• Ms MR

    Vi som startar IVF 2023

    Läser vad ni skrev och funderar om jag är så okunnig kring hela den här processen från plock dag till blastocyst dag  Oskyldig
    När jag gjorde utplockning fick jag svar dagen efter att 4 ägg är befruktade och att nu på söndag är återförening (dem skulle höra av sig om det ska vara innan söndag men idag är 3 dag så det står kvar söndag som dag 5). Ingen har ringt för att tala om finns ändring på embrio, så ska jag tolka det som att utvecklingen går sitt väg och inte oroa mig kring detta? Jag antar att klinken ringer direkt om labben upptäckte något, man ska inte köra dit och komma fram att få veta att inget är kvar... Nu funderar jag på att ringa dit...
    Jag var helt positivt och tänkte inte alls att det kan komma till något fel fram till söndag. Kanske jag vill bara att någon lugnar mig Glad

  • Ms MR
    @orkide8181
    Håller tummarna att det går bra med nästa process för dig.
    När det gäller Lutinus jag kan säga från första hand att första 2 - 3 dgr blev det rätt jobbigt med bullar, gassor och förkänslig mage men idag känner jag att det börjar lugna sig. Förhoppningsvis förutsätter det vara så, vi får se.... Kan dela med mig sedan hur det gick på riktigt om jag ska fortsätta med de under en längre period Oskyldig

    @jimmithejuice
    Vau, definitely record med ägg, gratis och lycka till vidare.

    Btw hos är bästamt ICSI direkt från början pga dåliga spermie. Så hoppas det blir bra med isättning imon Glad 
  • Ms MR

    @Noelani ledsen att det inte gick bra för dig... Du säkert behöver nu vilostund och då samla på energi för ny cykel 💕

    Jag kan dela med mig min senaste nyhet. Jag gjorde återförening igår (1 av 4 klarade sig till blastocyst och dom tyckte att det var en bra kvalitet) så nu är bara att hålla tummarna och vänta 🙂

    Någon där uppe nämnde RMC Malmö i negativ kontext, jag själv hade inte haft dålig bemötande och faktiskt lägger min hopp i deras händer... Är fortfarande positivt och väntar på den bästa. 

    Det finns säkert många fördelar med privata kliniken, men vissa här går igenom landstinget och behöver lite pep så super att dela med sig erfarenhet och tips,... 

  • Ms MR
    Myran1234 skrev 2023-06-19 14:42:49 följande:

    Idag på RD11 plussade jag! 🥹🙏 Kan nästan inte fatta det! 😭 Hoppas nu den lilla vill stanna ❤️🙏


    Grattis 🥰
    Kan bara tänka mig hur du blir glad..hoppas den lilla blir mycket stark och stannar 🖐️❤️

    Nu när vi väntar min man frågar typ 'om du stannar gravid kan vi dela med vår familj', då jag är lite förvirrad och säger jag vet inte, vad ska vi säga att jag är 'pite lite gravid' 😍😁
    Du säkert förstår vad jag menar, man vill dela glädje men samtidigt det är så tidigt och snabbt med ivf att få första täcken på graviditet. 
  • Ms MR

    @Noelani jag förstår dig,...det är viktigt att inte ge upp och försök hitta bästa för dig själv 🌼
    Tack så mycket 💛

    När det gäller Amh resultat är jag också dåligt på att läsa exakt mått, hos mig det var ca 5..och det räknades som låg, bl a är anledning att dosen med Gonal F var 300 mg.
    Nästa gång fråga din läkare att förklara till dig lite för er resultat på alla tester. 
    Enligt den som jag läste och känner till finns några kriterier som avgör vilken typ av terapi en kvinna får - bla AMH, åldern, om det var tidigare missfall osv. Så det är bra att vi delar med varandra men bästa er att i slutet fråga allt. Jag brukar ta med mig lite anteckningar (första gång läkaren sa till mig att han aldrig haft någon med en lista frågår ????), självklart finns olika läkare men jag lärt mig igenom andra saker (min hälsa) att om jag inte ställer upp för mig själv och insisterar på några saker ingen ska.
    Nästa försök kommer rätt snabbt för dig, stör lycka till 🤞

  • Ms MR
    @Noelani
    Din fråga om Amh - 5 vad? pmol/ L eller ng/ML
    Är jag osäker på, och jag har inte det i mina dokument hos mig, allt med resultatet ligger i deras system. 
    Vet bara att vid utplocket med 4 befruktade var läkaren nöjd med tanke på min Amh. 
    Sorry att jag inte kan hjälpa mer med den delen. 
  • Ms MR

    @gvk hur räknar du ruvdag? Jag kollade på nättet även finns kalkyl med olika varienter och när jag sätter med blastocyst dag 5 då får jag att jag kan vara gravid i 3 v + 5 dagar.
    Jag gjorde återförening den 18 juni. Och enligt läkaren ska testa 30e men nu började jag fundera på tjuvtest ????
    Är det i så fall från den dagen min RD 7?

    Hur blir det Lutinus för er, att två dagar innan testet man avslutar använda den? Det är hur jag fick till mig. 

  • Ms MR

    @humlaaan ja, precis den 12dag sa läkaren att jag ska ta test och det står även på mina papper. Samt Lutinus kör 14dgr dvs fortsätta från äggplockning dag, vilket blir 2 dgr innan testet att avbryta med Lutinus. 

    @gvk jag är lite sugen på att testa, det är inte lätt att vänta, men jag tror att jag ska vänta tills dagen när det är dags. Imorgon blir det 28dag sista med mens cykel, och om det inte blir mens då ska jag kunna kanske tänka mig lite positivt,... Men samtidigt jag läste att progesteron (Lutinus) också flyttar mens.
    Men jag vet bara att läkaren lägg betoning på att inte göra test innan 🤔😊
    Försöker ha fullt upp fram till den dagen, min man och jag bokstavligen skrev vad ska vi göra, någon utflykt osv denna vecka eftersom vi är på semestern att slippa tänka på detta. 

  • Ms MR
    Gvk skrev 2023-06-26 09:27:37 följande:

    Quincey: Jag har testdag den 1/7 men testade idag igen och det visade ingenting.
    Så nu utgår jag från att det inte blir något denna gången.

    Humlaan: Vilket datum har läkaren bett dig testa?
    Var det ett eller två du satte tillbaka? Spännande detta!

    MsMR: Haha! Ja min läkare sa detsamma, men se det där är lätt att säga när man inte själv längtar efter det där extra strecket på stickan.
    Vilket datum ska du testa dig?

    Noelani: Hur ser era planer ut framöver?
    Påbörjar du direkt i nästa menstruationscykel?


    Haha ja, då säkert de säger det till alla.
    30 juni är dag D 😊
  • Ms MR

    @humlaaan jag mår faktiskt bra, utom öma bröstet och svullen mage fortfarande med en del gassor 😃 det inte är lätt med progesterol. Och japp är så hungrig och njuter av mat, vet inte vem jag kan skylla på för detta hehe Jag är ganska smal och gillar mat men nu har den känslan för maten verkligen ökat.
    Snart blir det dagen D. 

    Jag undrade om ni rekommenderar något bra app för att följa graviditet med ivf? Det är inte samma med vanliga app när det gäller beräkning av eventuellt graviditet eller hur? 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023