Inlägg från: klyban |Visa alla inlägg
  • klyban

    Ärtsoppa, hårda ärtor

    Detta är ett problem som uppstår med ärtor och bönor ibland, och att tiden man innan använt inte längre fungerar och att man får öka/minska tiden.


    Hur löser du problemet, ja, det gör du genom att ta upp ärtor och smaka på och ser hur de är komna i tillagningen.


    Jag är en sån som gillar ärtsoppan mot att en del ärtor är sönderkokta, så jag tar soppan när detta uppnåtts.
    Du får hitta din du gillar, men mer tid krävs om de ska bli mjukare om de inte redan är.

    Din blötläggningen är tillräcklig, jag brukar köra 12h, så din tid räcker gott och väl.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    marshmallows skrev 2023-08-09 22:25:55 följande:
    Vad är det för tid du pratar om, koktiden eller vad ? Jag har haft go greens länge men nu sist fick jag kasta bort en hel sats, inga i princip gick få mjuka ! Jag skrev till dom om det och har haft en värdecheck på 60kr för det. Har du nåt annat märke att rekommendera för ärtsoppa kokning ?

    Har alltid fått anpassa koktiden på ärtsoppa, då den ibland behöver få koka rätt mycket längre pga de inte blir mjuka.
    Men den som inte ger sig, den får de mjuka.


    Koktid = tillagningstid, eller är din fråga av annan art?


     


    Kört go green endast.
    Och intressant fråga du ställer, finns det ens andra märken :o
    Borde göra, men tyvärr har jag ingen erfarenhet av andra märken.


    Säg till om du hittar andra märken och vart, så kanske man får chansen att hitta och testa annan stort själv.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Ärtsoppa, hårda ärtor