• nigl

    Letrozol och ägglossning

    Nomen123 skrev 2023-10-10 15:00:03 följande:
    Jag tror inte den Påverkas 🤔
    Har iofs ätit letrozol i 3 månader nu, eller 3 omgångar kanske man säger.. Ska ju inte fortsätta med det nu så vi får se om jag märker någon skillnad.. 

    Jag tror inte det heller men är inte helt hundra. 


    Nu har jag fått otroliga biverkningar av Letrozolen. Tog sista dosen (dubbel) häromdagen och i två dagar har jag varit helt fruktansvärt illamående, har t.o.m. varit tvungen att sjukanmäla mig så illa har det varit. Kräktes flera gånger igår. Trodde först jag var matförgiftad men hållit i sig för länge för det och magsjuka är det inte. Så måste vara Letrozolen. Fy 😅

  • nigl
    Phie84 skrev 2023-10-14 09:49:59 följande:

    Men usch! Din stackare ❤️
    Blev inget läkarbesök för mig, dom ringde å avboka me 1 timmes förvarning å sa att de finns inga andra tider. Ringde en klinik som samarbetar me regionen men ändå e privat. Fick tid nästa vecka för å ta prover å mannen ska lämna spermaprov. Känns som de blev så stort helt plötsligt. Vill bara ha Letrozol å funkar inte de då gör de inte. 


    Känner mig så kluven! Går även å väntar på mensen. Har alltid 25 dagar men e inne på dag 27 nu. Tog test i torsdags som va negativt. Tempen e fortfarande hög. så förvirrad. 


    Otroligt slitigt att må så illa. Håller i sig än. Nästan avskräckt från att bli gravid pga de här dagarna då jag mådde så fruktansvärt illa första trimestern sist, men det är ju såklart värt det 😌 förhoppningsvis går Letrozolen ur kroppen snart.. 

    Åh vad surt att de avbokade så nära inpå när du var inställd på att gå dit? Ja visst känns det stort, men skönt att få det gjort. Ska också försöka få en utredning om det inte blir någonting för oss den här cykeln. Ägglossning beräknad om en dryg vecka. 


    Men vad märkligt att den är sen? Är den aldrig det annars? Hade testat igen imorgon om jag var du om den inte dykt upp 🤞🏼

  • nigl
    Phie84 skrev 2023-10-14 18:02:41 följande:

    Mådde oxå otroligt illa sist ja va gravid, värdelöst! 


    Ja va så inne på å åka dit, jobba hemma för å kunna åka iväg å så blev de bara pannkaka.

    Börja logga min mens i app 2021 å cykel  har alltid varit 25 dagar. Så skevt! Mår skitilla just nu å molvärk men ingen mens. Ja sa till mig själv att har den inte kommit till på måndag så tar ja ett digitalt CB för å veta.


    Så tråkigt att det inte gick vägen. Otroligt surt när man är så redo? Synd. 


    Oj aldrig avvikande från 25 dagar? Det var oerhört regelbundet, vad skönt!! Om inga avvik så tänker jag att det borde vara något där? Jag hade sjukt mycket mensvärk samma dag/dagen innan jag plussade för några år sedan. Håller tummarna för ingen mens och ett plus på måndag! 

  • nigl
    Nomen123 skrev 2023-10-16 14:17:13 följande:
    Hur har det gått för dig? 🍂🧡

    Illamåendet avtar allt mer i och med att Letrozolen så sakteliga går ur kroppen, såå skönt för jag är verkligen helt utslagen. Blir inga fler doser oavsett hur det går framöver 😥 utsätter mig inte för detta igen. Usch. 


    Inväntar just nu ägglossning, började ta tester imorse men det var väldigt negativt. Så nu är det till att börja ligga varannan/varje dag 😅

    Hur har det gått för dig? 🧡

  • nigl
    Phie84 skrev 2023-10-16 14:32:58 följande:

    Nooooooooo =(


    Mensen kom med besked nu på lunchen. 


    Jäkla skit! Men nu har vi bestämt oss hemma att vi skall till doktorn tillsammans nästa vecka och ta prover och lämna spermaprov. Så bara invänta onsdag nästa vecka, vilket oxå skall vara min ÄLdag. Tänker att dom kanske kan spana då så vi vet. 


    Så trist att mensen dök upp? Och märkligt att den var så sen. 


    Har ni bokat tid att lämna prover eller hur går man till väga? Vi börjar ju tänka i de banorna här hemma också om vi ska boka tid på något sätt för att utreda. Vanlig gynekolog? 

  • nigl
    Phie84 skrev 2023-10-16 18:16:17 följande:
    Ja den bara dök upp cd29 istället för 25. Jättekonstigt!

    Ja vi har bokat tid på en klinik som tillhör regionen men även har en privat del. Vi ska först träffa en barnmorska som ger oss info å så ska vi lämna prover. Sen när alla prover kommit så får vi träffa läkare. 
    Märkligt ja när den i övrigt alltid är cd 25.

    Låter som en bra start! Var det lätt att få en tid? Ringde du? Där jag bor ser det ut som att det är egen remiss via 1177 som gäller 
  • nigl
    Phie84 skrev 2023-10-18 07:57:08 följande:
    Jättelätt att få tid. Blev chockad med tanke på att få tid på lasarettet inte va lätt. Där va de typ 2.5 månads väntetid här va de 3 dagar.
    Ja ringde å förklara att ja använder äl-stickor, gravtest, tempar, för in allt i app, har tidigare haft mf å även gått på letrozol å otvirelle.

    Hon bara sa - ja förstår å du gör allt. Självklart skall ni ha en tid.  
    Vad härligt med någon så tillmötesgående! För ja, vi gör ju verkligen allt? 
  • nigl
    Nomen123 skrev 2023-10-19 11:51:11 följande:

    Min mens kom den 14/10 så jag är på söndag påväg in i mitt fertila fönster igen.. Vi ska försöka även denna månaden sa vi, men utan letrozol och bara köra rosenrot och boosta med D-vitamin dagarna vid äl..

    Vi har även nu en inbokad tid för telefonsamtal med läkare och barnmorska inför IVF.. Den tiden har vi den 9/11
    Då ska vi även boka tid för äggplock. Så nu är det snart igång för oss.. 
    Vi har ju redan gjort vår utredning så långt. Så nu är det steg nr 2.. ❤️


    Så tråkigt att höra att det inte gick vägen den här gången med Letrozolen men bara att försöka igen! Vad är det för D-vitamin du tar? Är det tablettform? 


    Vad skönt att det finns en bokad tid för samtalet med IVF ❤️ den bollen är ju verkligen i rullning nu då, spännande och läskigt. Håller ju dock såklart tummarna för att det blir ett plus på naturlig väg den här cykeln så att ni kan styra av alltihop! 

    Jag fick ett positivt ägglossningstest idag 🥺 på cd 15. Löjligt glad över detta då jag haft så svårt att fånga min lh-höjning och att mina cyklar varit så lååånga. Nu känns det som att det här blir en normal en, så hoppas hoppas hoppas att det blir någonting nu? 


     

  • nigl

    Vad är det för typ av D-vitamin ni tar och vad är det bra för? Känns som jag missar något viktigt nu. Beräknad ägglossning lördag! 🥰

  • nigl
    Phie84 skrev 2023-10-23 06:48:17 följande:
    D-vitamin boosten intagen i helgen, tog 10 på lördagen å 15 på söndagen. Var stora kapslar så stod å öppna upp varje kapsel å ner i yougurt för å slippa bara svälja massa pulver *haha*.
    Innan så såg det ut som ÄL va på G efter boosten ser den ut som den e långt i från kommande men äggvite-flytningarna började i lördags.
    Tänkte om D-vitaminen på något sätt kan skjuta fram ÄL lite. 

    CD8 idag och enligt FF har jag ÄL imorgon, vilket kan stämma. Dock CB advance visar tom ring idag. Men tempen sjönk verkligen idag från 36.47 till 36.11.
    Gick förra månaden från tom ring till glad smile på 12 timmar så allt kan ju hända.
    Åh stora kapslar kan vara riktigt otäcka, så smart med yoghurten 😅

    Hur går det med CB? Fått en grön gubbe än? Tänker i och med att din temp gick ner så. Borde fått ÄL! 

    Jag fick ÄL i fredags! Så nu är det 1,5 veckas evig väntan.. Det här är första cykeln jag känner att vi verkligen prickat rätt och första gången min cykel inte är supermuppig pga Provera. 
Svar på tråden Letrozol och ägglossning