• Bis mis

    Folk verkar må väldigt dåligt på Familjeliv

    Anonym (ts) skrev 2023-05-22 11:58:05 följande:
    Folk verkar må väldigt dåligt på Familjeliv

    Jag brukar läsa trådar här på Familjeliv men skulle aldrig skriva en egen eftersom de som svarar i trådarna bara verkar vara ute efter att trycka ner ts. Några enstaka svar är respektfulla och i något enstaka fall får ts till och med ett riktigt svar på sin fråga, men i de allra flesta fall är det en väldigt hård och elak ton och det svaras inte ens på själva frågan utan man verkar bara vilja vara elak och trycka ner ts.

    Varför? Mår folk generellt så dåligt att de måste trycka ner andra för att få ur sig all frustration? 

     


    Ja! Jag orkar inte riktigt med FL pga det du beskriver, men ibland så är det intressanta trådar som gör att jag överser med att en del verkar leva ut det dom inte verkar kunna irl.
  • Bis mis
    Fröken Allvar skrev 2023-05-22 15:19:11 följande:
    Jag känner inte igen att människor lever ut något, utöver trolltrådarna om den som jobbar på Samhall, samt för några veckor sedan då någon låtsades ha en trädgård i smålands djupaste skogar. Så, om det inte är detta du går igång på så frågar man sig genast vilka trådar du tycker är intressanta. Är det månne sådana där du känner igen dig, eller är det trådar om sådant du inte kan något om sedan tidigare, eller lite av varje? Beskriv gärna. 
    Jag är jätteintresserad av mänskligt beteende, tänkte bli psykolog en gång i tiden. Så jag tycker det är intressant att läsa om vad folk anser om saker, sånt som man kanske inte riktigt kan uttrycka irl. Jag pratar mkt med mina vänner om samma saker men då är det ju människor som liknar mig, det är intressant att höra vad andra tycker. 
  • Bis mis

    Jag är ungefär samma irl som här, jag har inga problem med att uttrycka mina åsikter på ett sätt som accepteras. Det jag tänker är att dom som är överdrivet aggressiva här är det för att dom kanske inte vågar irl. I verkligheten tänker jag att dom kan vara den där timida killen som inte säger så mkt i fikarummet men här kommer det fram. Jag kan vara fel ute men nåt sånt.

  • Bis mis
    Fröken Allvar skrev 2023-05-22 16:04:06 följande:
    Jag tycker också att jag är mig rätt lik. Det tycker nog alla utom trollen. Men man har ju flera sidor. 

    Fick ej svar på vilka trådar du tycker är intressanta. 
    Jag kan tycka att detta med manligt/kvinnligt *kan* vara intressant. Men dom trådarna gör mig också lite ledsen för mänskligheten, att det är såna åsikter som folk faktiskt kan ha. Men jag tycker också att det kan vara bra med en motvikt mot det jag kallar könskrigarna som verkar ha fått fotfäste här på FL. Inte mkt är svart eller vitt. Det är inte det enda, allt möjligt kan vara intressant för mig. Inte flåsiga trådar i sexdelen dock, det brukar vara för enkelspårigt imo.
  • Bis mis
    Anonym (Anonym) skrev 2023-05-28 10:38:48 följande:
    Att tycka olika är en sak, men när man använder sig av härskartekniker, t.ex. genom att uttrycka sig i hånfull ton, komma med uppenbart ogrundade påståenden om motdebattörens åsikter och gå på denne som person i stället för att argumentera i sak, då bör man inte bli förvånad om man uppfattas som otrevlig.
    Jag ser på sånt beteende som irl, en bristande social kompetens. Det är inte det bästa sättet att övertyga men vissa verkar trivas med den typen av negativitet. Vi är mkt olika som individer.
  • Bis mis
    Fröken Allvar skrev 2023-05-28 11:27:06 följande:
    Min absolut bästa lärdom från forumet är att koppla när folk pratar bort mig IRL till hur en del lyckats prata bort mig eller provocera fram reaktioner här. Det är magiskt. Jag fattar äntligen! Det kan vara väldigt verksamt för att skaffa sig makt. Även om det låter bra.
     
    Jag vet att överanvänder den arme Alex Schulman som exempel, men en sådan mästermanipulatör förtjänar att lyftas fram. Det senaste är hur kusin som stämt in i kören med sanningslidelse och protesterat mot hur hennes morfar Sven Stolpe porträtterats i Bränn alla mina brev blir bemött. Alex svar i en skriftlig kommentar till Expressen:
     
    "Det hon säger är säkert helt sant för henne. Det skulle aldrig falla mig in att invända mot någon annans upplevelse av sin barndom eller sina släktingar."
     
    Det är genialt. Det är "säkert" "sant för henne", och Alex är för god att "invända" mot kritiken av sina egna lögner.
    Ja, det är samma här på FL som irl. Det funkar på samma sätt hur lite jag påverkas av vissa beteenden och hur jag belönar/bestraffar hur andra behandlar mig. Vi är ju sociala flockdjur oavsett var vi är.

    Folk som herr Schulman gör mig bara trött...manipulatörer borde vara skickligare på vad dom gör tycker ju jag, mindre uppenbara. Mina öron stänger av på jobbet om en snackare av den sorten nästlat sig in, sen hanterar jag det om jag behöver.
  • Bis mis
    Fröken Allvar skrev 2023-05-28 14:53:15 följande:
    Du har kommit längre än jag, men "snackare av den sorten" är en välsignelse att känna igen. 
    Jo så är det väl på ett sätt. Men jag har noll tålamod med såna numera, det kan vara ansträngande och det märks vad jag tycker :) Som tur är har inte mina närmsta kollegor heller tålamod med det så snackarna tas ner på jorden fort.
  • Bis mis
    Fröken Allvar skrev 2023-05-28 16:18:44 följande:
    Det låter som en hälsosam arbetsplats. 🙂
    Det är det. Tror det kan hänga ihop med att man inte kan glida sig igenom vad vi gör så man behöver kunna utföra.
  • Bis mis
    Fröken Allvar skrev 2023-05-28 17:47:06 följande:
    Ja, det är väl vid konkreta arbetsuppgifter där man hjälps åt eller inte som det har förutsättningar att bli så. 
    Vi hjälps inte åt direkt, alla jobbar i egna projekt. Men eftersom det är komplext så hade det inte funkat med nån som tror att dom kan snacka sig fram utan det behövs substans och kompetens. Så därför hade det inte funkat med glidare på vår avdelning så som jag upplever att det kan göra på andra.
Svar på tråden Folk verkar må väldigt dåligt på Familjeliv