• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    LMSM skrev 2024-08-29 14:22:29 följande:
    tack!
    vet inte ännu är på spturdag fem idag och har första ultraljud på måndag 2/9. Senast hade jag plock på dag 16 så totalt 13 sprutdagar innan ovitrellen om jag minns rätt. Antar att plock blir mellan dag 13-16 den här gången också så antar plock mellan 6/9-9/9

    De är det negativa med Cvl de är sjukt noga när de beräknar hur många sprutor och doser de skrivit ut. Sophia var lite enklare. Men tänker säga ifrån på måndag om det blir så att jag måste ta flera dagar och måste byta spruta för också inte mer så mycket nålar det gör så jäkla ont efter några dagar också. 

    Jag tycker du ska försöka åka iväg om du orkar och inte blir stressad av det- Oavsett om det bara är en wknd eller längre så är det så skönt att tänka på annat ett tag. Om du hade ägglossning nu eller senare så har du ju i alla fall några veckor innan mensen är slut. Okej jag förstår, antar att sannolikheten att samtliga skulle ha samma avvikelse är väldigt liten. Det kommer gå bra tillslut helt övertygad! 
    Haha ja det är sant, de har väldigt bra koll på hur mycket man fått ut av någon anledning 😆 Hormonstimuleringen är dock jobbig redan som det är, om man kan underlätta för dig att gå igenom det borde man ändå göra det så tycker du ska säga till, vet inte vad de har att förlora på att skriva recept på fler sprutor.

    Du har rätt ❤️ Åkte iväg en helg mellan mitt andra missfall och andra stimuleringen på cvl och det hjälpte mycket. Älskar att resa annars så har känts som att det enda roliga jag har kvar tagits ifrån mig också. Tack ja liten risk för samma kromosomfel, är dock lite orolig för mina kvarvarande blastocyster, nästan alla är dag 6 och har läst att chansen att de ska implantera är mycket lägre än dag 5. Men förhoppningsvis är det nån som orkar kämpa.

    Vad är det förresten som kollas med karyotypning, är det också risken för kromosomfel?
  • Quincey
    GrönaLjuslyktan skrev 2024-08-29 14:24:22 följande:
    Tack snälla för svar, väldigt hjälpsamt. Ska fråga kliniken och om de säger nej så kanske det få bli privat. Har inga embryon i frysen, så väntar på att göra nytt äggplock sen i maj när MA skedde. Men visat sig efter att jag tagit blodprov privat att jag har förhöjda prolaktinvärden, så väntar nu på tid hos specialistläkare, så kommer inte kunna göra äggplock förrän tidigast oktober, så det hade faktiskt passat bra med hydrosonografi efter nästa mens. Hittade ett ställe i Sthlm för 2500kr, är det ungefär vad du betalar också? 
    Ja kolla med dem, jag sa att jag var jätteorolig och det var inget problem. Har faktiskt velat kolla upp mitt prolaktin, tog du provet på eget initiativ eller var det kliniken som rekommenderade?

    Nej kommer inte betala något vad jag förstått utan får remiss för att göra undersökningen. Vilken klinik är det du går på?
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-09-02 11:57:28 följande:
    Ja precis, jag sa faktiskt till idag att jag helt omöjligt kommer kunna dela upp dosen på flera sprutor för det gör så ont att jag knappt orkar ta dom längre. Det verkade som om hon förstod och behöver jag fortsätta fler än två dagar kommer de skriva ut nya sprutor. 

    Ja och låt det inte göra det, man måste faktiskt försöka leva också för att orka med all den här skiten. Jag har läst förut att de inte ser ngn skillnad på blasten från dag 5 eller 6. Men som alltid med ivf så hör och läser man olika saker hela tiden. 

    Ja som jag förstått är det kromosomfel. Fick ni skicka iväg blodprover till Italien eller hur fick ni reda på att det inte var ärftligt? Det skulle ta ca en månad för oss att få svar så låter ju inte om om det är samma test som ni gjorde. 
    Vad bra att de kan skriva ut fler sprutor så du slipper plågas ännu mer! Kämpa kämpa snart är det över!

    Ja sant, nu fick jag positivt äl-test igen. 11 dagar ?sen?. Exakt lika många dagar som den var sen mellan förra missfallet och ägglossningen efter det, så jag tror jag kanske hinner åka iväg nånstans. Vore så skönt. Ska fråga på kliniken nästa gång jag pratar med dem vad de säger om chanserna med 6-dagars.

    Det genetiska var en långtidsodling som gjordes på Karolinska, antar att de bara testar trisomi 21 då inte andra kromosomfel. Tog ca 3 veckor mellan test och svar. Hade varit skönt att utreda andra kromosomfel också iom våra missfall. Så hoppas er karyotypning kan utreda alla såna kromosomfel!
  • Quincey
    GrönaLjuslyktan skrev 2024-08-31 21:52:31 följande:

    Ah okej, tack för tipset, får kolla upp det. Du får gärna dela med dig av din erfarenhet när du gjort hydrosonografin.


    Jag går på Sophiahemmet. Kollade upp lite olika hormonvärden (inkl. prolaktin) privat via Werlabs för 1 år sen, innan första äggplocket, för tyckte inte utredningen innan IVF gav så mkt. Då såg mina värden normala ut. Nu i somras efter MA, så frågade jag min mamma om hennes sjukdomshistoria och fick höra att hon haft problem med förhöjda prolaktinvärden när hon var fertil, så valde att testa detta privat igen, och nu hade jag förhöjda värden. Min klinik har inte rekommenderat mig, utan det var eget initiativ. Om något, så har de hela tiden tryckt på att ingen vidare utredning behövs i nuläget. Men när jag berättade om detta, så ville de testa om och när även det blodprovet visade förhöjda värden, så skickades remiss till specialistläkare. Är såklart tacksam att detta ska utredas, men samtidigt tråkigt att det skjuter upp äggplocket.


    Denna eviga väntan. 


    Det ska jag! Borde göra testet om ungefär en månad.

    Vad bra att kliniken ville kolla upp prolaktin ordentligt, då kanske de är öppna för att göra hydrosonografi också om du känner att du vill göra det. Hur påverkar förhöjt prolaktin fertiliteten? Är det att äl blir oregelbunden? Jag hade förhöjt under utredningen och fick ta om det, då var det inom referensvärdet men ändå rätt högt. Frågade kliniken om detta men det var inget de tyckte jag behövde kolla närmare på då jag har regelbunden äl.
  • Quincey

    BaeA, beklagar verkligen! Tufft efter att allt sett bra ut på UL. Men stor skillnad mellan denna gång och tidigare, det är påväg åt rätt håll ❤️

  • Quincey
    LMSM skrev 2024-09-04 10:15:57 följande:

    Precis varit på andra ultraljudet efter tio dagars stimulering. Hon kunde se upp mot 10 ägg men kan inte säga helt då det kommer en del bakom igen. Måste dock fortsätta 3-4 dagar till blir plock måndag eller tisdag de skulle ringa efter lunch och meddela. Dessutom är jag sjuk och kan inte sova allts så år så jävla trött på det här . Förlåt för att jag klagar men gud alltså känns som jag knappt orkar var Så nära på att inte ens ta mig till ultraljudet idag. Aja får stå ut några dagar till hehe.

    hoppas du kommer iväg Hjärta
    ja gör det jag tror man fäster så mkt vilt vid saker som inte har så stor betydelse. När jag pratade med läakren sa han att jag borde strunta i betygen på embryona helt det aäger egentligen inte allts ngt. 

    ja verkligen hoppas man får svar på allt möjligt men det är lite svårt att förstå när man läser om vad det visar tycker jag. 


     


    Åh härligt! Några extra sprutdagar gör kanske att de hinner mogna ordentligt och då kommer det ha varit värt det. Fritt fram att klaga! Man hade ju hellre sluppit allt detta speciellt om du är sjuk, men nu är det snart helg sen några få dagar kvar!

    Nej det är sant, de säger bara något om sannolikheten att det lyckas, som jag vet inte betyder mycket efter vårt KUB resultat. Har bestämt nu att jag åker iväg i 2 veckor, blir svårt att hålla dieten men men.


    Hade ni gjort karyotypning redan eller ska ni göra det efter denna omgång?

  • Quincey

    Hej bästa gänget, varit bortrest och kom hem för att göra hydrosonografi. Sa att jag skulle berätta hur det gick och det var en väldigt snabb och enkel process. Betalade vanlig patientavgift, kände ingen smärta och fick höra att allt såg jättebra ut. Säkert onödigt att jag gjorde det men behövde för att kunna gå vidare mentalt.

  • Quincey

    Försökt läsa ikapp med allt som hänt.

    mathilda88, såg att din situation förändrats. Skönt att din mamma är ett stort stöd och du vet att vi också finns här och stöttar ❤️❤️❤️

    björkenli, lider med dig att du inte får göra den behandling du önskar. Blir illa berörd när jag läser om din klinik. Tänk om de hade gjort ett ännu större fel som de inte vill ta ansvar för. Så onödigt och oprofessionellt.

    lmsm, beklagar att det inte gick denna gång. Har de ingen teori om hur embryona kan gå från skolboksexempel till att sluta dela sig, måste vara ovanligt eller? 

  • Quincey
    Björkenli skrev 2024-09-26 21:07:50 följande:
    Tack snälla!

    Skönt att undersökningen gick bra!
    Var befinner du dig nu på resan? Är det FET som väntar, om jag minns rätt...? 
    Det lutar åt att vi gör ett till plock i oktober/november. Plocken är så tidskrävande och jobbiga psykiskt så känns skönt att få det avklarat. Har ett plock och en FET kvar i vårt paket. Har du börjat kolla på andra kliniker eller vet du hur du ska gå vidare? ❤️
  • Quincey
    Björkenli skrev 2024-09-27 22:14:32 följande:

    Quincey 

    Ja, kan va skönt att ha ÄP gjort förstår det. 

    Jag har en konsultation på CvL nästa vecka. Funderar på att köpa 3 pack IUI där. Dock tar det emot att inte få välja donator för mig... Och sen vet jag ju inte ens om jag blir godkänd på den psykosociala utredningen...! Jag blev ju inte det sist, pga att de inte bedömde att jag hade tillräckligt starkt skyddsnät. Då var jag helt ärlig- att jag inte känner att mitt sociala nätverk är speciellt starkt osv. Nu har jag visserligen kontakt med mina föräldrar igen så bara det kan nog göra skillnad. 
    Har inte bestämt om jag ska vara ärlig ang att jag gjort utredning och inte fått godkänt innan.. är rädd att det kommer färga dem..

    Jag tittar också på IUI i Spanien som alternativ... halva priset jämfört med Sverige.. även där för man inte välja donator. (Men priset blir kanske samma i slutändan inkl resor...).

    Varken i Sverige eller Spanien har jag hittat info hur många äggblåsor som är tillåtet att ha vid insemination. Danmark har ju lag på max 3, därför de förstörde en förra veckan.. 

    Sen har jag börjat kolla på äggdonatororer på Olgakliniken igen,  och manliga donatorer på European sperm bank (som Olgakliniken använder).
    Tyvärr är den äggdonatorn jag ville ha inte kvar, men känns bra att börja leta efter en annan. 

    Ska fundera hur jag vill göra- om jag ska betala de 15 000 kr det kostar att boka en äggdonator på Olga, eller inte...

    Jag är fortfarande helt i chock from beskedet från Sellmer så trevar lite i mörkret just nu och vet varken ut eller in. 

    Testdag nästa vecka...

    När jag tittar på äggdonatorerna osv kan jag känna att jag egentligen bara vill gå vidare med det.. tror det har mer energi än jag tillåter mig att känna att leva i denna ovisshet... Det hade varit så underbart att äntligen bli gravid... kanske det är viktigare...
    Men samtidigt så behöver kanske inte enstaka IUI till dra ut på tiden så mycket...


    Jag skulle nog inte nämna att du inte blev godkänd sist, de lär ju inte fråga så det kommer fram heller. Vore lite märkligt eftersom de ska bedöma nuläget. Lycka till iaf! Vem är det du har konsultation med?

    Vad bra att det verkar finnas andra alternativ, fast förstår såklart att du var inställd på att veta mer om donatorn. Får man välja donator i Sverige eller är det kliniken som väljer åt en? Hoppas såklart det blir positivt på testdagen så du slipper detta helt! ❤️
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-09-28 09:36:17 följande:
    Tack ❤️
    nej läkaren (en kvinna) jag pratade med i torsdags är inte så insatt i oss och tycker generellt inte hon är speciellt bra. Vi har mest kontakt med Thomas och har fått en tid med honom i oktober. Tror det blir mer klarhet efter det. Det är nog väldigt ovanligt dock men hon tyckte ändå att vi har en chans. 

    hoppas att du har haft en härlig semester och återhämtat dig och fått ny kraft inför kommande behandling ❤️
    Ok förstår, vi har också en favorit JH som tyvärr verkar gått i pension 😢 Hoppas han har något hjälpsamt att säga. När får ni provresultat från karyotypning?

    Semestern var riktigt härlig! Skönt att komma tillbaka och glömma tracka ägglossning, så lite har jag tänkt på IVF under tiden 😆
  • Quincey
    GrönaLjuslyktan skrev 2024-09-28 12:08:54 följande:

    Hej! Har du gjort en hydrosonografi? I så fall, hur har det gått? ❤️

    Jag var hos en specialistläkare inom endokrin förra veckan gällande förhöjda prolaktinvärden och frågade precis det (hur påverkar förhöjt prolaktin fertiliteten?) och läkaren kunde inte riktigt svara på det?! De nämnde att ÄL kan bli oregelbunden, men kunde inte säga mer än så. Även om de ska vara experter inom endokrina sjukdomar, så blev jag förvånad över hur lite de kunde om fertilitet, visste knappt vad lutealfas var. Har själv försökt läsa på lite om det, men blir inte så klok på vad exakt förhöjda värden gör som ställer till det, speciellt om man ändå har regelbunden ÄL som jag. Jag fick likande svar som du fick från gynekolog / IVF läkare först, dvs att de endast testar om man har symtom som att det läcker mjölk från brösten eller oregelbunden cykel och att så länge man är inom referens (även om det är åt det högre hållet) så tittar de inte vidare på det. Enda anledningen till att IVF läkaren nu reagerade och skickade remiss till specialistläkare var ju för att mina värden var utanför referens. Även om jag är tacksam på ett sätt och hoppas nu att det är detta som är anledningen till att jag inte kunnat bli gravid / behålla en graviditet, så är en del av mig också ledsen och orolig att det skjuter upp nästa försök med 6+ månader. Sen läser jag om alla våra resor i detta forum och inser att vi har varandra och är sånna kämpar ❤️


    Jag gjorde hydrosonografi i veckan, gick väldigt snabbt och läkaren sa att allt såg bra ut. De sa att det kunde göra lite ont men tog en smärtstillande innan och kände inte av det. Betalade patientavgift 450 kr. Så nu ska jag försöka släppa att det blivit ärrbildning. Gick enligt läkare även att bra att ha sex samma dag så behövde inte offra en ägglossning. Om du är väldigt orolig hinner du kanske göra undersökningen nu mellan dina försök? Den ska göras efter mens och innan äl.

    Tack för att du delar! Det är som ett mysterium hur det påverkar fertiliteten, inget som verkar stå rakt ut nånstans. Känns definitivt som att man saknar info. Var det så att du skulle ta medicin för detta nu? ❤️
  • Quincey
    Mathilda88 skrev 2024-09-30 14:45:15 följande:

    Ska försöka sammanställa var jag är just nu på resan. Jag - inte vi längre. Hoppas ni orkar läsa..

    En berg-och-dal-bana av råge sista veckorna, så jag är rätt överväldigad och ngt matt nu. 

    I lördags för lite över en vecka sedan skickade jag ut sambon efter att ha hjälpt honom på alla sätt jag kan under veckan först. Vi har tagit paus av andra orsaker än brist på kärlek som han måste reda ut innan han kan tänkas få komma tillbaka. Men oddsen är dåliga. Stort sorg, han har alltid verkligen fått mig att känna mig fantastisk.

    Då det kommer ta lång tid oavsett om han lyckas eller ej så har jag bestämt mig för att fortsätta resan själv mot att bli självstående mamma. Är ngt bitter på livet i allmänhet just nu ska erkännas. Väntat ända tills jag hittade honom när jag var 33 år för att börja bebis-resan. Nu 36 år och likväl står jag själv. 

    Under söndagen letade jag frenetiskt efter en spermadonator - och fann en helt fantastisk som jag valde. Kändes så otroligt bra.

    I måndags ringde kliniken, efter 3,5 vecka i kö till äggdonator och meddelade att de hade en äggdonator som snart skulle äggplockas men hade så många ägg att de behövde dela och letade en till intresserad. Men hon var grönögd och tackade därför nej.

    Två timmar senare mailade de om en ny äggdonator på 21 år. Fantastiskt ålder, lite frågetecken på andra punkter såsom hög vikt, men ett gott hjärta så tackade ja nästa dag. Samma leende som jag som liten.

    Sen strul under veckan då hon fanns i Århus och ej i Köpenhamn och Århus hade inte samarbete med spermabanken med min favorit. Plus nya regler gjorde att jag var tvungen att beställa sperman själv. Hade ett sammanbrott i torsdags pga detta då jag inte kunde hitta någon annan jag gillade på de andra spermabankerna med samarbete. Torsdagkväll skrev de att de skulle kika på det och på fredag fm meddelade de att de löst det! Jag var så lycklig!

    Några timmar senare skriver de igen att äggdonatorn ska resa iväg och kan donera först i januari. Så mkt kämpande för att lösa sperman och så fanns inte äggdonatorn längre tillgänglig.. 

    Men i samma mail fick jag förslag på en annan äggdonator på 30 år, men som lämnat bra ägg två gånger innan med graviditeter. Först var jag bara låg över förlusten av den unga, men sen med input från mamma och närmaste svägerskan så insåg jag hur fantastisk den nya lät och egentligen matchade mig  som person så mkt bättre. Hon ska - om allt går bra vilket inte mkt gjort hittills - påbörja sin stimulering idag och äggplock om ca 14 dagar. Jag har mens på söndag preliminärt - funderar på att ta primolut för att skjuta lite på den så embryot/na hinner transporteras utan problem till Köpenhamn och hon kan stimuleras längre utan att missa.. Om allt går bra så kan jag komma få en återföring under andra halvan av oktober i normal cykel.


    Wow verkligen berg-och-dalbana och många vändningar med äggdonator! Ändå snabba puckar om det blir redan i oktober, då kanske vi båda ruvar snart förhoppningsvis ❤️

    Behövde du ta medicin själv inför återföring?

    Tufft med sambon och hela situationen men förstår beslutet, inte så mycket val ❤️
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-10-03 11:51:14 följande:

    Hej !

    Jag har precis fått besked att våra kromosomtester var helt normala. Förstår faktiskt ingenting. Jag var helt säker på att det skulle visa ngt iom att jag sedan jag var 20 inte skyddat mig och har haft 3 olika pojkvänner i långa perioder sen dess. Två av dom har fått barn med andra idag. Jag har gjort 7 ivfer utan att vara i närheten av en graviditet.  VAD ÄR DET FÖR FEL då känner jag bara. Det är såklart skönt att höra att det fortfarande finns en chans för oss men samtidigt hade det varit betydligt mkt lättare att gå Vidare till donation om jag visste att möjligheten att bli gravid med egna ägg är minimal.... Vad ska jag göra nu känner jag bara. 


    Vad skönt att få det svaret ändå! Jag blev lättad när vårt DS-test inte visade sig vara genetiskt eftersom det ändå innebär en möjlighet att man lyckas bli gravid på egen hand med ett friskt barn. Sen kanske det aldrig händer, men känns bra att det skulle kunna hända och att det är värt att fortsätta försöka på egen hand. Förstår dock frustrationen när man inte hittar något fel och resultaten blir samma gång efter gång. Du ska göra det som känns bäst bara, om donation känns rätt så kör på det ❤️
  • Quincey
    BaeA skrev 2024-10-01 18:01:36 följande:

    Håller verkligen med, det är ju redan så påfrestand. Gjorde återföring idag och det gick bra. Vårt sista, dag 6. jag har varit hobbyläkare, men det är absolut fungerat bra. Fått upp flera värden som vården tidigare har fnyst lite åt. bland annat ferratin och d-vitamin som också är viktigt för fertilitet. har tagit sååå mycket olika tillskott efter att ha läst boken ISWTE och från Vulverine så de jag långsiktigt tagit har varit nedan, sen är det såklart individuellt för alla. Men det är tillskott som rekommenderas i böcker, och hos olika konton som är duktiga på fertilitet Vulverine och Women sync t ex. 

    Jag har själv också adderat Mother multiört från Dr diamantis. Han har även en multivitamin då kan man byta ut Basic Prenatal. Men har varit slut i lager hos honom, så kört på enligt nedan protokoll. Hoppas det kan inspirera någons resa! 


    Basic prenatal
    Q10
    Alpha-lipoic acid
    NAC
    Vitamin E
    C-vitamin
    D3 Vitamin (booster dose vid ägglossning 25-30 000 IU)
    Omega3 (lite sporadiskt)
    Zink
    Järn
    Magnesium
     


    Håller tummarna för ett plus! ❤️
  • Quincey
    Mathilda88 skrev 2024-10-01 18:28:53 följande:

    Ja fy tusan, både först med spermadonatorn som jag var på väg att förlora pga saknade samarbetet och sen äggdonatorn.. Utöver exet.. Ja var snabbare än jag vågat hoppas på! 


    Åh så underbart och spännande! Hjärta Ja håller tummarna för det! Hjärta

    Vi ska köra naturlig cykel, så jag slipper den tunga medicineringen, men vet ännu inte om de önska ratt jag tar Ovitrelle och progesteron som inför min tidigare FET, eller hur de vill lägga upp det. Har mailat som igår och frågat om hur de önskar lägga upp det, men inte fått svar än. Bla frågat om jag kanske ska skjuta lite på min mens (har Primolut hemma nämligen så kan skjuta på den några dagar så embryot/na hinner transporteras från Århus till Köpenhamn då det preliminärt skiljer typ 5 dagar från det att de fryses in tills jag har ÄL+5. Däremot fått fakturan idag iallafall för äggdonationen. 

    Stort tack för omtanken HjärtaHjärta Ni betyder så mkt i detta {#emotions_dlg.flower}


    Åh skönt att köra i naturlig cykel. Vet du om äggen blivit plockade än? Så spännande!! ❤️
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023