• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    Femling skrev 2024-08-10 17:54:11 följande:

    Åh, jösses så tufft 💔 vet att det inte går att säga något som gör det lättare men vad fint att du valde att få se er lilla bebis, det kommer ni absolut inte ångra. Jag är så glad att vi fick vara med vår son i flera timmar efter han kom, betyder så mycket nu och att få ha kvar alla de minnena. Ni kommer fortsätta sörja detta barn, jag sörjer vår son i princip lika mycket nu som jag gjorde när det hände i oktober men er bebis kommer alltid vara ert barn och finnas med er i era hjärtan och ni kommer lära er att leva med sorgen på ett annat sätt när tiden få ha sin gång. Lika mycket som jag sörjer honom nu, lika mycket känner jag ändå kärleken och tacksamheten till att han alltid kommer vara mitt första barn även fast han är i himlen och han kommer alltid finnas med oss och aldrig vara bortglömd. 
    Ni kommer få ert levande friska barn så småningom och då kommer också sorgen över ert första barn ändras även fast den kommer fortsätta finnas med er.

    Känns som jag svamlar på, som sagt inget kan få er att känna er bättre i den förjävliga situation ni är i, men jag kan sätta mig in i den till viss del ändå hur det är att förlora något man längtat så länge efter ❤️ ta hand om varandra så kommer ni komma dit att ni vill fortsätta försöka igen. 


    Tack för att du delar ❤️ Tror allt som hänt börjar sjunka in nu, känner så mycket sorg och saknad och ilska om jag ska vara ärlig. Ibland tänker jag att hela graviditeten och vad som hände sen var en dröm och inte verklighet. Känner som du skriver att bebisen kommer vara med mig hela livet och att jag aldrig kommer glömma hur det var att se min första ängel. Kände mig också ännu mer beslutsam om att lyckas få ett levande och friskt barn. Nu har vår klinik öppnat igen så ska se vad de säger om nästa steg. 
  • Quincey
    BaeA skrev 2024-08-10 18:45:25 följande:
    Så sorgligt, vackert och modigt ❤️ tack för att du delar med dig av detta svåra beslut och känslorna kring det. Fy så jobbigt att det heller inte gick komplikationsfritt, som att motgångarna inte är tillräckliga som de är. Hoppas iaf att du återhämtar dig bra och inte får någon ärrvävnad som skulle försvåra det ytterligare. och att ni när ni är redo försöker igen och blir gravid med ett friskt och starkt syskon till er lilla ängel! Ta hand om er ❤️
    Tack ❤️ Ska försöka se om man kan få göra hysteroskopi för att se att det inte blivit någon ärrvävnad eller skada på livmodern.
  • Quincey
    J000ssan skrev 2024-08-10 18:45:58 följande:
    Beklagar verkligen💔💔💔💔
    Tack ❤️
    Awesomeginger skrev 2024-08-10 22:54:28 följande:
    Beklagar verkligen. Men ni är så starka, kan inte äns förstå hur ni måste må. Hoppas bara att ni tar hand om varandra och bara vet att de kommer bli er tur en vacker dag.
    Tack ❤️
    LMSM skrev 2024-08-11 21:19:30 följande:

    Jag är så oerhört ledsen för er skull beklagar verkligen och tänker på dig! kan Inte föreställa mig vad du behöver gå igenom. ❤️ 


    Tack ❤️
  • Quincey
    Björkenli skrev 2024-08-14 01:01:29 följande:

    Quincey 

    Hjärta

    Oj vad tufft!
    Vilket tufft beslut att fatta och vilken tuff process att gå igenom.  Mitt hjärta sjönk när jag läste att du sett det också- och tänkte- vad starkt du är! Modigt att se, kanske hjälper att gå vidare. 
    Hjärta
    Tänker på dig


    Tack ❤️ Trodde det skulle vara jobbigt att se barnet men han är det finaste jag sett så det kändes bra, nu efteråt känns det fruktansvärt att veta vad man gått miste om men tror ändå det är det bästa för att kunna sörja.

    Hur går det för dig? Har du bestämt dig för insemination?
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-08-20 16:15:46 följande:

    Hej Allihopa!

    Hur går det för alla? vi är så starka som kämpar på fortfarande!

    Jag har precis haft samtal med läkaren på Cvl inför nästa försök och frågor om framtiden. Som vanligt är svaren inte så tydliga men tror det är för att de är så svårt att säga ngt i den här resan.

    HAn sa i alla fall att 1 av 5 får barn i från min grupp. Dvs de i min ålder som får ut de antal ägg jag fick ut senast med samma dos. 1 av 5 . ingenting. Han sa också att sannolikheten minskar ytterligare efter 7 insättningar. jag ska göra min sjunde stimulering nu men dock 4e insättningen. Vet inte om det innebär att jag har tre insättningar kvar eller om det här är sista sjunde inan statistiken sjunker ytterligare. sån ångest!

    Han menade dock på att jag fått ut bra ägg och drf kommer man inte stänga dörren för mig även om det här försöket misslyckats. Känns bra att jag får köpa fler försök om jag orkar. Startar stimuleringen så fort mensen kommer men bör vara lördag-måndag. Korta protokollet med 150 menopour 250 gonal f och sen ganirelix. jag har försökt ta 8 mg q10 senaste veckorna men har glömt flera gånger på grund av semester och att man är ute och gör saker hela tiden hehe. 

    Är det ngn annan som kommer påbörja nytt försök i dagarna? 


    Jag pratade med JH för några månader sedan och vill minnas att han sa att man kan börja fundera om det är värt att fortsätta efter 6 återföringar. Uppfattade det då som 6 blastocyster så om man sätter tillbaka 2- eller 3-dagars borde det väl vara värt att sätta tillbaka fler än 6-7? Tror inte det är de 7 hormonstimuleringarna som räknas utan antal återföringar. 1 av 5 låter inte så högt men det är bara en uppskattning och ingen sanning för hur det kommer gå för dig. Jag håller verkligen tummarna!
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-08-27 09:17:14 följande:

    Ja till mig sa han 7 återföringar sen får det ner ytterligare. 
    jag tror aldeig det kommer gå för mig men har ändå påbörjat min sjunde stimulering nu. Kan inte fatta att jag är inne på min sjunde. För ett år sedan skulle jag påbörja min tredje och trodde verkligen att jag skulle sitta här med min bebis nu. Jag trodde att jag fått vila och håltst ny energi under sommaren men shit vad jobbigt det är med allasprutor nu jag orkar knappt ta dom. 


    ne 1 av 5 är ju jättelågt men det är vid varje försök i min grupp så chansen ökar i alla fall med fler försök.

    igår lämnade vi i alla fall blodprov för karyotype (kromosomtest) så om Ca en månad får vi reda på om det är ngt som stället till det. Kommer nog vara lättare för oss att besluta om hur vi ska gå vidare beroende på svaren.

    hur går det för dig? Hoppas att ni är okej ❤️


    Man kan bara kämpa på ❤️ Påbörjade också min tredje stimulering för nästan exakt ett år sedan, trodde aldrig jag skulle behöva göra ens 3 IVF-omgångar, nu låter det som rätt få 🙈

    1 av 5 per försök låter värt att kämpa för ❤️❤️ Håller tummarna för dig och att karyotypning visar att allt är bra så ni inte behöver oroa er mer för det. Förstår att det är tungt med en ny omgång, kan du planera in semester eller något roligt när du är klar med denna omgång?

    Försöker ta en dag i taget, saknar min bebis otroligt mycket ibland, tror hormonerna ställer till mycket hormonsvängningar. Har börjat jobba igen och det påminner mig så mycket om att mitt liv står still. Hann aldrig ta semester i år heller så känner mig helt dränerad. Igår fick vi veta att det var en slump att vår bebis hade trisomi 21, inte genetiskt, vilket känns som en lättnad mitt i all sorg ❤️ Fick positivt äl-test första dagen jag testade så vet inte om den är tillbaka eller om det är hcg som spökar.
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-08-27 15:16:27 följande:
    Nej jag trodde nog det skulle gå på 3 4 försök och men när det inte gick vid fjärde började jag tro att det faktiskt aldrig kommer gå. 

    Jag tror det blir svårt med mer semester under hösten men det är verkligen inte synd om mig kom precis hem från min femte utomlandssemester sedan mars. Varit iväg hela sommaren så jag får nog nöja mig nu hehe. 

    Å nej beror det på graviditeten ni behövde avsluta? Måste kännas tungt alltså jag tror mina semestrar verkligen har givit mig en paus i allt det här så jag lyckats koppla av och bort allt med ivf emellanåt, verkligen gjort så jag fått ny kraft även om det är jobbigare och jobbigare med varje stimulering. 

    Jag förstår det måste vara en sådan stor sorg. Va positivt att det var en slump men sådan otrolig otur. Hoppas den är tillbaka då, behöver du vila fler månader eller kan du göra nytt försök nästa gång?
    Jag tror det kommer gå för dig! ❤️ Vad säger kliniken, kan man göra något annorlunda eller handlar det om att stå ut och fortsätta försöka?

    Så skönt att du kunnat komma iväg under året och fått en paus. Jag fick skjuta på semestern flera gånger medan vi väntade på resultatet. Tror jag skulle må bra av att komma iväg men men, har en undersökning som jag ska göra och inte vet när den blir av.

    Enligt kliniken kunde jag göra nästa försök i nästa cykel. Lutar åt en ny hormonstimulering. Ska dock få göra hydrosonografi i nästa cykel efter att jag bett om det för att kolla att livmodern ser ok ut efter skrapningen. Säkert onödigt men vågar inte chansa. 
  • Quincey
    GrönaLjuslyktan skrev 2024-08-28 20:07:48 följande:

    Hej Quincey, får jag fråga om det är hos din IVF klinik som du blivit erbjuden hydrosonografi, eller hos mottagningen som gjorde skrapningen? Undrar för jag gjorde endast en efterkontroll (vanligt VUL) efter min skrapning (MA i v11). Men efter att du nämnt detta, så verkar det ju klokt och skulle vilja fråga jag med. 


    Hoppas innerligt att allt ser bra ut och att det är er tur snart ❤️


    Jag har frågat både på kliniken och sjukhuset där jag avbröt om att få göra hysteroskopi, båda tyckte det var onödigt men föreslog istället hydrosonografi. Båda sa också att det är väldigt liten chans att det skulle blivit ärrbildning men vi går privat och jag vill inte slösa en blastocyst om något inte står rätt till, med tanke på hur svårt vi hade att få blastocyster. Nackdelen är att man förlorar en månad eftersom det måste göras mellan mens och äl. Fråga på din klinik om du kan göra om det får dig att känna dig lugnare!

    Tack ❤️ Hoppas det går bra för er också!
  • Quincey
    Mathilda88 skrev 2024-08-28 22:57:38 följande:
    Puh, förstår känslan av att bli påmind om hur man själv står still och fast medan resten av världen går vidare.. Lider med dig! HjärtaHjärta Kan bara föreställa mig hormonerna och känslostormarna Hjärta
    Men vilken lättnad att det inte var genetiskt iallafall! Samtidigt frustrerande att just ni av alla människor i världen drabbats! Gråter
    Ja kan nästan inte ta in hur mycket ?otur? vi har med allt? men får vara tacksam att det inte var genetiskt.

    Såg att ni bestämt er för donation. Förstår att det måste vara skönt att ha tagit ett beslut som känns bra och få testa nåt helt nytt, som förhoppningsvis ger resultat snabbt! Vad bra att ni hade konsultation med flera kliniker för att kunna ta det bästa beslutet för er ❤️ Håller tummarna stenhårt! ❤️❤️
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-08-29 12:37:14 följande:
    tack för att du fortsätter vara positiv och hoppfull för mig :)
    De menar på att det handlar om att fortsätta försöka och tills det att man ser att det börjar bli sämre tex flera gånger i rad utan att äggen utvecklas osv. Jag får högre dos den här gången, de ville ge mig det förra gången också men jag var tveksam men den här gången har jag lyssnat på dom. Blir det sämre kommer jag tvinga dom att ge mig superlåg innan jag ger upp i alla fall. Nu får jag 150 menopour och 250 gonal f. Det är så jäkla jobbigt för jag får ta 3-4 sprutor vissa dagar för att det inte finns en hel dos i varje spruta kvar. 

    Nej jag förstår att det måste vara jäkligt tungt, kan ni inte försöka åka iväg nu? Måste du vara hemma tför att vänta in undersökningen? kan de inte bara boka in den när det passar dig? måste ju ta så mycket att bara sitta och vänta man behöver ju må bra också. Du har ju så många ägg kvar i frysen kan de inte testa dom så du slipper fler stimuleringar? 
    okej förstår, har aldrig hört om hydrosonografi. 

    Håller tummarna att den högre dosen kommer bli bra! Allt är ju värt att testa. När har du plock? Usch fy, kan de inte skriva ut fler sprutor så du slipper använda flera för att få ihop en dos? 


    Kanske ska försöka åka iväg ändå, blir nog inte länge dock för vet inte när jag får mens. Behöver göra undersökningen efter att det slutat blöda men innan äl. Hade hoppats räkna ut när detta blir med äl-test men fick positivt direkt som jag nu inte vågar lita på 🙈 De kommer inte testa embryona nu när det visade sig inte vara genetiskt. 

  • Quincey
    LMSM skrev 2024-08-29 14:22:29 följande:
    tack!
    vet inte ännu är på spturdag fem idag och har första ultraljud på måndag 2/9. Senast hade jag plock på dag 16 så totalt 13 sprutdagar innan ovitrellen om jag minns rätt. Antar att plock blir mellan dag 13-16 den här gången också så antar plock mellan 6/9-9/9

    De är det negativa med Cvl de är sjukt noga när de beräknar hur många sprutor och doser de skrivit ut. Sophia var lite enklare. Men tänker säga ifrån på måndag om det blir så att jag måste ta flera dagar och måste byta spruta för också inte mer så mycket nålar det gör så jäkla ont efter några dagar också. 

    Jag tycker du ska försöka åka iväg om du orkar och inte blir stressad av det- Oavsett om det bara är en wknd eller längre så är det så skönt att tänka på annat ett tag. Om du hade ägglossning nu eller senare så har du ju i alla fall några veckor innan mensen är slut. Okej jag förstår, antar att sannolikheten att samtliga skulle ha samma avvikelse är väldigt liten. Det kommer gå bra tillslut helt övertygad! 
    Haha ja det är sant, de har väldigt bra koll på hur mycket man fått ut av någon anledning 😆 Hormonstimuleringen är dock jobbig redan som det är, om man kan underlätta för dig att gå igenom det borde man ändå göra det så tycker du ska säga till, vet inte vad de har att förlora på att skriva recept på fler sprutor.

    Du har rätt ❤️ Åkte iväg en helg mellan mitt andra missfall och andra stimuleringen på cvl och det hjälpte mycket. Älskar att resa annars så har känts som att det enda roliga jag har kvar tagits ifrån mig också. Tack ja liten risk för samma kromosomfel, är dock lite orolig för mina kvarvarande blastocyster, nästan alla är dag 6 och har läst att chansen att de ska implantera är mycket lägre än dag 5. Men förhoppningsvis är det nån som orkar kämpa.

    Vad är det förresten som kollas med karyotypning, är det också risken för kromosomfel?
  • Quincey
    GrönaLjuslyktan skrev 2024-08-29 14:24:22 följande:
    Tack snälla för svar, väldigt hjälpsamt. Ska fråga kliniken och om de säger nej så kanske det få bli privat. Har inga embryon i frysen, så väntar på att göra nytt äggplock sen i maj när MA skedde. Men visat sig efter att jag tagit blodprov privat att jag har förhöjda prolaktinvärden, så väntar nu på tid hos specialistläkare, så kommer inte kunna göra äggplock förrän tidigast oktober, så det hade faktiskt passat bra med hydrosonografi efter nästa mens. Hittade ett ställe i Sthlm för 2500kr, är det ungefär vad du betalar också? 
    Ja kolla med dem, jag sa att jag var jätteorolig och det var inget problem. Har faktiskt velat kolla upp mitt prolaktin, tog du provet på eget initiativ eller var det kliniken som rekommenderade?

    Nej kommer inte betala något vad jag förstått utan får remiss för att göra undersökningen. Vilken klinik är det du går på?
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-09-02 11:57:28 följande:
    Ja precis, jag sa faktiskt till idag att jag helt omöjligt kommer kunna dela upp dosen på flera sprutor för det gör så ont att jag knappt orkar ta dom längre. Det verkade som om hon förstod och behöver jag fortsätta fler än två dagar kommer de skriva ut nya sprutor. 

    Ja och låt det inte göra det, man måste faktiskt försöka leva också för att orka med all den här skiten. Jag har läst förut att de inte ser ngn skillnad på blasten från dag 5 eller 6. Men som alltid med ivf så hör och läser man olika saker hela tiden. 

    Ja som jag förstått är det kromosomfel. Fick ni skicka iväg blodprover till Italien eller hur fick ni reda på att det inte var ärftligt? Det skulle ta ca en månad för oss att få svar så låter ju inte om om det är samma test som ni gjorde. 
    Vad bra att de kan skriva ut fler sprutor så du slipper plågas ännu mer! Kämpa kämpa snart är det över!

    Ja sant, nu fick jag positivt äl-test igen. 11 dagar ?sen?. Exakt lika många dagar som den var sen mellan förra missfallet och ägglossningen efter det, så jag tror jag kanske hinner åka iväg nånstans. Vore så skönt. Ska fråga på kliniken nästa gång jag pratar med dem vad de säger om chanserna med 6-dagars.

    Det genetiska var en långtidsodling som gjordes på Karolinska, antar att de bara testar trisomi 21 då inte andra kromosomfel. Tog ca 3 veckor mellan test och svar. Hade varit skönt att utreda andra kromosomfel också iom våra missfall. Så hoppas er karyotypning kan utreda alla såna kromosomfel!
  • Quincey
    GrönaLjuslyktan skrev 2024-08-31 21:52:31 följande:

    Ah okej, tack för tipset, får kolla upp det. Du får gärna dela med dig av din erfarenhet när du gjort hydrosonografin.


    Jag går på Sophiahemmet. Kollade upp lite olika hormonvärden (inkl. prolaktin) privat via Werlabs för 1 år sen, innan första äggplocket, för tyckte inte utredningen innan IVF gav så mkt. Då såg mina värden normala ut. Nu i somras efter MA, så frågade jag min mamma om hennes sjukdomshistoria och fick höra att hon haft problem med förhöjda prolaktinvärden när hon var fertil, så valde att testa detta privat igen, och nu hade jag förhöjda värden. Min klinik har inte rekommenderat mig, utan det var eget initiativ. Om något, så har de hela tiden tryckt på att ingen vidare utredning behövs i nuläget. Men när jag berättade om detta, så ville de testa om och när även det blodprovet visade förhöjda värden, så skickades remiss till specialistläkare. Är såklart tacksam att detta ska utredas, men samtidigt tråkigt att det skjuter upp äggplocket.


    Denna eviga väntan. 


    Det ska jag! Borde göra testet om ungefär en månad.

    Vad bra att kliniken ville kolla upp prolaktin ordentligt, då kanske de är öppna för att göra hydrosonografi också om du känner att du vill göra det. Hur påverkar förhöjt prolaktin fertiliteten? Är det att äl blir oregelbunden? Jag hade förhöjt under utredningen och fick ta om det, då var det inom referensvärdet men ändå rätt högt. Frågade kliniken om detta men det var inget de tyckte jag behövde kolla närmare på då jag har regelbunden äl.
  • Quincey

    BaeA, beklagar verkligen! Tufft efter att allt sett bra ut på UL. Men stor skillnad mellan denna gång och tidigare, det är påväg åt rätt håll ❤️

  • Quincey
    LMSM skrev 2024-09-04 10:15:57 följande:

    Precis varit på andra ultraljudet efter tio dagars stimulering. Hon kunde se upp mot 10 ägg men kan inte säga helt då det kommer en del bakom igen. Måste dock fortsätta 3-4 dagar till blir plock måndag eller tisdag de skulle ringa efter lunch och meddela. Dessutom är jag sjuk och kan inte sova allts så år så jävla trött på det här . Förlåt för att jag klagar men gud alltså känns som jag knappt orkar var Så nära på att inte ens ta mig till ultraljudet idag. Aja får stå ut några dagar till hehe.

    hoppas du kommer iväg Hjärta
    ja gör det jag tror man fäster så mkt vilt vid saker som inte har så stor betydelse. När jag pratade med läakren sa han att jag borde strunta i betygen på embryona helt det aäger egentligen inte allts ngt. 

    ja verkligen hoppas man får svar på allt möjligt men det är lite svårt att förstå när man läser om vad det visar tycker jag. 


     


    Åh härligt! Några extra sprutdagar gör kanske att de hinner mogna ordentligt och då kommer det ha varit värt det. Fritt fram att klaga! Man hade ju hellre sluppit allt detta speciellt om du är sjuk, men nu är det snart helg sen några få dagar kvar!

    Nej det är sant, de säger bara något om sannolikheten att det lyckas, som jag vet inte betyder mycket efter vårt KUB resultat. Har bestämt nu att jag åker iväg i 2 veckor, blir svårt att hålla dieten men men.


    Hade ni gjort karyotypning redan eller ska ni göra det efter denna omgång?

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023