• Loidi

    Vi som startar IVF 2023

    Zaro skrev 2023-09-04 19:26:10 följande:

    Två frågor! Med vilka tidsintervaller tar ni progesteron? Efter ÄP sa de bara 3 ggr/dag men efter ET sa de ca var 8:timme.
    Och ni som gjort flera försök, kör ni på direkt eller pausar? Om vi får negativt nästa v har vi inte tänkt köra nästa runda i september utan vänta till kanske oktober. Vilket känns både bra och dåligt! 


    Började med progesteron 5 dagar innan återföring, och har fortsatt nu i 20 dagar totalt. Morgon/kväll. Men även det känns väldigt individuellt ☺️
  • Loidi
    Zaro skrev 2023-09-05 19:27:50 följande:
    Sorry för att jag är ett neggo, men igår och idag har jag varit ledsen. Har en fysisk känsla av att jag ska få mens, och när jag skulle föra in cyclogest både igår och idag märkte jag att min livmodertapp flyttat sig ner som den brukar göra inför mens. Någon annan med den erfarenheten? Någon annan som fått mens före testdagen? Mitt i allt upplyste såklart en kompis mig idag om att hennes andra vän lyckades få sina bägge barn på första försöket, med ET och FET.

    Åh, så värdelöst av din kompis. Absolut ingenting man vill höra sådär mitt uppe i allt.. 

    Kan det vara att du är svullen? Hur många ruvardagar är du inne på? 


    Jag är svullen och har svårt ibland att få in cyclogesten, men är ju gravid och jag tror både det och progesteronet påverkar det där nere. 


    Tror inte alls du behöver oroa dig, jag kände svullnaden vid beräknad bim. Hade menssymptomer också men det kom ingen mens alls ❤️

  • Loidi
    Zaro skrev 2023-09-05 20:43:15 följande:

    Tack för svar Loidi och Lissan. Försöker att inte ge upp hoppet. Jag är på ruvardag 5 om det har betydelse?

    Angående att vara sysselsatt tycker jag det låter skönt Lissan! Tiden går ju fortare då och det är ju inte dåligt om man är glad i det man gör!


    Hur många dagar kvar till bim? Jag tvivlade så mycket på rd 5-9.. Hade bim på rd 12, men redan 5 dagar innan hade jag menssymptom och Trodde det var kört. Jag hejar på dig! 💕
  • Loidi

    Enya2023, 

    Kul att du snart är igång! Tror inte det ska påverka någon äggkvalité, de Informerade aldrig mig om något sånt ☺️

    Har inte tagit samma medicin som dig, men jag hade ett amhvärde på 4 och det var enligt min klink högt. De satte mig på en låg dos för att inte få mig överstimulera, vilket jag lyckades med ändå. 


    Tror det är smart att gå in på en låg dosering med ett högre amh-värde, de ökade på min medicinering sista 3-4 dagarna och det räckte ☺️

  • Loidi

    Officiella testdagen är här, 18 dagar sprang iväg helt ärligt. Det trodde jag verkligen inte vid återföringen då testdag efter 18 dagar kändes som en evighet...
    Plussade inte förens rd12 och då var det riktigt svagt, så till er som tvivlar redan tidigt under ruvartiden - Håll ut 💕

    Nu håller vi tummarna att bönan där inne växer som den ska och har ett friskt hjärta som dunkar vid vul 💕



  • Loidi

    Tack fina ni! Fick vul 25/9, då skulle jag vara i v 8 enligt barnmorskan ☺️

  • Loidi

    Tack hörni ❤️❤️ Ska verkligen försöka slappna av och tänka att jag absolut inte kan göra en enda grej för att påverka på ett positivt sätt. Jag ska försöka leva på och så tar vi en dag i taget helt enkelt. 


    Zaro, 

    Jag har molande värk, till och från och har haft det sen rd 2-3. Illamående och svullna och ömma bröst, andfådd som om jag sprungit ett maraton fast jag i själva verket öppnat ett filpaket haha. 


    Tröttheten ska vi inte prata om, men den börjar ändå bli hanterbar. Lyssnar på kroppen och vilar när den behöver ❤️ 

  • Loidi
    Mathilda88 skrev 2023-09-06 09:52:58 följande:

    Stort grattis igen Loidi! ❤️❤️

    Här befinner vi oss i andra änden, totalt bottenlöst - RMC ringde och meddelade att embryona dött alla utom ett, men det saknade celler så ej livsdugligt. 15 plockade, 12 mogna som befruktades med ICS, 8 som tog sig. Så ingen återföring idag. De hade börjat fragmenteras från dag 2. Tillbaka på ruta ett och fortfarande dåliga ägg trots allt 😭💔😭💔😭💔. Vår manliga faktorn däremot är borta - förra gången lämnade han nästan full sats, denna gång lämnade han full mängd 🙏. Läkare ringer åter på fredag efter att de haft stimulerings-möte och delger deras nya plan. Har frågat om äggdonation är aktuellt 😭💔 , men verkar luta mer åt ett tredje försök då även Embryologen sa som läkaren förra gången - ibland får vi ut ett bra ägg ur en sats med dåliga ägg.

    Helt jävla knäckt 😭😭😭


    Tack ❤️❤️
    Mitt plus känns så litet i jämförelse med din sorg. Blir så ledsen för din skull ❤️❤️
    Du är stark, du klarar detta ❤️❤️
  • Loidi
    Mathilda88 skrev 2023-09-06 12:59:06 följande:

    Loidi: Tack ❤️💔


    Jo men vi har ju redan bytt medicin från Gonal-F till Menopur 😢. Vet inte vad för stimuleringsmedicin som kan hjälpa mer när kvalitén är kass. Varför har jag som 35 åring så dåliga ägg?? Är det min utmattning och utslagen Melatonin i 3,5 år? Ja vi får se vad de kommer med för besked? Just nu känns det som att man hade behövt köra en amerikansk variant med plock på uppåt 50 ägg för att kanske kunna hitta ett bra. Intressant nog har jag bara 1,9 i AMH men har mkt ägg vid VUL och mkt god respons på medicinerna.


    Ja det där med att sätta in ett tvådagars funderade jag lite med på, men vet inte om det är värt det om kvalitén är så dålig från start att det bara fragmenterar sig? Kan de ändå utvecklas till ett frisk barn i livmodern? Känner att jag har dålig koll på fragmenterade ägg och deras chanser. 

    Tack ja känns underbart mitt i all sorg ❤️. Bara tillskott, det är enda skillnaden. Multi, magnesium, liponsyra och Q10 (PharmaNord), tog en VolumeMan tidigare med. 


    Skriv upp dina frågor du kommer på allt från medicin till äggdonation och hur man går vidare för att få en annan utgång en tidigare gånger. Sen ser du till att få ett möte med läkaren där ni sätter er ner och kommer fram till en ordentlig plan på hur framtiden ska se ut. 


    Lider med dig, skickar en varm internetkram! 


    Som de andra säger, tillåt dig att vara ledsen. Du kommer tillbaka starkare än någonsin, vi alla här hejar på dig ❤️❤️

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023