Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Riksdagsvalet 2026

    Challenger skrev 2024-06-16 10:03:33 följande:
    Återigen - det är ingen konspirationsteori att det svenska folket byts ut i allt högre grad mot folk födda i andra länder. Idag är 1/3 av de svenska medborgarna födda i ett annat land, eller av föräldrar födda i ett annat land. Jag har ingen som helst anledning att betvivla riktigheten i SCBs siffror. Frågan är varför du inte tror på SCBs statistik. Har du några belägg för att deras siffror skulle vara felaktiga? 
    Och ja, folkutbytesteorin är en konspirationsteori så på med foliehatten. 

    skma.se/2023/06/folkutbytesteorin-ar-en-konspirationsteori/



    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Challenger skrev 2024-06-16 10:21:21 följande:
    Självklart var ANC en terroristorganisation. De stod för mord och terror på helt oskyldiga civila. Det var skjutningar och sprängdåd m.m. Det var metoderna som var helt fel. Det var ju också anledningen till att USA klassade ANC som en terrororganisation till så sent som år 2008. Det var ju också anledningen till att Nelson Mandela som ledare för terrornätverket ANC hölls fängslad under så lång tid. 

    Att jämföra ANC med franska motståndsrörelsen skulle inte ge många rätt på ett prov. Sydafrika var var inte ockuperat av främmande makt, om du nu inte anser att Boerna som kom dit över 100 år tidigare utgjorde främmande makt. Det är ungefär som om du skulle tycka att det vore okej för exempelvis NMR att börja spränga moskeer, genomföra väpnade attacker mot affärscentrum där många invandrare handlar osv. Detta eftersom vissa myndigheter tillämpar sk "positiv särbehandling" och kvotering. Det var så ANC arbetade och det var pga dessa metoder som USA terrorklassade ANC. Jag förstår att sanningen är jobbig för dig. Jag hade också tyckt att det varit jobbigt att supporta en organisation som i sin tur stöttat terrornätverk, för det var ju precis det som sossarna sysslade med. 

    ANCs väpnade kamp var en legitim reaktion på ett systematiskt och våldsamt förtryck. Apartheidregimen var brutal och använde våld för att upprätthålla rasåtskillnad och förtryck av den svarta majoritetsbefolkningen. De som kämpade med ANC bör i likhet med de som kämpade mot nazisterna i Frankrike, Danmark och Norge betraktas som frihetskämpar snarare än terrorister och det har världens ledare också gjort efter det att apartheidregimen föll.


    Det säger en hel del om dig som människa att du inte förstår detta. 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Challenger skrev 2024-06-16 10:37:27 följande:
    De har knappast något tolkningsföreträde för hur ord ska användas. Speciellt inte när de har så uppenbart fel. 

    Innan Columbus kom till Amerika bodde det i princip enbart indianer på den Nordamerikanska kontinenten. Efter en mycket stor migration under 1800-talet är det en ytterst liten andel av befolkningen i Nordamerika som tillhör ursprungsbefolkningen eller klassas som sk native americans. Varför det då så känsligt för dig att kalla det för folkutbyte? Det är ju de facto det som har skett. Både i USA under 1800-talet och nu i Sverige. Räcker ju med att promenera runt på stan eller ta del av den dagliga nyhetsrapporteringen för att se det helt uppenbara. Befolkningen i dagens Sverige har till stor del en helt annan etnisk bakgrund än för bara 20-30 år sedan.  Det är liksom bara ett faktum för alla att förhålla sig till. Det går inte att förneka. Det som möjligen går att diskutera är om och på vilket sätt det möjligen utgör ett problem för nationen. 
    Din syn på  Svenska kommittén mot antisemitism, SKMA  sammanfaller kanske med hur du ser på dem som kämpade mot apartheid?
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Challenger skrev 2024-06-16 10:37:27 följande:
    Du har inte besvarat min fråga. Betraktar  du en person som är född i Sverige av en finsk förälder som en del av det du kallar folkutbytet?
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2024-06-15 13:16:09 följande:

    Hamasanhängare terrorklassas.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/1M71GQ/nmr-terrorklassas-i-usa

    Judehatet har de gemensamt med islamisterna och exkrementvänstern som tältar utanför riksdagshuset och ockuperar flera lärosäten.Kräks


    Men om du nu  betraktar NMR för Hamasanhängare vad är då din kommentar till att SD, ett parti i Ulf Kristerssons regeringsunderlag har kopplingar  till denna terrotristorganisation?

    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Challenger skrev 2024-06-16 10:49:21 följande:
    Det säger en hel del om dig som människa när du försvarar våld och terror. Mord på oskyldiga civila, däribland kvinnor och barn. 
    Precis som det dog civila när frihetskämpar bekämpade nazister under andra världskriget.  Betraktar du även dessa frihetskämpar som terrorister?
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Challenger skrev 2024-06-16 10:54:43 följande:
    Tyckte den frågan var liten i sammanhanget, men ja. Byter du ut 30% av svenskarna och ersätter dem med 30% finländare har det per definition skett ett folkutbyte.

    Anser du inte att det skedde något folkutbyte i nordamerika under 1800-talet? 
    Nej, det har det inte skett någon folkutbyte.  

    Av alla i Sverige som är födda i ett annat land eller som har minst 1 förälder som är född i ett annat land så handlar det till mer än en tredjedel om människor som är födda i ett annat nordiskt land eller om personer med en förälder med bakgrund i ett annan nordiskt land.  Tillsammans så handlar det om nästan en miljon människor som du anklagar för att vara en del av ett utbyte av svenskar. 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Challenger skrev 2024-06-16 11:05:53 följande:
    Jag känner inte till att den franska motståndsrörelsen (som egentligen var en rätt obetydlig kraft) skulle genomfört attacker som riktat sig mot oskyldiga civila franska medborgare i Frankrike. Min bild är att måltavlan alltid var mot de ockuperade tyska styrkorna. 

    Men har du en alternativ bild får du gärna delge den, liksom de källor du har på den. 
    Detta svar får man när man söker info: 

    Yes, unfortunately, civilians did die during the resistance's attacks against the occupying forces in France during World War II. Although the goal of these attacks was to strike at German military targets and hinder the operations of the occupying power, some actions led to unintended civilian casualties. Here are some aspects of this complex and tragic subject:


    Unintentional Civilian Deaths



    Sabotage of Infrastructure: When the resistance carried out sabotage against trains, railways, and bridges, civilians could sometimes be nearby or using these means of transport. Even though the targets were military transports, civilians could sometimes be affected by the explosions.

    Attacks in Cities: On certain occasions, the resistance carried out attacks in towns or villages targeting German soldiers or collaborators. In these cases, civilians could be injured or killed as a side effect of the attacks.



    Reprisals from the Occupying Forces



    German Reprisals: The Nazis often responded with brutal reprisals against the local population following resistance actions. This meant that civilians could be executed en masse as retaliation for sabotage or attacks on German soldiers. A well-known example is the massacre in Oradour-sur-Glane, where German forces killed 642 villagers in retribution for resistance activities in the region.

    Collaborators and Informers: Civilians suspected of supporting the resistance could become targets of German repression, leading to the deaths of many innocent people.



    Internal Conflicts



    Internal Struggles within the Resistance: Different groups within the resistance sometimes had internal conflicts, leading to violence and deaths. Civilians could also be affected in these strife.



    Documented Incidents



    Bombings and Grenade Attacks: In some cases, the resistance carried out bombings and grenade attacks in areas where civilians were present, resulting in civilian casualties. Even though the intention was to attack German military installations or collaborators, civilians could become unintended victims.



    Summary

    The resistance in France during World War II was crucial in the fight against the German occupation, but their activities also led to civilian losses, both directly through the unintended consequences of attacks and indirectly through German reprisals. These tragic events are a reminder of the complex and often brutal realities of resistance efforts under occupation.


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Challenger skrev 2024-06-16 11:12:20 följande:
    Jag "anklagar" ingen. Jag konstaterar bara fakta. 1/3 av de svenska medborgarna är idag födda i ett annat land eller har minst en förälder som är det. Därmed byts befolkningen ut i Sverige. Helt otroligt hur svårt du har att ta in något som bara är fakta. 
    Ditt resonemang faller platt eftersom det inte skett något folkutbyte. Sverige har under tusentals år befolkats med människor från andra länder och ska vi verkligen prata om ursprung har vi  alla våra rötter i Afrika. 

    Varför läser du inte den artikel jag länkat till? Gör det så ser du att folkutbytesteorin är en konspirationsteori:  
    www.expressen.se/debatt/folkutbytesteorin-ar--en-konspirationsteori/
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2024-06-16 12:07:42 följande:
    Trams att dra upp Finland i sammanhanget. Finland var östra rikshalvan av Sverige i 600 år. Vi delar vår historia med Finland. Det kan man inte säga om t.ex. nazistina.
    Det är inget som bekommer Challenger. Det finns fler än 700 000 svenskar med finskt ursprung och dessa utgör ju förstås en väsentlig del av det "folkutbyte" som Challenger tror på . 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
Svar på tråden Riksdagsvalet 2026