• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    Åh vad kul Gvk!!! ❤️ Blir spännande att se om det är en eller två!!

  • Quincey

    Gvk, vad tråkigt om det var spökstreck men som du säger det är bara att köra igen! Blir det en FET för dig nästa gång?

    Har börjat läsa boken It starts with the egg nu, är det någon annan som följt kostråden där och fått bättre kvalitet på sina embryon? Vi tog en massa kosttillskott sist men det hjälpte inte så undrar om det inte var tillräckligt hög dos och om det är värt att gå helt efter tipsen i boken?

  • Quincey

    Noelani, fantastiskt att du gick ner 40 kg, man får väl en lite mer hälsosam livsstil på köpet när man kämpar med IVF 😆 Kul att ni är igång igen! Gör ni ICSI då?

    Vi har inför nästa försök slutat med koffein och börjat med ?starkare? kosttillskott. Det är den där fragmenteringen vi behöver bli av med på något sätt. Försöker också få min sambo att dra ner på socker, inte ha datorn i knät eller mobilen i fickan. Han är alltid supervarm och det är inte bra för spermierna men vet inte riktigt hur man ska komma runt det.

  • Quincey

    Noelani, jag vet inte riktigt själv men verkar vara som bubblor eller smulor som dyker upp och det är oklart vad som orsakar det. Vi hade mer fragmentering vid andra försöket än vid första. Ska nu behandlas med enbart Menopur nästa gång, har läst att det minskar fragmentering för vissa men vår läkare sa att det också skulle ge färre ägg än sist. Tror nästa försök blir i oktober, vill försöka testa en kallare månad ifall värmen har en dålig effekt på spermierna.

  • Quincey

    Gvk, ja bra idé att plocka ägg medan du kan! FET står för Frozen Embryo Transfer. Ska du göra en ET eller FET denna gång? Enligt boken kan det ha en positiv effekt att äta medelhavskost så jag försöker nu undvika rött kött, socker, smör, pasta och äta mer fisk, ägg osv. Har också slutat dricka kaffe. Vet inte om det gör någon skillnad men har gått ner i vikt iaf 😆

    Humlaaan, wow det är helt fantastiskt, stort grattis!!! 🧡

    Noelani, Fyremadel är inget vidare men tror att alla behöver ta den? Inte gjort ett UL inför IVF så är inte säker men tror det kan tillkomma fler efter sprutstart, beroende på hur stark dos man tar, vore intressant att veta!

  • Quincey

    Gvk, var det äggen eller embryona som var fragmenterade vid ditt senaste försök? Om det var embryona, vet du vilken dag fragmenteringen uppkom?

    Noelani, jag fick högre dos vid mitt senaste försök och trots att jag fick ut fler ägg var färre mogna än vid första försöket. Så hög dos leder inte alltid till fler användbara ägg tyvärr. Mådde också sämre efter själva plocket, så kanske bra att testa lägre dos först!

    Orkide, satte du in på dag 3 eller 5. Vad är kriterierna för att få sätta tillbaka två st? 😄

  • Quincey

    Lycka till Noelani, håller tummarna att allt går bra idag! Vet att den där väntan på morgonen innan ET är det vidrigaste som finns 

  • Quincey

    Jag har hämtat ut min journal för att se vår embryoutveckling men är så många förkortningar jag inte förstår 😄 Är det någon som vet vad följande står för: PN, PB, BL (antal celler?) FR (fragmentering?), EQ?

    Sola13, har du fått blastisar vid tidigare äggplock?

  • Quincey
    Orkidé8181 skrev 2023-07-14 14:53:45 följande:
    Oj ingen aning vad allt det där betyder?

    det enda jag läst om vår ivf är då jag loggar in i journalen i 1177 och då har jag googlat mig fram på förkortningar och typ lagt till ivf osv i sökningen 
    Fick en kopia på våra resultat från labbet, bara massa förkortningar dock och svårgooglat. Fick bara fragmenterade embryon och hade dessutom MYCKET sämre rörlighet på spermierna jämfört med IVF1 så hoppas det var något tillfälligt 😢
  • Quincey

    Vad härligt Noelani! Hoppas de två veckorna går snabbt nu! När är din testdag?

    Orkidé, ja vi bad om att få ut resultaten för ville se varför det blev en sådan skillnad. Blev rätt förvånad att spermakvaliteten kan ändras så drastiskt på 2-3 månader. Skulle helst vilja se hur det står till innan nästa ivf-omgång? går det att göra ett spermaprov utan remiss?

    Sola13, skönt ändå med ett par blastocyster och en backup i frysen! Vi fick 2 första ivfen men båda var CC-kvalitet så gick inte att använda, verkar inte helt vanligt? Skulle gärna också sätta in dag 3 då inget verkar klara sig till dag 5 trots bra antal befruktade.

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023