• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Orkidé8181 skrev 2023-07-11 08:59:32 följande:
    Ja men verkligen, alla steg upplever vi olika också så det är svårt att ibland ens förklara sina egna känslor eftersom man aldrig varit i denna karusell tidigare?

    förara uppehållet gjorde vi pga att kliniken var stängd några veckor under sommaren, och samma sak under hösten, då gjorde vi 1 försök men kände att vi behövde pausa plus att jul mm kom däremellan?

    du kanske har rätt, vi har inte ens frågat om vi har 2 försök kvar? hahaha
    men Ne det blir ingen donation iallafall, mina ägg är för gamla för det?

    hur mår du efter ovitrelle sprutan? 
    Bra info, jag är så orolig för att det ska dra ut på tiden men iom att vår klinik är öppet året om så borde ytterligare 2 försök då max ta 4 månader om vi behöver ha en månads paus i mellan. 

    Vi går ju i Danmark så det kanske inte alls är samma som i Sverige med paketpris och om de fryser inne osv. Men jag tänker att ger dem sån stor rabatt så måste det vara uträknat att de också skall tjäna på att folk köper tre - och de borde ju isf också innebära att fler lyckas på 1 och 2 än som inte lyckas alls :) Annars skulle dem gå back.. 

    Åhh kan det inte bara få vara min tur nu!! I september är det 10 år sedan vi började försöka.. helt sjukt när jag tänker efter... 
  • Noelani
    Orkidé8181 skrev 2023-07-11 10:16:37 följande:

    oj 10 år!!!
    hur gammal är du? 


    jag har ju 2 barn sedan tidigare, en på 14 och en på 17, de är inte jätte exalterade, men ändå lite nyfikna nu när det landat :) 

    hoppas att det går bra nu denna gång för er er <3

    har de hittat någon orsak till varför det inte funkar för er? ( har du säkert också skrivit men jag har som sagt inte varit med i alla konversationer här i tråden ).


    Är dina barn från IVF också eller gick de naturligt? De kommer nog tycka det är mysigt när bebisen kommer ❤️

    Jag är 39, snart 40 :) 

    För 10 år sedan låg problemet hos mig. Dålig ÄL, kraftig övervikt, PCOS och medföljande hormonproblem. Utredningen visade allting normalt hos min sambo. Jag började träna 2 h om dagen och gick ner 30 kg på 3 månader men låg ff 3 kg för högt då vi nådde dåvarande åldersgränsen på 36. I efterhand har jag fått veta att remiss ändå hade kunnat skickats eftersom vikten skall vara uppnådd vid behandlingstillfället. Läkaren tabbade sig.

    Gick upp 40 kg av ren sorg. Sen höjdes åldersgränsen till 40 år och jag anmälde mig då till att göra en gastric bypass som det tog 2 år att få göra pga Covid slog till och med det längre kötid. Sen får man inte bli gravid på 1 år efter. Lyckades dock precis hinna söka innan min 39 års dag (med en dags marginal) som man ska men då behövdes de göra en ny utredning sa dem då den gamla blivit för gammal. Den tog onödigt lång tid pga RMC Malmö som segade hela tiden med allt (enligt min läkare..) men då framkom dock plötsligt att mina prover är normala men min karl har plötsligt nästan inga spermier kvar från 100 miljoner för 8 år sen. Det fick vi veta genom ett brev i brevlådan liksom. Remiss skickades iväg men RMC nekade den då de inte skulle hinna ta emot oss pga semester och att jag därefter skulle hinna fylla 40 år.  Vår läkare ringde och sa till dem att så kan ni inte göra med tanke på vårdgarantin osv. De godkände då den men 2 dagar senare gick en annan läkare in och nekade den igen. Därav Danmark. 

    Har tappat hoppet på samhället efter detta...
  • Noelani
    Orkidé8181 skrev 2023-07-11 19:41:58 följande:

    Nej mina 2 jag har är spontana/ vanlig graviditet :) 

    men wow vilken jäkla prestation !!! 
    hur mådde kroppen? 
    tänker det är väldigt många kilon på kort tid? 

    vilken jäkla otur att du och din man ? gick om varann ?, man blir väldigt medveten om hur mycket som ska klaffa/ funka när man gör en ivf, när jag blev gravid med mina 2 så var jag ju ? bara ? gravid å allt rullade på? nu är man ju verkligen med från start? 

    stort lycka till på äggplocket imorgon, visst är det imorgon? 


    Kroppen har tagit det ändå ganska bra. Jag har fortfarande en del kvar men mår väldigt bra - iaf jämfört med förr. Mindre smärtor osv
    Det jobbigaste har nog även här varit det mentala. Det var nog först för 5 kg sen som jag insåg hur förändrad jag både ser ut och är... Trots att kilona rasade så hängde huvudet liksom inte med.

    Ja äggplock imorgon bitti. Känner mig rätt avstängd på något konstigt sätt dock. Är lite deppig just ikväll och tror det aldrig kommer fungera osv... 

    Tack för lyckönskningar ❤️
  • Noelani

    Jag fick Svend!!! 🎉🙏🥂❤️
    Vilken lycka - sådan fantastisk man och skicklig läkare. 

    Medan jag trodde att han bara hade lagt lokalbedövning så hade han redan plockat ut alla och han skämtade så gott hela tiden så både jag och mannen kände oss så trygga och skrattade genom allt. Och Nette var med också, så skönt 🥰

    Vi fick ut 5 st ägg och Svend sa att de alla såg bra ut. Tänker att han inte verkar vara den som säger för att bara säga något positivt... Känner mig nöjd ändå med 5, insåg att Gonal-F 225 iu faktiskt inte är så hög dos ändå så det finns mkt kvar att höja om vi skulle behöva. Köpte 3 pack idag så det känns också skönt att kunna släppa det ekonomiska för en stund. 

    Gvk,
    Bra att du gjorde så! Hur såg det ut för dig? 

    Jäklar vilken story! 37 st får man ju hoppas att man slipper men det säger en hel del.. alltså att det kan misslyckas 36 gånger och ändå lyckas nästa.. Det ger sånt hopp! Hopp om en väldigt fattig framtid men ändå hopp 😅

    Orkidé8181,
    Tack för peppen, läste det igår och det var så skönt att känna att man inte är ensam. Känns bättre idag och nu får man ju bara hoppas att någon av dessa 5 blir en återföring på fredag 🙏

  • Noelani
    Sola13 skrev 2023-07-12 14:08:47 följande:

    Hej! Hoppar in i tråden eftersom jag är på ruvardag 2 (med en 5 dagars) och redan börjar tappa det Haha. Denna väntan alltså! Det är efter vårt tredje äggplock och vi fick en till frysen. Vi går i Malmö. Är det fler som ruvar otåligt? XD


    Välkommen hit! ❤️

    Ja väntan är hela tiden värst...  Vad skönt att ni fick en till frysen också. Har ni fått det innan också? Håller tummarna för att ni lyckas denna gång 🙏 
  • Noelani

    Orkidé8181,

    En tror jag bara men får vi två som klarar sig ska jag förälska tjata mig till 2.. Hellre sätta in 2 än betala 8000 kr till för frys haha...

    Men tror de kommer erbjuda det första nästa gång eftersom det här isf blir vår första återföring. Blev ni alltid erbjuden 2 ? Var du 41 när ni startade ? 

  • Noelani
    Sola13 skrev 2023-07-12 16:04:34 följande:
    Tack ❤️ första rundan blev det ingen återföring. Andra rundan fick vi en färsk och sedan en till frysen, gjorde FET men tog sig inte heller. Så tredje gången nu som vi har gjort en återföring! 🥚 
    Vi fick inte heller någon återföring på försök 1. Man plockade 2 ägg, det ena var moget. Befruktades men klarade sig inte. Nu hade vi 5 ägg idag som läkaren sa alla såg bra ut så hoppas så jädra mkt.

    När har du TD? 
  • Noelani

    Orkidé8181, oj jäklar! Kostar det så mycket i Sverige ? 

    Men var det priset inkl återföring då? 

  • Noelani

    Gvk,
    Din lilla värphöna!! 😍😅
    Håller tummarna också att så många av dem som möjligt är mogna på fre/lör.

    Återföring imorgon fredag... 
    Brukar du alltid få samma läkare som plockat som återfört ?  Tänker annars får jag ju inte tillfälle att prata med Svend.. eller kan man begära det ändå? 

    Jag bad om 2 sist vid plocket med Anette och då blev det tvärnej. Inte första gången sa hon men nu är ju andra gången, dock utan tidigare återföring....Men jag fyller ändå 40 väldigt snart så chansen att vi ska lyckas med 2 barn är så gott som obefintlig utan tvillingar. Både tidsmässigt och ekonomiskt. Tvillingar är en dröm.

    Nu vet jag ju inte ens om vi får 2 tillbaka dock.. men om... hellre det än betala 5000 plus återföringen också...

    Blir väldigt osäker nu om jag missförstått kostnaden också. Ska ringa dem idag men på hemsidan står frys av befruktade ägg 5000 danska kronor.. men sen finns något som heter oocyt frys..  Är det de som du gjort eller vad ? 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023