Fem middagar för fem för sexhundra
Fem personer, två vuxna, två tonåriga pojkar, en tonårsflicka - så ser familjen ut. Barnen äter skollunch, jag och maken har numera matlådor eller mikrar en frysrätt på jobbet.
Går det att få rejäla portioner middagsmat för fem hungriga människor för sexhundra? Vi tog tag i frågan.
Detta inhandlades:
4 kg potatis
2 kg morötter
1 vitkålshuvud
3 gula lökar
2 purjolökar
1,5 kg äpplen (15 kr!!)
2 kg apelsiner extrapris 15,90 kilot
ett flak med ägg 20 st
1 kg spagetti
6 l mjölk
1 påse riven ost
1 l Oatly imat
1 pkt Lätta margarin 600g
4 pkt tunna rågknäckebröd
1 limpa färdigskivat bröd
1kg djupfrysta kyckllngfileer
900g kassler
500g köttfärs
3 pkt krossade tomater
Det gick på 608,42, så redan där sprack kalkylen litegrann. Många varor var på på extrapris och del halva priset pga kort datum, men ändå....Det här laga lagade vi: spagetti carbonara, potatis-och purjolökssoppa med smörgås, ostgratinerade pannkaksrullar med köttfärssås, ugnsrostade potatisskivor, morotsslantar, äppleskivor till kycklingfileer ("allt på en plåt"), ugnsomeletter i muffinsplåt med överbliven kassler och purjo som fyllning.
Alltid sallad på riven vitkål, morot, äpple eller apelsin samt knäckebröd och margarin, mjölk till maten om så önskades. En frukt efter maten fick också plats.