• LMSM

    Vi som startar IVF 2023

    J000ssan skrev 2024-04-08 10:18:19 följande:

    Tyvärr var där inget idag💔💔hade slutat utvecklas i v 4 ngt! Så mest en liten säck! Så nu tar jag piller för att få ut det! är så tom inombords! Men min privata läkare är så fantastiskt! vi Ska göra hysteroskopi hos honom nu! Vill inte höra ngt negativt om detta då jag är otroligt nervös så vill va lyckligt ovetande om hur det känns osv! 


    Så tungt! Jag tänker på dig Hjärta
  • LMSM
    Björkenli skrev 2024-04-08 17:15:54 följande:

    Jooossan

    Beklagar verkligen💔💔💔

    Kan inte föreställa mig hur tungt det måste kännas. 
    Fint att du har tillåt t till läkaren- det underlättar mycket

    (Jag tror jag gjorde hysteroskopi under utredning av fertilitet? Det va absolut ingenting jobbigt alls).

    Behöver ju inte vara något fel heller? Spontana aborter tidigt är väl ändå relativt vanligt..?
    Inte mindre jobbigt för det förstås- men kanske inte behöver betyda mindre chans nästa gång. 

    Styrkekramar 


    Gick det bra med återföringen igår?:) 
  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-04-10 21:52:16 följande:

    Igår fick vi återfört vår lilla flinga Hjärta. Den överlevde upptiningen (hade magknip av oron), men däremot berättade embryologen att den inte hade expanderat som förväntat under de 2 timmarna innan återföringen. Däremot var den fortsatt ljus i färgen, tunn samt genomskinlig, precis som den skulle vara. Hade den dött hade den blivit mörk och ej genomskinlig. Så de hoppades att den skulle expandera i livmodern. Frågade om oddsen, men var svårt att säga ngt om det. Så lite smolk i bägaren av glädje. Gick in med ren glädje när den överlevt upptiningen och att nu blir det bra, helt oförberedd på att det kunde vara ett problem.
    Men nu är man PUPO och om bara flingan expanderat i livmodern så är där goda chanser {#emotions_dlg.flower} Glömde fråga om gradering. 


    Grattis Mathilda!! Håller tummarna för er nu <3 
  • LMSM
    WinnerBirdie skrev 2024-04-10 22:29:18 följande:

    Tack för svaren gällande högkostnadsskyddet för mediciner, blir ändå lite oroad då det även stod på CVL att högkostnadsskyddet ej gäller. 

    Jooosan: jag beklagar erat missfall 😥 så mycket känslor vi ska behöva manglas igenom ❤️ Tillåt dig att sörja. Kram💖

    Matilda och Björkenli: spännande att ni är synkade, håller tummarna för er båda❤️ 


    Jag vet inte varför det står så på deras hemsida, kan du ha kollat på vad som gäller vid äggfrys? Vid äggfrys vet jag att högkostnadsskyddet INTE gäller. Dvs om man tar ut sina ägg enbart för att kunna använda vid senare skede. 

    Jag själv går hos CvL och högkostnadsskyddet gäller garanterat vid ivf :) 
  • LMSM
    WinnerBirdie skrev 2024-04-11 21:10:36 följande:
    Jag kollade idag igen och det stämmer att det var under äggfrys det stod så. Tror mitt högkostnadsskydd gått ut precis - men då betalar vi väl som vanlig, till taket bara?

    Var ni där även vid regionsfinansierade försöken? Eller betalade ni för startmötet? 
    Var det 3-pack ivf ni valde?

    Är det någon som har någon tanke kring Ovumia, nya kliniken i Solna? De har 25% rabatt fram till sista maj. Nya  i Sverige, men funnits länge i Finland.

    Försöker jämföra lite olika priser och så, på olika i Sthlm + CVL. De flesta ligger nära i pris, men har lite olika paket etc.

    Japp precis som vanligt. 

    Nej vi var på Sophia de tre första regionrsfinansierade. De har egentligen inte varit någon skillnad på vad de gör mellan Sophia och CvL men det kändes bra att byta och testa nytt labb om inte annat. 


    Vi valde 3 pack. Man får dock inte välja hur som helst utan man måste uppfylla vissa krav för att få köpa tre pack. Bla AMH på över 1, max 3 tidigare försök och kanske var ngt annat minns inte. 

    Inte hört ngt om det men skulle nog själv vara lite rädd för att testa ngt utan tidigare omdömen. Om de har väldigt bra från Finland kanske det känns tryggt dock. 

    Cvl har i sitt tre pack ett gratis frysförsök plus om man inte får tillbaka ngt ägg vid ett tillfälle efter uttag så räknas inte det försöket. Jag har egentligen gjort två försök på Cvl men inget ägg blev befruktat första gången så det försöker räknades inte och jag fick tre nya. Det kändes bra! så var det inte på Sophia. Där räknades mitt försök när de valde att vänta till dag 5 för återföring men på dag fem fanns ingenting att återföra. Hört om andra som fått ett nytt försök i de fallen så känns lite surt. Tycker att vi borde få ett till regionsfinansierat hehe 

  • LMSM

    Jag har bestämt mig för att köra nästa runda i juni, det verkar som om jag ska hinna då den är beräknad kring 4e juni. Känns bra att få lite extra tid att boosta kroppen även om exakt alla läkare säger att ingenting jag gör spelar roll hehe.

    Jag har dock sjukt mkt ångest över det här med protokollet. 
    Har bestämt att vi ska testa korta igen då det var ett år sen senast. 
    Antagligen blir det även en kombo av Gonal F och menopour samt dubbel trigger... ( aldrig testat tidigare)

    Nu till dosen. Jag har ju haft  höga doser hormon på grund av mitt amh, 0,71. 
    Första gångerna med kosta 375 gonal f eller menopour och sedan långa med 375 eller 450 gonal f. 

    Läkaren på CvL rekommenderar att fortsätta med hög dos dvs 375 alt 450 då det handlar om att få ut så mkt ägg som det går. Jag är ju så himla rädd att det är så att den höga dosen drar ner kvaliteten. Många på Reddit pratar om att bränna äggen. vad det innebär vet jag inte hehe. 

    Är det någon här med mitt amh eller i alla fall liknande som får en lite lägre dos än mig? INTE mild där man satsar på enstaka ägg utan där man anser att en hormondos runt 250-300 räcker för att få ut många men bättre ägg?

    Jag vill ju inte heller riskera att slösa en omgång och få 2-3 ägg som alla ändå har samma dåliga kvalitet som de jag får ut med 375-450!

    Läkarna tycker att jag borde lita på dom såklart och kanske är det klokast. Men samtidigt har det ju inte fungerat. Ska man satsa på att få ut många ägg och hoppas att det bara behövs fler för att hitta det bra eller sänka dosen riskera kvantiteten och hoppas på att det kan påverka kvaliteten till det bättre. HOPPAS alltså det kanske inte allt spelar ngn roll och då har jag bara färre ägg att räkna med...

  • LMSM
    BaeA skrev 2024-04-16 19:46:40 följande:

    Jag testade negativt idag på RD11, men det kom egentligen inte som någon överraskning då jag hade det på känn då tempen sjönk häromdagen samt jag haft lite kramper i helgen. Men såklart tråkigt, var det tredje och har nu två kvar.

    Mina tidigare FET har jag dock fått mens även om jag tagit Utrogestan, men denna så har den inte kommit. Någon som vet varför? Tänler dock att jag slutar med dem nu. Jag tog testa tidigt test så finns ingen risk att det kommer slå om. Så nu är det nya tag, har dock en resa inplanerad mitt i allt. så får se hur jag ska göra Med allt. 


    Så ledsen för din skull. Så tufft med de här negativa beskeden gång på gång.
    ska du göra FET eller ny stimulering?
    jag rekommenderar dig starkt att åka på resan och andas ut koppla bort lite tänka på annat och hämta styrka inför nästa försök! Vet att det enda man vill är att sätta igång direkt men tro mig du kommer tacka dig själv efteråt om du gjorde ngt för dig själv som inte hade med ivf att göra. man behöver bli stark igen. Jag är otroligt tacksam över att jag lät mig landa den här gången efter mitt senaste misslyckade försök. Var totalt i botten med panikattacker på jobbet. åkte iväg tre veckor fokuserade på min hälsa och känner mig lugnare nu och känns bra att förbereda sig inför nästa ivf.
    om det är det kanske enklare att göra en återföring men kanske ändå skönt att få en månad emellan?
    du vet bäst vad du behöver :) men tror när man är mitt i det och det enda man Vill är att fortsätta försöka tills det går, är svårt att se hur otroligt en viktig liten återhämtning kan vara. ❤️ 
  • LMSM

    Skulle stå

    är det en FET eller ny stimulering nu?
    om det är det dvs en fet kanske det är enklare att köra direkt men ändå skönt med paus 

  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-04-22 21:56:47 följande:
    Åh va skönt att höra! Håller tummarna!

    Här har det inte gått bra. 
    Testade negativt i fredags på RD10 med min 6-dagars, så var ju dag 15 efter ägglossningen och förväntad mensdag, testade med ClearBlues 6-dagar tidigt test. Gjorde det då jag skulle gå på nattpass hela helgen.
    Hade testdag igår (söndag) så kliniken ville att jag fortsatte med cyclogesten tills dess. Mensen började dock så smått redan fredags lunch, samt av o på under lördagen. Tog ärligt talat bara en cyclogest på fredagen o en på lördagen, kändes som slöseri med mer. Hade ju ändå en naturlig cykel-återföring. 
    Under söndagen kom den igång ordentligt. Har till o från en för jäkligt mensvärk, känns inte alls som vanligt. Hoppas det lugnar sig snart. 

    Mkt sorg o tårar i fredags. 
    Har varit enormt mkt tankar fram o tillbaka.
    Just nu ser det ut till att bli ett försök till då Sellmer rekommenderar et o vi ändå fick en blastocyst till frysen nu. Går detta försök åt skogen så får vi nog inse fakta att äggen är för dåliga och ta nästa steg till äggdonation. Känner att man vill komma närmare målet och funkar inte de egna så är det så det får vara. Samtidigt får jag ångest av tanken på hur barnet kommer hantera att vara donationsbarn - efter att ha lyssnat på ett avsnitt från Jag vill ha barn-podden från ett spermiedonations-barn (nu vuxen), som verkade vara ett trauma för en del. trots info sen barnsben. Tror jag måste lyssna på den igen, tror jag måste ha övertolkat budskapet.. Var säkert inte så illa. Bara satt griller i huvudet på mig.
    Å Mathilda. Jag är så oerhört ledsen för din skull och jag känner verkligen med dig. SÅ jävla tungt. Smärtan man behöver gå igenom. Fy fan alltså. 
    Jag förstår att du inte orkar mer, verkligen helt förståeligt. Samtidigt har du ändå kliniken som säger att de tycker att du kan försöka igen med egna ägg. Det är ändå positivt att de tror på er! Även om det såklart kan vara så att det mentalt har tagit slut och man faktiskt inte tycker att det är värt fler försök. Man ska ju faktiskt må bra också och att leva och andas IVF så här länge kanske faktiskt inte är värt det.

    Gud vilken deppig podd. Lär ju bara vara en liten % som är traumatiserade av att vara donationsägg eller spermier. Finns det inte länder där man inte. behöver berätta att det ör donation? så svåra frågor, jag vet inte allts vad som är bäst. 

    Skickar massa styrka till dig! Hjärta
  • LMSM
    Björkenli skrev 2024-04-23 17:34:01 följande:

    Mathilda88 

    Tyckte också det var då så himla tråkigt att höra att du testade negativt. Eftersom vi hade liknande trstdatum så tänkte jag på dig mot jag testade negativt och det kändes som en tröst att tänka att du kanske fick positivt iaf. Jättetråkigt att höra verkligen. 

    Lider också med dig för hela situationen- vilket skit det här är alltså. 

    And Sellmer och att de rekommenderar fler ivf. Jag vet inte vad jag ska tänka själv kring detta! Hur mycket de går på att tjäna pengar..
    De sa ju till mig att jag borde köra ivf även om kak bara får 2 äggblåsor..

    Nu när jag räknade oddsen när jag fick ut osannolika 4 ägg,  så förstår jag ju att oddsen för 2 äggblåsor och dvs max 2 men ev bara 1 ägg, är så osannolikt små att jag nästan blir irriterad på att de öht kan föreslå det utan att vara tydliga med hur extremt liten chansen är. Är faktiskt irriterad,  känner mig lurad. 

    Jag har bett om en konsultation nu för att höra vad de egentligen tänker om mina chanser. Om det är rimligare med ÄD. Jag har ju inte hur mycket tid som helst för det heller känner jag, för om det är 9 mån kö för ett ägg så är jag ju typ 42 innan barnet kommer... Det känns som jag helst skulle vara max 41 när barnet föds..

    Jag var nog i samma tillstånd som du i helgen. Så himla ledsen. Men utan tårar. Det bara bygger upp inuti och jag har inget sätt att hantera det ://
    Efter den underbara drömmen precis innan jag vaknade på testdagen, att jag blev gravid och sen hade ett barn,  så kändes det ännu mer sorgligt. 

    Ang hur barn mår så tror jag ärligt talat att detta att de skulle bli traumatiserade är BS.
    Det finns så mycket misinformation i samhället att barn tar skada känslomässigt av olika saker. Jag tror inte på att barn som får en kärleksfulla uppväxt där de känner dog dig bekräftade och viktiga skulle bli traumatiserade.
    Däremot såg jag en video på Youtube där en kvinna vars pappa var hennes biologiska men där ägget var donerat,  och en annan kvinna hade varit surrogat. Hon grät och sade sig vara traumatiserad, att första traumat var när hon blev tagen från surrogatmamma till sin icke biologiska mamma..
    Men allt detta är ju hennes egrn föreställningsvärld. Hade hon tex inte vetat om detta, så hade hon inte varit "traumatiserad" av det. Jag tror mer att folk desperat letar efter förklaringar till att de mår dåligt,  och att det i samhället generellt är allmänt accepterat att saker från barndomen som man inte ens minns kan påverka en vuxen människa negativt idag. Ibland får folk tex cred för att typ vara djupa,  analyserande, om de hittar saker från tidig barndom att skylla på
    .. det vill säga det kan finnas en slags offermentalitet som kan vara fördelaktig då de fått sympati från andra osv..

    Ett långt inlägg men spontant tänkte jag på detta när jag hörde det du sa.  Jag tror inte det stämmer med andra ord. Personen som mår dåligt och tror det beror på att den är donatorbarn mår uppenbarligen dåligt, men nog inte av den anledningen den tror. 


    Jag måste hålla med dig!
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023