• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    LMSM skrev 2024-05-09 17:37:30 följande:

    wow va bra kämpat så länge!
    ibga kolhydrater allts?
    jag har tänkt att det är ok med typ quinoa sötpotatis potatos linser o så men undvikit gluten och snabba kolhydrater.
    dock blir det en del frukt och enstaka tillfällen med gluten..
    dessutom har det ju ätits lite socker dock vid enstaka tillfällen. 


    har ni helt lyckats utesluta allt sånt?
    rött kött har jag börjat äta för att det skulle vara bra för livmodern. Åt bara fisk och kyckling tidigare men nu ätit en del ekologisk nötfärs för att få in rött kött. Kanske inte var så bra då 😅

    oxksp försökt undvika  parfym och tom deo hehe men det är svårt med tvål schampo hudkrämer osv tycker jag?

     


    Det är nog mest pasta och bröd som vi slutat med eller minskat och processat kött/snabbmat som vi åt mycket av tidigare. Äter nu väldigt mycket linser och bönor vilket jag aldrig åt tidigare. Vet inte om kosten gjort skillnad men tänker att det borde vara bättre för hälsan även om det inte hjälper med fertiliteten. Har funderat på att få in lite rött kött igen, intressant om det är bra för livmodern också!


    Det är svårt att undvika allt, har inte lyckats ändra schampo, tvål och sånt men har rosacea sedan tidigare så vågar knappt ha några produkter i ansiktet ändå 😅

  • Quincey
    Sandralinnea123 skrev 2024-05-11 07:16:41 följande:
    Hej igen, det var ett tag sedan jag skrev här, har hunnit gå in i v9 (8+2) & var idag på det första tidiga ultraljud där vi blev otroligt överraskade av att vår blastocyst delat sig till 2 barn, så vi ska få tvillingar i december, vi är otroligt chockade men så så glada & tacksamma 👶🏼👶🏼❤️
    Wow! Gud vad roligt!! 😍 Måste vara väldigt ovanligt? Kan tänka mig att det kom som en chock men låter supermysigt! 
  • Quincey
    Björkenli skrev 2024-05-13 18:03:31 följande:

    Och grattis till Quincey med så många blastocyster !!!
    Med så många måste ju chansen för barn vara väldigt stor!!! Minns inte din ålder men är väl 50% chans att en blastis leder till graviditet om man är 35 eller yngre. Med så många blastisar borde det ju kunna gå vägen! Himla spännande!! Fantastiskt att det kunde bli så olika denna gång !
    Hur många ivf er hade ni gjort innan sa du?


    Tack ❤️ Ja det är otroligt, hoppas verkligen det går hela vägen med någon av dem. Är 34 och har nu gjort 5 st IVF. De första tre omgångarna gav inga blastocyster.

    Vad kul att din kompis är gravid! Minns att du skrev om henne. Fantastiskt att det gick så fort, man vet verkligen aldrig hur det kommer bli. Verkligen hoppfullt då. Hoppas AMHn inte har ändrats sedan sist! Tror jag läst att det rekommenderas att testa om efter 2 år.
  • Quincey
    Björkenli skrev 2024-05-15 00:14:09 följande:

    @ Quincey 
    34 bara- då har dina blastisar verkligen oddsen på sin sida!! Gud va skönt att veta du du har så många i frysen. 

    Tänk att du kanske tom kan få flera barn av dessa, om du är en önskan framöver. Man vet aldrig, men hoppet finns!


    Ja det vore verkligen drömmen, vi får se hur det går. Hoppas verkligen det inte är nåt mer problem som kommer dyka upp som gör att vi får ännu fler kemiska graviditeter.

    Vad bra att FSH är lågt, vilken lättnad! Hoppas AMH är oförändrat och skönt att de säger att äggen har bra kvalitet. Undrar dock hur de bedömer äggkvalitet eftersom läkare i vissa fall är snabba med att beskylla äggen för dålig kvalitet, ofta när de inte hittar nåt annat fel. Tex på min förra klinik sa läkaren i slutsamtalet att man kanske behöver börja misstänka mina ägg eftersom vårt 8-celliga 3-dagars embryo inte fäste och det ?borde det ha gjort?.
  • Quincey

    Var testdag idag och testade positivt, blev så glad. För att ?dubbelkolla? gjorde jag också ett CB-test med veckoindikator som sa 1-2 veckor. Sist var det 2-3 veckor på samma dag som nu borde vara 4+4. Har haft två kemiska tidigare så tänker såklart att det här är ännu ett 😩 Någon som varit med om liknande som det sen gick bra för?

  • Quincey
    loppan483 skrev 2024-05-20 06:50:38 följande:
    Grattis till plusset ❤️ håller tummarna för er ❤️
    Tack, hoppas det ska gå bra! ❤️
    Sola13 skrev 2024-05-19 19:43:06 följande:
    Mitt test var jättesvagt på testdagen 4+4, var övertygad om att det var kört (har också fått kemisk tidigare), men följde med ?manuella? stickor varje dag och såg linjen bli starkare och starkare, på 5+2 fick jag plötsligt 3+ på Clearblue! Så, det kan verkligen gå åt båda hållen. Håller tummarna ❤️
    Ja bra idé ❤️ Vilka tester körde du med? Fick två lika starka streck med klinikens test igår men sen 1-2 v med CB, samma urin. Tänkte testa nu med RFSU och se hur det utvecklar sig men fick ett väldigt svagt teststreck idag på 4+5, får se imorgon.. Vilken vecka är du i nu?
  • Quincey
    loppan483 skrev 2024-05-16 13:20:54 följande:

    Tack hörrni!

    Idag känns det bättre. Jag fortsätter ta det lugnt men kan röra på mig mer nu utan att det gör ont. 
    Vi har ingen aning om hur många av våra som har utvecklats som dom ska. Hade varit intressant att veta. 
    I morgon ska jag åka till Skåne för ett blodprov, jag bor i annat län men gör IVF i Skåne. Då hoppas vi att vi får svaret att jag inte är överstimulerad så att vi får fortsätta på lördag som tänkt. 
    Jag har varit noga med att dricka väldigt mycket vatten, äta protein och extra salt, så förhoppningsvis har det hjälpt 🥰

    Vad roligt att höra om er som har plussat!

    Ni som är här inne, hur länge har ni hållt på med IVF? Ni som har plussat? Hur många återföringar krävdes för er?
    Jag förstår att allt är individuellt men är nyfiken ändå. 


    Hur gick det för dig? Fick du göra färskåterföring? ❤️

    Vi började med IVF i mars 2023. Gjort 5 äggplock totalt, tre återföringar innan första plusset. De första två var med 3-dagars eftersom vi inte fick blastocyster. Plussade med vår första blastocyst i februari men slutade med missfall vecka 6-7. Plussade igen efter fjärde återföringen och får se nu om denna hänger kvar.
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-05-20 09:37:36 följande:
    Å grattis till positivt test ! Håller tummarna för att det går bra.  // Hjärta
    Tack ❤️ Hoppas verkligen det, vi får se..
  • Quincey
    Sola13 skrev 2024-05-20 10:43:54 följande:
    Jag körde RFSU och testa ofta. Provade ibland på eftermiddagen när jag hade hållit mig några timmar, märkte att det under en period gav starkare resultat då 🥰 om allt står rätt till är jag i v 7+0 idag! 
    Så skumt att resultatet varierar under dagen. Önskar jag inte hade testat mer men med två kemiska i bagaget är jag beredd på att det ska hända igen och vill isf gå vidare direkt. Vad kul med vecka 8, snart UL antar jag? 🙌🏼❤️
  • Quincey
    Fick gravid 2-3 veckor nu ❤️❤️🥹 Vågar äntligen vara glad. Det måste ha ändrats 4+4 eller 4+5 vilket är rätt sent? Ska hålla mig borta från tester nu tror jag och hoppas på det bästa.
    Sola13 skrev 2024-05-20 13:21:54 följande:
    Jag förstår, var helt galen med testerna denna gången jämfört med tidigare!! men, det är inte så jäkla konstigt efter allt man varit igenom och man Blir ju påverkad av det, har fortfarande så svårt att våga tro att denna gången är gången det verkligen går vägen! UL den 29 maj, räknar ner dagarna haha 

    Verkligen, man är helt bränd av tidigare erfarenhet. Vad kul med UL så snart, håller tummarna att allt ser fint ut!


    loppan483 skrev 2024-05-20 22:08:52 följande:
    Tyvärr fick vi inte det. Vi trodde det men han hade inte kollat mina prover. Tydligen hade jag dåliga värden, förstorade äggstockar och vätska i buken. Så vi får tyvärr vänta till efter sommaren 😞 vi fick två blastisar till frys. 

    Håller alla tummar för att er stannar kvar!


    Förstår verkligen att det är tufft att vänta men som många sagt är det till det bästa i slutändan. Grattis till två blastisar! Då kanske ni kan njuta av den sista barnlösa sommaren och se fram emot hösten ☀️

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023