• Phie84

    Letrozol och ägglossning

    När ja gick på Letrozol när vi jobbade på barn 2 så gick ja på UL för å kolla att äggen växt tillräckligt å hade dom de så fick ja Otvirelle för att de skulle släppa.

    Görs den proceduren nu eller äts det bara Letrozol utan UL? 


    Skall snart till doktorn för att diskutera om ja ska ha Letrozol igen MEN min underbara läkare ja hade sist har gått i pension. Han la verkligen ner sin själ i att tjejer skulle bli gravida å hjälpa dom så osäker på att det kommer bli så nu. 

  • Phie84
    nigl skrev 2023-09-08 12:26:50 följande:

    Det verkar vara väldigt olika beroende på läkare. Min nämnde inte UL eller Otrivelle överhuvudtaget vilket jag nu i efterhand tycker är något märkligt? 


    Åh ja vad synd? Ja någon själ las det verkligen inte ner från min läkares håll iallafall 😔 hoppas verkligen du har tur som får en bra! Hur länge har ni försökt? 


    Nu har vi inte försökt allt för länge. Men med barn nummer 2 höll vi på ett bra tag och ja hade 4 missfall. 

    Så synd att läkarna inte gör de. De ger så mycket, efter varje missfall så sa han alltid att det ordnar sig nu börjar vi om. Ring så fort du känner någon osäkerhet så gör vi UL. Vet att sköterskorna på sjukhuset va vansinniga att han gjorde så men han brann verkligen för sitt arbete. 
  • Phie84

    Tycker ni att Letrozolen påverkar er temp?

    Jag känner lite att detta med tempandet stressar mig lite mer än vad det ger....

    Har som sagt läkarbesök på onsdag för Letrozol å även mensen förväntas komma då. Funderar på om ja skall sluta tempa eller om jag skall göra på. Tänker om Letrozolen kan påverka tempen något å göra mig ännu mer förvirrad om jag fortsätter tempa...

  • Phie84
    nigl skrev 2023-10-13 19:52:30 följande:

    Jag tror inte det heller men är inte helt hundra. 


    Nu har jag fått otroliga biverkningar av Letrozolen. Tog sista dosen (dubbel) häromdagen och i två dagar har jag varit helt fruktansvärt illamående, har t.o.m. varit tvungen att sjukanmäla mig så illa har det varit. Kräktes flera gånger igår. Trodde först jag var matförgiftad men hållit i sig för länge för det och magsjuka är det inte. Så måste vara Letrozolen. Fy 😅


    Men usch! Din stackare ❤️
    Blev inget läkarbesök för mig, dom ringde å avboka me 1 timmes förvarning å sa att de finns inga andra tider. Ringde en klinik som samarbetar me regionen men ändå e privat. Fick tid nästa vecka för å ta prover å mannen ska lämna spermaprov. Känns som de blev så stort helt plötsligt. Vill bara ha Letrozol å funkar inte de då gör de inte. 


    Känner mig så kluven! Går även å väntar på mensen. Har alltid 25 dagar men e inne på dag 27 nu. Tog test i torsdags som va negativt. Tempen e fortfarande hög. så förvirrad. 

  • Phie84
    nigl skrev 2023-10-14 11:55:25 följande:

    Otroligt slitigt att må så illa. Håller i sig än. Nästan avskräckt från att bli gravid pga de här dagarna då jag mådde så fruktansvärt illa första trimestern sist, men det är ju såklart värt det 😌 förhoppningsvis går Letrozolen ur kroppen snart.. 

    Åh vad surt att de avbokade så nära inpå när du var inställd på att gå dit? Ja visst känns det stort, men skönt att få det gjort. Ska också försöka få en utredning om det inte blir någonting för oss den här cykeln. Ägglossning beräknad om en dryg vecka. 


    Men vad märkligt att den är sen? Är den aldrig det annars? Hade testat igen imorgon om jag var du om den inte dykt upp 🤞🏼


    Mådde oxå otroligt illa sist ja va gravid, värdelöst! 


    Ja va så inne på å åka dit, jobba hemma för å kunna åka iväg å så blev de bara pannkaka.

    Börja logga min mens i app 2021 å cykel  har alltid varit 25 dagar. Så skevt! Mår skitilla just nu å molvärk men ingen mens. Ja sa till mig själv att har den inte kommit till på måndag så tar ja ett digitalt CB för å veta.

  • Phie84
    nigl skrev 2023-10-14 21:13:59 följande:

    Så tråkigt att det inte gick vägen. Otroligt surt när man är så redo? Synd. 


    Oj aldrig avvikande från 25 dagar? Det var oerhört regelbundet, vad skönt!! Om inga avvik så tänker jag att det borde vara något där? Jag hade sjukt mycket mensvärk samma dag/dagen innan jag plussade för några år sedan. Håller tummarna för ingen mens och ett plus på måndag! 


    Måndag - ingen mens, inget plus, tempen fortfarande hög.
    Fattar nada. E på CD29 nu.


    Molvärken som var i helgen är oxå som bortblåst.

  • Phie84
    Nomen123 skrev 2023-10-16 14:15:46 följande:
    Då kanske du är gravid nu 🤗🙏

    Nooooooooo =(


    Mensen kom med besked nu på lunchen. 


    Jäkla skit! Men nu har vi bestämt oss hemma att vi skall till doktorn tillsammans nästa vecka och ta prover och lämna spermaprov. Så bara invänta onsdag nästa vecka, vilket oxå skall vara min ÄLdag. Tänker att dom kanske kan spana då så vi vet. 

  • Phie84
    nigl skrev 2023-10-16 14:56:52 följande:

    Så trist att mensen dök upp? Och märkligt att den var så sen. 


    Har ni bokat tid att lämna prover eller hur går man till väga? Vi börjar ju tänka i de banorna här hemma också om vi ska boka tid på något sätt för att utreda. Vanlig gynekolog? 


    Ja den bara dök upp cd29 istället för 25. Jättekonstigt!

    Ja vi har bokat tid på en klinik som tillhör regionen men även har en privat del. Vi ska först träffa en barnmorska som ger oss info å så ska vi lämna prover. Sen när alla prover kommit så får vi träffa läkare. 
  • Phie84
    nigl skrev 2023-10-17 19:32:49 följande:
    Märkligt ja när den i övrigt alltid är cd 25.

    Låter som en bra start! Var det lätt att få en tid? Ringde du? Där jag bor ser det ut som att det är egen remiss via 1177 som gäller 
    Jättelätt att få tid. Blev chockad med tanke på att få tid på lasarettet inte va lätt. Där va de typ 2.5 månads väntetid här va de 3 dagar.
    Ja ringde å förklara att ja använder äl-stickor, gravtest, tempar, för in allt i app, har tidigare haft mf å även gått på letrozol å otvirelle.

    Hon bara sa - ja förstår å du gör allt. Självklart skall ni ha en tid.  
  • Phie84
    Nomen123 skrev 2023-10-19 11:51:11 följande:

    Min mens kom den 14/10 så jag är på söndag påväg in i mitt fertila fönster igen.. Vi ska försöka även denna månaden sa vi, men utan letrozol och bara köra rosenrot och boosta med D-vitamin dagarna vid äl..

    Vi har även nu en inbokad tid för telefonsamtal med läkare och barnmorska inför IVF.. Den tiden har vi den 9/11
    Då ska vi även boka tid för äggplock. Så nu är det snart igång för oss.. 
    Vi har ju redan gjort vår utredning så långt. Så nu är det steg nr 2.. ❤️


    Går in i mitt fönster på lördag. Enligt FF ska ja ha ÄL cd9 vilket e på tisdag nästa vecka så ska boosta me d-vitamin i helgen. 


    Riktigt taggad på läkarbesöket på onsdagen! 

    Då är stenen i rullning ju ❤️
    Tänk om de går vägen nu å ni kan avboka. Håller så tummar å tår! 


    nigl skrev 2023-10-18 19:59:23 följande:
    Vad härligt med någon så tillmötesgående! För ja, vi gör ju verkligen allt? 

     


    Ja verkligen underbart! Tänker att vi kan inte göra så mycket mer än så här ❤️

Svar på tråden Letrozol och ägglossning