BuoBä skrev 2023-08-10 15:19:46 följande:
Jag tycker alltid ärtsoppa tar längre än 1,5h. Då är det halvkokta ärtor i vatten. För att få ärtorna mjuka och soppan simmig måste den koka i minst 2, gärna bortemot 2,5 timmar enligt min erfarenhet.
Jag använder GoGreen och blötlägger i 12 timmar.
2 timmar ?? Hur mycket vatten kokas bort då egentligen...
jag brukar ha som mall 1.40 tim ca. Och då kör jag nästan järnet på plattan, 5:an i 30 min först, sen 4:an till 60 min och efter det 3:an. Min teori att få dom mjuka är första tidens kok, alltså typ 30 min. Nu gjorde jag en ny sats igår, tyvärr for strömmen efter 1 timma så fick kasta hela satsen...
Men jag märkte att inget var fastbränt så det är möjligt att spisens plattor har tappat sin effekt. Ska prova köra på 6:an nästa gång i 30 min först, tydligen måste man våldkoka dom från början, som sagt, det är min teori. Återkommer när jag fått tag i annat märke.