• Dumlan

    Vi som startar IVF 2023

    Jag fick också frågan om att vara med i studien. efter att jag läst på om den så tolkade jag det som att det idag ofta skrivs ut progesteron till kvinnor som gör FET i naturlig cykel trots att det inte finns belägg för att det skall göra någon skillnad. Nu vill man undersöka detta för att isåfall sluta skriva ut progesteron som ger onödigt obehag, om det ändå inte finns effekt. :)

    @berget89 jag plussade svaaaagt på RD4 och fick ?gravid? på digitalt på RD5. 

  • Dumlan

    @melmyself, jag avstod. Jag frågade min läkare om jag behövde progesteron varpå han svarade att ?din kropp har en egen produktion av det och den räcker?. kände mig trygg i hans ord, samt att det verkade jobbigt och kletigt (tog ju progesteron i den stimulerade återföringen i november) med tre tabletter om dagen.

    men såklart superbra om man orkar vara med och kan bidra till forskningen.

    Det enda jag tar nu är folsyra, och trombyl (blodförtunnande) för att minska risken för havandeskapsförgiftning (fick de i den graviditet som leddde till vår dotter, och behövde då bli igångsatt). 

    när är det återföring för din del? Håller tummarna att det är guldägget som väntar :) 

  • Dumlan
    Håller tummarna! ska ni tjuvtesta eller hålla er till testdag, när det väl blir dax? Glad
  • Dumlan

    haha jag skulle kunna vara ordförande i tjuvtestarnas riksförbund haha! Började testa på dag 2, vilket jag ju vet är för tidigt.

    @agult jag hade inga symtom förrän senare, efter bim. Kanske nååågot ömma bröst runt bim. Illamåendet kom senare, i slutet på v.5+.

  • Dumlan

    @agult, ingen blödning. Lite mild typ mensvärk hade jag ett par dagar runt bim också. Skillnaden mot min vanliga mens-mensvärk var dock att det inte gjorde ont i ländryggen som jag annars har.

    är i 7+3 nu och har haft illamående dagligen i ca 10 dagar. Vissa dagar så svårt att det hindrar mig i vardagen. Men tacksam för symtom. 

  • Dumlan

    Vi kom just hem från ultraljud (8+1) och har fått se en 18mm med tickade hjärta. kan Inte förstå att det är sant :,)

  • Dumlan
    Tack!

    håller tummarna att det går toppen! Vilken vecka är du i då?
  • Dumlan

    @pea , vi gjorde också en misslyckad ET innan vår FET nu tog sig. Jag gjorde ingenting annorlunda inför återföringarna, levde på helt som vanligt. önskar dig lycka till!

  • Dumlan

    Hej @msMR,

    har ni få spermier gör de troligtvis inte insemination, utan IVF. Men jag har ingen erfarenhet av just det, så vågar inte svara vidare.

    ang äggplocket, tror det är högst individuellt. Mitt var iprincip smärtfritt :) Jag tror man läser mest om de som skriver om hur hemskt äggplock var, vi andra pratar nog inte så mycket om det kanske hehe. 

  • Dumlan

    @pea vi gjorde i naturlig cykel :) 


    @msMr hoppas äggplock går okej. När jag gjord ÄP var de väldigt måna om att det skulle känns bra och att jag skulle säga till annars. jag lider också av en fruktansvärd mensvärk (min förlossning var mindre smärtsam än en del av de menssmärtor jag haft) men smärta är ju så individuellt och svårt att mäta. 

  • Dumlan

    @fialisa, grattis till plusset! Jag hade inga symtom (förutom liiite ömma bröst och typ lite mensvärk) i vecka 5+. började må lite småilla i v 6+ och sedan har det eskalerat till kräkningar och medicinerar nu 3 ggr om dagen med lergigan för att ens kunna funka.

    jag har 4 missfall/MA i bagaget och de har startat Med en rejäl mensvärk i ryggslutet, mycket blod och klumpar. tycker det låter som att du kanske bara har sköra slemhinnor och växtvärk i livmodern :) Men vill inte förminska din oro, jag var ett nervvrak fram till första ultraljudet som vi gjorde i 6+5, och sedan där emllan till senaste UL i 8+1 var jag nog inte så rolig att bo med, hehe. 


    lycka till på ultraljudet! <3

  • Dumlan

    @hgb åh grattis!! Så roligt <3 Vi ligger nära varandra, jag är på 8+5 idag. Har nipt i 10+1 så nu har min ångest för det börjar smyga sig på. Lovade mig själv att börjar njuta om allt såg bra ut på UL i 8+ (vilket det ju gjorde) men nu börjar jag nojja igen. så trött på mig själv? har du mycket symtom?

    haha jaa the hook effect kallas det tror jag :) jag började också blanda ut med vatten i vecka 6+ typ :D

  • Dumlan

    Någon mer som gjort nipt och väntar på svar? Hade ultraljud igår och liten hade växt och var nu ca 3,5 cm, man såg en liten hand som vinkade :,) Men alla denna väntan är oliiiidlig. 

  • Dumlan

    @MelMyself Tack <3 detta var tredje ultraljudet, har gjort i 6+5, 8+1 och 10+1, nästa blir i 12+. Tror det har vart generösa pga alla våra MA och missfall. Vill verkligen inte gå runt med något som inte levt på flera veckor igen..

    Börjar de närma sig ägglossning för er del? Gör ni i naturlig cykel? Heja blaston!

  • Dumlan
    @msMR ja så är det verkligen, utmattande att känna så här mycket, puh. Vi gjorde nipt i 10+1. 7-10 arbetsdagar för svar, så hoppas innan nästa helg.

    väntar ni på att bli kallad för start? Håller tummarna att det går fort!
  • Dumlan

    grattis alla som plussat <3
    idag fick vi tillbaka NIPT, efter vad som kändes som en olidligt lång väntan, 10 dagar. Kan fortfarande inte ta in att detta verkar gå vägen. Efter fyra missfall/MA känns det fortfarande overkligt.

  • Dumlan

    @solros19 vi gjorde ivf efter 4 missfall/MA (under en 3 årsperiod). vi har en dotter sen innan så vi har fått bekosta allt själva. Vi kunde uppenbarligen bli gravida, och antingen var det bara otur, eller något annat. sjukt frustrerande och vid varje graviditet fick Jag ångest. så pass att jag en gång besökte sjukhuset för att det kändes som att jag inte fick luft. Kände mig helt bränd efter alla missfall. gjorde IVF, fick ut 7 ägg (så besviken!), 3 befruktades normalt (så besviken igen), satte in en 8-cellig som inte blev något, fick två blastosar till frysen (grät av lycka att det blev något till frysen!) varav den ena nu är i magen och blir 14 veckor på söndag. 


    önskar dig lycka till!

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023