• Björkenli

    Vi som startar IVF 2023

    @LMSM

    Tack för stödet💛
    Vill du påminna mig om din situation, ålder och äggreserv och var du är i det här..?
    Har så svårt att komma ihåg. 🙈

    Jag äter omega 3, har börjat äta en del lax, b12, folat,  q10 och tagit melatonin sen ett tag nu. 

    Har ingen koll på när man använder långa... Men om problemet är att jag har för få ägg.. hur kan det bli fler med långa..?

    Gör du vul1 under stimulering idag? Håller tummarna för bra resultatet!!!

    När jag gjorde första stimuleringen i december så blev det en rejäl chock när jag bara fick 1 äggblåsa på första  VUL. Då hade jag en sorgedag när insikten att få barn skulle bli oroligt svår och osannolik.

    Sen fick jag ändå 3 bra äggblåsor för vul2 och hoppet kom tillbaks. 

    Nu efter resultatet igår... Så kom sorgen tillbaks.. Och känslan att det nog inte blir något barn för mig..

    Väldigt tungt. Svårt att jämföra med något annat. 
    En känsla av att hela livet hittills inte spelat någon roll och att ingenting i femtiden kommer spela någon roll. Målet med livet har eg aldrig varit att ha ett familjeliv och barn att få visa kärlek och visa dem världen. Märkligt hur långt man (jag) kan komma från det viktigaste i vardagssuset...

    Så jag tänker nog på äggdonation som alternativ ändå... vill så gärna få visa någon världen och ha någon att ta hand om och kärlek.  

    Mycket känslor nu💔

  • Björkenli

    @LSMS 

    🙏💛 tack för uppmuntran

    Ok just det nu minns jag. 
    Du har förstås en helt annan situation än mig med en tydligt bättre äggreserv och viktiga år som gör skillnad på kvaliteten. Men du har rätt i att få länge det finns ägg i öht finns det hopp. Chansen är liten men den är inte noll för min del, nära noll men inte noll. Betydligt längre från bil för din del tack å lov.
    Jag förstås hur motigt det måste känts att få ut 10 ägg och inte få en återföring 💔💔💔

    Men låter väldigt lovande att ha så många redan på första vul 🤗 Håller alla tummar!!!

    Ingen har nämnt långt protokoll för mig så antar att de inte tror att det kan hjälpa. 

    Har en nu konsultation imorgon med CFC så får se om de nämner den.  Troligen går de bara till äggdonation direkt efter att jag inte fick någon äggblåsa nu.  Har förstått att äggblåsor kan vara utan ägg, men att jag inte ens fick en äggblåsa känns verkligen som att kroppen har lagt det där med reproduktion bakom sig...

  • Björkenli

    Lite OT men jag har en kompis som fyller 39 nu som har ett barn redan men vill ha ett till. Hon har en ny relation sen 8 månader ungefär.  Hon sa att hon planerare att vänta tills relationen är mer stadig. Jag kände då att jag ville informera henne att det faktiskt inte är så lätt att skaffa barn efter 38 och informera henne lite. 

    Nu har hon gjort en fertilitetscheck och hon hade tyvärr samma låga amh som mig,  ca 0.2 bara. 

    Hennes kille är inte redo att skaffa barn nu även om han säger att han verkligen vill ha barn med henne framöver.  Hon är inte heller helt säker på honom, även om hon är övertygad om att han kommer bli en fantastisk pappa.

    Vilket dilemma !! Avundas henne inte!!

    Hon är exakt i samma sits som jag var för 1 år sedan- båda nyss fyllda 39 då och lågt AMH 

    Jag skulle ju inte ha väntat då i 9 månader som jag gjorde,  världens misstag, och hon har egentligen inte råd att vänta typ 6 månader heller om hon vill maximera sina chanser. 

    Läkaren sa att de ju kunde försöka frysa in befruktade ägg, men tar det slut och han inte vill att hon ska använda dom så får hon inte...

    Gud vilket dilemma. 

    Vet inte vad jag ska råda henne!! Hon vill verkligen verkligen ha ett andra barn, och om det är det viktigaste så borde hon väl egentligen försöka på egen hand. Kanske göra ivf med donator och hoppas på att kunna frysa in blastocyster (inte så lätt med lågt AMH förstås men inte omöjligt), och se om han hinner ta ett beslut under tiden..

    Och förstås känna in själv om hon vill ha med honom.. hon är väl typ säker på det men inte riktigt...

    Men när jag visade henne profiler på donatorsidan blev hon nog lite sugen 😄😄

    Ja herregud, vilket game we play.... Så svåra livsavgörande val..

  • Björkenli

    @LMsm

    När min kompis berättar hur han ser på det så verkar det dock inte som att han ÄR säker på att han vill det senare.. han har ett eget barn också och är rädd att han ska känna sig utanför om han skaffar sig en ny familj...

    Men nej han hade ingen aning heller om att det inte är lätt för henne att bli gravid nu vid 39...
    Så nu när hon precis varit på fertilitetsutredning fick de båda en tankeställare...

    Jag skrev till henne idag att om jag var i hennes sits hade jag börjat göra ivf med donerade spermier så snart som möjligt...  För hon kan ju inte göra det med hans spermier eftersom hon då riskerar att rent juridisk inte få använda dem.
    Och frysa in ev blastocyst... ägnar hon ett halvår åt det så hinner hon och killen ta reda på mer var de står under tiden. 

    Och skulle hon väl få en fin blastocyst under ivf kan hon ju alltid välja då att ta återföring...
    Kan tänka mig att om hon väl kommit så långt så kanske hon får insikten att ett till barn är viktigare än nya killen..

    Hur som helst- för min del försöker jag se vad som ändå blivit positivt av denna process för mig, och det är helt klart att kunna berätta för henne och en annan kompis hur de ser ut med chansen att få barn efter en viss ålder. 

    Hon nu hade ingen aning utan trodde hon kunde vänta 8 månader typ och bli gravid efter några försök på naturlig väg. 

    Så även om inte jag får barn får jag försöka se det positiva att jag kanske hjälper andra att inte göra samma misstag som jag 💔

  • Björkenli

    @johannisen 

    Blir bara nyfiken, du behöver förstås inte berätta mer om du inte vill- men nyfiken på vad översktivt immunförsvar betyder, och hur såg de det? 

    Du får dropp privat nu? Inte bara vätska då antar jag utan någon slags imundämpande medicin...?

    Fint att det hjälper!

  • Björkenli

    @ Quincey 

    Låter klokt att passa på med fler stimuleringar tycker jag!!

    Återföring kan man ju göra även i senare åldrar dessutom,  men plocka ut ägg är det som är tidsberoende! 

    Spännande med testet sen i slutet av veckan!! Kanske inte blir någon ny stimulering 💕

  • Björkenli

    @Anna

    Jag hade nog inte heller testat. Det blir som det blir och man kan inte skapa mer kontroll över situationen, som man vill göra,  genom att testa. Bättre att försöka tänka på annat och sen får nav reda på det när det är UL. Så att det inte tar upp för mycket mentalt space.

  • Björkenli

    Jag hade konsultation med Copenhagen Fertility Clinic i veckan. Han pratade om Japanese method som skulle vara en mild stimulering . När jag läste om det så stod att det mild stimulering kan användas vid lågt AMH också för att man ändå inte kan få ny många ägg,  men större chans för högre kvalitet med mindre hormoner om jag förstod rätt. 
    Han sa inget om pris eller vilka mediciner man använde istället, utan insisterade på att låta mig läsa i protokollet han skulle skicka. Och att priserna stod på hemsidan. 

    Där stod det Gonal-f 375 enheter!

    Fattar ingenting. Det är ju högre dos än innan. Så antar att jag inte ska kolla priset för "mild ivf" på hemsidan.  Fanns inget i prislistan som hette japanska metoden. 

    Han sa att ytterligare kontakt skulle ske via mail men när jag frågade om detta så blev jag ombedd att boka ny konsultation. 

    Kändes positivt först med en ny metod, men nu är jag mest förvirrad. 

    Tack å lov dröjer det lite till mens så hinner kolla upp lite iaf. 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023