• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Jag tog en liten paus från FL här innan jul men kikar in lite nu... Ojoj vad det skrivs!  

    Zaro, HERREGUD!! Har inga ord förutom att gud så fint att höra att det trots allt tycks se ljusare ut. Från v.23 kan man ju rädda väldigt många förtidigt födda och för varje vecka därefter ökar det stadigt.. Håller varenda tumme och tå för er lilla pojke <3 

    Jag är i v.25 nu och hade RUL idag igen. Vi går hos en läkare på specialistmödravården varvat med vanlig BM så har kontroller varannan vecka varav ultraljud en gång i månaden. Det känns tryggt och allt såg fint ut även idag. 
    Den enda avvikelsen är att bebis är ca 7% mindre men det är ju inom felmarginalen så läkaren sa att det inte var något att oroa sig för. Det är troligen en liten pojke vi väntar men han var varken helt säker denna eller förra gången - men högst sannolikt. 

    Grattis till alla er som plussat och lycka till, till alla ni som fortfarande kämpar! Snart är det er tur!

  • Noelani
    Awesomeginger skrev 2024-01-15 18:46:00 följande:

    Quincey: jag har kört RFSU, andra gången jag används clearblue denna cykel och då fick jag gladgubbe. Så de kan ju vara en del i de, att jag tagit fel teset, blev så glad när de blev en glad gubbe att man kunnat tro att mim reaktion var på ett graviditetstest och inte ägglossningstest 😅
    Ska ta Letrozol denna gång, ska med ta progestron efter VUL.

    Nu har jag bara haft två månder utan något sen mitt äggplock men båda dom cyklarna har varit längre, 28 och 29 dagar. 

    Noelani: Grattis till en pojke! En av mina bästa vänner bebis (också en grabb) vägde 2,4 kg och vill minnas att han va 46 cm lång. Men han mår toppen och är nu (nästan 2 år) lång för sin ålder så är nog inget att oroa sig för. ❤️


    Tack fina du! Ja, det är ju ändå ca 15 v kvar så nog ska han lyckas växa till sig lite mer 🙏

    När börjar du nästa omgång ? 
  • Noelani
    Awesomeginger skrev 2024-01-15 22:04:25 följande:
    Letrozol ska förstärka ägglossning som jag förstår det. De som har oregelbunden mens kan få de för att hjälpa till och reglera ägglossning. 
    Ah intressant, de lät som jag skulle in på VUL innan, när jag frågade om jag skulle ta Progestron fick jag svaret" ja men de börjar du äta efter VUL som du bokar när du ringer vid mens start".

    Noelani: Inväntar mens nu i veckan sen är jag igång igen återföring med 5 dagrs om ca tre veckor. 
    Åhh så nära då ju! Ska du köra stimulerad cykel eller?
    Mathilda88 skrev 2024-01-16 04:16:42 följande:
    Åh så spännande! Ja håller alla tummar och tår nu! 🙏❤️🙏

    Jo jag mår bra tack ❤️🙏 Haft huvudvärk igår bara som jag misstänker Synarelan för, klarade mig ifrån det sist så tror det lär lätta igen snabbt. Hur mår du nu? ❤️

    Förresten Mathilda, va kul att ni valt en dansk klinik! Känns de bra? Jag har hört mkt gott om Sellmer också - de var en av våra tilltänkta val faktiskt eftersom de lyckas med 2% mer i min åldersgrupp än CFC, men vi kände att de var lite för dyra.. Men man får ju vad man betalar för brukar de heta så är en klinik dyrare så tyder det på att de är lite bättre också ju.. Håller alla tummar för dig!! 
  • Noelani

    Länge sen jag skrev men tänkte titta in :)

    Någon frågade om AMH och Gonal-F. Jag hade ganska precis 1 i AMH. Är 40 och tyckte de var mkt snack i gruppen då vi gjorde IVF om att mina läkare gav för låg dos osv.. Men tydligen hade de rätt i att inte gå på högre doser (gick aldrig över 300) då vi plussade på försök 3 (varav en mild stimulering med få sprutor som inte gav något tillbaka). Vi fick också fram ägg med bra kvalitet trots hög ålder. När de vid sista tillfället höjde dosen så fick vi 5 ägg mer än gången innan (totalt 10) men lika många mogna som innan (5). Jag tror väldigt mycket på att inte stimulera för hårt, känns som det säger sig självt att om man driver upp något snabbt så får de inte samma kvalitet som något som fått mogna normalt.

    Jag gick in i vecka 27 idag och det känns fantastiskt efter våra 10 års försök utan ett endaste plus och jag hoppas det ger flera av er hopp om att lyckas i slutändan! 

  • Noelani
    Awesomeginger skrev 2024-01-27 19:27:03 följande:
    Känns som de mesta för mig har funkat annorlunda än för andra, även vad jag tyckt varit jobbigast.
    För jag fick ju 300 gonal-f och 150 manupor och mina äggblåsor växte sakta blev plock på CD21, jag fick ut 6 ägg och 4 blev blastocyster. 
    Så känns som lägre dos hade de funnits risk för inga ägg. 
    Jag menar självklart inte att alla ska köra låga doser. Förklarade dumt. Menar att får man ut x antal ägg på en viss individuell dos så kanske det bästa är att bara smått öka ist för att lägga sig mkt högre bara för att andra får fler ägg då. Som i ditt fall så verkar ju den dosen vara klockren för dig med tanke på hur många som var bra nog för att bli blaston. Hade du höjt hade kanske kvalitén påverkats? Men jag bara gissar... De mesta är ju så individuellt.. 
  • Noelani

    Sandralinnea123 
    Woho!! Tredje gången är det ju många som plussar på! Hur har det gått sista rundan ?

  • Noelani

    Ser verkligen ut som ett plus ju! Grattis ❤️❤️❤️

    Ang ferritin värde så låg jag på 10 när jag blev gravid i somras och 5 i oktober.. nu lär de vara obefintligt 😅

  • Noelani

    Grattis Femling ❤️❤️❤️ 
    Helt övertygad att det är din fina son i himmeln som hjälpt er på traven igen och han kommer leva vidare i denna lilla fina skatt 🥰❤️

    Och grattis smörblomman! 🥳🥳🥳

  • Noelani

    Det är också synd att många verkar undvika CFC när de är så fantastiskt duktiga på de som de gör.

    Nu vet jag 9 personer som lyckats hos dem sista halvåret. 7 över 40 år med låg AMH alla utom en med 2 dagars. 2 under 40 båda med blaston. 3 med fragmentering och många med även manlig faktor.
    Och de fortsätter lyckas med stadiga 75% på 3 försök samtidigt som de är öppet typ året om och har bra priser. Och så gulliga och omhändertagande.

    Jag träffade också nyligen en embryolog i Sverige hos en gemensam vän. Han hade ett väldigt annorlunda men intressant perspektiv. Enligt honom är det kliniker som proppsar på att alltid odla vidare som försöker tjäna pengar på oss och det ligger något i det. Tänk er själva.. om man får sätta in ett 2 dagars och sen odla resten så får man både kakan och äta den så att säga för samma kostnad medan om man ska odla vidare alla så finns risk för inget att sätta tillbaka och mängder med ägg förloras på vägen = inget till frys = fler försök att köpa...

    Nu går jag snart in i vecka 29 med mitt livs endaste plus och är så enormt tacksam att vi valde CFC eftersom jag samtidigt vet hur låg AMH jag hade och hur halvkassa mina gamla ägg var. Och ändå lyckades dem trots bara 3 överlevande 2 dagars 🙏

    Har ni det svårt att lyckas så sök er till dem säger bara lilla jag 😇 

  • Noelani
    Mathilda88 skrev 2024-02-08 02:56:14 följande:
    Va intressant aspekt, har inte ens tänkt på situationen på det sättet. Det ger ju definitivt en tankeställare. Sen i mitt fall med fragmenterade ägg vette tusan om livmodern gör situationen ngt bättre än ett labb? Men nu teoriar jag bara hej vilt, kanske är mkt bättre. Men då borde vi ha blivit gravida naturligt kan tyckas..? Nej Ush nu spinner tankarna iväg, man har ju ärligt talat ingen aning.  Själv funderar jag över att gå tillbaka till Sverige för trepack. För blir för dyrt med tre försök på Sellmer. Eller Olga. Men ångest över att lösa alla filmade VUL, prover etc. Rädd att det blir för mkt för mig. Superstressad bara av tanken 😅. Vi får se hur veckan utvecklar sig. För egen del vill jag gärna odla till dag 5 för att se skillnaden mot tidigare behandling, men kanske får be om 2-dagars framöver. Nu när vi vet mer iallafall. Eller annan klinik i Köpenhamn som är mer prisvärd. CFC kanske är värd att kolla in på igen. Nu erbjöd som inte det vi sökte för vårt fjärde försök, men kanske för kommande.
    Nej livmodern gör det kanske inte bättre än ett labb, men minst lika bra tänker jag iaf.. Har ni testat det där med att "tvätta bort" fragmenteringen? Minns inte nu vad det hette..

    Sen finns det ju ingen tvekan om att det är större chans att lyckas med en blasto om man jämför rakt av.. men tar man hänsyn till hur många embryon som försakas på vägen till en blasto blir det ju helt andra siffror..  Vi hade ju dåliga odds på alla sätt och med bara 3 embryon som klarade sig till dag 2 så hade jag aldrig chansat fler dagar.. Jag tänker också lite så att är den stark nog att klara sig i ett labb till blasto så bör den ju vara lika stark i livmodern.. 

    Sen vet man ju sällan exakt vart problemet ligger.. Är det äggen, är det spermierna.. eller är det inget? Kanske allt ser bra ut men problem att fästa tex..  

    Jag tror mer på kliniker i Danmark än Sverige.. De verkar ha tillgång till mer procedurer och "våga" tänja på ramarna mer.. Och CFC känner jag och de jag känner som gått där är väldigt ärliga. Till en vän till mig sa dem att chanserna är väldigt låga och de ville vara tydliga med att hon skulle förstå det och inte hoppas för mkt. De sa typ att har hon inte lyckats inom 3 försök så rekommenderade de henne att inte fortsätta. Då känns de inte som de försöker få en och betala hur som helst. Hon lyckades dock... Vi fick aldrig heller känslan av att de försökte övertala oss och köpa mer.. De informerade tex om att assisted hatching fanns men bad oss läsa på om det själva innan beslut. Inget om att det skulle öka chanserna och köp köp köp.. 

    Har ni hört något mer kring denna omgång? 
    Loidi skrev 2024-02-08 07:42:27 följande:

    Är det bara jag som är seg eller suger RFSUs testa ofta-stickor? De är svaga medans andra test bli starka. idag var första dagen jag kunde se strecket på RFSUs sticka utan lampa på, medans apotek Hjärtats och CB är starka.. 


    Nej det var likadant för mig.. fick aldrig några starka streck med rfsu och har hört många säga samma :) 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023