Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Riksdagsvalet 2026

    Challenger skrev 2024-06-10 23:18:42 följande:
    Jasså, Sossarnas trollfabrik på Aftonbladet kallar SD för "förlorare" när de inte förlorat ett endaste mandat. Vore kanske mer passande att benämna KD för det som faktiskt tappade ett mandat och därmed fick se sin representation minska med 50%. 
    Jag förstår att du vill spela ner det katastrofala resultatet för SD. Det måste svida att ditt parti har tappa drygt 13% av sympatisörerna..
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Anonym (MED) skrev 2024-06-11 00:26:05 följande:
    Det är ingen katastrof, men en besvikelse såklart. Man hade hoppats på mer.
    SD behåller sina tre mandat, samma antal som man hade före EU-valet.

    Läste att V fick +20 % i Malmö och inte svårt att förstå vad arabnazisterna röstade på i stor utsträckning.

    Börja likna 1930-talets Tyskland med den importedade antisemitismen vi har i Sverige.
    Vad vill du säga med ditt inlägg?  Tänker du på att det var Sverigedemokraternas föregångare i Nazityskland som mördade socialister i koncentrationslägren eller? 

    www.levandehistoria.se/fakta/forintelsen/den-nazistiska-forfoljelsen-av-andra-grupper



    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    nihka skrev 2024-06-15 09:50:35 följande:
    Vilken utrustning använder du som rösträknare för att ta reda på vilken härkomst röstande personer har?

    Nåt folierat?

    Ja det var något folierelaterat.

    Socialdemokraterna blev i senaste valet 11,6 % större än SD och att invandringen skulle ha bidragit till att S blev så mycket större är helt enkelt inte sant.
    Om bara personer som är uppväxta i Sverige hade fått rösta hade SD fått 13%. Om inte utomeuropeiska väjare hade fått rösta hade det sänkt S med 0,3%.

    www.expressen.se/ledare/fyra-daliga-ursakter--for-sds-valflopp/



    "Om bara personer som är uppväxta i Sverige hade fått rösta så skulle partiet enligt Valu ha fått (trumvirvel)... 13 procent"

    - - -

    x.com/MartinNordin1/status/1800518338105516192




    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    Den SD-styrda regeringens utredare har nu presenterat förslag för hur integrationen ska förbättras. utredning lyfter att ersättningar bör höjas, inte sänkas. Utredningen föreslår  bland annat indexering och en generell ökning av etableringsersättningen. Även invandrare behöver ha en skälig levnadsstandard.

    Jag noterar att utredningen släpptes utan det sedvanliga jippot med regeringspartierna och SD på scen . Ställer sig SD inte bakom rapportens slutsats?

    www.regeringen.se/rattsliga-dokument/statens-offentliga-utredningar/2024/06/sou-202441/


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    Bra att USA terror klassar nazistrorganisationen Nordiska motståndsrörelsen NMR. Nu måste Ulf Kristersson driva på för att EU ska göra samma sak men Ulf kanske inte vågar?  Kopplingar mellan SD politiker och NMR är ju ett faktum. 

    www.svt.se/nyheter/inrikes/usa-terrorklassar-nmr
    www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/tidigare-sd-kandidat-i-katrineholm-gripen-i-nmr-upplopp-sd-i-katrineholm-forda-bakom-ljuset
    sverigesradio.se/artikel/tidigare-sd-politiker-ansluter-sig-till-nmr

    www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/ejVrO/sd-politiker-ger-pengar-at-nazistiska-nmr








    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Challenger skrev 2024-06-15 20:57:08 följande:

    Ännu ett träffsäkert program från Henrik Jönsson.

    Just vad det gäller folkutbytet är vi nog många som är djupt oroade för vad det kommer att betyda för säkerheten och stabiliteten i Sverige.  Det är väldigt oroligt, mycket våld, mycket skjutningar, mycket slitningar mellan olika grupperingar. 
    Vissa områden vågar man inte ens besöka. Hur kunde det gå så snett?

    Samhällsutvecklingen skrämmer mig. 


    Varför slänger du dig med konspirationsteorier/nazistiska begrepp som folkutbyte? 

    Läs den här artikeln så kommer du förhoppningsvis att sluta använda begreppet. 

    www.expressen.se/debatt/folkutbytesteorin-ar--en-konspirationsteori/
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    Det här säger allt om SD. När ordförande avslöjade att det fanns medlemmar med band till den nazistiska terroristgruppen Nordiska Motståndsrörelsen NMR så var det ordföranden som vick lämna partiet..


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Challenger skrev 2024-06-15 21:27:35 följande:
    Å andra sidan så terrorklassade USA organisationen ANC i Sydafrika, med vilka svenska socialdemokratiska partiet hade mycket tätt samarbete med och dessutom stöttade ekonomiskt. Hur ser du på det?
    I fallet med ANC så var Sverige motståndare till terroristklssningen och historien har visat att USA gjorde fel. I fallet med terroristklassningen sv nazistiska NMR så  är väl den svenska regeringen överens med USA om att NMR är en terroristorganisation och jag instämmer i den bedömningen.
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Challenger skrev 2024-06-16 00:06:00 följande:
    Knappast fel att terrorklassa ANC då de gjorde sig skyldiga till ett flertal terrorbrott under under 60, 70- och 80-talet. Sprängningar, skjutningar m.m med dödsoffer. Även kvinnor och barn.  Hur socialdemokraterna kunde stödja den formen av aktivitet var väl egentligen det enda som var märkligt.

    Fast det var å andra sidan inte det enda som sossarna och Olof Palme stödde. Det förekom ju även kontakter med såväl Nordkorea som Kuba under den här tiden. Det var ju tom så illa att USA kallade hem ambassadören från Sverige.

    Vad gäller NMR känner jag inte till att de skulle ägnat sig åt någon terrorism som lämnat efter sig en massa dödsoffer. Sen att det finns eller funnits medlemmar som gjort sig skyldiga till olika former av brott är en sak. Däremot känner jag inte till att det på något vis skulle varit sanktionerat av ledningen hos NMR. 

    Om du vidhåller att ANC ska kategoriseras som terrorister så är du antingen helt historielös eller så är du en rasist som inte såg något fel med apartheidregimen.


    ANC var en viktig politisk organisation och rörelse som spelade en central roll i kampen mot apartheidregimen. ANC jobbade för att bekämpa rasdiskriminering och för att förbättra rättigheterna och levnadsförhållandena för den svarta befolkningen. Det var först efter Sharpevillemassakern 1960, där 69 fredliga demonstranter dödades av polisen som ANC beslöt att väpnat motstånd var nödvändigt.

    Du kan jämföra ANC med de motståndsrörelser som fanns i Frankrike, Danmark och Norge under andra världskriget och som bekämpade den tyska ockupationsmakten och dessa ska självklart inte betraktas som terroristorganisationer utan som befrielserörelser.


    Under apartheidregimen i  Sydafrika utsattes svarta fram till år 1994 för omfattande och systematiska diskriminering.  Denna diskriminering gällde det mesta i de svartas liv:


    Bostadssegregation - svarta människor tvingades flytta till specifika områden, ofta till de sämsta delarna av staden eller till så kallade "townships" med mycket dåliga levnadsförhållanden.


    Arbetsdiskriminering - svarta arbetare fick generellt sett mycket lägre löner än vita för samma arbete.


    Arbetsförbud - svarta människor fick inte ha vissa jobb som var reserverade för vita.


    Utbildningsdiskriminering - de resurser och den utbildningskvalitet som tilldelades svarta skolor var mycket sämre än de som gavs till vita skolor.


    Rörelsebegränsningar - svarta människor var tvungna att bära passböcker (dompass) som specificerade var de fick bo och arbeta. Utan dessa pass kunde de arresteras och fängslas.


    Politisk exkludering - svarta människor hade ingen rösträtt i nationella val och hade mycket begränsad representation i lokala myndigheter.


    Juridisk diskriminering -  svarta människor fick inte samma juridiska rättigheter som vita. Rättegångar var ofta partiska och domarna hårdare för svarta.


    Social diskriminering - offentliga utrymmen som parker, stränder, restauranger, och till och med bänkar var segregerade. Svarta människor fick endast använda de anläggningar som var avsedda för dem, vilka oftast var sämre.


    Våld och förtryck - svarta människor utsattes ofta för polisbrutalitet och våld. Fredliga protester mot apartheidregimen möttes ofta med våldsamma motåtgärder, som Sharpeville-massakern 1960 där 69 fredliga demonstranter dödades.


    Ekonomisk marginalisering - genom lagar som Land Act (1913) förlorade svarta människor sina traditionella marker och tvingades in i små, överbefolkade reservat.


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Challenger skrev 2024-06-16 10:03:33 följande:
    Återigen - det är ingen konspirationsteori att det svenska folket byts ut i allt högre grad mot folk födda i andra länder. Idag är 1/3 av de svenska medborgarna födda i ett annat land, eller av föräldrar födda i ett annat land. Jag har ingen som helst anledning att betvivla riktigheten i SCBs siffror. Frågan är varför du inte tror på SCBs statistik. Har du några belägg för att deras siffror skulle vara felaktiga? 
    Många i denna grupp har föräldrar födda i Finland, Norge och Danmark. Betraktar du en person som är född i Sverige av en finsk förälder som en del av det du kallar folkutbytet?
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
Svar på tråden Riksdagsvalet 2026