• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Mathilda88, 

    Nej precis. Ta dialogen med dem själv. Säg som det är att ni har 1 försök kvar i Sverige och nu letar en klinik att välja därefter. Men att ni vill hitta en klinik som har en plan isf för hur era nuvarande resultat skulle kunna förbättras. Låt dem jobba lite för att ni ska välja dem så att säga.. 😉 Då kanske de ger några bra förslag som er svenska klinik kan används sista försöket..

    De kliniker i Danmark som jag har hört bra om är Copenhagen fertility center (min),  Storkkliniken (Zaros), Sellmer och Vitanova. Finns säkert fler! 

    Lycka till 💕

  • Noelani

    Ja, jag är också så ledsen för alla er som det inte gick vägen för denna gång. Men er tur kommer snart 💕💕💕

  • Noelani

    Tack Sola 🙏
    Och hoppas det går bra för dig Sjuan! 

    Vi är på väg till Köpenhamn nu.. med ett rejält illamående 🙈🤣

  • Noelani

    Mathilda88, 
    Vad tråkigt att höra! 
    Man kan ju undra varför kliniker inte gör mer av det som finns att använda sig av... 

  • Noelani
    Zaro skrev 2023-09-18 13:14:04 följande:

    Är väldigt stressad. Plussade för första gången på testdagen 14/9, skulle sluta med 3 st progesteron då men hade kvar några så har tagit 2 st till idag vilket kliniken okejade trots att man ska sluta på testdagen.
    Nu är de i princip slut och jag är jätterädd för missfall. Vet ju inte om jag har progesteronbrist, om jag har det kan jag ju få missfall. Vi har gjort IVF i DK och har köpt medicin i Sverige genom pappersrecept och utan högkostnadskort, och jag har inget mer nu. Gråter Några tankar? Nån som tagit progesteron i bara 2-3 veckor och ändå fått behålla sitt embryo?


    Har du testat med det digitala receptet på apotek? Frågat på flera och förklara situationen.. Det är inte direkt knark du vill åt.. 
  • Noelani
    Nu har vi kommit hem och de kunde se ett foster och ett hjärtslag! Känns så overkligt ändå! 

    Den lille gömde sig rätt rejält och var svår att se men allt såg bra ut..
    De kunde också se vad det trodde faktiskt var en till säck men den var tom. Troligen har bägge embryona implanterats men den ena inte överlevt mer än någon dag..  Trodde jag skulle bli rejält ledsen om just det skulle ha inträffat men är så tacksam för vår lille plupp som har ett litet hjärta som slår..

    Barnmorskan sa att våra ägg sett fina ut och att det är ett bra tecken att bägge fäst. Då har både embryon rätt kodning och livmodern är mottaglig. Så då kanske man kan våga sig på ett syskonförsök ändå.. om ekonomin tillåter och allt går vägen....

  • Noelani
    Mathilda88 skrev 2023-09-18 15:29:27 följande:

    Åh men så underbara nyheter!! 😍🙏❤️ Stort grattis till graviditeten, bebisen och att det såg så lovande och bra ut för ev framtida försök ❤️🙏
    Tack fina du! Jag är så tacksam för all er glädje när jag vet hur alla ni också kämpar. Ibland drar jag mig för att skriva här för tänker någon kanske blir ledsen men hoppas att det jag skriver bringar hopp till andra - framförallt med tanke på hur länge vi försökt och de flertalet dåliga faktorerna vi har..

    Sen vet man aldrig hur det ser ut om 2 år.. men kändes iaf som en liten dörr öppnades för något jag blankt tänkt nej till innan.
    BaeA skrev 2023-09-18 15:33:16 följande:

    Noelani - åh ja, äntligen! Stort grattis och vilken fantastisk känsla att få se fostret och höra det lilla hjärtslaget. Nu får ni se till att unna er en mysig kväll tillsammans. 



    Tack så jättemkt!! Man hör dock inte hjärtslagen ännu, de går bara att se på skärmen som ett litet streck som rör sig... jätteskumt hehe

    Jag är som jag skrev ovan så tacksam för er alla och hoppas min graviditet skänker hopp till er alla! Det är så jäkla tråkigt i gravid-grupperna jag gått med i.. Alla tar sina graviditeter så för givna där känns det som.. stannar hellre här med er :) 
  • Noelani
    Zaro skrev 2023-09-18 15:46:26 följande:
    Men wow! G r a t t i s fina du! Låter som ett toppenresultat och jättefint att ni känner att ni kan vara öppna inför att skaffa syskon sen. Jag har två vänner som fick barn i år, båda är 43 år. Min egen sambo blir 40 år. Ekonomin löser man Hjärta Grattis Noelani, du är min personliga inspiration! 
    Fina du! Så glad för vår kontakt och ditt stöd! Och ja, inget är väl omöjligt.. tror det kommer kännas självklart när bebisen är född att försöka igen men nu känns det bara som man får vara tacksam för denna chans..

    Kan inte ens ta in att vi sett hjärtslagen.. trodde man skulle landa då liksom men inte haha
    Sola13 skrev 2023-09-18 15:50:01 följande:

    Stort grattis Noelani, helt underbart att du är gravid och att det finns en liten däri med ett fint tickande hjärtat ❤️ det ni fick höra gav också hopp inför eventuella syskonförsök om ni bestämmer er för det! ❤️


    Tack för lyckoönskningar !
    Sjuan84 skrev 2023-09-18 15:50:03 följande:
    STOOOOOOORT grattis - vilken grej! 
    Tackar!! Hur gick det för dig idag? Har nog missat massa inlägg här ovan haha
    JohannisenIVF skrev 2023-09-18 16:08:09 följande:

    Hej alla! Jag har gjort 3 IVFrundor detta år och det har endast lett till ett 5-dagars embryo som kunde frysas. Jag fick tillbaka detta i naturlig cykel den 6/9. Är i vecka 5 - supertidigt jag vet. MEN, jag testade positivt med clearblue digitalt BIM-3 och även igår BIM+2. Alla mina vanliga stickor från RFSU har visat olika varje dag. Vissa dagar kan de visa två tydliga streck och vissa dagar inte ens en antydan till positivt. Har fortsatt samma symtom med molande värk som jag haft hela tiden och avsaknad av hunger. I morse BIM + 3 visade RFSU stickan negativt igen. Hur ska jag tolka detta? Finns det någon med erfarenhet av detta? tror ni jag fortsatt kan gravid eller är det ett missfall på G? har egentligen testdag på söndag 24/9. Ruvardag 12 idag.



    RD12 är ff tidigt. Kan vara därför du får plus/negativt - framförallt med RFSU som är kända för att vara lite kassa. Du har passerat BIM och det är ju ett väldigt bra tecken.. Men tyvärr är det bara vänta som gäller.... Hoppas du plussar på TD! 


  • Noelani

    Baea, wow missade ditt meddelande!! Grattis!!! 

    Nu ska du se att det sätter sig!! 

  • Noelani

    Vi har en omvänd situation mot Zaros där min familj vet och är väldigt stöttande men min mans familj vet inget då dem inte varit så stöttande annars. De kommer inte heller få veta om graviditeten än på ett tag.

    Mitt råd är att berätta för dem som det KÄNNS rätt att berätta för. Vill du ha din mammas emotionella stöd men är rädd för att hon ska må dåligt över att inte kunna hjälpa ekonomiskt så förklara att det redan är betalat och kanske säg att det var billigare och/ eller att ni fick tillbaka en rejäl slant på skatten eller nåt.

    Det är väldigt skönt med stöd tycker jag men hade aldrig orkat att fler visste än de jag valt ut. Jag valde utifrån tanken "är de här personer som kommer hålla sig på sin kant när jag vill vara i fred och stötta/ peppa mig när jag behöver det..."

    Vad fint att ni snart får börja! Då är ni 75% närmare en graviditet om ni väljer 3 pack 😍

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023