• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    Awesomeginger, är KUB gratis? Är det om man är över 35 år? Tror NIPT kan säga vilket kön det är.

  • Quincey
    J000ssan skrev 2024-04-08 11:22:55 följande:
    Han sa de gärna kollar detta tidigare när man haft flera misslyckade ivf el missfall! Jag får bra blastocyster men 2 kemiska innan och nu detta! Så han sa bra och kolla nu innan nästa insättning om där är ngt som stör! Litar fullt på honom❤️❤️han utbildar detta nationellt och sa rmc och liknande kliniker inte erbjuder detta i första han men privata gör mer och mer och tidigare! 
    Vad bra att du får göra det då! ❤️ Jag har nu haft två kemiska och man undrar såklart hur man kan ha så mycket otur gång på gång eller om något ligger bakom det. Ska du göra någon typ av missfallsutredning också?
  • Quincey
    J000ssan skrev 2024-04-08 12:27:24 följande:
    Ja jag har ju också funderat på att ta prover på fertilitet plus! för och se om ngt är fel med ngt värde!❤️man vill ju inte slösa på blastisar om de finns ngt man kan åtgärda! nej ingen missfallsutredning annars! Min läkare skulle kontakta rmc med all Info från idag! Har inte pratat med rmc! Ska meddela dem också! ❤️
    Har också funderat på det men min nya klinik tror inte så mycket på överaktivt immunförsvar eller på missfallsutredningar så har pausat det för närvarande. Men blir det en kemisk till vill jag nog ta tag i det. Tog oss 4 IVF-omgångar att få första blastocysten så vill inte heller slösa på dem 😢 Hade sådan tur att också få två till frysen på försök 4. Ska ni sätta in från frysen efter hysteroskopin? Var era 3 graviditeter genom IVF eller var någon spontan? ❤️
  • Quincey
    Awesomeginger skrev 2024-04-08 12:49:38 följande:

    Quincey: KUB är gratis för alla tror jag, jag är 34 och jag får de gratis. Ah Nipt kan man se det, det kommer vi göra om KUB ser dåligt ut. 


    Åh nice! Fick för mig att det var från 35. Håller tummarna att allt ser fint ut på KUB ❤️
  • Quincey
    J000ssan skrev 2024-04-08 13:50:12 följande:
    Okej! Nej de känns inte som klinikerna gör det! Samma med min! De säger man ska lita på statistiken! Ju fler  försök , större chans! Men som du säger, man slösar embryon och det tär otroligt mkt på en för varje gång 💔💔
    åh vad härligt, då vill man hålla hårt i dem🙏
    ja vi gör den nu efter detta blödit ut om 2 veckor! Sen blir det ju FET efter nästa mens så först maj el juni! Vi har bara blivit gravida genom ivf! Försökt i kanske 8 år Totalt men lite pauser! Men upptäckte innan ivf att jag hade stopp i äggledarna! Sen har jag även adenom på hypofysen som jag tar medicin för! Började med ivf förra året! Andra plocket i Jan nu och fick 5 nya till frysen! 2 klarade inte upptiningen färg behandling! så fått plus på 3 av 4 insättningar! 
    Ja exakt, och det kanske löser sig tillslut men är så plågsamt. 5 blastocyster på en omgång är ju fantastiskt, och kul med plus på 3/4 återföringar. Håller tummarna för nästa ❤️
  • Quincey
    Sandralinnea123 skrev 2024-04-10 05:47:02 följande:

    Hej tjejer! 

    Har inte skrivit här på länge nu, men har skummat igenom era inlägg❤️

    Jag har hunnit 1 äggplock då vi fick 1 till frysen 5 dagars,  återföring & nu på ruvardag 10 så är de väldigt positivt, men så vågar man inte tro på de efter missfallet sist 🙈 

    //


    Grattis hoppas det kommer gå bra!
  • Quincey
    WinnerBirdie skrev 2024-04-10 17:01:06 följande:

    Hej,
    Ni som kör privat i Sverige, får man betala för alla mediciner också? Trodde att de ändå gick på högkostnadsskyddet, men ex nordic ivf skriver i prislistan att kostnad för hormonstimulering tillkommer 😬 då blir det ju jättedyrt! 


    Antar att de menar att kostnaden tillkommer eftersom kliniken inte bjuder på det så att säga. Det täcks av högkostnadsskyddet så ingen skillnad från när man går genom landstinget.
  • Quincey
    WinnerBirdie skrev 2024-04-10 22:29:18 följande:

    Tack för svaren gällande högkostnadsskyddet för mediciner, blir ändå lite oroad då det även stod på CVL att högkostnadsskyddet ej gäller. 

    Jooosan: jag beklagar erat missfall 😥 så mycket känslor vi ska behöva manglas igenom ❤️ Tillåt dig att sörja. Kram💖

    Matilda och Björkenli: spännande att ni är synkade, håller tummarna för er båda❤️ 


    Det betyder att planeringsmötet på CVL inte ingår i högkostnadsskyddet för patientavgift. Om du köper ett paket så ingår alla besök (UL, plock, återföring) i det paketet, så du behöver egentligen inget högkostnadsskydd. Jag går till cvl och har betalat för planeringsmötet och paketet. För medicinen betalade jag ingenting eftersom högkostnadsskyddet från landstingsförsöken fortfarande gällde.
  • Quincey

    Mathilda88, vad härligt att ni återfört er blastis och att kliniken föreslår fler plock ❤️ Förstår att det var tufft att höra att den inte expanderat som den ska, känns som att nya överraskningar dyker upp hela tiden i denna process. Sa de något om hur vanligt det är? Håller tummarna att det blir att plus snart! ❤️❤️

  • Quincey
    BaeA skrev 2024-04-16 19:46:40 följande:

    Jag testade negativt idag på RD11, men det kom egentligen inte som någon överraskning då jag hade det på känn då tempen sjönk häromdagen samt jag haft lite kramper i helgen. Men såklart tråkigt, var det tredje och har nu två kvar.

    Mina tidigare FET har jag dock fått mens även om jag tagit Utrogestan, men denna så har den inte kommit. Någon som vet varför? Tänler dock att jag slutar med dem nu. Jag tog testa tidigt test så finns ingen risk att det kommer slå om. Så nu är det nya tag, har dock en resa inplanerad mitt i allt. så får se hur jag ska göra Med allt. 


    Åh vad tråkigt att höra. Hoppas på nästa försök! Kanske tar ett tag innan antibiotikakuren kickar igång helt och hållet? Du ska inte sluta med utrogestan efter officiell testdag då? Vet inte varför mensen kommit trots utrogestan förut men inte nu. Kan bara säga att de två gångerna som jag tagit det så har det tagit 4 dagar från att jag slutat till blödningen börjat.
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023