• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Orkidé8181, Haha du är inte klok.
    Jag gick hem alla gånger, la mig under täcket och åt godis haha.. blev mest rätt orörlig.. gjorde ont liksom när jag rörde mig så behövde vara stilla. 

    Men det är ju sån skillnad. Gvk spelade ju bandy med en väns son samma dag tex 😅

    Zaro,
    Jag fick samma råd som femling. De enda jag inte skulle göra var att bada och gå på spa etc. 

    Awesomeginger,
    Känns inte så mkt ännu men tog ett CB veckoindikator som visade 2-3 så känns som hcg nivåerna iaf är rätt för tiden..  :) 

    Undrar också vart Gvk är... ❤️

  • Noelani

    Min klinik tyckte faktiskt att jag skulle sluta med progesteronet nu när jag plussade. Men jag bad om att få fortsätta med tanke på hur länge vi försökt och då sa de att de var helt okej också.

    Progesteron sägs främst hjälpa kvinnor som haft flera missfall innan och egen låg produktion. 

    Vår kliniks ägare är en av männen som var med vid både första lyckade försöket i både Sverige och Danmark och alltså hållit på jääkligt länge och precis som femling skriver sa han också att de inte finns mkt att göra. De avråder bara från var spa och bad eftersom embryon inte gillar värme... 

  • Noelani

    Rockbrud- 13 amh ng/ml eller pmol/l? 

    Jag har 7.7 pmol/l och har tagit upp till 300 gonal f men som lägst 150. Vid det lägsta tillfället gjorde jag en mild variant av IVF kallad japaner. Då tar man bara sprutor 4 dagar och tar tabletter resten. Jag tog tamoxifen. Det ska vara en bra lösning för att få fram få men mogna ägg. Det gav mig dock bara 2 ägg varav 1 moget. 

    När jag sen gjorde vanligt kort protokol så hade jag 225 gonal f och fick 5 ägg där alla var mogna samt 300 gonal f och fick ut 10 ägg, 5 mogna även då. Plussade på det försöket. 

    Om ditt värde är 13 ng/ml så är det verkligen riktigt högt. Mitt är ca 1 ng/ml 😅 Borde ju vara positivt med högt!

  • Noelani

    Lissan111, 
    Ja precis. Skönt att se lyssnar på en. De sa att det nog inte kommer behövas men bättre att du fortsätter så du slipper oron. Känns bra att bli tagen på allvar..  

    Jag vet iaf att jag förr hade lutealfasdefekt. Det testade dem för ca 8-10 år sen... De borde din klinik också kunna testa..  de är ett vanligt blodprov på dag 21 tror jag. Har för mig de tar det i utredningen tom.. men kan minnas fel... 

    Ni som pratar om akupunktur så kan jag tillägga att jag gjorde akupunktur innan insättning och tror verkligen på det. Även assisted hatching! 

  • Noelani
    Rockbrud skrev 2023-08-30 17:40:12 följande:
    13.5 ng/ml. Så ja jättehögt. Tror gränsen till överhögt låg på ca 7. Men kvantitet betydde inte kvalitet. Å då va det stor risk för överstimulering så därför undrar jag hur de gått för andra med dylikt. Har naturlig regelbunden ägglossning. men verkar ha äggöverskott, nu senast hade jag 3 ägg, varav 2 ledande. och har aldrig haft under 2 ägg under nått ultralju.. så om vi skulle kunnat bli gravida naturligt hade vi väl haft en drös tvillingar😅
    Ja gud, verkligen högt! Vad intressant att få följa någon med så högt värde 🙏

    Känns som risken absolut finns men med en lägre dos och flera ultraljud så har du nog chans att få fram en bra mängd och förhoppningsvis flertalet mogna. Kanske blir totalfrys men förhoppningsvis ingen jättejobbig överstimulering... håller tummarna för dig! 
  • Noelani

    Lissan111, 

    Ja kolla upp! Tror som sagt man kollar progesteronets värde dag 21 dvs efter ägglossningen. Och är de lågt så tyder det på lutealfasdefekt. Då är det inte konstigt man inte blir gravid liksom.

    Jag gjorde akupunktur samma dag som insättningen. Man kan göra vid äggplock också men det fyller ingen funktion för tex att lyckas utan mer för ett lugnare ägguttag. 

    Däremot har jag gjort akupunktur för Willis Ekbom sjukdom. En sjukdom som gör att man får ont i benen och typ myrkrypmingar i benen på kvällen och hela natten. Tidigare har jag fått tagit citodon på kvällen bara för att lyckas kanske somna. Efter 10-12 ggr med elakupunktur blev jag HELT smärtfri. Nu har jag inte gjort det sen maj pga IVF (man bör inte göra el-varianten medans) och jag börjar smått känna att de kommer tillbaka några procent. Men kommer fortsätta direkt efter förlossningen. Så jäkla bra det fungerar så tror verkligen på det i samband med insättning och annat.. 

  • Noelani
    BaeA skrev 2023-08-30 20:37:37 följande:

    Noelani - är också lite sugen på göra akupunktur innan ev insättning. men behövs det bara en behandling, och samma da? tror du det ger samma effekt dagen/dagarna innan? Jag har gått tidigare men aldrig inför detta så hade vart intressant att höra mer, och hur du resonerar
    Jag är verkligen helt såld på akupunktur. Trodde inte ett skvatt på det först men mannen hade ett problem (ej i samband med ivf) och blev rekommenderad akupunktur. Han gick några gånger och problemet försvann. Då frågade han sin akupunktör om min sjukdom och hon sa att hon behandlat många för det. Jag tänkte well, vad har jag att förlora 🤣 Bästa jag gjort! 

    Ang när och så..det vet jag inte men en del av behandlingen är ju för att stressa ner och bli lugn så det måste ju också vara bra dagarna inför. Sen tror jag att göra det precis innan är bäst men det kanske blir svårt om inte kliniken har en egen akupunktör? 

    Det har vår så man gör det precis innan och så fort man är klar går man in till ÄP. Då har livmodern lugnat sig plus de sätter värmelampa på magen så livmodern inte ska vara kall. 

    Jag gjorde på båda mina återföringar och andra gången gjorde vi också assisted hatching. Vilket hjälpte eller om det var bägge delarna de får man ju aldrig veta.. men det kan ju iaf aldrig skada 😅
  • Noelani

    Lissan111, 

    Jag har gått hos Vickie som är fertilitetsakupunktör. 
    vickiebudden.dk/

    Jag tänker de borde finnas liknande personer i Sverige i större städer med samma långa kompetens. Jag tror kanske inte vem som helst kan göra det lika bra - precis som inom alla områden beroende på erfarenhet. Vissa är säkert också bara klåpare som vill tjäna pengar. 

    Om du kontaktar Vickie kanske hon kan tipsa om några i Sverige...

  • Noelani

    Awesomeginger,
    Började samma dag som insättningen med 2 dagars. Dock första rundan vi gjorde fick jag börja kvällen innan - då var det planerat att återföra en 3 dagars men den stannade av så blev inget.

    Vet inte om det är standard eller hur man gör vid insättning av blastocyster.

  • Noelani

    Loidi, jag sa ju det!!!! Wow så coolt!! Nu får vi varsin majbebis ❤️❤️❤️

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023