• J000ssan

    Vi som startar IVF 2023

    Vi berättade för våra familjer och allra närmsta vänner! Kändes skönt att dem visste och man inte behövde förklara sig! Men förstår det där med att slippa frågor! Men kände jag det blev mycket sa jag bara att nu kommer vi inte berätta ngt utan återkommer när vi har något att berätta och då respekterade alla det!❤️

    en annan fråga, nu ska vi ju vid nästa mens påbörja ny behandling, och sa till min sambo kanske han med kunde boosta med ngt även om hans värden är superbra! dålig koll på detta så finns det något mannen kan ta för att boosta spermierna? 

  • J000ssan
    Noelani skrev 2023-09-20 17:24:31 följande:

    Vi fick ingen info heller om att inte ha sex. Inte ens kring äggplocket.. de enda var någon dag utan utlösning för mannen innan... 

    J000ss­an, om han har bra värden skulle jag avråda från tillskott. Det kan tom förvärra om man tar kosttillskott utan att man behöver det.. 

    Sjuan84, kan de inte vara från någon undersökning du gjort eller bara att du fått lite torra slemhinnor av alla hormoner?


    Åh okej! då skippar vi det! Man greppar ju efter halmstrån för att nästa gång ska bli bättre🙏
    nu ska man bara ta bort en polyp på fredag sen ha iaf 2 v paus helt innan nästa omgång börjar! ❤️
  • J000ssan

    Grattis till alla plus❤️
    och spännande med er som är igång Med behandling🙏

    själv var jag och tog bort en polyp i fredags och läkaren ville invänta på analysen innan ny sprutstart, ca 3-4 v, även om han var nästan 100% på att det var en vanlig polyp!
    så nu har vi fått en paus som vi inte kan påverka och helt ärligt känns det ganska skönt! 


    Är totalt dränerad både fysiskt och psykiskt så nu ska jag försöka koppla bort tankarna lite och ta hand om mig sj så jag kommer tillbaka stark inför nästa omgång!

    hejjar på er alla massor❤️❤️

  • J000ssan
    Zaro skrev 2023-09-26 15:17:20 följande:
    Grattis till borttagen polyp och en välförtjänt liten paus! Alltid bra att ladda sin batterier Hjärta
    Tack snälla🙏❤️
    ja men det är verkligen det!!!
  • J000ssan
    Enya2023 skrev 2023-09-26 15:51:16 följande:

    J000ssan, skönt att ha fått bort polypen! Du kanske skrivit det innan men kommer inte ihåg, tror de att polypen kan ha påverkat era tidigare försök eller har polypen kommit i efterhand?

    Vito87, kul att ha hämtat ut allt! Håller tummarna att ni får friska blaston nästa omgång!

    Jag var på VUL2 idag, från att ha haft 3st 12mm på varje sida i lördags så har jag nu 10st på ena (alla runt 12mm) och 4st på andra sidan som också är runt 12 och en på 15. Kändes som att läkaren tyckte det var lite konstigt att de inte växt något mer, så ska tillbaka på torsdag igen för att antagligen justera ner dosen för att undvika överstimulering, så vi kan göra äggplock på måndag istället för nu på torsdag som var planerat från början. Är ju bara någon dag extra med sprutor men känns ändå lite surt och är lite orolig att äggen inte ska mogna alls nu när de verkar ha stannat av. Men försöker intala mig att det mesta gått åt till att utveckla de nya blåsorna istället för att få de andra att växa!!


    Nej dem säger det inte skulle ha det! Satt på livmodertappen! Men skönt den är borta ändå🙏
    håller alla tummar för att äggisarna växer på, ibland händer det mycket på bara någon dag❤️
  • J000ssan

    Hej alla❤️
    varit inne och läst lite men haft som sagt lite paus! grattis alla plus och ledsen för alla som inte gått vägen💔💔
    vi fick svar redan efter 2 v på min polyp som var bra, och min mens är sen.. så detta innebär vi får anmäla redan denna månaden om nu ivf omgång! Känns hemskt och säga men den ofrivilliga paus vi skulle ha där jag skulle försöka få ordning på min kropp och sinne blir nu frivillig och min sambo jublade, jag är så rädd jag inte kommer orka men det kanske bara är inbillning och rädsla❤️❤️ville bara uttrycka mina känslor lite! Jag känner ju mig så tacksam att vi kan börja redan nu (om vi kommer med), så känns så hemskt att känn så här! Men jag vet ju det blir inte bättre ju längre man väntar! ❤️❤️

  • J000ssan
    JohannisenIVF skrev 2023-10-09 15:26:50 följande:
    Ibland är det viktigt att ha en paus och bara leva livet någon månad. Det är en sådan himla påfrestande tid för både relation/psyket och fysiskt för kroppen. Det gäller att göra det som känns rätt för dig/er. hoppas ni hittar en balans och att ni får börja resan snart❣️
    Du har så rätt så!❤️ Denna månaden har varit en paus(förutom borttag av polypen) så det skulle ju varit en till där jag skulle försöka ta hand om kroppen, träna lite och göra mig stark(inte tränat på ett år) samtidigt Så känner man att får man chansen nu och slipper riskera att inte få vänta till efter nyår kanske man ska ta den! Så rädd jag kommer ångra mig annars sen och känna skuld💔❤️❤️
  • J000ssan

    Hej alla! Efter en lång paus är jag nu tillbaka! Påbörjat vår andra stimulering! Första kontroll på tisdag och supernervös! Denna gång testar jag menopur ist för final-f, och lite mindre dos än sist( fick då 25 ägg och totalfrys)
    haft 3 insättningar varav 2 blivit biokemiska! 


    äggplocket sist gick bra med mkt smärtstillande men så nervös ändå( är livrädd för sjukvården) 
    och rädd för att få för mkt ägg denna gång med:( behöver lite pepp❤️❤️❤️

  • J000ssan
    Mathilda88 skrev 2024-01-08 22:12:00 följande:
    Välkommen tillbaka! Beklagar att ingen av dom tog sig, men vilket bra resultat att få 3 till frysen och 2 även blev kemiska redan efter första rundan! Håller tummarna för nya rundan med Menopur! 
    Tack!🙏🙏
    ja vi fick faktiskt 5 till frysen men 2 klarade inte upptiningen! Kontroll idag och trots lägre dos många ägg redan så ny kontroll på torsdag och ev totalfrys även denna gång! Hade så gärna viljat prova färsk återföring men glad det finns ägg iaf🙏❤️❤️
  • J000ssan
    Zaro skrev 2024-01-11 13:01:12 följande:

    Jag kan tydligen inte hålla mig ifrån denna grupp! Ni som känner till mig vet att jag har två kroniska sjukdomar och tar en kraftig medicin som gör att en bebis inte kommer kunna vaccinera sig sitt första halvår och vara infektionskänslig. Men vårt första IVF fungerade och vi skulle på rul 27 december. Dagen före julafton blev min mage helt platt och jag kände under fyra dagar inte de förmodade fosterrörelser jag tidigare känt. På rul säger hon att det knappt finns fostervatten och inte ser bra ut, och vi får en akuttid till överläkaren som ser samma sak och säger att vi får två veckor på oss, till idag, men att vattnet mycket sällan fylls på och att vi ska förbereda oss för att idag ansöka till socialstyrelsen om abort den sista dagen, dvs imorgon. Sen blir det annars en vanlig förlossning där vi troligen skulle se barnet dö. Under dessa veckor har vi inte haft någon samtalskontakt och vi har pratat med en präst om begravningen. Vii har gråtit som fan och min sambo som inte är en känslig typ har nästan tappat det. Men! Under dessa veckor har magen blivit lite större och framförallt har jag tydligt känt sparkar, och även min sambo har känt dessa och vi har till och med filmat dem utanpå magen. Och idag säger de att det är ett mirakel. Det är mer vatten, den rör sig, troligen har en inre fosterhinna spruckit utan att det kommit ut och läkt. Troligen är den inte sjuk och troligen kan det se bra ut på återbesök om två veckor. De tror inte heller längre att det är fel på den och att det är möjligt att vi får ett friskt barn i fullgången tid. Vi fick också för första gången veta att vi haft helt rätt, det är en underbar liten pojke vi väntar. Vi är helt chockade, har grav sömnbrist, men är försiktigt positiva. Tack för att ni läst så långt.


    Detta var den finaste jag läst❤️❤️❤️hålla alla tummar och tår för det fortsätter så här positivt för er!!!
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023