• JohannisenIVF

    Vi som startar IVF 2023

    ZARO: De tror inte att det beror på någon sjukdom. Droppet är Intralipid och skall tas veckan innan FET och sedan samma dag som FET. sedan har jag inte orkat tagit reda på så mycket mer än. Behöver ladda om och ta tag i alla frågor? vad är det för sprutor du tar? Varför får du kortison? Det känns bra att veta att det fungerat för dig och hoppas det gör det för oss också❤️ vilken klinik går du på? Privat eller via region/landsting?

  • JohannisenIVF
    Quincey skrev 2023-11-29 17:22:35 följande:

    Hej JohannisenIVF, vad var det som fick dig att misstänka att du hade överaktivt immunförsvar?


    Jag har alltid trott det, egentligen vet jag inte varför jag trott det. Jag blir aldrig sjuk, aldrig varit sjuk. Bara en magkänsla som varit så stark. Till skillnad från Zaro där immunförsvaret attackerade själv så verkar mitt överaktiva skydda mig mot allt och stöter bort sambons spermier / embryo osv. 


    ZARO: jag förstår. Vad heter dina sprutor?, intressant att läsa på om olika. Ja, okej vad skönt! Jag hoppas att det ska fungera. Hört väldigt bra om behandlingen. 

  • JohannisenIVF
    TheC123 skrev 2023-11-30 09:53:08 följande:

    JohanniaenIVF: vart gjorde du denna utredning? Jag gör IVF på Eliva i Stockholm och misstänker samma eftersom jag å andra sidan är sjuk konstant, och får infektioner med förhöjda vita blodkroppar, så kanske mer likt dig Zaro.. tror jag varit sjuk ca 7 gånger senaste 10 månaderna. 

    det kommer bli bra Johannisen, både du och jag har ju fått MA så det är ju en liten ljusglimt även fast det är svårt. Jag tror iaf att alla i denna grupp förr eller senare kommer bli gravida, bara en fråga om tid ❤️ styrkekramar till alla som kämpar!!

    och om du behöver prata JohannisenIVF är då mer än välkommen att höra av dig privat. Vi stöttar varandra!


    Jag pratade med Marie Antonsson på Fertilitetplus och läst mycket bra omdömen om henne och många studier kring immunförsvaret. Verkar vara vanligare än man tror och i Sverige görs vad jag förstått inte dessa tester i utredningen? i England och Amerika kollas detta som en del i utredningen. Boka tid och åk dit för provtagning. Då slipper man sedan fundera om det är det eller inte. Jag har som sagt skuld att jag väntade i 3 år även fast jag haft en så stark magkänsla. Tog endast denna utredning nu pga få bästa förutsättningarna till de krigare vi har i frysen. ❤️(och det var ju tur att jag äntligen gjorde det).
  • JohannisenIVF
    Mathilda88 skrev 2023-12-01 13:05:31 följande:
    Jag är i chock - på ett positivt sätt Hjärta
    Fick besked om att av de 11 äggen var hela 10st naturligt befruktade!! Hjärta{#emotions_dlg.flower} 

    Fått tid för återföring imorgon eftermiddag av 2 st om allt utvecklas fortsatt okej Hjärta
    Wow! Grattis! Hoppas du får sätta in imorgon och att det går bra!❣️
  • JohannisenIVF
    Smörblomman24 skrev 2024-01-24 11:43:20 följande:

    Är det någon som ruvar nu?


    Är inne på dag 1 med FET, 6dgrs. Tog sista ovitrellesprutan igår och har molande värk idag, givetvis från sprutan men man hoppas ju ändå att det är ett tecken att det satt sig. Förra gången tog jag suppar som jag inte alls mådde bra av, så denna gång gav dem mig 3 st ovitrelle utspritt på en vecka för samma effekt. 


    Jag ruvar. FET igår 24/1 5-dagars naturlig cykel med cyklogest som hormonstöd. Min andra FET. den första slutade i kemisk graviditet och missfall.

    håller tummarna för oss Hjärta
  • JohannisenIVF
    Smörblomman24 skrev 2024-01-25 14:10:15 följande:
    Oj vad spännande! Hur känner du dig idag? Håller verkligen tummarna för oss! 

    Så tråkigt med missfallet :(  Hjärta

    Det högg till på mig igårkväll två gånger och idag molande värk. Brukar ha brutal mensvärk veckan innan mens så är rädd att det är det som är på g. 
    Känner inte något speciellt än. Lite molvärk ibland men det kan jag få av vaginaltbletterna också. Jag känner mig mest likgiltig - känns konstigt alltihopa denna gången. Svårt att förklara men känns nästan som om jag är påväg att ge upp? ❤️

    Sist kände jag huggande/molande värk dag 3 ungefär. Vilket var skönt för annars är det lugnt på den fronten för mig, brukar känna av mensvärk 1 dag kraftigt bara.

    är det din första återföring? Vilken klinik går du på?😃
  • JohannisenIVF
    BaeA skrev 2024-01-25 16:02:43 följande:
    @Smörblomman24 och @JohannisenIVF håller verkligen tummarna för er återföringar. Det börjat närma sig för mig, fick min mens igår så på CD8 ska jag börja tracka. Blir FET i naturlig cykel! gjorde en misslyckad i september, så verkligen väntat på att komma vidare efter operation och väntan på läka 
    Tack. ❤️ vad skönt för dig att börja testa för ägglossning snart. Jag har inte heller gjort något sedan min FET i september då jag behövde göra nytt äggplock och utredningar om immunförsvaret kunde vara boven. När det var klart så hann vi inte innan julstängt så äntligen. Håller tummarna att ägglossningen kommer snabbt
  • JohannisenIVF
    J000ssan skrev 2024-01-25 20:58:57 följande:
    Hej❤️
    jag har gjort 3 FET tidigare och 2 slutade med i kemisk graviditet! gjort nytt plock nu i jan med totalfrys så har 5 blasto i frysen! Har funderat en del på de där med immunförsvaret! Var fick du det kollat? Läst om fertilitet plus i Stockholm! Men bor i Skåne! Håller alla tummar för dig nu med ruvningen❤️

    Hej.

    skönt att du har 5 nya krigare i frysen❣️ jag kollade upp mig på Fertilitetplus i Stockholm med provtagning och berättade vår historia. De är väldigt förstående. Det visade sig att mitt immunförsvar arbetar för hårt och jag går där och tar regelbundna dropp nu för att lugna kroppen i och med FET. 


    jag tror du behöver göra själva utredningen på kliniken i Stockholm men om du skulle behöva dropp eller liknande finns det i Göteborg som kanske är närmre för dig. ❤️

  • JohannisenIVF
    BaeA skrev 2024-01-25 22:05:15 följande:
    Intressant! Jag är typ aldrig sjuk och har en autoimmun sjukdom. Under pandemin hade jag covid utan vidare symptom. Har blivit gravid men fått tidigt MF och sedan gjort en misslyckad FET. Ska absolut kolla närmre på detta om det är så att det inte skulle fästa framåt. Men har ju även myomhistorik, men kan ju vara bra att ha fler planer
    Ja läs på deras hemsida och kan ju vara skönt att få svar istället för att fundera på om det kan vara så. Jag hade magkänsla i 3 år att det var det och ångrar nu i efterhand att jag ej kollade tidigare. Vill ju ha de bästa förutsättningarna såklart😃
  • JohannisenIVF
    Smörblomman24 skrev 2024-01-26 07:12:30 följande:

    För mig känns det bara tungt. Jag är ju dock bara på ruvardag 2 än så får se hur det känns i helgen. Inbillar mig ibland att det stramar men jag vet inte?. 


    Håller tummarna för oss båda❤️
    jag går på Akademiska i Uppsala. 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023