Inlägg från: Anonym (Två förlossningar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Två förlossningar)

    Berätta om era förlossningar!

    Båda mina barn har varit ruckbara in i det sista, men fick ändå två helt olika förlossningar. Ska försöka hålla mig kort nu..,

    Första barnet, fick hinnsvepning på förmiddagen, värkarna började vid kl 19, vattnet gick vid kl 03, på sjukhuset kl 04 och var öppen 6cm, sedan helt öppen vid kl 10 och han är utplockad med snitt kl 15. Så totalt 20h från första värken till bebis ute. Fick gå omkring i flera timmar och göra knäböj etc för att han inte ville ner med huvudet i "kanalen". Fick ryggmärgsbedövning och det gjorde att värkarna stannade upp, så fick värkstimulerande men det funkade inte. Efter att ha varit helt öppen i 4h så beslutade de om snitt och han var sedan ute på några minuter.

    Andra barnet, fick hinnsvepning på torsdag e.m.. Kände ingenting och trodde inte det skulle hjälpa. Lördag kl 06.30 vaknade jag av kraftiga värkar, det gick från ingenting till 3 värkar på 10min på en timme. Inne på sjukhuset kl 8.00, var öppen 1cm. Kul :-/ Men fick ryggmärgsbedövning och vid kl 12 tog de hål på hinnorna. Satt på en boll och studsade med vatten forsande ur mig medan vi väntade. Vid kl 13 började krystvärkarna och jag var helt öppen och vid kl 14.20 var han ute. Totalt 8 h från första värken till bebis ute.

    Helt olika upplevelser Men när jag gått igenom andra förlossningen så förstår jag ju mer om den första, då fick jag inte ens krystvärkar. Första barnet är född på 40+4 och andra på 40+2.

    Nu tjatar jag på sambon om barn nr 3. Finns väl risk att hen kommer på 4 timmar då, de säger ju att vid varje förlossning halveras tiden :P

  • Anonym (Två förlossningar)
    Tjoppa12 skrev 2023-10-02 21:46:44 följande:
    Så det startade av hinnsvepning båda gångerna åt dig alltså? Jag har en hinnsvepning på måndag om det ser bra ut och om hon är kvar. Men ansåg man att det hade startat med andra, eller hade du typ haft pinvärkar ?

    Ja det där med att tiden halverats har nog stämt iallafall med min systers tre barn :) på gott och ont låter det som
    Jag skulle säga att det startade med hinnsvepning båda gångerna, även om hon sa att tappen (eller va de nu tittar på) var helt omogen med andra barnet. Hon sa att hon inte kunde göra hinnsvepningen pga det men körde runt så gott hon kunde med typ fingerspetsen. Och det satte igång 40h efter, de säger ju att hinnsvepning kan sätta igång det inom 48h :)

    Tjatade till mig hinnsvepning så fort som möjligt, hon sa att hon kunde göra tidigast dagen efter BF. Så jag fick den på 40+1. Hade pinvärkar 4 dagar tidigare, började på natten och trodde det var på gång. Men då gick det över med två alvedon, en varm dusch och att somna på soffan. Nu gick det inte överså jag ringde sjukhuset och de sa kom in om jag vill. Var bara 1cm öppen, men de sa att jag fick stanna och sedan gick det ju fort, öppnade mig de återstående 9 cm på 5h.

    Sedan vet jag inte om det påverkade, men jag googlade runt lite om sådant som kan sätta igång förlossningen (jag vet att det inte funkar, bebis kommer när bebis är redo, men tänkte att det kan ju inte skada) så testade lite sådant kvällen innan det satte igång också. För mig inkluderar det att stimulera bröstvårtorna, körde några minuter per bröst och sedan växlade jag. Gav mig lite sammandragningar, men de slutade så fort jag slutade stimulera. Sedan, jag vet inte ens om jag vågar erkänna det, men jag gav jag mig själv en orgasm innan jag sov på kvällen, det verkar ha gjort tricket för mig. Om man är desperat så testar man lite olika saker...

Svar på tråden Berätta om era förlossningar!