Inlägg från: Anonym (Hoppsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hoppsan)

    Riksdagsvalet 2026

    Oj oj oj och så var vänsteranhägare  igång med att bekräfta varandras narrativ, mysigt.

    Vilken tur att MC medlemmen inte sitter i riksdagen som spelmaffian El sosseria la lotteria.

    Nej jag tror inte att SD ligger pyrt till, tror att många tänker att MC medlemmarna hade någon form av heder och löste sina konflikter på egenhand, inte som det är nu där en lupen kula träffar polisen, barn, och oskyldiga vuxna.

  • Anonym (Hoppsan)
    nattuw skrev 2024-10-12 07:16:38 följande:
    Var det därför regeringarna Löfven lät den organiserade brottsligheten växa till sig utan att agera samtidigt som socialdemokraterna på familjeliv försökte tona ner alla problem?

    Det är problematiskt när politiker tonar ner omfattningen av gängkriminalitet och den ökade korruptionen. Individer som tonar ner kan delas in i fyra grupper.

    Grupp 1
    Man tonar ner för att man inte förstår omfattningen av brottslighetens konsekvensen. 

    Grupp2
    Man är en del av korruptionen och försöker rädda sitt egna skinn.

    Grupp 3
    Man är partilojal oavsett vad politikerna gör och även om man tycker att partiet har gjort fel så legitimerar man partiets skandaler genom att gräva efter skit hos ett annat parti. 

    Grupp 4
    Man blundar för problemet och tycker att samhället fungerar bra trotts allt.


    Den värsta gruppen är 2 och 3 eftersom den gruppen aldrig utvecklas eller vill förbättra samhället. Lojaliteten tar överhand och sunt förnuft är ett minne blott. 

  • Anonym (Hoppsan)
    klyban skrev 2024-10-12 15:19:55 följande:

    Dock berättar fakta att Löfven visst adresserade frågan, och det betyder att de sett den öka.


    Dock de som ökat våldet mest, det är de som har överdrivit våldet omfattning en gång tiden och skrämt upp den kriminellanätverken att andra nätverk är ute efter dom.


     


    Dock går det inte göra något åt detta och pga de har en gigantiskt inkomstkälla i droger och så länge de har den så kommer inget ändra sig.


    Om inget ändrar sig så har vi problem. 

    Ingen vill göra investeringar i ett land om gängkriminaliteten kryper sig in i näringslivet eller hos politilerna. Om maffian får leva loppan då kommer ingen våga starta företag, vi får myndigheter som blir utpressade och en rättstat som havererar. Efterföljande konsekvens kan du säkert räkna ut själv.


    Den som har råd och är högskoleutbildad kommer att lämna landet. Läkare, jurister, ingenjörer , egenföretagare etc kommer att lämna. Den som inget har blir kvar och vaggas in i en falsk trygghet om att det blir förbättringar så länge pappa staten delar ut bidrag som är öronmärkta av stalin-staten.


    Det som sker nu är en förträfflig grund till att kommunismen flåsar dig i nacken.

  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2024-10-12 18:34:03 följande:
    Kommunismen? Högerextrema/fascistiska partier menar du väl (Ser man till extremistiska partier så är dessa större till höger i politiken än till vänster)?
    Nej det menade jag inte.  

    Jag hakade på Nattuws tråd och förklarade att det är problematiskt när politiker tonar ner omfattningen av kriminaliteten och sedan förklarade jag för Klyban att vi har problem om vi ingen ändring får.

    Är det något som du inte förstår?
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2024-10-13 09:39:51 följande:
    Som sagt var så stämmer det inte.

    Redan ett år in i den första mandatperioden agerade regeringen Löfvens mot  den organiserade brottsligheten men du kanske tänker på den moderatledda Regeringen som ledde landet under åren 2007 till 2014? Under dessa år satsades det väldigt lite på lag och rättvisa. 
    Löfven var inte mycket bättre än Renfeldt och Magdalena är sju resor värre än vad Löfven och Reinfeldt ihop. Så fort Magdalena öppnar truten så vet jag att det kommer bli sämre.

    Om vi ska titta tillbaka i backspegeln så blir det inte bra när politiker bildar enpartistater. Myndighetschefer som kör någon slags maraton i att sabotera så mycket man kan under kortast tid. Politiker kan åsamka mycket skada på en väldigt kort tid och det tar tid att reparera skadorna.

    Carina Jämtin (S)           SIDA
    Charlotte Svensson (S)  Tullverket
    Ivo-Sofia Wallström (S)  IVO
    Dan Eliasson(S)             Polismyndigheten, Migrationsverket, FK, MBS
    Anna Kinberg Batra (M) Landshövdning

    Det blir onekligen svårt för den sittande regeringen att få genomslag i sin politik när det sitter inkompetenta sabotörer som gör egna internutredningar, eller när det öronmärks bistånd till särskilda organisationer. Lägg även till att gängkriminaliteten finns bland polisanställda, socialsekreterare osv.
    Att sänka skatten är inte en enkel åtgärd eftersom skatteslöseriet fortfarande pågår.

    Äntligen har vi en statsminister som förstod att moderaterna gjorde fel och Ulf Kristerson bad om ursäkt till SD. Socialdemokraterna är för stolta. När sossarna ber om ursäkt så kommer ursäkten med en ursäkt.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2024-10-13 13:08:53 följande:
    Du har verkligen inte koll på uppgifterna.

    Dan Eliasson har inte jobbat på Regeringskansliet sedan 2022. han är alltså Pensionär. Sofia Wallström är idag VD i en privat verksamhet och jobbar inte heller på regeringskansliet.  Carin Jämtin är sedan 1 år tillbaka Landshövding i Västernorrlands län

    Den enda som kan sabotera regeringens politik är således den tidigare moderatpolitikern Anna Kinberg Batra som gjort sig skyldigt till tjänstefel och korruption och som den SD-styra (M/KD/L) regeringen belönat med en lukrativ anställning på regeringskansliet som kommer ge henne inkomster på mer än  7 miljoner kronor under 5 år. 

    Kommer du ihåg när Sverigedemokraterna propagerade för hårdare tjänstemannaansvar? Nu vet vi hur det gick med den saken. När SD styr regeringen belönas i ställer inkompetenta tjänstemän med anställningsavtal i mångmiljonklassen. 
    Ditt svar säger mig att du inte förstår problematiken. Vi lever kvar med myndighetschefernas konsekvenser och det blir svårt att driva igenom sin politik om sabotörer får leka med våra skattepengar som om det vore leksakspengar.

    Sofia Wallström (s) har fått kritik för att ha haft en hierarkisk styrning. Det är inte bra när myndighetschefer förhalar en funktion som ska vara en garanti för patientsäkerheten.

    Skattebetalarna måste betala för Carina Jämtins (s) verk och tecknar fleråriga avtal som ska gå till organisationer där vi inte har någon insyn i om hur pengarna hanteras. Vi snackar inte om några småsummor, det är miljarder. Inte är det cancerpatienterna som får ta del av dessa miljarder och då har patienterna ändå betalat skatt för att få vård.

    Tjänstemannaansvaret hade kunnat bli bättre, men vem ska man skylla på? Att sossarna tog bort ansvaret eller att SD skulle ha gjort ett bättre jobb när det är Ulf som är statsminister?  Oavsett vem som sitter i regeringen så kan inte alla få sin vilja igenom.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2024-10-13 14:58:23 följande:

    Det är förvånande att du inte  förstod inlägget men du kanske tycker att det är jobbigt att erkänna för dig själv när du har fel? Kritiken mot Carin Jämtin (hon  heter alltså inte Carina) handlar om att den brun blå alliansen inte gillade den tidigare regeringens politik. 

    När det gäller SDs ansvar för att Anna Kinberg Batra fått ett lukrativt avtal i mångmiljonklassen trots att hon avslöjats med både tjänstefel och korruption så vet vi alla att det i praktiken är SD som styr regeringens politik och Anna Kinberg Batra hade aldrig kunnat få detta mångmiljonavtal om SD sagt nej. 


     


     


    Då reder vi ut mitt fel som jag har så svårt att erkänna. Är det att jag råkade skriva Carina och inte Carin? Är det  att jag kan förstå att SD inte vill ha en rödgrön politik?

    Nu i efterhand så var kritiken mot Carin Jämtin befogad. Det var ett speciellt avslut hon gjorde. Saknar du henne?
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2024-10-13 16:38:48 följande:
    Felet bestod framförallt i att de flesta som du listade som problem för regeringen för att driva sin politik jobbar inte längre kvar på regeringskansliet.  Dessutom så är det värt att påpeka att när det gäller  Dan Eliasson så är det Moderaterna som spikade ut hans karriär. När M styrde landet 2007 utsågs Eliasson  till biträdande chef för säkerhetspolisen. Därefter befordrade moderaterna honom till generaldirektör för Migrationsverket och därefter till generaldirektör för försäkringskassan. Det var alltså M som krattade i manegen för att Eliasson (som är jurist) skulle bli Rikspolischef. 

    Jaha så du tyckte att det var fel att nämna att sabotage hierarkisk styrning över myndigheterna inte påverkar den sittande regeringen även om myndighetscheferna har slutat?  Okej.
    Ett kontrakt som Carin Jämtin tecknar påverkar inte regeringens arbete menar du? Eller när en myndighetschef  försvårar arbetet så är det inget som påverkar den sittande regeringen?

    Om man är av åsikten att offentliga vårdgivare är bättre än privata då är det ett ypperligt tillfälle för en sosse att säga att offentligvården är välfungerande och därför ska privata vårdgivare läggas ner. Om myndighetschefen ägnar sig åt interna utredningar så kan allmänheten få en missvisande bild om hur offentliggjordes egentligen fungerar.

    Även om myndighetschefen inte har kvar sin tjänst så tar det längre tid för en regering att få en helhetsbild om hur offentligvården fungerar och det tar längre tid att göra någonting åt saken. Inte nog med att Ivo måste arbeta ikapp alla  anmälningar så kommer det nya som man också ska hinna med.


    Nämen så att.. Då får jag erkänna att jag har fel.

  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2024-10-13 17:41:23 följande:
    SD-regeringen bör självklart inte dra på sig offerkoftan /skylla  en generaldirektör som agerade på mandat från den förra regeringen. När S kommer till makten nästa gång kommer det vara likadant dvs generaldirektörer som SD och regeringen utsett har kommer ha tagit beslut som kommer påverka kommande mandatperioder. 
    Okej.
  • Anonym (Hoppsan)
    Mentat skrev 2024-10-13 18:14:26 följande:
    Åtminstone fallet Carin Jämtin är betydligt värre än KillBill (som vanligt) vill låtsas om: Efter valet 2022 stod det klart att Sverige skulle få en borgerlig regering. I december 2022 beslutade Jämtin att skriva kontrakt på 5 år med organisationer som står (s) nära, bara ett par dagar innan regeringen skrev ett nytt regleringsbrev där myndigheten uppmanades att inte skriva kontrakt på mer än 1 år. Till yttermera visso undertecknades dessa kontrakt inte förrän i mars 2023, alltså långt efter att Jämtin fått ett nytt regleringsbrev att förhålla sig till.

    Det har dock inte blivit någon följetång av detta i media. 
    Har uppdaterat mig och enligt Göteborgsposten så kan jag bekräfta att ditt påstående stämmer. Jämtin ägnade sig åt sabotage. 

    När Stefan ersattes av Maggan så tänkte jag att det skulle bli bra. Skäms lite över att jag tyckte att hon var duktig. Den sidan som Maggan visar nu på senare tid är inget som hör hemma i ett demokratiskt samhälle. Jag har aldrig gillat Löfven men när jag ser Maggan så vill jag ha tillbaka Löfven. 
  • Anonym (Hoppsan)
    klyban skrev 2024-10-13 18:16:51 följande:

    Okey vad?
    Eller har tjugofemöringen trillat ned nu!


    Tjugofemöringen har trillat ned. 
  • Anonym (Hoppsan)
    klyban skrev 2024-10-13 21:01:15 följande:

    Rätt oväntat, då normalt när man möter de med kritik på området slutar inte ens när fakta berättar annat.
    Skoj och bli överraskad måste jag säga.


     


    Vad är det maggan gör som är så upprörande för dig?


    Inget  är upprörande. Jag får en obehagskänsla i kroppen när en partiledare som Maggan har läst ekonomi men inte visar på att hon har kompetens så är det en varningsflagga för mig, hon är för kalkylerande. Löfven visade inte dessa tendenser och har inte samma bakgrund som Maggan. Därför väljer jag Löfven framför Maggan.

    Det är något som inte stämmer när en utbildad ekonom går mer vänster ut i frågor som rör om ekonomi. Det säger mig att Maggan vet exakt vad hon pysslar med. 

    Jag är inte upprörd, det rätta ordet är att jag är rädd. Förstår du hur jag menar?

  • Anonym (Hoppsan)
    klyban skrev 2024-10-14 11:35:40 följande:

    Detta är för vagt att ge mig något.
    Kan det vara så att du tror ekonom är samma som att man har full koll på nationalekonomi?
    Och vad för ekonomi är det du nu avser?


    Varför jag frågar är just för att det verkar som du skriver något som du inte har en saklig grund för, och för vara helt säker på vilket det är, så frågar jag istället.


     


    Två, så sköter de som arbetar med såna hår saker och siffror, för om kompetens vore en sak, så skulle tex en som ebba ut med huvudet före och pga abnorm inkompetens.
    Och med ebba pratar vi om att hon är den som vet minst av alla, enda hon kan är att munnen ska glappa.


    Omöjligt att ha en saklig grund eftersom jag pratar om mina förväntningar.

    Jag förvänta mig inte att Löfven ska vara kunnig inom ekonomi och jag ställer högre krav på Maggan då hon har läst ekonomi. Nyligen hade hon en debatt med Åkesson och gav sken av att Marginalskatten inte var en bra åtgärd. Maggan bör veta att skattesänkningen är en bra åtgärd och hon är osmidig när hon avfärdar expertutlåtanden.

    Nästa sak är att sossarna inte är konsekventa och haltar en aning eftersom S kritiserar Tidöavtalet för att i nästa sekund tycka att regeringens reformer är bra. Det kan såklart vara en taktik från sossarnas sida men om deras kärnväljare känner att man vacklar för mycket så kommer socialdemokraterna att tappa väljare. 
  • Anonym (Hoppsan)
    klyban skrev 2024-10-15 15:58:34 följande:

    Vad bygger du din tro på att skattesänkningar är alltid bra?
    För du vet väl om lafferkurvan berättar att det finns brytpunkter som berättar mer skattesänkningar inte är bra för ekonomin.


     


    Din brist på förklara för mig tyvärr att inse att någon påverkar dig och att du inte riktigt har förmågan att analysera om det är korrekt eller inte.


    Det är inte en tro det handlar om rim och reson. Vårt höga skattetryck har blivit skadlig för samhället och vi befinner oss i ett läge där hög -och låginkomsttagare inte får en välfungerande välfärd. 

    En stor del av välfärdsuppdraget utförs av kommuner och regioner. Våra lokalpolitiker gapar efter mer statsbidrag samtidigt som vi har en undermålig spårbarhet av bidragen och en avsaknad av ansvarsutkrävande. Kort och gott så kan offentliga sektorn göra vad man vill med våra skattepengar.

    Maggan vet att det finns en överhängande risk att talanger söker sig till andra länder. Vi behöver ha kvar den kompetensen här för annars får vi ett samhälle som blir dumburkar för att staten gör oss dumma. Onekligen förstår inte dumburkarna själva att det är talanger vi behöver när vi besöker veterinären, läkare eller att det är kompetensen som gör att samhället är i rullning. Därför skrämmer Maggan mig när hon inte visar i ord att marginalskatten är skadligt för samhället. 

    Jag kan inte låta bli att tänka att hon kanske vill att folk ska vara dumma så att socialismen får mer makt och pengar för sitt egna uppehälle. Därför saknar jag Löfven. 

    Jag hoppas att du förstår mitt resonemang, men bättre än så här kan jag inte förklara.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2024-10-15 19:13:13 följande:

    S gör helt fel som anpassar sig efter den SD styrda (M/KD/L) regeringen och säget ja till anonyma vittnen.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/vandningen-s-positivt-till-anonyma-vittnen


     

    När det inte går att skydda vittnen utan att vittnen måste göra ett stort avkall på sitt liv, vad drycker du att S borde göra? 


    Tänk att det har gått så långt att vittnen inte vågar vittna, det är gängen som har kontroll. 


    Vilket val har vittnena? Ska vittnena behöva lämna sitt hem, vänner och familj för ett gängen hotar vittnena till livet? Är det rättvisa?

    Det har ju gått så långt att vi inte kan ha ett öppet samhälle.

  • Anonym (Hoppsan)
    klyban skrev 2024-10-16 06:49:01 följande:

    Jag inser att jag aldrig kommer få ett konkret svar på vad det är med Maggan.
    Du bör ta dig en funderare på om varför du inte kan uppbringa detta, för just nu låter det som någon annan talar igenom dig och när vi se talepunkter rulla upp.

    Du vet om att skattesänkningen som regeringen nu gjorde går minus för barn familjer, låntagare för sin bostad.
    Tycker du det låter som en bra skattesänkning?
    Och de som inte är i samma behov av pengar de går rejält med plus.


     


    Och det riktigt komiska i det hela, det är att vi har en hel del arbetare som röstade för denna regering och för de vill ha det bättre ekonomiskt och svaret är nu vi ger er sämre ekonomi.


    Vet du vad, det gör ingenting om du aldrig inser. Jag tror att du kommer klara dig ganska bra. Måste vara en skön känsla att inte vara så medveten, jag avundas dig.

    Du imponerar faktiskt, hur gör du?
Svar på tråden Riksdagsvalet 2026