• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Mathilda88, 
    Förstår helt. Jag tittade faktiskt enbart på resultat och pris när vi jämförde kliniker. Känns som de är det viktigaste. Nya maskiner eller inte kvittar eg så länge deras resultat är högt. De jag tycker är bra med vissa kliniker är att ett 3 pack kostar bara några kronor mer än 2. De tjänar man ju väldigt mkt på.

    Lund hade jag lite kontakt med också innan och fick ett fint bemötande via telefon iaf 😅 

    Gvk, 
    Jag hoppas verkligen inte du tog illa vid dig att jag berättade min version. Ber verkligen om ursäkt isf. Jag vill inte på något sätt förringa din upplevelse men är så himla nöjd med kliniken själv att jag kände att jag måste ge min version. Efter så många år i svensk vård av flera olika anledningar så kändes allt så proffsigt på CFC och bemötandet har varit fantastiskt. 

    Aldrig träffat någon Sten.. och vi tänker nog olika även där med åldern. Jag föredrar de "äldre gubbarna" framför de yngre kvinnorna pga erfarenheten. De var så mkt skickligare och allt gjorde knappt ont. 

    Jag vill bara säga också att jag inte grundar min upplevelse på att jag lyckats. Jag var lika nöjd innan.

    Hoppas du snart kan byta klinik och få de bättre resultatet 🙏❤️

  • Noelani

    Wow Zaro så underbara nyheter!! 
    Så man kan höra hjärtat redan vid v.10?
    Åhh vad avis jag blir ❤️❤️

  • Noelani
    Zaro skrev 2023-10-17 17:42:50 följande:

    Tack snälla ni! Ja, det gick alldeles utmärkt och det är jag säker på att ni också får nästa gång Noelani. Nej, precis, tillståndet går inte att dölja länge till. Har haft på känn att jag kommer bli jättestor. Drömmer


    Coolt! De var nog för tidigt när jag var där sist.. var bara v.9+3... Nästa vecka har vi kub.. 🙈
  • Noelani
    Zaro skrev 2023-10-17 18:33:19 följande:
    Åh vad skönt att få kub gjort! Vi har vår första tid hos bm i vecka 13 så det lär tyvärr dröja?
    Ja ska bli skönt.. men man oroar sig ju en del eftersom riskerna ökar ju äldre man är.. Jag är ju ändå 40.. Ett mirakel att man är gravid som det är 🤣
  • Noelani
    Mathilda88 skrev 2023-10-17 23:02:55 följande:
    HjärtaJa Lund har jag också haft kontakt med tidigare med underbart bemötande. {#emotions_dlg.flower} Nära och fint också, sen kan man fundera över att de sitter i väldigt gammal byggnad, hur mkt anpassning har kunnat göras för verksamheten eller var begränsningar finns.

    Just det med lokaler och maskiner har jag dock insett härom-månaden kan göra enorm skillnad, särskilt för ngn som oss som verkar ha ngt problem, oavsett om det är jag eller han. Med tanke på att RMC Malmö har höjt sina siffror enormt med sina nya lokaler med samma personal men med nya maskiner och ex luftningssystem. Går jag då till ngn med sämre omständigheter så kör jag det minsta lilla hopp där finns för oss i graven.. Ingen press på en alls..!! Men hade vi snackat om detta för några månader sedan så hade jag hållt med dig! Sen misstänker jag att jag kan komma bli lika omständigt, frågvis och ifrågasättande som Gvk, så då vågar jag inte gå till en klinik som har reagerat på det viset. Hade jag varit ett okomplicerat fall så hade jag nog vågat köra på. 
    Ah jag förstår. Jag menade dock inte att de inte ska ha bra maskiner och lokaler (såklart är det viktigt) utan att har en klinik uppåt 75% succesrate så är det inte särskilt lätt för dem att höja eftersom typ ingen klinik har särskilt mycket högre än så - och då borde de indikera på att miljön och maskiner m.m är bra.  

    Jag resonerade precis som du gör nu när jag valde klinik förutom att priset också var en avgörande faktor eftersom vi var inställda på att kanske behöva göra 5-6 omgångar minst med hänsyn till alla de problem vi har.

    I vårt fall så har vi ju både manlig faktor (få spermier där majoritet var orörliga spermier och extremt få med rätt utseende) och kvinnlig faktor (låg amh, defekt lutealfas m.m) samt hög ålder, stor övervikt och pcos samt järnbrist och d-vitaminbrist m.m. Och ändå lyckades de få oss gravida på 2 insättningar! Det tycker jag tyder på att de vet vad de pysslar med.. Jag valde dem just för att deras ägare är den som hållit på längst och det känns seriöst och tryggt.

    Jag kan dock erkänna att jag i somras, efter att jag läst mkt här i tråden vad andra skrev (några skrev att mina doser var för låga för att lyckas) var väldigt irriterad på dem att de inte höjde osv men förstår nu i efterhand att de troligen är hela anledningen till att vi lyckats. Vi fick fram få bra ägg ist för många. Allt fler av ledande specialister utomlands menar att höga doser som ger många ägg ger mer dåliga ägg, framförallt för äldre kvinnor... Sen är det såklart extra svårt att få fram bra ägg när man är över 40 så jag var ganska införstådd med att all teknik i världen kanske inte skulle rå bot på det oavsett klinik.. så förstår verkligen din tanke med att försöka hitta en klinik som har det där lilla extra.. Du är väl dock väldigt mkt yngre än 40 om jag minns rätt ?

    RMC Malmö är ett kapitel för sig. Kan förstå att de kan höja sina siffror markant bara genom att sätta en blomma i fönstret hehe De har inte ens kompetenta läkare. De sa till min gubbe att han inte skulle ha några spermier kvar inom kort och behövde frysa omgående. Remiss för detta skickade dem dock aldrig, trots att vi efterfrågade...Diagnosticerade honom med azoospermi. Danska läkarna skrattade på riktigt åt detta och mkt riktigt - några månader senare hade han tre dubbelt så höga nivåer.. Fortfarande lågt, men absolut inte steril som RMC fick det till.

    Bäst resultat i Sverige har ju Linné... Överlägsna! 
    De hade jag valt i Sverige om jag skulle gjort det igen (i Sverige).. Men jag kommer aldrig klara en till graviditet så får nöja mig med denna haha
    Gvk skrev 2023-10-17 21:34:23 följande:

    Noelani: Nej då! Du får ha din uppfattning.
    Jag är dock lite teflon emot positiva kommentarer om dem just nu och det bränner till av ilska i hjärnan när jag hör deras namn.

    Jag har flera embryon i deras frys som jag önskat förflytta till annan klinik i över 2 månader. Får ingen återkoppling på det ens. Så ja j*vligt förbannad är jag. Särskilt när de till mage på allt sände ut en faktura på fryskostnader på 5000DKK. Har inte bett om att få använda deras frys det kommande året precis. Den kliniken har kostat mig så mycket pengar redan, långt mer än vad som bestämts eller vad jag skulle behövt betala där jag först gjorde min behandling.

    Ska tilläggas jag kan känna stor glädje med dig ändå och  din graviditet. Men kliniken i sig kan vi ju undvika prata om framöver.


    Men har ni inte skrivit avtal kring detta?? Vi har fått skriva på om typ allt, vid varje gång vi varit där förutom scanningar.. Har du inte gjort det så är det ju bara till att strunta i att betala, vad ska dem göra liksom om de gjort saker ni inte avtalat. 5000 dkk är väl dock för varje frysförsök, inte per år? Per år var 2000 dkk utöver.. Så stod det i våra papper iaf och hemsidan så det kan du ju säga åt dem! 

    Kan du inte be den mottagande kliniken att skicka en förfrågan om att de ska skicka dem dit? Kanske stöter på lite..

    Åh tack! <3 Känns helt magiskt att lyckas efter så många års kamp och med mina och gubbens skruttna spermier och ägg haha.. 
  • Noelani
    HannaHQ skrev 2023-10-18 19:15:52 följande:

    Matilda88
    Tack snälla :)
    Vi njuter av tanken att vi får fler försök än vi hoppats på och att kvaliten borde vara bra med tanke på att alla 4 kunde frysas! 


    Rockbruden
    Jag fick en blödning 4 dagar efter äggplock, dem kallar det bortfallsblödning. Sedan får man nästa mens ca 30 dagar efteråt sa dem (beroende på cykelns längd såklart) och när den kommit meddelar man detta och gör då återföring några dagar efter bekräftad ägglossning beroende på hur gammalt embryot är. För vår del gjorde vi äggplock 10/10, började blöda 14/10 och beräknad mens är 13/11. Jag brukar ha ägglossning ca 20 dagar efter ägglossning vilket blir ca 4/12. Vårt embryo är 5 dagar och då blir återföring 9/12 så uppskattningsvis 2 månader efter ägguttag :) 
    Man väntar tydligen av den anledningen att slemhinnan inte är tillräckligt bra direkt efter äggplock så man vill ha en månad för att ?återställa? cykeln :) 


    Åh de där var intressant. Kan de vara därför kliniker ofta har något högre resultat på frys kontra färskt ? 
  • Noelani
    Gvk skrev 2023-10-18 22:57:58 följande:

    Noelani: Nope, de har skickat det på mail och vi har pratat om det men inte skrivit något avtal. 
    Inget här är som på min första klinik. 


    Där fick jag många Blaston på 18 ägg.
    Här har jag inte fått ett enda blaston på typ 80ägg. 
    Så något stämmer inte.

    Kollade idag och de blaston som finns hos kliniken jag började på först är av toppkvalitet dessutom. Så de fattar inte heller någonting av mina usla resultat, de får omöjligt ihop det och de jobbar ju med samma sak.
    Men är mycket mer ordentliga i kommunikation, hantering, splitterny klinik och utrustning.
    Tror de lägger alla embryon i näringsvätska också för att skudda dem och ger dem energi.

    Men nog om den kliniken klarar inte av att höra deras namn ens.

    Hoppas du och lilla magen mår fint!


    Om jag var du skulle jag bestrida att betala för de saker ni inte kommit överens om skriftligen. De får väldigt svårt att ta sig ur det.. Har ni kommit överens om vissa saker via mail och andra inte så gäller ju bara det som går att bevisa skriftligen 😉 

    Vad skönt med blaston av toppklass!! Får man fråga varför du inte åker och sätter i dem ist för att krångla vidare med dessa? Fattar att du betalat osv men känns ju som slöseri med tid om du ändå får så dåligt resultat...  

    Jag mår lite bättre ja, känns som de kanske börjat minska något..  Har bara kräkts 2 ggr idag 😅😅
  • Noelani
    Zaro skrev 2023-10-20 07:54:24 följande:

    En tanke nu när jag följer vad ni skriver. Vi kanske skulle presentera oss igen genom en sådan där lista?


    Vilken bra idé! ❤️
  • Noelani

    Mathilda88, 

    Jag menade inte bokstavligen att de satt en blomma i fönstret. Det var en metafor för att de är så dåliga att även en sån lite  grej hade höjt deras resultat 😅

    Jag förstår. Jag har själv varit den där jobbiga jäkeln som ställt mängder med frågor och begärt massor med underlag. Senast igår trots att vi inte går där längre 😅. Det är jätteviktigt och hade jag inte fått svar av dem hade jag blivit riktigt irriterad.

    Jag kommer aldrig orka gå igenom en till graviditet. Hade hellre gjort 50 IVF på raken än gravid i några veckor. Mår/ mått så dåligt. 

    Amg kurator så finns det väldigt många bra som ingår i högkostnadsskyddet. Prata med din vårdcentral eller ring runt till privata som ingår så slipper du betala så mkt 💕

  • Noelani

    IVF 2023 
    Baby

    Gravida Gravid
    Noelani - 40 år, IVF3 (2 återföringar med 2 dagars embryo) via Copenhagen fertility center i Köpenhamn, Vecka 12, KUB 25/10

    Zaro - 30 år, IVF 1 via Storkkliniken i Köpenhamn, vecka 11, första barnmorskebesöket 1 november. 

    MelMyself - 33 år, IVF 2 via RMC, vecka 9, bokat barnmoska 3 November för diabetesbelastning + KUB 15/11.  

    Under behandling Solig
    (Skriv om dig här)

    Paus/i väntan på behandling Hjärta
    (Skriv om dig här)
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023