• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Noelani skrev 2023-12-06 13:48:37 följande:
    Förstår helt! 

    Här där vi bor så erbjuds alla KUB gratis och NIPT också om det behövs därefter.. Så vi gjorde KUB och fick bra siffror.. Men hade nog tänkt som dig om jag betalat själv.. Vet ni när ni får svar eller kan det komma närsom?
    Märkligt att det är kan skilja så mellan olika regioner!
  • Mathilda88
    grimaserar skrev 2023-12-07 11:24:43 följande:
    Så skönt att det är så, här får alla som är under 35 stå för testet själv. Lite oklart dock hur det är om det är avvikelse på KUB, kan hända att en erbjuds NIPT genom regionen då, men vi fick aldrig klarhet i det så bestämde oss för att göra testet direkt själva. 

    Vi ska få svar innom 14 arbetsdagar, men oftast lite snabbare men tidigast inom en vecka. Får ett sms om det är bra, och de ringer upp om är något som inte stämmer, så får en klump i halsen varje gång det ringer och jag inte känner igen numret trots att vi som tidigast borde få svar på måndag :) 
    Förstår att du blir orolig varje gång det ringer! Hoppas allt ser bra ut Hjärta
  • Mathilda88
    Har nu fått svar från RMC om denna tredje gången utveckling av embryona! Inte lika positivt som embryologen utryckte i lördags, men gissar att de bara ville inge oss mer hopp.
    Dom 2 vi fick tillbaka var i likvärdigt fint skick iallafall oavsett Hjärta där de ser god potential till graviditet och barn. 

    På dag 2 - av de övriga 8 embryona - hade 3st totalfragmenterats grad 5 (trodde bara det fanns upp till 3, men man lär sig nytt hela tiden), 3 st avstannat i celldelningen och fragmenterats till grad 3, samt 1 uppvisade SER (smooth endoplasmic reticulum clusters - vet ännu inte vad det innebär, men det kan inte utvecklas till graviditet och barn uppgav dom iallafall).

    Den sista delade sig till 4-cellig dag 2 men ojämnt och stora fragment, odlades vidare men fragmenterades mer och avstannade som tidig blastis på dag 5, cellfattig. 

    RMC och vi har fortsatt gott hopp till de två små återförda Hjärta
  • Mathilda88
    grimaserar skrev 2023-12-07 14:58:58 följande:
    Håller tummarna för att det går vägen, och skönt att de ni fick tillbaka var i fint skick! Jag hade bara ett som klarade sig till frys, och det är det som just nu sitter i min mage. Det kändes inte så bra, var säker på att det ägget var i dåligt skick, men än så länge verkar det ju gå vägen, så det är ju trots allt bara ett som behöver vara guldägget, även om det så klart hade varit skönt om fler klarar sig  Hjärta
    Tack så mycket Hjärta 
    Ja det ser ju lovande ut! Hjärta Ja såklart det varit skönt och betryggande med flera, men evigt tacksam även för färre, bara det fungerar Hjärta
  • Mathilda88

    EmiliaSol: Så skönt att höra att det såg bra ut och att ni fick se ett tickande hjärta! hur långt gången är du nu?

  • Mathilda88

    En tanke och fundering jag har nu såhär i efterhand.

    Insett i efterhand att på morgonen när embryona var 6 dagar gamla (ruvardag 4) så vaknade jag på morgonen av ett drag/sug i ljumskarna/magen. Tänkte då bara att det var ett symtom av progesteronet, men har inte hänt igen sen dess. Hoppas det var ett gott tecken.Hjärta Fler som upplevt det? Om det kan betyda ngt bra? Hjärta Jag som inte skulle analysera Flört..

  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-12-08 21:27:33 följande:

    Mathilda88, 
    Minns inte exakt dagar men jag hade mkt typ ilningar/ drag i början.. vet att de iaf var innan jag plussade och sen höll det i sig :) 

    Själv går jag in i vecka 20 imorgon... känns ff helt surrealistiskt.. Jag lär föda ett barn och bli väldigt förvånad haha


    Ah, minns nu att du upplevde det, men förträngt att du upplevde det redan innan pluset ❤️. Hoppas då 🙏 
    Wow, vecka 20 idag! Haha en chock när det drar igång om 20 veckor 😜❤️!
  • Mathilda88
    Awesomeginger skrev 2023-12-10 19:46:10 följande:

    Hej allihopa 

    Har varit borta ett tag, missfall ligger fortfarande som en mörker över mig och min sambo.
    Könner mig irriterad att de inte alltid utför PGT test på embryon så kunde så många slippa genomlida de här, något som vet varför de inte görs som standard i Sverige? Har försökt hitta fakta men hittar inte anledning bakom det.
    Vilket fall försöker ladda om för ny återföring om ca 2 månder. När vi fick missfallet bekräftat så fick vi veta planen att inte göra stimulerad cykel utan i naturlig men med Letrozol. 
    Var inte riktigt i mental form för att fråga varför vi inte ska göra stimulerad igen när de faktiskt ledde till gravidet, någon annan som de har ändrat även när de gått bra i första steget.
    Även undrar jag ni som gjort återföring i naturlig cykel med Letrozol? Tog ni även progesteron vagisar då? Har kort lutealfas så är orlog att om inte jag tar de att de inte kommer ha tid och fästa.

    Väldigt långt, men vill avsluta med att gratulera om de är någon som plussat sen jag var inne sist!
    Finns ingen bättre känsla och önskar er all lycka med era små ❤️


    Lider med er Hjärta Styrkekramar
    Som jag har fått till mig så är PGT inte standard pga rädsla att om det godkänns rutinmässigt så ges bla chansen till att könsbestämma embryona - och man vill inte riskera att folk ska börja välja embryon efter kön. Bla därför det hålls så restriktivt till enbart vid konstaterade genetiska sjukdomar. Plus att de inte ser att det blir signifikant fler levande födslar utav det - en av Sveriges mest uttjatade mening när det kommer till vilka insatser man gör vid IVF.. Trots att det hade - precis som du säger - minskat så mkt lidande från sådana här missfall!! Så håller med dig, hade också velat se ett mer generöst användande av PGT.
  • Mathilda88
    Orkidé8181 skrev 2023-12-10 21:32:01 följande:
    Var ett tag sedan jag skrev här 😊

    Går in i v 31 på tisda, jag kände som mensvärk innan plusset, men att det kändes lite ? mer ?, men jag kände nästan på mig att jag var gravid eftersom jag varit det förut och den molande mensvärken som kom innan plusset är lite annorlund ( svår att beskriva )? 
    Härligt! Jisses vad tiden går!! Redan så långt kommen!

    Okej, Glad Jag har svårt att avgöra då jag efter tidigare haft molvärk 1,5-2,5 vecka efter plock, så kan inte avgöra vad som är det, progesteronet eller kanske en möjlig graviditet. Vi får se {#emotions_dlg.flower}
  • Mathilda88
    ivf90 skrev 2023-12-11 11:03:43 följande:
    Jag började få drag/sug/värk i magen 2 dagar efter överföring med 5-dagars och jag är ju nu gravid. Tror absolut att det kan vara ett gott tecken att känna att det "pågår något". Håller alla tummar för dig! 
    Låter spännande Hjärta Man kan bara hålla tummarna nu {#emotions_dlg.flower}. Tack så mkt! Hjärta
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023