• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Noelani skrev 2023-07-26 14:33:53 följande:
    Mig kollar dem varje gång så att livmoderslemhinnan är tunn. Första gången fick vi komma tillbaka 2 dagar senare för de sa att den var för tjock för att starta då men sen 2 dagar senare såg det bra ut. Kollar dem inte sånt inom det offentliga ? 
    Nej tyvärr aldrig hört om inom offentliga! Hade säkert fångat upp ett antal på vägen om de infört den rutinen. Låter ju väldigt klokt och rimligt!
  • Mathilda88
    Femling skrev 2023-07-26 15:01:41 följande:

    Det finns fortfarande tid kvar, innan officiella testdagen visar negativt så finns det hopp! 


    Och skulle det inte gå vägen denna gång så kommer det göra det någon av följande gånger. Vid vår insättning sa vår läkare att det handlar mest om att bara fortsätta försöka och till slut så brukar det gå vägen. Kanske är en klen tröst, men jag försöker tänka i de banorna så att om vårt foster i magen skulle sluta leva närmsta veckorna så får vi bara försöka igen och förr eller senare kommer det gå vägen. Finns inget annat alternativ än att det kommer gå vägen! ❤️


    Instämmer!

    Fint och starkt att höra Hjärta Vilken peppande läkare Hjärta
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-07-28 09:00:13 följande:
     
    Mathilda88 skrev 2023-07-28 03:55:15 följande:
    Jo jag var med i facket, så fick mkt stöd av dom Hjärta Dom var med på tåget, men fick aldrig rätt mot henne och hon har aldrig erkänt sitt fel, utan lägger ansvaret helt på mig istället. Noll insikt i det med utmattning är. Men men, hon är inte chef längre sen flera år iallafall. 

    Ja jag har testat att köpa själv (innan jag visste så mkt bra de gör för kroppen) på apoteket, sån 10st att ta vid jet-lag. Tyvärr får jag ingen effekt på dom tabletterna sömnmässigt, så fortsatte därför inte. Har stött på flera som där man antingen funkat på Melatonin men inte propavan samt tvärtom, mkt intressant! 

    Nej utan tomma äggskal som låg i äggblåsorna. 

    Läkaren var väldigt fast vid att äggkvalitén gick inte att påverka alls, vilket jag inte alls vill tro på samt läser om motsatsen både vetenskapligt och från andra håll, men hans bestämdhet inger definitivt en osäkerhet hos mig. 

    Tog mod till mig att störa kliniken med frågor kring äggen. Denna gången fick jag svar från en embryolog istället. Hon skrev att ca hälften av våra utplockade ägg var granulosa celler - de saknade cytoplasma och innehöll endast en zon, dvs det fanns inget innehåll i äggskalet. I övriga ägg var cytoplasman granulerad, vilket tyder på stressat ägg. Vad man vet idag så kan det antingen bero på individuell faktor tex ålder, miljöfaktorer, rökning etc, men stimulering kan också till viss del påverka. Det finns inga mätmetoder för detta. Dom skulle diskutera detta på ett stimuleringsmöte och läkaren skulle komma justera stimuleringspreparat och dos (jag fick i maj besked om byte från Gonal-F 175 till Menopur 187,5. Låter som att de kommer ändra igen innan det har testats, att läkaren ordinerat förhastat?). Hon skriver även att Jag har sett detta förr och justering av stimuleringsprotokoll kan ge ett helt annat, bättre utfall vid ny behandling. Det går inte att säga vad som är orsaken på en behandling, men jag tror att i ert fall är det stimuleringen som ska optimeras. 
    Jag gråter varje gång jag läser det, för det inger så mycket hopp, samtidigt som det är öppet för andra bakomliggande orsaker och frågan om äggen ens klarar av stimulering även i andra format. Nu är jag orolig dessutom för att kanske få ett långt protokoll. Har nu lagt snart 3 månader på kosttillskott i mängder och snart 20´000kr i kostnader kring akupunktur för att vara i toppskick till i augusti. Har inte råd att fortsätta med det i flera månader till... Får kanske ringa och fråga dom idag SkämsOskyldig... 

    Så himla fina läkare ni träffat!!! Hjärta Har verkligen inte alls den upplevelsen. Men vi kör ju också via landstinget... Förstår din oro! Extra viktigt med den stöttningen då! Hjärta 

    Ja vi går på RMC Malmö. Är prioriterade till start i augusti (mens preliminärt 21 aug), men är högt tryck och är förvarnade om att risk finns ändå att vi nekas.

    Stort tack fina du {#emotions_dlg.flower} Tack detsamma!! Hjärta 
    Hur går det för dig, TD idag?!? Hjärta
    Vet inte vad de där för jet-lag är men melatonin som är den jag har (och många jag känner) går inte att köpa utan recept i Sverige. Men du har rätt i det du skriver att den fungerar jättebra för vissa och inte alls för andra. En sak som många gör fel dock är för låg dos (läkare skriver ofta ut 1 mg - och man behöver oftast 2-5 mg) och att många kollar på telefonen efter man tagit tabletterna - blåljuset från telefonen gör att de inte fungerar konstigt nog. Tar jag melatonin så somnar jag på en kvart, kollar jag på telefonen när jag tagit den så händer ingenting hehe

    En annan sak som är bra med melatonin är att jag läst att 3 mg per dygn skall ha en gynnsam effekt på IVF och fertilitet.

    Jag tycker det låter som din andra läkare (den kvinnliga) resonerar som alla andra läkare att olika stimuleringsprotokoll kan ge olika resultat. Det har vi ju svart på vitt från bara alla här inne och hur det kan svänga månad till månad även på samma medicin. De om något tycker jag ändå känns hoppfullt. Sen är det såklart riktigt tufft när man får en första omgång som inte ser bra ut för då är det liksom det man tror det ska vara hela tiden. Så förstår verkligen att du är orolig! 

    När vi inte fick något tillbaka på första omgången blev jag helt förstörd. Grät nonstop i 2 dygn. Nu när jag precis testat negativt så är det ändå helt ok och har inte ens fält en tår för nu vet vi på något sätt att ändrat protokoll kan ändra resultatet. Men fram till ET denna gång var vi båda helt på spänn och mådde jättedåligt. Kanske därför vi sen ET känt oss så lugna haha. När jag ringde kliniken nu för att meddela att testet blev negativt så dubbelkollade jag med dem och de sa dem att det oftast är ok att starta direkt vid en ny cykel. Så länge allt ser bra ut sa dem (dvs inga cystor, för tjock slemhinna etc) så finns det inga hinder så jag tror verkligen att man i Sverige och framförallt i det offentliga använder det som en ursäkt för att inte behöva ta emot.

    Minns jag inte helt fel så skrev väl Orkidé8181 att de inte heller behövde vänta (om de inte själva ville..) och de gick privat i Sverige.

    Nu har jag inte så mycket till övers för RMC Malmö då de var de som nekade vår remiss efter att de själva fördröjt vår utredning. Deras androlog sa också till min man att hans spermier var så dåliga och få att han skulle akut behöva frysa dem annars skulle de kunna vara helt borta om någon månad.

    När vi berättade detta för vår klinik i Köpenhamn när vi började där så skrattade läkaren rakt ut och sa att det fungerar inte så. Han visade en graf på en frisk mans spermier över flera månader och även där gick det overkligt mycket upp och ner. Sen kan man ju aldrig veta men tycker det är onödigt att skapa oro - framförallt eftersom vi aldrig sen ens fick lov att frysa något... Detta var i början på året och sen dess har hans spermier tredubblats. 

    Men med det sagt - RMC Malmö är precis lika duktiga som alla andra kliniker och har bra resultat och hade vi fått våra 3 försök där så hade jag gladeligen tagit emot dem även om de verkar vara lite dåliga på att ta hand om sina patienter rent emotionellt men kanske kan vara bra att tänka på att man inte ska lyssna allt för blind på vad dem säger.
    Det var paket om 10 st Melatonintabletter på antingen 1 eller 3 mg, minns inte styrkan nu längre då det är ett antal år sedan. För övrigt gick det inte att få tag i nej utan enbart receptbelagt. Men dessa fanns för att komma på rätt köl efter jetlaggning efter lång resa ex. {#emotions_dlg.flower}
    Ja, har också läst att det ska vara bra under IVF :) 

    Hon är inte läkare utan embryolog. Får se vad som händer nu här med vår ordination. Glömde ringa imorse så får vänta till nästa vecka istället... Nej många gånger skiljer det från gång till gång, men samtidigt så svårt att jämföra sig, alla har så olika bakomliggande orsaker - kända som okända. Tror mkt det som gör att jag inte vågar ta det till mig och höja hoppet till skyarna. Plus rädslan för den psykiska smärtan när man faller vid ett ev nytt misslyckande. Man är duktig på att plåga sig själv! Sen är det ju som vi människor funkar - av 9 positiva och 1 negativ respons - vilken är det vi minns? Nu har jag dessutom bara fått en återkoppling av läkare hittills, som var väldigt dyster och gav oss låg chans att hitta ngt. Så för min egen sinnesro har jag därför redan lagt äggdonation som plan B redo. Hade man inte legat 4 veckor i buksmärtor av stimuleringen så hade man kanske orkat tänka fler egna försök. 

    Nej förstår verkligen det, var också helt förstörd och grät i flera dagar efteråt. Misstänker att vi kan komma må som ni i väntan på en ev ET! Bränd en gång - man har en helt annan ångest när man vet med sig av erfarenhet att det verkligen inte är att ta för givet. Beklagar det negativa testet idag! Gråter Men så skönt att ni kan få köra på direkt igen! Håller tummarna för att allt ser bra ut och att mensen kommer inom ett par dagar så ni kan få satsa vidare! Hur ser nästa protokoll ut jämfört med förra? 
    Nej du har säkert rätt i att den offentliga använder det som ett sätt att få in nya som står på kö. Önskar Malmö gjort som Stockholm och tagit hjälp av privata kliniker med för att minska köerna. Sen har min kropp varit helt ur balans gångna 2 cyklerna, så kanske inte hade kunnat ta emot en ET ändå om man ens hade haft sån tur? Teoriar hej vilt nu, hade väl säkert gått bra ändå med tanke på att många har framgång med det så Hjärta

    Nej förstår att ni inte har mkt till övers för dom efter deras hanterande av ert ärende! Gråter Förjävligt och hört att ni inte är de enda! Men oj vilka vitt skilda besked! Så skönt att proverna ser bra ut idag Hjärta
  • Mathilda88
    Lunaymar skrev 2023-07-28 15:13:46 följande:

    Har din mens börjat än? Hur mår du idag?


    Ja alltså jag tog 3 graviditetstest första veckan 😅 och senast stod det 2-3v. Så gravid har jag jag nog varit. Men frågan är om jag är det fortfarande. 


    När har du inplanerat VUL? Hur långt gången ska du vara nu? Testa ta ny test? Hjärta
  • Mathilda88
    Lunaymar skrev 2023-07-28 16:39:04 följande:

    Jag har bokat till nästa vecka och borde vara i ca 6+5 då. Nu är jag 5+6 tror jag.


    Alltså enligt min barnmorska ska man inte lita på det så jag har liksom inte velat göra det för att inte stressa över det. För jag måste ändå göra VUL för att det ska bekräftas tänker jag. 


    Vad är din status? ❤️


    Spännande! Jag blev väldigt inspirerad av en annan som skrev härom månaden - Gravid tills motsatsen är bevisad Hjärta Så heja heja!

    Okej, nej så kanske det kan vara, det får jag lämna osagt då jag inte har ngn koll eller erfarenhet på den fronten. Snart är det nästa vecka iallafall! 

    Min status är ett IVF-försök genomfört i april/maj med starka buksmärtor och immobilisering under de veckorna, 4 embryon som dog på dag 3 pga dålig äggkvalité. En läkare gav oss efter det liten chans att lyckas medan en embryolog i veckan var mer optimistisk. Jag är en 35 årig nattarbetande sjuksköterska med utmattning i bakgrunden, sambon är 46 år med 3 missfall med exfrun för drygt 20 år sedan. Beviljades från början IVF pga få men kvalitativa spermier.

    Håller tummarna för dig Hjärta
  • Mathilda88
    Orkidé8181 skrev 2023-07-28 17:11:03 följande:
    Banden testade jag mina 2 förra grav och funkade inte alls tyckte jag.
    har Calma här hemma, tuggade den jätte mkt i början av illamåendet, men nu tycker jag de smakar så illa så vill inte ta dem, mår bara ännu mer illa 😅

    allt e så konstigt, ena dagen funkar något och nästa dagen inte?
    får som sagt ta en dag i taget? tack ändå för tips ❤️

    försöker tänka att varje dag är en dag närmare målet, oavsett mående så tar jag mig ju igenom dagarna på något sätt?

    och denna grupp är fantastisk ❤️❤️❤️
    Full förståelse för att man känner sig nere, ledsen och trött på det hela trots glädjen över att vara gravid - att må fysiskt dåligt hela tiden över längre period är knäckande! Vet bara hur psykiskt påfrestande det var med buksmärtorna som stoppade en från att kunna göra någonting i vardagen under stimuleringen och 2 veckor efter äggplocket.

    Lider med dig och hoppas det vänder vilken dag som helst! Hjärta
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-07-28 18:00:19 följande:
    Ja, de är nog bäst att vi lär oss att inte testa hela tiden (även om jag själv nog hade testat 14 ggr om dagen) utan lär oss att lita på att allt kommer gå vägen <3 

    Hoppas du kan njuta till fullo utomlands och har det riktigt fint! 
    Orkidé8181 skrev 2023-07-28 17:11:03 följande:
    Banden testade jag mina 2 förra grav och funkade inte alls tyckte jag.
    har Calma här hemma, tuggade den jätte mkt i början av illamåendet, men nu tycker jag de smakar så illa så vill inte ta dem, mår bara ännu mer illa 😅

    allt e så konstigt, ena dagen funkar något och nästa dagen inte?
    får som sagt ta en dag i taget? tack ändå för tips ❤️

    försöker tänka att varje dag är en dag närmare målet, oavsett mående så tar jag mig ju igenom dagarna på något sätt?

    och denna grupp är fantastisk ❤️❤️❤️
    Gud så jobbigt det låter! Men ändå skönt att veta att det finns ett slut på det iaf om en 7-8 månader som längst ;) 

    Ja denna grupp är verkligen fantastisk. Jag vet inte varför men det är inte alltid så lätt heller att prata med den man lever med. Vet inte om ni andra upplever samma men känner ibland att det typ är det ända man pratar om och ibland vill man bara vara lite ledsen i fred för annars är det så lätt att man smittar av sig till varandra och då blir det extra tungt hemma. Då är det himla skönt att kunna ventilera sin tillfälliga sorg här. . 

    Vad gör ni andra om dagarna? Jag känner att allt har blivit så jävla tråkigt sen vi började IVF.
    Noelani skrev 2023-07-28 19:58:20 följande:

    Men så jäkla skönt, nu kom mensen också så då blir det Köpenhamn på måndag och förhoppningsvis sprutstart direkt :) 

    Och äntligen kan man få ta en värktablett och slippa denna hiskeliga huvudvärk haha


    Ja ibland kan det vara svårt att tala om det - egentligen inte för att han inte förstår, men för att han är så fin och känslomässig att jag är rädd för att dra ner honom i oron och göra honom ledsen, vilket jag inte vill. Så då är det skönt att lufta känslorna här, även om jag önskar att jag vågat och orkat vara mer positiv om våra egna försök. Får invänta nästa omgång och se hur det går innan jag vågar höja förhoppningarna.

    Så skönt att mensen nu kommit!! Älskar dessutom din inställning med värktabletter, senare vin och massa ägg ut i nästa omgång! SoligHjärta{#emotions_dlg.flower}

  • Mathilda88
    Femling skrev 2023-07-28 21:00:27 följande:

    Min sambo är väldigt med i detta också och ett jättebra stöd, tror en anledning är för han vill ha barn nästan ännu mer än jag och han har varit med på varenda undersökning/möte på Sahlgrenska i denna process och det är han som ställer mest frågor och vill lära sig mer. 


    nu är det lättare att prata mer om hela den snurra med honom, tidigare i hela göra barn-snurran har faktiskt jag varit ?problemet? då jag har svårt att visa helt och hållet hur jobbigt det har varit och vid alla tre missfall vi haft har det värsta varit att behöva berätta för honom för jag vet hur ledsen han blivit och jag har därför av någon konstig anledning känt att jag måste vara den ?starka? även fast jag absolut inte har behövt vara det. Sen vi startade med IVFen så har han varit den positiva som peppat och försökt få mig att vara mer hoppfull så det har varit jätteskönt för mig som kan vara lite negativ haha. Även inför vårt första ultraljud nu som gravid så var det jag som sa att det finns nog inget levande där medan han försökte få mig att tänka positivt istället och han hade rätt.


    Nu senast igår kväll i sängen låg han och läste på i gravidappen om vad som händer i vecka 10 där vi nu är ❤️


    Så himla fin sambo! Hjärta Så roligt att höra att han är den som läser på och är den kunskapstörstande i så stor omfattning, annars hör jag bara om att det är kvinnorna som söker info på det viset Solig. Min sambo gör det inte, med rädsla av att typ onda situationen, så jag får berätta allt jag läst eller fått till mig. Han fick dock de sidorna från It start with the egg som berör manligt fertilitet och sen berätta för mig sammanfattningsvis vad den lyfte fram. Kändes fint att dela det tillsammans. 
    Noelani skrev 2023-07-28 21:26:28 följande:
    Nä vad fint!! Blir helt tårögd!! 
    På kliniken vi går känns det alltid som alla tjejer kommer dit själva nämligen.. Alltid undrat vad det beror på - om det är för att man inte får ledigt från jobb eller om det bara är så att man tycker kvinnan kan gå själv.

    Min följer också med på alla. Han brukar säga att han alltid känner sig så maktlös men det är så jädra fint med stödet ju. Han frågar också massa.. Det roligaste var när jag skulle börja ta cyclogest och han missade att det är vagitorier och frågade läkaren om det skulle tas med mat eller inte haha

    Så jobbigt att känna att du är typ bäraren på dåliga nyheter men också så fint att ni nu är i vecka 10 och snart vecka 12 där missfallsrisken sänks så mycket. Nu håller vi alla tummar och tår här!!  
    Min sambo hade följt med på alla besök om han kunnat, men som ny på jobbet och jobbar dagtid 8-17 med enbart provanställning när vi började så har det tyvärr enbart blivit första välkomstsamtalet och äggplocket som han kunnat vara med på. Och återföringen som är obligatorisk om vi hade fått en sådan... Därför är han väldigt pepp nu på att nästa omgång ligger lagom till hans semester (och nu fast anställd) så att han kan få följa med på alla undersökningarna! Hjärta Hur andra ser på det är en bra fråga, tror nog det är allt från ej fått ledigt till att han inte anser det vara viktigt nog, eller hon inte anser att det behövs. Kanske gemensam överenskommelse att bara hon går av ekonomiska skäl? Själv hade jag gärna haft med min sambo var gång (och han med), men ja tyvärr har vi inte fått ihop det.Hjärta
    Min sambo har fått ge sprutorna lite drygt varannan dag för att kunna få bli än lite mer involverad i det hela och inte enbart en standbyer typ. Sen har han varit så himla peppande och omhuldande när jag mått dåligt, fixat mat jag kunnat äta, masserat, pysslat om, peppat när jag varit låg eller ledsen etc. Han känner stort ansvar att när jag är låg/inte mår bra så är han den starke, sen när jag mår bra kan han slappna av och bearbeta sina känslor. Hjärta
  • Mathilda88
    Gvk skrev 2023-07-29 00:59:38 följande:

    Än då länge är det ingen mens här. Men är inställd på att den kommer komma på måndag. Hoppet är väl dock det sista som överger en som de säger?..

    Mathilda88: Åh vilket trist besked att få. Med att du inte har så goda utsikter på att hitta några ägg. Jag hoppas det vänder för dig, det är ju så olika det där från cykel till cykel. Går det absolut inte på egen hand, då hade jag nog gjort som du och använt mig av äggdonator.
    Det viktigaste är ju ändå kanske att man får bli förälder. 

    Sola13: Tänker precis som ni! Så länge man har några ägg kvar så vill man ju använda dem och iaf prova.
    Håller tummar och tår för er!


    Håller tummarna, så länge mensen inte kommit så finns det hopp Hjärta
    Dessutom har du samlat ihopa flera fina embryon till i frysen - jag hoppas dock att de kan sparas! 

    Ja hoppet står till det, att det kommer helt andra ägg till nästa cykel. Tack Hjärta. Ja det känns både rimligast och bäst just nu, ger viss sinnesro att veta att det är plan B och att jag inte måste genomgå femtioelva smärtsamma stimuleringar. Såklart sörjt  och gråtit mkt efter insikten att det kan komma behövas, men känns just nu rätt som nästa steg efter de 3 finansierade försöken.
    Ja i mångt och mycket landar jag i att jag drömmer om att få bära fram mitt egna barn, sen om det inte blir helt mitt biologiska så är det fortfarande ett band emellan som är unikt oss. När folk börjar föreslå adoption så klarar jag dock inte prata om det, det är för långt bort från var vi står idag, så får alltid avbryta dom då med att det är jag inte redo att prata om. 
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-07-29 10:34:02 följande:
    Ja och eg var det inte ens mycket som hann komma. Bara väldigt lite brunt innan jag insåg hur lite de var ett par timmar senare. Min mens är alltid lite seg första dagen men inte såhär lite och jag brukar ändå få ordentligt med mensvärk direkt. De har jag inte fått nu alls. Inte blött något alls sen igår kväll och känner inget. 

    Jag fattar ju egentligen att de bara är cyclogesten som segar den men man kan ju inte undgå att få värsta hoppet nu att man ändå är gravid 🤣🤣

    Vad menar du med IVF mens? Hört de innan men vad innebär det? 

    Gud låter inte alls roligt med så många sprutor men lyckligtvis så fick du valuta för stickandet 😅🥰
    IVF-mens är typ vad klinikerna kallar för bortfallsblödning, blöder ut hormonerna som RMC förklarade det 😅. Jag hade lite mindre mens än vanligt den gången, verkar vara väldigt olika!
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023