas på 3 försök. Du gör ditt egna val! 


    Svaret handlade väl ingenting om att lyckas bli gravid. Hur får du det till det?  Det var aldrig frågan. Jag poängterade att ingen kan veta hur en IVF- resa kan påverka ens förhållande och att det inte är en garanti att det håller även om man har ett stabilt förhållande i grunden . Det kan påverka båda på olika sätt man aldrig kunnat föreställa sig. 
Svar på tråden Ångrar att jag steriliserade mig förra året