• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    Noelani, den gången jag gjorde ET så var testdagen några dagar efter beräknad mens. Mensen sköts också upp av progesteronet så kom inte förrän jag slutade ta det (efter negativt test). Vad jag vet är det bara blastocyster som betygssätts A-C och då bedöms inre cellmassa och det som ska bli moderkakan. Om det finns ett C så använder man inte den blastocysten.


     


    Gvk, om det ser bra ut är det nog bara att köra på! Du kan säkert få en kopia på dina resultat från kliniken? Lycka till idag!!

  • Quincey

    Grattis Gvk, kul med så många ägg och skönt att sprutfasen är över!

    Noelani, ja en speciell känsla att ha ett litet liv i magen! Man bedömer säkert kvaliteten på embryon dag 2 och 3, har dock inte hört något mer än att våra har hög fragmenteringsgrad (iaf vid andra försöket) och vet inte vilken skala som används. Det var inte jag som mådde illa, tror det var Orkidé? 😆

  • Quincey

    Noelani, nej jag inte gravid tyvärr 😆 Hade 5 embryon sist men fick veta på dagen för ET i Juni att inget hade klarat sig till fem dagar? blev spontant gravid i april (mf) så hoppas på samma tur igen i väntan på nästa IVF 😅

    - Quincey, 33 år, första barnet, paus i väntan på IVF3, 1 ET.

  • Quincey
    Noelani skrev 2023-07-15 16:14:13 följande:
    Men gud, detta minns jag ju nu! Jag verkar ha fått gravidhjärna redan nu haha

    Med risk att jag redan frågat detta men varför återförde man inte ett 2 dagars och ev frös de andra ?

    Haha det är ett bra tecken iaf!


    Jag vet inte helt ärligt, de säger att 5-dagars har mycket bättre chans. Så blir glad att se alla som blir gravida med 2 och 3-dagars. Ska be om att få ET med tredagars nästa gång. Vår klinik är inte öppen på helger, det var anledningen till att vi gjorde ET med 3-dagars första gången.

  • Quincey

    Hej Sk85!

    Tråkigt att höra, fick också mens 2 dagar efter att jag slutat med Lutinus. Hade extremt ont i magen den kvällen och kunde inte sova (var på restaurang innan och hittade en bit plast i min mat så antog att jag ätit något konstig?). Hade dock bara extremt ont första dagen om jag minns rätt. Hoppas det går över för dig!

  • Quincey

    Gvk, jag håller tummarna för dig! 🍀 Varför skulle du sätta in 3-dagars och inte odla blasto? Minns inte om du sagt. 

    Du frågade också om Pea som startade gruppen, om jag minns rätt läste jag att hon blev gravid 😊

  • Quincey

    Välkommen tillbaka Mathilda88! Jag hoppas det kommer gå bättre vid nästa försök. Jag ska också skippa Gonal-f nästa gång och bara köra Menopur så hoppas det gör en stor skillnad. Var det äggen (innan befruktning) som var granulerade eller var det embryona? Är det ni själva som funderar på donation eller är det något läkaren tagit upp? Ni har bara gjort en IVF så mycket kan förändras framåt!

    Gvk, vad tråkigt att embryoutvecklingen stannade av 💚 Har din läkare sagt något om varför senaste försöket gick sämre än de tidigare? Har du haft samma dos varje gång?

  • Quincey

    Noelani, den enda gången jag testat positivt (slutade i MF kort därefter) så fick jag negativt på BIM -2 med RFSU-test. På BIM fick jag negativt igen med RFSU. Testade md CB plus/minus och fick ett extremt svagt plus (visste inte om det var inbillning). Testade på BIM +1 och hade då svagt plus på CB-test och fick ?gravid? med CB veckoindikator. Jag vet dock inte hur hög hormonhalt som krävs för att CB ska visa ?gravid?.

    Efter att vårt andra IVF-försök misslyckades (fick inget tillbaka) kunde jag i princip inte sova och tänkte att vi kanske aldrig kommer lyckas. Har verkligen hjälp att läsa dina inlägg om hur vi alla här ska lyckas en dag, så ge inte upp ❤️

  • Quincey

    Menopur finns numera som förfylld injektionspenna, så lika smidig att ta som Gonal-F! Körde den under min andra IVF i juni

  • Quincey

    BaeA, jag läser också ISWTE, där rekommenderas alpha-lipoic acid och NAC främst om man har PCOS, endometrios eller sänkt äggreserv. Har du något utav detta eller tar du i alla fall? Har funderat på att lägga till men vill inte riskera att ta något som gör mer skada än nytta.

    När gör du nästa IVF? Jag hade liksom du 12  embryon men inget bra på dag 5 vid min första IVF (IVF2 gick ännu sämre) så hoppas kosttillskotten gör stor skillnad för dig! Vilka sprutor tog du?

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023