Inlägg från: Challenger |Visa alla inlägg
  • Challenger

    Riksdagsvalet 2026

    KillBill skrev 2024-06-16 10:56:12 följande:
    Precis som det dog civila när frihetskämpar bekämpade nazister under andra världskriget.  Betraktar du även dessa frihetskämpar som terrorister?
    Jag känner inte till att den franska motståndsrörelsen (som egentligen var en rätt obetydlig kraft) skulle genomfört attacker som riktat sig mot oskyldiga civila franska medborgare i Frankrike. Min bild är att måltavlan alltid var mot de ockuperade tyska styrkorna. 

    Men har du en alternativ bild får du gärna delge den, liksom de källor du har på den. 
  • Challenger
    KillBill skrev 2024-06-16 11:06:38 följande:
    Nej, det har det inte skett någon folkutbyte.  

    Av alla i Sverige som är födda i ett annat land eller som har minst 1 förälder som är född i ett annat land så handlar det till mer än en tredjedel om människor som är födda i ett annat nordiskt land eller om personer med en förälder med bakgrund i ett annan nordiskt land.  Tillsammans så handlar det om nästan en miljon människor som du anklagar för att vara en del av ett utbyte av svenskar. 
    Jag "anklagar" ingen. Jag konstaterar bara fakta. 1/3 av de svenska medborgarna är idag födda i ett annat land eller har minst en förälder som är det. Därmed byts befolkningen ut i Sverige. Helt otroligt hur svårt du har att ta in något som bara är fakta. 
  • Challenger
    KillBill skrev 2024-06-16 11:50:56 följande:
    Ditt resonemang faller platt eftersom det inte skett något folkutbyte. Sverige har under tusentals år befolkats med människor från andra länder och ska vi verkligen prata om ursprung har vi  alla våra rötter i Afrika. 

    Varför läser du inte den artikel jag länkat till? Gör det så ser du att folkutbytesteorin är en konspirationsteori:  
    www.expressen.se/debatt/folkutbytesteorin-ar--en-konspirationsteori/
    Det har skett ett folkutbyte. Det konstaterar såväl SCB som Henrik Jönsson. Andelen personer med invandrarbakgrund har fördubblats de senaste 20 åren. Se på inslaget jag länkade ovan. 
  • Challenger
    KillBill skrev 2024-06-17 19:09:08 följande:
    Varför ljuger du? SCB har aldrig påstått att det pågår ett folkutbyte. 
    Det är precis vad de gjort, eftersom de säger att 1/3 av de svenska medborgarna numera har invandrarbakgrund, mot cirka 15% för 20 år sedan. Och nej, det beror inte på att en massa finnländare flyttat hit sedan millenieskiftet.
  • Challenger
    KillBill skrev 2024-06-19 08:13:40 följande:

    Det är du som ljuger. Jag sprider inte hamaspropaganda. 


    Anser du att ANC har varit en terrororganisation? 
    Anser du att Hamas är en terrororganisation?
    Var IRA en terrororganisation? 
  • Challenger
    KillBill skrev 2024-06-20 05:40:05 följande:
    ANC var en ledande kraft i kampen mot apartheid och var enligt Förenta nationerna FN en legitim befrielserörelse som FN och bl.a. Sverige stöttade. ANC var alltså inte en terrororganisation (även om allierade till apartheidregimen i Sydafrika såsom Storbritannien och USA hävdade detta).

    Hamas och IRA är självklara exempel på terrororganisationer, Hamas eller IRA har aldrig haft stöd från det internationella samfundet.
    Att mörda oskyldiga civila i syfte att utpressa sittande regering är så mycket klassisk terrorism det kan bli. 
  • Challenger
    KillBill skrev 2024-06-20 07:43:23 följande:
    Man måste också förhålla sig till den vita apartheidregimens mord på svarta under 1900-talet det är inte heller en vacker syn.. 
    Det är just det man inte behöver förhålla sig till. När man pratar om terrorism är det metoderna som avses. Inte huruvida syftet eller målet är vällovligt. 

    Att trä bildäck över oskyldiga civila och bränna ihjäl människor levande är helt klart en terrorhandling oavsett vilka mål man anser sig ha med handlingen. Ingen tvekan om att ANC var en terrorgrupp. 
  • Challenger
    Rataxes skrev 2024-06-20 06:40:04 följande:
    Necklacing var en populär avrättningsmetod som ANC använde mot oliktänkande Död

    Jag rekommenderar inte bildsökning! Kräks

    Sen kan man själv avgöra vad ANC var för något...
    Exakt. Jag tror att många i Sverige inte känner till vad ANC sysslade med. Man tror att Nelson Mandela bara var en snäll farbror som var emot rasism. Inte att han var ledare för en terrororganisation som brände ihjäl oskyldiga civila med bensin. 
  • Challenger
    KillBill skrev 2024-06-21 08:03:42 följande:
    Aha du betraktar de  motståndsmän som bekämpade nazisten Vidkun Quislings regering i Norge under WWW som terrorister. Det förklarar en del..
    Har aldrig hört talas om att norska motståndsmän helt random tillfångatog hundratals norska civila och satte eld på dem för att sätta press på den norska ockupationsregeringen. 
    Varför försvarar du terrorism? 
  • Challenger
    KillBill skrev 2024-06-21 08:12:04 följande:
    ANC var en icke våldsorganisation fram till massakern i Sharpeville 1960, då 69 svarta människor sköts ihjäl. Först därefter tog ANC till våld. 

    ANCs motstånd mot apartheid hade stöd från Förenta Nationerna, Sverige och en majoritet av världens länder.  De som stödde den vita apartheidregimen var kolonialmakter "med eget blod på sina händer" och länder som USA med en  egen historia av apartheid. 
    Att vara emot apartheid är en sak. Att rättfärdiga terrorism är något annat. Många var nog för ett fritt Nordirland också, men emot IRAs metoder. 

    Likaså är nog många emot Israels ockupation av Palestinska områden, men emot Hamas metoder och önskemål om att helt förinta staten Israel. Du tycks inte kunna skilja på syfte och metod. Du tycks tycka att terrorism är berättigat om du själv stödjer syftet och finner det vällovligt. 
  • Challenger
    KillBill skrev 2024-06-22 10:37:45 följande:

    Nej du framstår som okunnig när du hittar på händelser.  Kan du berätta om händelsen där 100 helt radom människor blivit tillfångatagna och uppbrända så att jag vet vad det är vi diskuterar?


     Från wikipedia


    "ANC:s ledare Albert Lutuli tilldelades Nobels fredspris för sin icke-våldskamp 1960. Kort därefter beslöt emellertid ANC att gå in för väpnad kamp. En väpnad gren, Umkhonto we Sizwe (Nationens spjut) upprättades 1961 av bland andra Nelson Mandela. Året därpå arresterades Nelson MandelaWalter Sisulu med flera ANC-ledare och dömdes 1964 för terrorism till livstids fängelse på Robben Island.


     


    Till en början inriktade man sig på attacker och sabotage mot myndigheter och strävade efter att minimera blodsutgjutelse på civila. Så småningom övergick man dock från gerillastrid till terrorism. I juni 1985 sade ANC-ledaren Oliver Tambo att gränsen mellan mjuka (civila) och hårda (militära och industriella) mål kommer att försvinna när konflikten trappas upp.[6] Mjuka mål hade då redan länge attackerats, med attentat mot varuhus, nöjescentra, restauranger med mera.[7][8][9] Man mördade också strejkbrytare och andra som betraktades som kollaboratörer, vanligen genom den så kallade halsbandsmetoden. Hundratals svarta dödades på detta sätt.[10][11] I väst hade man vid denna tid en annan bild av ANC och Winnie Mandela chockerade många när hon sade att "med våra tändsticksaskar och halsband skall vi befria detta land.?[12] Nelson Mandela har senare medgett att man bröt mot mänskliga rättigheter.[13] ANC klassificerades som en terroristorganisation, inte bara av Sydafrikas regering utan av de flesta västeuropeiska länder."

    Minst 400 personer bedöms ha mördats med denna "halsbandsmetod". Det hölls inga rättegångar, utan det räckte ibland med en misstanke att de arbetade för regeringen, exempelvis som poliser. Ibland att någon påstods känna någon som gjorde det. Inga "rättegångar" hölls, utan civila personer släpades ut på gatan och brändes levande till döds.
    Ett syfte var att skapa fruktan hos befolkningen. Statuera exempel.

    Det låter verkligen trevligt eller hur? Att massvis med länder klassade ANC som en terrororganisation är inte särskilt svårt att förstå, eftersom samtliga attribut för att göra så rimligen var uppfyllda. Varför den socialdemokratiska Palme-regeringen inte gjorde det är svårare att förstå. Det är inget vackert kapitel i den svenska utrikespolitiska historen. En del tror ju tom att det kan ha varit ett starkt motiv till varför han mördades. 


     


     


  • Challenger
    KillBill skrev 2024-06-22 15:52:24 följande:
    Varför svarar du inte på min fråga?  Vad är det för händelse där 100 helt radom människor blivit tillfångatagna och uppbrända så att jag vet vad det är vi diskuterar?
    Jag har aldrig påstått att det var någon "händelse".
    Jag har påstått att ANC terrorklassades av merparten av västerländerna.
    Likaså att ANC var en terrororganisation som använde våld och terror mot oliktänkande. Det var skottlossningar, bomber inne i varuhus, men de kanske var mest kända för dessa "halsband" där bildäck träddes över offren. Bildäck som sedan fylldes med bensin och antändes. De var ju också varför ANCs ledare dömdes och fängslades som ledare för terrororganisationen. Mandela själv har ju dessutom erkänt att ANC använde terror som ett led i sin kamp, så egentligen finns det inget att diskutera. 
    Länk har du redan fått ovan i form av wikipedia (men även i klartext), men vill du förkovra dig så är det bara att googla på ANC and terrorism. Exakt hur många som mördades av ANC finns det nog ingen som har ett svar på. Wikipedia säger hundratals, andra källor säger cirka 400, men att mörkertalet troligen är stort. För mig kvittar det egentligen. ALLA vet att ANC stödde våld och terror som en metod för att krossa oliktänkande. De fungerade precis som vilken annan terrororganisation som helst. Våld för att sprida fruktan och använda det som utpressning för att få igenom sina syften. 
  • Challenger
    KillBill skrev 2024-06-22 16:50:32 följande:
    Varför skrev du så här i en tråd om ANC?

    ?Har aldrig hört talas om att norska motståndsmän helt random tillfångatog hundratals norska civila och satte eld på dem för att sätta press på den norska ockupationsregeringen?

    Det går inte att tolka det annorlunda än att du insinuerade att händelsen var kopplad till ANC.
    Det går inte att lita på det du skriver om du sitter och fabulerar på det viset.
    Därför att det var precis vad ANC gjorde. Återigen - läs vad jag citerade från wikipedia. Av någon anledning har du fått för dig att jag skrivit att alla de hundratals som ANC mördade i sina attentat skulle skett vid ett och samma tillfälle. Något jag aldrig hävdat, men spelar ju egentligen ingen roll för sakfrågan om de kidnappat 400 personer på en dag och mördat dem, eller om de dagligen under 400 dagars tid kidnappat en person och mördat denna. Resultatet blir ju precis detsamma. 

    Att du likställer de norska och franska motståndsrörelserna under andra världskriget med terrorism är ju däremot lite intressant. Som någon ovan hur skrev. Det är nog inget du bör nämna högt i Frankrike! Skrattande
  • Challenger

    Jag tar avstånd från Socialdemokraterna och andra organisationer som stödjer terrororganisationer. 

  • Challenger
    KillBill skrev 2024-06-26 17:55:56 följande:
    Har jag en trist attityd? Frågan är väl vad du håller på med? 

    Jag har gett dig tre olika källor i brittisk press (såväl liberal som konservativ) för att Storbritanniens tidigare premiärminister David Cameron  (Conservative) beklagar att erkänt att det var fel att klassa ANC som terrorister och anser nu i efterhand att Storbritannien i likhet med Sverige och Sveriges grannländer borde ha stöttat ANC och agerat mer kraftfullt mot den sydafrikanska apartheidstaten.

    Kan du inte bara erkänna att du hade fel och gå vidare?
    Klart ANC var en terrororganisation. Sprängdåd, kidnappningar och mord. Måltavlan var uteslutande riktad mot civila. Målet att sprida fruktan. 
  • Challenger
    KillBill skrev 2024-06-26 19:44:49 följande:

    Att Storbritanniens premiärminister kommit fram till att det var fel att terrorklassa ANC  (trots att ANCs kamp var riktad mot en tidigare del av det brittiska samväldet) visar att du har fel.


    De allra flesta västländer valde att terrorklassa ANC. Det var aldrig något snack om saken. Mandela själv gick ju ut och sade att han ångrade terrorattackerna.

    Sedan är det möjligt att ANC reformerats, men där och då var de en terrororganisation. Sådana måste man ta avstånd ifrån. 
Svar på tråden Riksdagsvalet 2026