• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    grimaserar skrev 2023-12-06 11:30:58 följande:
    Vi valde att göra NIPT direkt, kände att om det hade blivit någon avvikelse på KUB skulle vi ju trots allt göra KUB, så då tyckte vi att det kändes bra att göra det direkt, även om NIPT är en högre kostnad så slipper vi åtminstone dubbelkostnad :)  Hur gjorde ni, tog ni något alls? 
    Förstår helt! 

    Här där vi bor så erbjuds alla KUB gratis och NIPT också om det behövs därefter.. Så vi gjorde KUB och fick bra siffror.. Men hade nog tänkt som dig om jag betalat själv.. Vet ni när ni får svar eller kan det komma närsom?
  • Noelani

    EmiliaSol, 
    Stort grattis! Min BM sa att redan efter man sett tickande hjärta så sjunker missfallsrisken så det är väldigt bra nyheter!! 

    Mathilda88, 
    Minns inte exakt dagar men jag hade mkt typ ilningar/ drag i början.. vet att de iaf var innan jag plussade och sen höll det i sig :) 

    Själv går jag in i vecka 20 imorgon... känns ff helt surrealistiskt.. Jag lär föda ett barn och bli väldigt förvånad haha

  • Noelani

    Idag hade vi RUL och allt såg fint ut men det är ff jättesvårt att ta in trots att jag gått in i vecka 20. Undra om det är såhär för många som gör IVF... man kämpar så länge att det blir helt surrealistiskt när det sen händer..

  • Noelani

    Ivf90, 
    Jag är gärna med i en sån tråd om du skapar den. Känner precis samma och vet fler som varit inne på samma spår..

    Vi har ju också försökt så jäkla länge (10 år) att de nog sen gick för snabbt när det väl skedde för att hinna med o förstå haha.. 

    Kram till er alla som kämpar! 

  • Noelani
    Mathilda88 skrev 2023-12-13 07:34:49 följande:
    På söndag, 17/12 
    När hade du insättning? Åh vad det närmar sig nu :) 
  • Noelani
    Quincey skrev 2023-12-13 12:48:21 följande:

    Nu har vi äntligen satt in ?tvillingarna?, vår andra återföring totalt sedan vi började med IVF i början av året. Gick mycket bättre denna gång, ingen smärta och ingen blödning. Var såå nervös hela dagen att de inte skulle klara upptining eller tappa celler. TD 27/12 ❤️


    Ni som tar kosttillskott, hur har ni gjort efter återföring? Vet inte om jag vågar ta alla som jag tagit innan.


    Stort grattis! Är det 2 blaston eller 2-3 dagars ni satt in? Gud så spännande! 

    Jag skulle inte våga ta något efter insättning om jag inte fått uttryckligen råd om det.. man har verkligen ingen aning hur saker kan påverkar på gott och ont.. Det jag själv förhöll mig till var att undvika varma bad och spa (efter läkarens rek) eftersom embryon tydligen inte gillar värme.. 
  • Noelani
    Quincey skrev 2023-12-13 13:48:51 följande:
    Tack! Det var plock i början av oktober så var en lång väntan 😅 Det är två 3-dagars eftersom vi aldrig fått bra blastocyster på 3 omgångar, glad att jag bad dem frysa in på dag 3.

    Ah ok visste inte att de inte gillar värme, bra att veta! Nu tar jag bara prenatal, c, d och e-vitamin men kanske ska hålla mig till prenatal bara.
    Åhh jag tror alltid extra mkt på 2 och 3 dagars eftersom jag själv lyckades med 2 st 2 dagars! Jättebra att du bad dem frysa på dag 3... 

    Jag tror inte de är någon fara att ta "vanliga" tillskott som c-d-e vitamin så länge man håller sig inom normala värdena..Men många tenderar att överdosera då man hört att det ska kunna hjälpa osv.. De enda jag tog mkt av var just d-vitamin, men pga att jag har brist och på läkares ordination...
  • Noelani

    Mathilda88, det år så olika det där. Jag testade positivt på RD10 medan min vän negativt på BIM och positivt först en vecka efter..  Håll ut tills testdag och tappa inte hoppet ❤️❤️

  • Noelani

    Vad tråkigt att höra Mathilda88 ❤️❤️
    Men kom ihåg att det här egentligen är er första riktiga chans - och plusset närmar sig nu med stormsteg i takt med att ni nu fått ett bättre resultat än innan. Förstår dock verkligen hur tungt det kan kännas... många många kramar! 

    Från mitt livs sorgligaste stund (första omgången utan någon återföring) så var jag sen gravid 2 månader senare.. så det kan gå jättesnabbt!! Glöm inte det ❤️

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023