Inlägg från: Anonym (?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (?)

    Sveriges ekonomi

    KillBill skrev 2023-11-20 17:19:04 följande:

    Visste ni att med SD och de övriga högerpartiernas budget så ökade glappet mellan vad friska och funktionsnedsatta, handikappade samt sjuka får betala i skatt på sin inkomst.

    Är du funktionsnedsatt kan du få betala 1 336 kr mer i skatt varje månad..


    Visste du att Magdalena Andersson som finansminster för tre år sen sänkte skatten med 5% för alla som tjänar över 60 000 kr/månad? En gåva till överklassen.
  • Anonym (?)
    KillBill skrev 2023-11-20 19:06:03 följande:
    Ja det har varit högermajoritet i riksdagen sedan 2006 så det var en logisk följd av detta. Enda chansen att komma bort från orättfärdig politik skulle vara om folk väljer att rösta rödgrönt i stället för SD och de övriga högerpartierna så att majoriteten i riksdagen blir annorlunda. 

    S jobbade i alla fall för att ta bort funkisskatten SD och högern gör nu tvärtom..
    Är det logiskt att Löfven/ Andersson sänkte skatten mer för de som tjänar mest än vad Reinfeldt/ Borg gjorde? Varför är det logiskt bara för att S styrde i minoritet?

    Det var deras egen budget som förslaget fanns med i.
  • Anonym (?)
    KillBill skrev 2023-11-20 19:19:44 följande:
    Det är så parlamentarisk demokrati fungerar. Man lär sig sådant i skolan. Har man inte majoritet i kammaren så måste man göra upp med andra partier. Förslaget med sänkt värnskatt var en uppoffring till Liberalerna det parti som SD nu har lierat sig med. 
    Man måste inte heller sitta i regeringen om man inte kan få en bra uppgörelse med andra partier. Det är inget tvång.

    Hur kommer det sig att både Reinfeldt och SD kunde samarbeta med Liberalerna utan att behöva gå med på att enskilda skattesänkningar för höginkomsttagare? Är Magdalena Andersson en sämre förhandlare än M och SD?
Svar på tråden Sveriges ekonomi