Inlägg från: Jemp |Visa alla inlägg
  • Jemp

    Svenska för barn Lund

    Kolla med öppna förskolan. De har ofta språkgrupper.

    Sen är förskola och skola på svenska definitivt en fördel. 

    Bjud hem kompisar från aktiviteterna. Är ju inte så många barn i den åldern som pratar engelska i stor utsträckning.

  • Jemp
    SweZ skrev 2023-05-15 22:17:01 följande:

    Tack för svar, tror inte det är ett alternativ då dom redan kan läsa och ligger långt före akademiskt, så svenska skola skulle vara en nedgradering. Ryktet om svenska skolan i allmänhet verkar inte vara på topp bland expats och dylikt heller.


    Fast kan man inte göra sig förstådd där man bor har man ju rätt liten glädje över att vara tidig med att läsa, vilket för övrigt inte är helt ovanligt i den åldern (om än tidigt för den yngsta). 
  • Jemp
    SweZ skrev 2023-05-15 22:41:37 följande:

    Lära sig läsa är väl knappast en extrem liten del? Och det är inte bara det, vad jag förstår så har dom regelrätta lektioner och följer IB, i svensk skola skulle dom bli uttråkade då dom ligger minst 2 år före, inte bara läsmässigt men undervisningsmässigt också. Tack för svaren, men som sagt tror jag inte det är ett alternativ, dom är väldigt nöjda med skolan men undersöker möjligheten att öka svenskaexponeringen.
    Är det en familj som bor i Sverige permanent? 
  • Jemp

    Skolan är för övrigt skyldiga att anpassa efter barnen på sin nivå. Men kan man inte språket blir det såklart svårt att läsa och tillgodose sig övriga lektioner- oavsett om man går över till svensk skola nu eller längre fram i sin utbildning. 

Svar på tråden Svenska för barn Lund