• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Zaro skrev 2023-08-31 22:23:27 följande:

    Exakt vad jag tänker Noelani! Vi går privat i Danmark, var går ni?


    Vi går också privat i Danmark!! Vi går på Copenhagen fertility center.  Vart går ni? 

    Jag har helt missat att ni går i DK också. 
  • Noelani

    På tal om kosttillskott m.m

    Jag kom precis på att jag gjorde en sak annorlunda denna gång när det tog sig. Jag tog melatonin ända tills jag plussade. Jag läste att de kan ha gynnsam effekt så tänkte why not.. tog 2 mg.. Googla om någon har intresse :)

  • Noelani
    Zaro skrev 2023-09-01 10:26:30 följande:

    Vi fick meddelande nu om att våra 3 embryon inte blivit blastocyster och därför inte kunde frysas ned. Kan man alltså bara frysa ned blastocyster? Eller, om de hade frusit ned dag 2 eller 3, hade de levt i frysen nu?

    Är på ruvardag 1 nu och känner mig lugn, men är svullen i mage och bröst av sprutor och progesteron gissar jag. Har mått rätt bra hela behandlingen, men inatt efter gårdagens ET har jag haft mensvärk! Har fortfarande det till och från. Det står i kliniken att det är normalt, men inte hur länge. När ni haft det, vad har det betytt för er? Jag har ju endometrios, och det är mest den sidan det känns på, och kan ha mensvärk i 1-2 veckor, tyvärr...


    Beklagar verkligen! Men så skönt att du iaf ruvar på en! 
    Gvk i gruppen fick frysa sina på dag 3 om jag inte minns fel - sen vet jag inte om det är bra eller dåligt men tänker att eftersom 80% av alla embryon avstannar till dag 5 så är det tyvärr inte så vanligt att få många blaston. 

    Har ni inte blivit erbjudan att återföra 2 st? Assisted hatching? Priming?

    Svullnaden i magen tror jag kom från själva äggplocket... var så i några dagar efter men det minskade dag för dag... och molvärk kom ganska snabbt efter ÄP även för mig och har hållit i sig.. mot slutet av tiden så blev molvärken mer skarp och mer krampaktigt denna gång.. och det borde vara livmodern som växer och rör sig...

    Osäker om jag redan svarat dig i pm på något men blir det dubbelt så är det kanske för nytta för någon annan :) 
    Lollo90 skrev 2023-09-01 10:47:33 följande:

    Hej!
    Vilken fin tråd. Jag undrar om det skulle vara okej att joina? Jag sitter ofta och läser massa trådar om IVF men har aldrig vågat skriva själv. I måndags gjorde jag mitt tredje äggplock. Första gången fick de ut 11 ägg men inget blev befruktat. Andra gången blev 7 befruktade med hjälp av ICSI, ett till mig och inget till frysen. Det blev ingen graviditet tyvärr. Den här gången fick de ut 23 ägg varav 15 blivit befruktade. Pga risk för överstimulering så behöver vi tyvärr vänta med insättningen. På tisdag ska jag få besked hur många som klarat sig till frysen. Känns så otroligt jobbigt att vänta och eftersom inga kom till frysen förra gången så känner jag mig lite orolig. Fick besked att insättning sen blir i typ slutet av oktober. Känns så långt bort. Tycker det känns så skönt att vara inne här och läsa om andra som går igenom samma som en själv. Svårt att prata med andra i ens närhet som inte riktigt förstår vad man går igenom. 

    Aja, jag ville väl mest skriva av mig lite ☺️

    Lycka till till alla som är på samma resa. 


    Välkommen Lollo90! Självklart skall du joina oss.

    Jag vet precis hur det känns att inte få något till frysen eller något tillbaka. Vår första runda fick vi inget tillbaka (bara 1 moget plockades). Andra omgången plockades 5 mogna ägg men bara 1 tillbaka till mig, inget till frys. Nu tredje gången plockades 10 ägg. Dock var bara 5 mogna - 2 till mig och ett tredje som man försökte odla men det stannade på dag 3. Vi har precis plussat - så ibland behövs inte särskilt många för att lyckas :D  

    Får jag bara behålla denna gravidtet så är jag tacksam att vi inte fått något till frysen - jag kommer ändå vara för gammal sen för ev syskonförsök så då känns det bättre att någon annan kan få lyckas och få till frysen istället :) 

    Håller tummarna för dig att några av dina klarar sig till frysen! Oktober känns långt bort (jag vet... går allt vägen är v.12 för mig 21/10... ) men försök leva medan. Drick vin och umgås som vanligt med människor! För sen tror jag det smäller tredje gången gillt för er! :D 
    Mathilda88 skrev 2023-09-01 12:34:13 följande:
    Så skönt att höra! Hjärta
    Ja det kan vara som natt och dag när man läser andras resor. Allt från bottennapp till toppenresultat när man testar nya behandlingar eller helt enkelt mått bättre/haft andra omständigheter de 3-4 senaste månaderna Hjärta
    Det är just det som är så fantastiskt! Resorna ser så olika ut många gånger men i slutänden så kommer nästan alla i mål! 

    Om någon sagt till mig 19 juni i år att jag skulle plussa 24 aug så hade jag ALDRIG trott på det. Där satt vi och grät efter att kliniken ringt och berättat att det inte skulle bli någon återföring. 

    Nu finns det såklart en ny typ av oro.. tänk om det inte går vägen etc.. Men bara det faktum att man vet att det går ger också ett sånt visst hopp! 
  • Noelani
    Lollo90 skrev 2023-09-01 13:29:09 följande:

    Vad snälla ni är ☺️

    Vad roligt Noelani! Håller tummarna att det går vägen! Vid vilka situationer sätter de in fler än ett ägg?


    Tack snälla du! Är säker det snart är din tur med! 

    Vi går i Danmark och där är det lite mer generösa med att sätta in två. De vill tex att man ska ha haft minst en misslyckad omgång innan och de sätter bara in flera om de är 2-3 dagars embryon. Inte blastocyster

    I Sverige verkar det mest vara de som är äldre som får dubbel embryo transfer och tyvärr inte alltid ens då. Har sett här på FL att vissa har fått göra det flera gånger och andra aldrig - trots kanske 8-10 misslyckade insättningar innan. Men osäker om det beror på att vissa går i offentliga vården och vissa privat...Privat kanske är mer flexibla..
  • Noelani
    Loidi skrev 2023-09-01 13:45:25 följande:

    Lollo90, 

    Håller alls tummar och tår jag har! Klart det blir någon/några fina  till frysen HjärtaVälkommen till världens finaste grupp, det är som vänner med samma problem att dela tankar och idéer med. Så skönt Hjärta


    Eller hur?! EXAKT den känslan har jag. Alla vänner man har försöker så klart förstå och stötta (de få som vet) men det kan såklart aldrig förstå på riktigt och det är så skönt med alla ni som både gått igenom samma men även längtat så jävla länge! 
    Femling skrev 2023-09-01 14:03:01 följande:

    Åh så roligt att få läsa allt positivt som händer här med alla positiva tester och bra äggplock! 😃


    Precis varit på ännu ett ultraljud nu i vecka 15 och hoppas så innerligt att ni andra så snart som möjligt också får uppleva den magiska känslan när du ser din bebis leva rövare där inne ❤️


    Stort grattis!!! Gud vad skönt det måste kännas att vara över v.12.. Jag är 4+4 nu så alltså v.5 och det känns verkligen som att det ska gå vägen men man är så orolig ändå av och till för att det inte ska det.. 

    Fick du veta kön eller är det för tidigt?  Vilka veckor har du varit på UL i?
  • Noelani
    Zaro skrev 2023-09-01 14:30:36 följande:
    Vad är priming, den där skrapningen? Att erbjuda två st har de aldrig nämnt, kanske man inte gör på första IVF-försöket? Vet att de sagt att jag är liten i kroppen och att tvillingrisken blir hög då, fattar inte vad de menar då många kvinnor är små och får det. Oavsett har jag ju grundsjukdom som gör att barnet kan födas för tidigt/vara för liten så kanske är det inte bra... dessutom vill min sambo inte det, min sambo tycker det är en för stor risk. Men eftersom det ökar chansen skulle jag kunna tänka mig det.
    Ja precis, någon form av skrapning för att få det att fästa bättre. Men tror bara det ska göras på de som har flera misslyckade rundor bakom sig. Man får ändå komma ihåg att 75% av alla som gör 3 gånger lyckas. Man behöver alltså inte göra så mycket mer än det "vanliga" för att så många skall lyckas :) 
    Femling skrev 2023-09-01 14:37:00 följande:

    Ja, känns fortfarande helt sjukt faktiskt, glömmer bort hela tiden att jag är gravid och sen går jag förbi spegeln och det magen puta ut lite så kommer jag ihåg det igen haha. 


    stort grattis till dig med, så fint att höra om ditt positiva test ❤️ Ja, de veckorna var ganska jobbiga iaf för mig för jag kunde bara tänka på mina tidigare tre missfall, men det går fort framåt och det är klart att det kommer gå bra för er, finns inget annat! 


    Vi gjorde ett tidigt UL privat i vecka 9 för Sahlgrenska hade sommarstängt så vi fick inte UL där på kliniken förrän jag nästan var i vecka 12 och kunde inte hålla oss tills dess. Sen gjorde vi NIPT privat för två veckor sedan i vecka 13 och då gör de UL också, enligt NIPT så är det en pojke 🥰 och sen idag var det UL som man i västra Götaland blir erbjuden gratis runt vecka 13-15 förutom RUL. Så hela 4 UL har vi gjort 😅 Nu väntar vi på RUL som är om 4 veckor. 


    Haha va gulligt! 

    Tack snälla du! Det är verkligen fortfarande en chock och förvirring. Kan inte tro det är sant. Jag känner mig dock inte så orolig - kanske isf mest orolig för att jag inte är orolig haha.  

    Vi ska göra ett UL i v.8 hos kliniken i DK. Sen blir det v.12 och 20 enligt min MVC. Troligen är vi dock utomlands mellan v15-v21 så får kanske försöka göra ett utomlands och sen göra i v.22 hemma. Får se hur vi kan få allt o klaffa och hur man mår osv. Men känner att jag verkligen behöver komma iväg och leva lite. 
    Lollo90 skrev 2023-09-01 15:11:51 följande:

    Noelani,

    Okej! Ja, för vad jag förstått av de på min klinik så är det endast de äldre som får dubbel insättning. Jag skulle nog vilja få två men maken håller inte riktigt med. Spännande att göra i Danmark. Då bor ni där alltså?


    Det är nog det vanligaste i Sverige ja. Nej vi bor i Skåne men vi har tyvärr blivit nekad IVF 2 ggr i Sverige så valde tillslut att göra det privat i Danmark :) 

    Så väldigt mkt fattigare men iaf äntligen gravid :) 


  • Noelani
    Är det någon som är bra på att räkna och förklara veckoberäkning här inne? 
    Jag är så nyfiken men får inte ihop det...
    Jag hade ÄP 12 aug och insättning med 2 dagars måndagen den 14 aug. Enligt preglife appen är jag då i 4+5.
    Loidi hade ÄP i juni och satte in en 5 dagars blastocyst lördagen den 19 aug. Appen säger 4+1 på henne. 4 dagars skillnad alltså på oss trots 3 dagars skillnad på embryo/blastocyst och 4 hela dagar mellan insättningarna. Jag blir galen av att inte förstå hur det går ihop hahah 

    Någon som kan förklara för oss? 😅 Loidi har jag skrivit något fel på dig? 
  • Noelani

    Jag kanske fattar det nu...

    När en blastocyst sätts in beräknas insättningsdagen som 2+5. Alltså borde du vara i 4+4 nu om jag räknar rätt.

    Ännu mer förvirrande dock att det bara skiljer 1 dag mellan oss då..

    Eller ska jag också räknar 2+2 från ET 😅

    Dumma appar!!

  • Noelani
    Zaro skrev 2023-09-01 21:59:00 följande:

    När tänkte ni skriva in er på mvc?


    Jag har en tid 14 sept :)  Har du skrivit in dig ännu?
    Zaro skrev 2023-09-01 23:21:43 följande:

    Om embryot inte tar sig, vad händer med det? Stöts det ut vid mensen eller hur funkar det?


    Ja då kommer det ut med nästa mens... :( 
    Sandralinnea123 skrev 2023-09-02 10:31:08 följande:

    Hej igen allihopa nu har jag tänkt bli mer aktiv 🙈
    Denna sommar & semestern har verkligen varit välbehövlig efter mitt missfall.. 

    Jag har iallafall hunnit med att sätta in en blastocyst i förrgår, det jobbiga är att jag vaknade upp dunder sjuk igår och är så rädd att det ska spela in på om embryot fäster.. 

    Va kul med några plus! Hoppas det går vägen för er ❤️ 


    Wow vilka nyheter! Då får vi hålla alla tummar! 
    Jag har också hört det Mathilda skriver... så tror inte det är någon fara!  :) 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023