• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Loidi skrev 2024-02-08 07:42:27 följande:

    Är det bara jag som är seg eller suger RFSUs testa ofta-stickor? De är svaga medans andra test bli starka. idag var första dagen jag kunde se strecket på RFSUs sticka utan lampa på, medans apotek Hjärtats och CB är starka.. 


    Nej  hör det ofta! 
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-02-08 11:17:55 följande:

    Stort grattis Smörblomman och Femling!!

    Awesomeginger, av vad jag hört ska det snarare vara bra om man är lite sjuk efter återföring, hoppas att det är så!

    Fick nu svar från kliniken att 11 ägg blev befruktade. Det är vårt bästa resultat sedan vår första IVF för nästan ett år sedan. Kan inte låta bli att tro att det beror på att spermaprovet var normalt denna gång, även fast alla läkare säger att man kan komma runt ett dåligt prov med ICSI. Så glad för detta, ska försöka att njuta just nu och inte oroa mig fram till ET, fastän vi aldrig fått en bra blastocyst tidigare.


    Åh underbara siffror! Håller tummarna extra hårt nu!
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2024-02-08 12:42:08 följande:
    Nej livmodern gör det kanske inte bättre än ett labb, men minst lika bra tänker jag iaf.. Har ni testat det där med att "tvätta bort" fragmenteringen? Minns inte nu vad det hette..

    Sen finns det ju ingen tvekan om att det är större chans att lyckas med en blasto om man jämför rakt av.. men tar man hänsyn till hur många embryon som försakas på vägen till en blasto blir det ju helt andra siffror..  Vi hade ju dåliga odds på alla sätt och med bara 3 embryon som klarade sig till dag 2 så hade jag aldrig chansat fler dagar.. Jag tänker också lite så att är den stark nog att klara sig i ett labb till blasto så bör den ju vara lika stark i livmodern.. 

    Sen vet man ju sällan exakt vart problemet ligger.. Är det äggen, är det spermierna.. eller är det inget? Kanske allt ser bra ut men problem att fästa tex..  

    Jag tror mer på kliniker i Danmark än Sverige.. De verkar ha tillgång till mer procedurer och "våga" tänja på ramarna mer.. Och CFC känner jag och de jag känner som gått där är väldigt ärliga. Till en vän till mig sa dem att chanserna är väldigt låga och de ville vara tydliga med att hon skulle förstå det och inte hoppas för mkt. De sa typ att har hon inte lyckats inom 3 försök så rekommenderade de henne att inte fortsätta. Då känns de inte som de försöker få en och betala hur som helst. Hon lyckades dock... Vi fick aldrig heller känslan av att de försökte övertala oss och köpa mer.. De informerade tex om att assisted hatching fanns men bad oss läsa på om det själva innan beslut. Inget om att det skulle öka chanserna och köp köp köp.. 

    Har ni hört något mer kring denna omgång? 
    Loidi skrev 2024-02-08 07:42:27 följande:

    Är det bara jag som är seg eller suger RFSUs testa ofta-stickor? De är svaga medans andra test bli starka. idag var första dagen jag kunde se strecket på RFSUs sticka utan lampa på, medans apotek Hjärtats och CB är starka.. 




    Har faktiskt glömt det där med fragmenteringstvätt. Men vi har iallfall två embryon nu med enbart grad 1 och grad 2, om de bara var bättre eller tvättats vet jag inte men de har iallafall inte nämnt ngt så tror inte de har gjort ngt sånt.

    Nej upplever också att Sellmer inte proppsar på om mer behandlingar än nödvändigt. 
    Idag var väl ett tydligt tecken på det. Fick åter de två ok embryona efter att ha blivit tillfrågad om jag ville ha dom idag eller på lördag med risk att de inte finns kvar, men också om jag känner att det är värt att ta progesteron dessa veckor för den lilla chansen. De var mkt mindre fragmenterade än vad våra brukar vara, men däremot uppmärksammats att de inte celldelat sig korrekt - osymmetriskt (cellerna i vardera embryo varierade i storlek) och inte i rätt takt. Så idag var ena 11 celler och den andra 9, nästan 10 celler. Sambons embryon båda två, donatorns gick det sämre för. 

    Och pga den dåliga utvecklingen trots toppendonator etc så rekommenderade läkaren idag att vi till nästa steg ska gå för äggdonation! GråterGråterGråterGråter
  • Mathilda88
    Sandralinnea123 skrev 2024-02-08 14:04:28 följande:

    Jag är precis hemkommen ifrån äggplocket, fick extra smärtstillande & lugnande så de gick ändå hyffsat idag men nu börjar nog allt släppa för smärtan börjar komma 😩

    Vi fick ut 14 ägg och den 15/2 hör dom av sig med resultatet med befruktning m.m vi fick göra totalfrys denna gång också vilket känns lite tråkigt men hellre de än överstimulering 🙂


    Fick du med dig något extra smärtstillande hem? Jag har alltid fått be om extra med hem för att må bra första dygnen. Hjärta

    Så bra mängd ut! Hjärta Åh så lång tid ja! Men skönt att undkomma överstimulering ja. Hjärta
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2024-02-08 18:58:12 följande:

    Björkenli, 
    Låter väldigt märkligt? Starta utan att de gjort VUL? På CFC fick vi aldrig börja om de inte stämde av först att slemhinnan var tunn nog.. annars var det dömt för att misslyckas sa de. Oerhört konstigt av Sellmer som jag fått intrycket av ska ha sådan bra koll. Någon annan får gärna rätta mig om jag har fel...

    Har för mig man också börjar på dag 3-5 med sprutor ?

    50.000 låter extremt för 1 försök. Har de så höga siffror att fler än 75-80% lyckas på första 3 försöken ? Jag kollade upp dem innan vi började och minns att de hade 2% fler som lyckades vid 40 år än CFC men jag tyckte inte de 2% var värda deras priser 😅 och det stämde ju.. Vi lyckades på andra återföringen trots totalt bara 3 embryon som överlevde till dag 2 på hela 3 plock.

    Rekommenderar verkligen CFC. De svarade alltid samma dag på allt och vi kunde lägga en ny plan redan veckan innan testdagen - ut i fall att vi inte skulle plussa. Kändes så skönt! 


    Nu körde jag långt protokoll, men skulle också göra VUL på slemhinnans tjocklek före uppstart av sprutorna. 
    Hjärta
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2024-02-08 20:26:25 följande:

    Nä det kostar säkert mer så det hade du nog fått veta iaf. Men då är det ju ett mkt bättre resultat än innan om ni får två med lägre fragmentering... 🙏  Jag har hört att osymmetriskt inte är optimalt men de kan likväl ta sig ändå de med.. 

    Om jag var du hade jag kontaktat alla kliniker i ditt närområde och frågat om de rekommenderar äggdonation också innan ni går vidare med det. En omgång tvätt borde ni ju iaf testa innan också så inte bara en klinik rekommenderar äggdonation för att det är verkligen snabba enkla pengar för dem där många lyckas och de får upp sina siffror.

    Jag är inte säker men visst är det så att fragmenterade embryon har lägre chans just att fästa? Kanske assisted hatching kan hjälpa då på traven?
    Ja kanske hade Melatoninen jag tagit denna rundan hjälpt ngt. {#emotions_dlg.flower}
    Ska fråga mer om fragmenteringstvätt - om jag orkar. Just nu känner jag mig fullständigt punkterad. Embryona utvecklas på ett sjukt sätt både med celldelningen och fragmenteringen, så känner lite att jag gett upp.{#emotions_dlg.flower}

    Tack för peppen, Hjärta om jag orkar samla kraft till det så får man kanske försöka fortsätta. Vitanova pratade jag med innan bla men har inte med mig detta resultatet i deras bedömning. {#emotions_dlg.flower} Men annars får det bli äggdonation helt enkelt. 

    Ingen aning faktiskt, det är mer än jag vet i så fall, är så förbaskat svårt att få någon info av läkare om vad som är nackdelarna med fragmenterat och att tänka på. Är det så så hade det kanske kunnat vara till hjälp. Men behöver friskare utveckling av dom för att kunna bli ett barn.. Gråter
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-02-09 02:31:58 följande:

    Jag började iaf med Menopur 450 ikväll tillslut.. Han skrev ändå start 8e så jag följde det. 
    Men var en jobbig dag.

    @Noelani- bra poäng att de nog säger olika pga att det inte finns något entydig väg framåt. Hjälpte att höra det. 

    Har inte bestämt om jag ska göra iui eller ivf, men om jag skulle följa Storks rekommendtion  så hade jag behövt hoppa över en cykel och det kändes inte bra. 

    Är nog inte redo att göra ivf igen om jag bara får w äggblåsor, så är inställd på IUI. Inte så dyrt iaf, I jämförelse...

    CFC hinner jag inte heller med denna omgång så var eg bara Sellmer jag hann med nu (pga att de svarade med plan samma dag som jag skulle börja...!!)


    Lycka till! Hjärta

    Nej det är nog så väl sant som Noelani säger. Har verkligen insett hur stor skillnaden är mellan kvinnor även med samma omständigheter. Har några st med samma ålder och AMH-värde som jag, men jag behöver mkt mindre stimulering för att få lika många eller tom desto fler ägg. Kvinnor med färre ägg har flesta gånger mkt bättre kvalité än jag och mkt bättre utfall. Etc etc. Alla reagerar så olika på stimulering etc. Så jag har helt klar gett upp det här med att jämföra, för den röda tråden är svag och inkonsekvent så många gånger. {#emotions_dlg.flower}
  • Mathilda88
    Awesomeginger skrev 2024-02-10 02:49:02 följande:

    Ligger vaken, tidigare nätter har de varit för feber yra i natt är det ångest. Känns verkligen inte som vårat embryo kan ga föst med 38+ grader i tre dyng och kostant hosta. Är så himla ledsen och arg över att jag blev sjuk, känns som en bortkastad återföring. Och med klink byte efter de här så kommer de nig ta lite tid att få dra igång nästa stimulering och drömmen om en 2024 bebis känns som bortblåst.
    Vet att jag inte test än men känner inget av de jag kändes sist när jag var gravid, då kändes jag små dragningar och en närvaro som jag inte känner nu.
    Känner mig så himla ledsen.


    Stackare, krya på dig! 


    Jag tänker som så - med feber så ökar du ju snarare blodflödet till livmodern ❤️. Det sämsta är ju att vara kall, iallafall enligt kinesisk lära! Och det har du ju inte varit ❤️. Det som inte tåler värme är spermier, men ägg och embryon vill ha värme ❤️. Har hittills bara hört positivt om folk som varit sjuka och i samband med det blivit gravida - med eller utan feber. 


    Heja heja ❤️!!

  • Mathilda88

    Ush, denna gången var det inget lätt att gå in i PUPO-bubblan när man vet att de återförda inte var i ngt toppskick alls. Liten chans finns eftersom vi fick dom, men att de lika gärna kan ha slutat utvecklas redan.. Och progesteronet ger sån värk och emellanåt kramper nere i buken.. Aj. 😓 Hade inte sådana påtagliga biverkningar sist.
    Några solskenshistorier om mindre bra embryon som tagit sig? ❤️

  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-02-08 19:56:33 följande:

    Och ja det låter ju konstigt att det var så viktigt på CFC att kolla slemhinnan först men de inte har sagt det till mig...

    Eller det stod vul dag 2 på första protokollet men sen sa deatt jag kunde hoppa över det första ultraljudet...


    Detta med VUL innan start av kort protokoll upplever jag är allt anant än standard. Malmö skulle aldrig göra det, egentligen inte ens under långt protokoll men då tjatade jag till mig ett. Där var det tveklöst att det skulle göras enl Sellmer. Så tror det att CFC gör det är en rutin de själva har men inte är allmänt vedertaget. Däremot inte sagt att det inte kan vara av godo! Men tror inte det är ngt men ska förvänta sig utan isåfall be om. 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023