• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Zaro skrev 2024-01-11 13:01:12 följande:

    Jag kan tydligen inte hålla mig ifrån denna grupp! Ni som känner till mig vet att jag har två kroniska sjukdomar och tar en kraftig medicin som gör att en bebis inte kommer kunna vaccinera sig sitt första halvår och vara infektionskänslig. Men vårt första IVF fungerade och vi skulle på rul 27 december. Dagen före julafton blev min mage helt platt och jag kände under fyra dagar inte de förmodade fosterrörelser jag tidigare känt. På rul säger hon att det knappt finns fostervatten och inte ser bra ut, och vi får en akuttid till överläkaren som ser samma sak och säger att vi får två veckor på oss, till idag, men att vattnet mycket sällan fylls på och att vi ska förbereda oss för att idag ansöka till socialstyrelsen om abort den sista dagen, dvs imorgon. Sen blir det annars en vanlig förlossning där vi troligen skulle se barnet dö. Under dessa veckor har vi inte haft någon samtalskontakt och vi har pratat med en präst om begravningen. Vii har gråtit som fan och min sambo som inte är en känslig typ har nästan tappat det. Men! Under dessa veckor har magen blivit lite större och framförallt har jag tydligt känt sparkar, och även min sambo har känt dessa och vi har till och med filmat dem utanpå magen. Och idag säger de att det är ett mirakel. Det är mer vatten, den rör sig, troligen har en inre fosterhinna spruckit utan att det kommit ut och läkt. Troligen är den inte sjuk och troligen kan det se bra ut på återbesök om två veckor. De tror inte heller längre att det är fel på den och att det är möjligt att vi får ett friskt barn i fullgången tid. Vi fick också för första gången veta att vi haft helt rätt, det är en underbar liten pojke vi väntar. Vi är helt chockade, har grav sömnbrist, men är försiktigt positiva. Tack för att ni läst så långt.


    Åh men vilka fantastiska nyheter!!!! Hjärta  Tack o lov!! Hjärta
  • Mathilda88
    Gvk skrev 2024-01-11 19:02:49 följande:

    Åh vad bra ni valde Sellmer! 
    Jag satte nästan hjärtat i halsgropen när jag hörde du funderat på CFC! 


    Tack gode gud för att du valde bort dem säger jag!
    Stod i samma val som du och jag valde mellan Sellmer och CFC. Sellmer är så mysiga och omhändertagande, ångrar mig djupt att jag inte valde dem. Men jag gick på priset och tänkte klinik som klinik.
    När drar det igång för dig?


    Jag ville iallafall jämföra så att jag med gott underlag kände att jag kunde välja det upplägg som skulle kunna (teoretiskt sett, man blir lite av sin egna läkare i denna sits känns det som, tur man redan är sjuksköterska iallfall..), men ja det känns hoppfullt! Hjärta Tack för att du värnar så! 

    Vi har börjat! Möte i söndags på cykeldag 20, erbjöds påbörja nedregleringen nästa dag, så tog första sprayen i måndags morse! {#emotions_dlg.flower} Så glad över att vara igång igen! Trodde dock sambon skulle be om att få vänta en månad till, jag är snabb och han önskar lite mer tid för återhämtning, men han var tack o lov med på tåget direkt! Så nu ska vi försöka välja donator (blåögd, blond, <170cm, kaukasisk). Sen väntar stimulering med Fostimon 150 och Menopur 75, TESA i samband med äggplocket, tillsats av calciumjon och befruktning split 50/50 donator/sambons sperma. Så får vi se vad det resulterar i!
  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2024-01-09 15:33:13 följande:
    Tack!🙏🙏
    ja vi fick faktiskt 5 till frysen men 2 klarade inte upptiningen! Kontroll idag och trots lägre dos många ägg redan så ny kontroll på torsdag och ev totalfrys även denna gång! Hade så gärna viljat prova färsk återföring men glad det finns ägg iaf🙏❤️❤️
    Imponerande!
    Attans, ja förstår det, man vill ju gärna få en färsk om det går. Men hoppas på att ni får minst lika fint utfall till frysen denna gången men med än bättre ägg med Menopuren så det når hela vägen! Hjärta
  • Mathilda88

    GvK:
    Hur går det för dig? Är du uppe i en behandling eller väntar på en? Eller planerar återföring? Var går du nu? Hjärta

  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-01-10 17:11:14 följande:
    Visst är det lite intressant att prata med olika kliniker? Man blir både hoppfull och skräckslagen när de rekommenderar så mkt olika asker hehe.

    förstår att ni valde sellmer de lät utifrån din beskrivning som om de har koll på läget.
    Också väldigt bra att de kan erbjuda 50/50 vid befruktningen. Då behövs ju inte ens karyotypering eftersom de borde kunna se på befruktningen? Önskar man kunde göra det i Sverige med som ett test men tror inte de gör det på Linne :(  

    gud va skönt att vara igång så snabbt igen också! 

    Nej jag känner mig orolig över att hur jag lever ska påverka äggkvaliteten negativt. Man blir ju helt galen när man går igenom det här och läser så mkt om vad som kan vara negativt. ah!

    Fick reda på att min lillasyster ska ha barn i juli också, helt sjukt att jag inte ens kunde vara glad över det känner mig hemsk! 
    Ja mkt intressant! Man måste nästan vara lite sin egen läkare för att kunna komma till slutsats vad som kan tänkas passa oss bäst. Råkade läsa ngn annans kommentar kring nedreglering och Synarela i en tråd på Facebook som plötsligt gav mig viss oro om jag valt rätt. Men samtidigt mådde jag bra förra gången med det och vi fick mkt hög mognadsgrad hos äggen. Och läkaren föreslog det själv med. Så hoppas det ska bli rätt och bra. 
    Vet inte om de kan avgöra om vi har kromosomfel från embryona, men ja om embryona med donatorns sperma blir bra så finns det ju ngn anledning. Finns en klinik uppåt Uppsala som gör karyotypning -  cmedicalfertilitet.se/utredning/genetiskt-anlagsbarartest/ 
    Så de kikade vi på innan dr förklarade att det inte skulle påverka vår behandling, än mindre då vi redan dragit igång. Sen var det dock billigare att göra testet i Danmark ska tilläggas. Trots valutakursen.

    Ja jätteskönt!

    Det tror jag inte du ska behöva oroa dig över Hjärta Jo men det blir man minst sagt!

    Så fantastiskt för henne att slippa gå igenom samma helvete som du(!) - Men hugaligen så kämpigt för dig att försöka vara glad när allt du vill är att ha en egen och det för en tid sedan Hjärta{#emotions_dlg.flower} Redan kämpat så länge Gråter Tänker på dig! 
  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2024-01-12 12:56:01 följande:
    Tack😍
    ja men precis! Men nu blir det ju så! hoppas verkligen på ännu bättre ägg!🙏
    jag har väldigt mkt ägg för och va 37 fyller 38 i år! Så de är man tacksam över😍
    tack för all pepp fina du❤️
    jag har inte hunnit läsa ikapp allt här så var är du själv i processen?

    Oddsen ser goda ut efter förra plocket!
    Va härligt! 🥳 Vad ligger ditt AMH på?
    Jag påbörjade långt protokoll i måndags med Synarela hos Sellmers i Köpenhamn, blir vårt fjärde försök. Var på avslutningssamtal hos RMC Malmö idag. Det var tungt men bra. Som varje gång så är det ny info om embryonas utveckling för var gång. Vi visste att äggen var granulerade vid första äggplocket (stressade). Inte vid andra äggplocket så tänkte att det säkert hängde ihopa med vårens mycoplasma-infektion efter vårens cellskrapning plus Gonal-F, men fick nu veta att man även såg det nu vid äggplock 3 på några av äggen igen..! Så de pratar tyvärr om dubbel faktor - äggen hos mig och att trots normal mängd spermier nu hos sambon så är det få kvar efter centrifugeringen, därav att de fortsatt med ICSI. Varit så svårt att få ur dom rätt info hela resan tyvärr. Men hade slutsamtalet med vår favoritläkare iallafall vilket kändes jättebra ❤️, väldigt tacksam för det. Han var fortsatt positiv till att med fler plock så kan vi hitta fler bra ägg. Efter att äggplock två såg bra ut initialt (inga granulerade ägg ex) så var jag väldigt inriktad igen på att det kunde vara sperman, men nu efter dagens besked så är jag orolig att kommande försöket kanske är lite pengarna i sjön med delvis spermadonator. Eller helt rätt. Jag vet inte.. Känner än mer nu för att ett trepack hade kunnat vara mer givande, men det alternativet finns inte hos Sellmers utan bara lägre kostnad för var cykel. 

  • Mathilda88
    Zaro skrev 2024-01-12 15:29:36 följande:
    Hade skrivit in 17 december i kalendern och blev så ledsen att du inte fick ditt plus då. Måste vara kämpigt men samtidigt brukar ju tre lyckade återföringar göra susen och det långa protokollet verkar ju passa dig. Danmark är skickliga. Men tänker de satsa på en/två dagars eller en blastocyst, vet du det?
    Tack fina du Hjärta. Dr pratade om både 2/3-dagars och femdagars, men med tanke på att vi ska testa och se om detta sätt kan ge någon skillnad i kvalité så pratades det främst om blastocyster. Just för att kunna få svart på vitt om det är skillnad på sambon och donatorns sperma i kombo med mina ägg. Hade vi enbart kört på sambons sperma så hade det blivit tidig återföring.
  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2024-01-12 22:04:48 följande:

    Ja verkligen! Hm jag vet faktiskt inte, de säger bara der ser väldigt fint ut och mycket ägg! 


    åh gud, vilken pärs! jag håller alla tummar för att det ska gå vägen för er nu! 🙏🙏🙏Vilken resa vi alla har, men så skönt och kunna prata med varandra!  Jag går på rmc i Malmö, vilken var er favorit läkare? Jag har också en favorit där, tyvärr är han inte vår denna gång men men.. man kan ju tyvärr inte välja! ❤️❤️


     


    TD, hade turen att få ha honom under hela sista försöket och under avslutningssamtalet. Vem är er? Nej tyvärr kan man ju inte det! 
  • Mathilda88
    HannaHQ skrev 2024-01-13 17:12:44 följande:

    Tack för alla gratulationer allihopa!
    Efter dagens plus så svävar vi på moln här hemma, hoppas verkligen vi tar oss hela vägen ❤️❤️


    Stort stort grattis!! {#emotions_dlg.flower}
  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2024-01-14 21:41:26 följande:
    Åh precis samma som är min! Han är heeelt fantastiskt! Hade han första omgången med plock och en insättning😧!
    hade känts så mkt bättre och ha honom igen men men, plock imorgon! så jävla nervös! Men hoppas de ska gå bra! 🙏❤️
    Ja visst är han helt fantastisk! Hjärta Hade man kunnat välja läkare så hade jag gärna gått till RMC igen bara pga honom. Glad jag fick honom iallafall till vårt tredje omgång, var då jag var som instabilast och behövde det stödet från honom och sjuksköterskan som mest. Hjärta Förstår dig! Tacksam för att de andra också är bra Hjärta Lycka till! 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023