• JohannisenIVF

    Vi som startar IVF 2023

    Loidi skrev 2024-02-11 18:59:52 följande:

    Grattis till er alla med fina resultat  // Hjärta

    jag ska nog inse att mf nr2 är här och bryta ihop och komma igen för en 3e omgång Rynkar på näsan


    Styrkekramar till dig! Hoppas att det inte är som det känns, ring kliniken och rådfråga om de kan kolla HCG i blodet så slipper du kanske vänta till VUL. ❣️❣️

  • JohannisenIVF
    TheC123 skrev 2024-02-15 07:37:10 följande:

    Alltså nu är jag så nervös, ruvardag 8 idag med 6 dagars blasto. Gjorde ett testa tidigt som ser ut som nedan. Är de inte för svagt för att vara ett testa tidigt 3 dagar innan BIM?
    vill även tillägga att jag tog ovitrelle som var positiv på vanligt test i lördags (ganska svagt) och idag är det 14 dagar sen tag tog ovitrelle. Har inga direkta gravsymptom som sist vid denna tid heller.. därav är jag rädd att de är missfall på g igen. 


    Förra gången hade jag starka ?menssmärtor? nu knappt något (lite) men de skyller jag på proggisarna.. 

    //


    Just nu är du gravid! Stort grattis 😍 jag själv testade med babyplan early och easy at home stickor. Båda är testa tidiga och de gav verkligen olika styrkor på streck. Upplevde själv att babyplan var lättast att följa utveckling på om du vill göra så ❤️
  • JohannisenIVF
    Sandralinnea123 skrev 2024-02-15 15:14:34 följande:

    Hej, jag har nu fått prata med sahlgrenska om hur många de blev till frysen & känner mig så ledsen för blev bara 1 blastocyst... 
    Glad för de iallafall blev 1 men så ledsen för de bara är 1 också, trodde inte jag skulle bli så ledsen faktiskt... nu väntar fet i mars någon gång iallafall & hoppas verkligen det är vårat guldägg nu ❤️


    Styrkekramar! Hoppas att det är det enda som behövs för er! ❤️
  • JohannisenIVF
    Awesomeginger skrev 2024-02-16 17:18:21 följande:

    Det känns lite tråkigt, tagit gravidstest senare i veckan och de är tydligt positivt. Men vågar inte vara glad, vågar inte bygga upp allt och så blir det missfall igen.
    De här lilla livet förtjänar glädje och en känsla av att de här är fantastiskt. Men är så rädd, så känner mig bara num.


    Jag känner samma sak. Jag känner mig likgiltig, vågar inte alls vara glad och försöka njuta. Så rädd för att det ska blöda vilken dag som helst eller att hjärtat inte slår på tidiga ultraljudet. Undrar om man någonsin kommer njuta eller om det blir först när man passerat 30 veckor eller så. Vi får försöka peppa varandra, jag försöker tänka att jag ändå inte kan påverka hur det utvecklar sig så lika bra att försöka njuta och vara glad - har däremot inte lyckats ❤️
  • JohannisenIVF
    Loidi skrev 2024-02-17 07:53:02 följande:

    Hej hörni! Jag kliver in med lite negativa besked. Jag fick blödningar och kraftiga kramper igår där en hinnsäck kom ut. Missfall 2.. En får ju vara glad att man blivit gravid på 2 av 2 återföringar, bara att bryta ihop och komma igen.. 
    fick gå 4 dagar längre denna gången, måtte 3e gången gilMT gälla mig. Ta hand om er, kram  // Hjärta


    Åh nej! Känner med dig. Hoppas de kan kolla diverse prover eller så eller kanske göra på annat vis så erat tredje får stanna hela vägen! massor av kramar❤️
  • JohannisenIVF
    BaeA skrev 2024-02-19 22:03:53 följande:
    Tack fina ❤️ledsen att det inte tog sig för dig heller denna gång. Jag kan absolut relatera till dina tankar kring livmodern även om jag fortsatt har tre embryon kvar och detta egentligen var vår första ?riktiga? chans efter operation, läkning osv..

    Men har ändå bokat in mig hos fertilitetsplus i morgon sen tänkte jag även beställa ett test från fertilysis nu när jag får min mens. Kostar en del pengar, men jag klarar inte av att inte vara den som får ha kontroll eller bestämma det jag faktiskt kan, och på så sätt eliminera orsaker eller faktiskt få en orsak och kunna ta vid på det. 
    Jag ska också till fertilitetsplus idag. Stort lycka till! Hoppas att det kan ge dig svar på frågor❣️
  • JohannisenIVF
    BaeA skrev 2024-02-20 15:33:15 följande:
    Tack snälla för tipset ❤️ kändes bra, jag har ju också alltid haft problem med min mage IBS och de sa hon brukar höra ihop. Så tog precis några tester på Sophiahemmet, så istället för gravtest svar nästa vecka får jag svar på om jag har problem med immunförsvaret vilket känns som någon typ av lättnad och milstolpe trots att det inte är enligt ?plan?. GIck det bra för dig?
    Spännande! Hoppas att du kan få några svar och tips att göra så att det blir optimalt för dig kommande återföringar! ❤️ tack, det gick bra för mig med droppet. Är som en psykisk lättnad på något vis. Nu är det oro inför första VUL på fredag. Så rädd att lilla hjärtat ej ska slå. 
  • JohannisenIVF
    BaeA skrev 2024-02-20 19:48:14 följande:
    Ja, det vore skönt att veta om det är något så man isf kan optimera förutsättningarna inför framtida återföringar! Skönt att det gick bra för dig idag, hur länge fortsätter du med droppet? Håller tummarna på att du får se ett tickande hjärta och att allt är bra med den lilla ❤️ så sorgligt att man ska behöva oroa sig för varje steg, jag är annars inte en orolig person av mig. Men alla tankar och kriser man tänker på nu. 
    Tack❤️ jag ska fortsätta till vecka 12, dock beroende på hur alla prover osv ser ut. Ska ta dem i början av mars tror jag och se att allt ser bra ut.
  • JohannisenIVF
    GrönaLjuslyktan skrev 2024-02-21 09:06:10 följande:

    Hej! Första gången jag skriver i denna tråd, skrivit i en annan för ett tag sen. Är 32, partner är 34, försökt få vårt första barn i 2 år, hittills aldrig en + på stickan. Oförklarlig infertilitet. 1 äggplock resulterade i 4 blastocyster, de första 2 insättningarna blev det ingen graviditet och ruvar nu på det tredje (RD2) i naturlig cykel, tagit Ovitrelle innan ÄL och även tagit Ovitrelle 2 gånger till som lutealstöd, istället för progesteron. 


    Känner som många beskriver här en otrolig sorg, frustration och hopplöshet över att gå igenom det här. Försöker vara hoppfull och tacksam över hjälpen, men det är svårt många gånger. Det är helt enkelt svårt att acceptera att vi hamnat på ? fel sida statistiken?, när vi lever så som vården säger är ?hälsosamt?. Enligt statistiken så skulle det ju bli tredje gången gillt för oss!

    Ni kanske tänker att det är konstigt att jag redan är så säker på att det inte kommer gå vägen den här gången heller, när jag bara är på ruvardag 2, men jag har exakt samma temp som alla andra misslyckade gånger, samma sekret och samma symptom, dvs inga symptom alls. 


    Har en stark känsla som säger att det är inplanteringen som är problemet. Har funderat sen första misslyckade försöket att kolla upp immunförsvar, hormoner etc, men varje gång jag tagit upp det med kliniken så avråder dom och menar att det är ?för tidigt? för det. Sen läste jag nu er konversation BaeA och JohannisenIVF och blir nyfiken! BaeA, om man får fråga, hur gick diskussionen med dig och kliniken som gjorde att dom kunde tänka sig ta ytterligare tester? Vad är det för tester? Gör du utredning parallellt hos FertilitetPlus, eller har du pausat det? 


    Finns det nån som läser detta som gjort flera insättningar och när de tillslut blev gravida, så var det exakt samma symptom som de gångerna de inte blev gravida? Skriv gärna då, för det är någon här som söker lite hopp :)


    Jag går på Akademiska och de ville inte utreda med mer prover osv. Så jag vände mig privat och bekostade själv. Och idag är jag tacksam för att jag följde magkänslan (om än 3 år försent). Jag hade överaktivt immunförsvar och går på dropp nu för det. Jag går in i vecka 8 på fredag. Jag har inte berättat för Akademiska att jag gjort det och inget jag kommer göra heller då de nonchalerat ens önskemål om provtagning. Hoppas du kan få svar❤️
  • JohannisenIVF
    Björkenli skrev 2024-02-21 15:25:10 följande:

    @johannisen 

    Blir bara nyfiken, du behöver förstås inte berätta mer om du inte vill- men nyfiken på vad översktivt immunförsvar betyder, och hur såg de det? 

    Du får dropp privat nu? Inte bara vätska då antar jag utan någon slags imundämpande medicin...?

    Fint att det hjälper!


    Ja jag får dropp privat som jag bekostar själv. Jag tror det är ett slags näringsdropp med speciella fettsyror som lugnar immunförsvaret och kroppen. vanligt att få detta i USA Och testa för detta. Det betyder att mina såkallade mördarceller (t-celler/nk-celler) är för många även fast jag är fullt frisk. De kan attackera det främmande embryot i onödan. Dom tog blodprover för att se. 
  • JohannisenIVF
    BaeA skrev 2024-02-21 15:07:41 följande:
    Håller tummarna för dig och att allt ser bra ut! Håller di uppdaterad vad mitt utfall blir. Läste att du inte sagt något till kliniken, tror de bara att de "löste" sig när du gjorde senaste återföringen? 

    Jag tänker att jag vill att EC ska skriva ut droppen om det visar sig att jag behöver, för då får man 10 för 1500 kr. (Sa min man, jag har själv inte läst på än). Men vet ju dock inte om de skulle vara positiva till det. Så ett steg i taget! Känns som sagt bara skönt att ha någon form av plan.
    Ja dom tror att det bara löste sig. Och orkar inte ta diskussionen med dem känner jag heller. Blir ju kanske fel i deras statistik och sådär men med dåligt bemötande så känner jag att då får det vara.
  • JohannisenIVF

    Jag har nyss varit på VUL och vi fick se ett litet tickande hjärta! Bröt ihop totalt. ❤️😭 Gud så skönt och hoppas bara nu att det håller i sig

  • JohannisenIVF
    Quincey skrev 2024-02-25 07:18:29 följande:

    Har precis testat positivt! ❤️❤️❤️😭😭 Känns helt overkligt 🥹


    Stort grattis!!!!😍❤️
  • JohannisenIVF
    BaeA skrev 2024-02-29 14:46:00 följande:

    Som jag tidigare nämnt så gjorde jag några prover hos Fertilitetsplus för att se jag eventuellt har överaktivt immunförsvar och tidigare idag fick jag svar att jag har förhöjda NK-celler samt B& T-lym...

    De såg att mitt TSH låg på 3,3, är det någon som har erfarenhet av att det ökat så mycket på kort tid och vad det isf kan beror på? I november låg jag på 1,6? På ett sätt känns det så skönt att hittat en "orsak", men har också massvis med frågor. Ringde kliniken jag går på och doktorn skulle återkomma till mig i morgon. Har också bokat återbesök hos FP nästa vecka för UL och uppföljning. 


    Vad ?skönt? att du fått svar ändå på vad som KAN vara orsaken. Gav de förslag på dropp för dig också? ❣️


    mitt tsh låg på 3,0 vid utredning vilket de på FP sa var för högt, ligger nu på deras gräns på 2,7 och ska ta nytt prov igen nästa vecka där Innan dropp.

  • JohannisenIVF
    LMSM skrev 2024-02-29 15:33:42 följande:
    Var precis på återföring och de föreslog två tillbaka! Tydligen hade en till delat sig så fanns nu fyra stycken fyrcellig. 
    de sa att de är förvånade över att det inte gått tidigare för embryona (de två jag fick tillbaka) är superfina och poäng 9.1 av 10. om de inte hade haft min historik amh osv så hade jag aldrig fått två men nu ansåg de chansen för tvillingarna så liten att de ändå tyckte det. Så nu har jag två superfina 4 celliga embryon. 🥰 

    hade glömt känslan att få en återföring 
    Håller alla tummar❤️ och att de andra fortsätter utvecklas
  • JohannisenIVF

    Progesteron vagitorier.

    Hur gjorde ni som plussat med Progesteronet? Enligt planen ska jag ta sista vag tabletten ikväll. vecka 9 (8+0) imorgon. Känns så läskigt att sluta. Dock beskrev läkaren i fredags på ultraljudet att jag ägglossat från höger sida innan FET och där syndes det någonting som hon sa var bra och producerar progesteron själv. 


    eller ska jag trappa ner med en om dagen tills förpackningen är slut? vad sa era kliniker? När slutade ni? 🥹

  • JohannisenIVF
    BaeA skrev 2024-02-29 20:30:37 följande:
    Tack snälla för tipset kring FP, råkade tacka dig i andra tråden. Det känns verkligen skönt.

    Ja, de sa att mitt också var för högt. Men förstår inte hur de kan ha ökat så mycket. Har aldrig haft problem med sköldkörteln eller legat så högt tidigare. 

    Ska dig på onsdag för VUL och då eventuellt få första droppet. Gjorde du återföring och behandling direkt efter resultat? 
    Jag gjorde första droppbehandling vid ägglossning, sedan samma dag som FET och sedan dess var 7-10e dag. Nästa torsdag ska jag ta nya prover och kolla hur det ligger till med allt och ev glesa ut till varannan vecka/var tredje vecka. Jag kommer vara evigt tacksam för det verkar ju ha fungerat på mig direkt❣️
  • JohannisenIVF
    Noelani skrev 2024-03-03 09:09:20 följande:
    Ja precis, båda mina 2 dagars fäste 😇 och Orkidé8181s var också 2 dagars och hennes lilla kille är ju redan här. Så finns goda hopp med 2 dagars (vet fler som lyckats...)

    ---- 

    Ang TSH har jag fått höra från experter att man inte ska ha över 1.0 för optimal fertilitetsnivå. Men för mig har värdet drastiskt utan anledning gått både upp och ner på bara fåtal månader. Flera läkare har sagt att de är helt normalt. Men över 2 brukar väl behandlas inom den vanliga vården ? 
    Referensvärdet för behandling i vanliga vården brukar ligga runt 4 där gränsen går beroende på region. I regionen där jag jobbar ligger gränsen på 4,2. 
  • JohannisenIVF
    J000ssan skrev 2024-09-15 12:00:18 följande:
    Hej alla❤️

    någon som gjort utredningen på fertilitet plus som kan dela med sig av vilka prover dem tog? Har tagit en del redan via rmc och vill se vilka jag inte tagit och om man kan lösa det via ngn privat klinik i Skåne ist!! 🙏🙏
    Hej! Skriv till mig privat så kan jag skicka bild på mina papper med vilka prover de tog för utredningen på mig gällande överaktivt immunförsvar. 🤞🏻😘 
  • JohannisenIVF
    J000ssan skrev 2024-09-16 12:51:13 följande:
    Åh tack snälla🙏hur skriver man privat?🙏❤️

    Jag tror jag lyckades skicka iväg meddelande till dig nu :)


    Behandlingen mot överaktivt immunförsvar fungerade på mig och är nu i v.37 efter 4 års kämpande och många äggplock senare ❤️

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023