• Donttouchyummy

    Vlcd diet - start idag 22/7

    Hej alla glada! 
    Idag påbörjar jag min vlcd diet med hopp om att gå ner i vikt, väger i dagsläget 150kg till mina 173 cm.
    Har tidigare försökt gå ner i vikt men inte lyckats antingen gå ner eller behålla vikten.

    Har också sökt om att få göra en gastric sleeve men för att få remissen skickad måste man ha försökt gå ner i vikt på egen hand o fått det på papper...att man inte lyckas. 

    Vill skapa en tråd för att följa resan oavsett operation eller inte. Hoppas kunna hitta andra som också vill gå ner i vikt o kanske vill följas åt och inspirera varandra. Skicka gärna en kommentar om du också vill vara med, eller om du har några tips eller råd


  • Svar på tråden Vlcd diet - start idag 22/7
  • MsM84

    Vad är din plan på sikt? Vlcd kan vara lämpligt för att bryta gamla vanor och få snabba resultat, men är inget som du kan göra någon längre tid. Och om du ska ha en chans att få det att fungera på sikt behöver du hitta hälsosammare vanor. Vad har gjort att du gått upp i vikt? 

  • Donttouchyummy

    #MsM84 
    Jag förstår att det inte funkar på lång sikt men behöver en kickstart för att få bättre hälsa o för att få upp motivation. På längre sikt har ja tänkt portionskontroll, räkna kalorier, ta bort socker o skräpmat. 

    Hoppas också på att få en gastric sleeve som kommer hjälpa mig med att få bättre matvanor o hjälpa mig med portionskontrollen.

    Har tidigare försökt gå ner i vikt men max lyckats med tio kg o sen raskt gått upp allt igen. 

    Ja kämpar med en dålig ämnesomsättning o äter medicin för det dagligen, kämpar även med depression och ångest som gjort att ja behövt ta mediciner som gjort att ja gått upp massa kilon. Det och att ja har en kärlek till glass godis o skräpmat har gjort att ja gått upp till mina idag 150kg. Ingen ursäkt men det är sanningen. 

  • Anonym (E.)

    Hejja dig! Att viljan finns är bara ett gott tecken och att misslyckas är det förflutna. Kom ihåg att om du skulle "råka" fuska (vilket du inte ska) men då ska du bara glömma o hoppa upp i sadeln igen. Gå inte i fällan att något snedsteg har förstört allt o du lägger ner! Se vlcd perioden som just en period.  En period till snabb viktminskning och medvetenhet samt respekt för föda, motivation på köpet. 

    Vlcd kan få dig att omvärdera din hälsa och vad du stoppar i dig. Gastric sleeve, visst kan få dig gå ner men du kommer alltid att gå upp igen så länge du inte förändrar det mentala. Det är där det sitter nämligen. Jobba stenhårt på den mentala biten och hela förhållningssättet till kropp, hälsa och mat. Hela livet ska inte gå ut på att räkna kalorier, dieter, förbud, inte kunna äta gott, inte kunna äta vanlig mat, må dåligt, skuld, dåligt samvete osv osv. Det är målet på sikt. Du kommer klara detta!! 

  • Anonym (E.)
    Donttouchyummy skrev 2023-07-22 16:54:18 följande:

    Första dagen är tuff, sugen på allt möjligt redan. Hoppas det ska ge med sig snart.


    Ja det är jättetufft men du har ett mål. Det är inte vlcd för evigt :) om du börjar tänka på mat tänk då på alla goda och nyttiga maträtter du ska laga när du börjar äta vanligt igen. Skriv gärna upp dem :) de extrema hungerkänslorna kommer försvinna om några dagar. Ha nu järn vilja!! Vik dig inte!

    Försök dock att tänka mindre på mat och mer på ditt mål/vision och hur du ska fortsätta när vlcd är över. Skenar tankarna iväg på mat gör några knäböj ta en eller två morötter o drick ett stort glas vatten och sysselsätt hjärnan. Läs böcker som stärker din mentala hälsa och förhållande till mat.
  • Anonym (E.)

    Glömde säga en sak. Du kan hamna i jobbiga sociala situationer under denna tid. Människor som ifrågasätter det du gör, som kanske säger kom igen bara en fika. Kan vara middagsbjudningar allt möjligt. Stå då på dig. Jag skulle säga att det lättaste är att undvika sådana situationer under dieten

  • Donttouchyummy

    Ja kommer skippa alla middagsinbjudningar o stå på mig när folk erbjuder fika.. ja vill nå mina mål. Dag 2 idag, vaknade tog mina mediciner o en shake. 

    Det är jobbigt med tiden också, man la ner så mycket tid på mat o att äta o nu går de så snabbt så man vet inte vad man ska göra med all tid. Hoppas få mer ork så ja kan träna lite.

  • Donttouchyummy

    Mindre sug idag. Min syster vill också vara med o gå ner i vikt så har stöttning från henne. Hon ska räkna kalorier men inte pulverdiet.

Svar på tråden Vlcd diet - start idag 22/7