• BaeA

    Vi som startar IVF 2023

    BaeA skrev 2024-09-03 18:24:12 följande:

    Tror tyvärr att jag har ett inkommande missfall på gång. 8+0 idag. Igår eftermiddag var det brunt på pappret när jag torkade mig cph fram emot kvällen var det mer rosa. Dock knappt något under natten, men nu i eftermiddag börjar det bli mörkrött. Än så länge bara blod, men känner hur det krampar i magen som mol/mensvärk och det har blivit värre under dagen. Har fått en tid för VUL i morgon, men är tyvärr inte så hoppfull! 


    TW
    ?
    Det var/är ett missfall, kom igång ordentligt nu på kvällen med kraftiga magsmärtor som krävt värme och alvedon. Resterna har också kommit ut och det känns så ledsamt hade precis börjat hoppas även om jag varit försiktigt positiv. I onsdags såg vi ju den lilla som verkade må bra där inne. Jag hade mitt break down redan igår, tar alltid ut allt precis innan jag känner på mig att något är avvikande. Så just nu känner jag mig mest tom och arg. Men också hoppfull att vi tagit oss såhär långt! Som vi alla kämpar, och åker på livets alla nitlotter.
  • BaeA

    Tack snälla alla för kärleken, var hos kliniken idag och hos världens gulligaste BM som tog emot mig när jag mailade i panik. Hon bekräftade att den avstannat så fick jag tabletter för att få ut det sista. Hon sa också åt mig att höra av mig om 2 veckor för att se så allt ser bra ut. Så är så tacksamma över deras värme och att vi faktiskt lyckades ta hit. Inte hänt på 3 år. 

  • BaeA
    J000ssan skrev 2024-09-15 12:00:18 följande:
    Hej alla❤️

    någon som gjort utredningen på fertilitet plus som kan dela med sig av vilka prover dem tog? Har tagit en del redan via rmc och vill se vilka jag inte tagit och om man kan lösa det via ngn privat klinik i Skåne ist!! 🙏🙏
    Beklagar att de inte tagit sig. Mina fäste inte heller och jag har även gjort en del tester via labb i grekland, kan dela med mig av dem i DM också om du vill se vad det var. ❤️
  • BaeA
    Som jag skrivit i här tidigare fick jag missfall i vecka 9 på mitt senaste försök som var det fjärde embryot som vi återförde. Så tacksamt att de tog sig, men också sörjt att det inte gick längre när jag försiktigt börjat fantisera om våren med en bebis. Det gick iaf bra med alla krämpor efter och nu i dagarna fick jag LH höjning, så redan på tisdag ska jag göra återföring av vårt femte och sista embryo, håll tummarna för att det fäster även denna gång. Har ju inte haft min mens ännu, och läst och hört att kroppen ibland har lättare att bli gravid efter missfall, så håll tummarna. Om det inte funkar kör vi ÄP direkt, bävar så inför det, för jag har precis börjat känna mig lite lättare i kroppen och tappat de kilon jag lagt på mig. 

    Känner så med er alla som fortsätter kämpa med olika hinder, grymma är ni! 
  • BaeA
    GrönaLjuslyktan skrev 2024-09-28 11:24:02 följande:

    Hej bästa BaeA, så otroligt ledsen att läsa att du fick missfall 💔 väldigt förståligt att du sörjt, men måste skriva också att faktum att du ändå kan känna tacksamhet inspirerar mig att göra desamma, då jag hittills mest varit bitter. 

    Håller alla tummar och hoppas allt jag har att det går bra på tisdag ❤️


    Man är såklart bitter och avundsjuk på andras barns och graviditeter emellanåt, men försöker ha mindset att det inte spelar någon roll för detta är det enda jag inte kan kontrollera utfall på. Jag gör enligt konstens alla regler och läser på kring, kost, hälsa vitaminer, autoimmunitet etc för att känna att jag delvis har kontroll och kunna ifrågasätta eller ställa frågor till läkarna som jag har, läst om/läst på. Och helt ärligt så har jag kommit längre på resan pga min egna kunskap och inte litat blint på vad de sagt, vilket gett oss mer hopp och styrka. Vet att många av oss i gruppen är sådana. men försöker använda det som som bränsle. Så därför är jag tacksam! 

    läste att du tagit en paus härifrån, är du ok och vart på resan befinner du dig just nu? Tack för hejaropen ❤️ 


     

  • BaeA
    J000ssan skrev 2024-09-28 08:03:32 följande:

    Åh håller alla tummar att detta är guldägget!!!🙏
    vad skönt ni fick börja på cykeln efter!! 


    själva ska vi göra vår 7:e insättning i oktober! Inv mens nu om 1,5 vecka och ska då börja med progynon, aldrig testat innan! 


    haft mellanblödningar i veckan men börjar avta? andra gången nu efter ägglossning som jag får det! Såå drygt för man blir stressad. Men läkaren sa det inte var ovanligt! Känner bara att kroppen inte är i balans efter dessa år med ivf, och hoppas det inte påverkar vårt resultat! 


    vi har 2 kvar i frysen men hinner ju bara med ett försök innan jul eftersom vi måste vänta en cykel mellan varje gång, så ledsamt ❤️❤️


    Tack snälla du ❤️ ja, det känns så skönt ett vi får köra på direkt. Känner att jag inte vill vänta och förlora massa mer tid, folk blir ju gravida direkt missfall så känns ju inte fel att man då försöker med en återföring. men kropp känns också som den återhämtat sig bra rent fysiskt. 

    minns inte om det var till dig eller någon annan som jag som jag skrev till gällande mins egna mellanblödningar som jag också fick efter ÄL och innan jag ens försökt bli gravid och läkarna också sa att det var normalt. men efter egen research förstod att det var progesteron brist. så med vitaminer så boostade jag kroppen så att de försvann, för det är inte normalt.  Spännande att du kör med något nytt denna cykel, körde också med det men i början, men mina myom växte av östrogenet så kört naturlig cykel sen. 


    hur olika det är på kliniker, att du måste vänta en cykel trots utfall! har bara behövt vänta efter ÄP, så blir det inget för mig nu och nytt plock så är det ju först i dec/jan för mig med. Men håller tummarna för dig nu! ❤️

  • BaeA
    Mathilda88 skrev 2024-09-29 11:49:14 följande:
    Känner så igen mig i det där, både med andra graviditeter och att man kommit mkt längre tack vare att man själv läst på, vilket också ingett mkt mer hopp. Hade jag litat blint på dom så hade vi säkert kört på fler cykler med samma resultat (vilket i vårt fall vi insett är lönlöst).
    Ja, det är verkligen så knäppt! Vet att jag redan för 1,5 år ville göra vissa saker. men då vart jag skrattat åt för att det inte hade gått så långt tid och det är säkert ingen fara. känns som att man hade kunnat minska på många kvinnors lidande och göra lite saker innan man bara maler på cykel efter cykel. Men det handlar ju om att tjäna pengar! 
  • BaeA
    Mathilda88 skrev 2024-09-30 14:45:15 följande:

    Ska försöka sammanställa var jag är just nu på resan. Jag - inte vi längre. Hoppas ni orkar läsa..

    En berg-och-dal-bana av råge sista veckorna, så jag är rätt överväldigad och ngt matt nu. 

    I lördags för lite över en vecka sedan skickade jag ut sambon efter att ha hjälpt honom på alla sätt jag kan under veckan först. Vi har tagit paus av andra orsaker än brist på kärlek som han måste reda ut innan han kan tänkas få komma tillbaka. Men oddsen är dåliga. Stort sorg, han har alltid verkligen fått mig att känna mig fantastisk.

    Då det kommer ta lång tid oavsett om han lyckas eller ej så har jag bestämt mig för att fortsätta resan själv mot att bli självstående mamma. Är ngt bitter på livet i allmänhet just nu ska erkännas. Väntat ända tills jag hittade honom när jag var 33 år för att börja bebis-resan. Nu 36 år och likväl står jag själv. 

    Under söndagen letade jag frenetiskt efter en spermadonator - och fann en helt fantastisk som jag valde. Kändes så otroligt bra.

    I måndags ringde kliniken, efter 3,5 vecka i kö till äggdonator och meddelade att de hade en äggdonator som snart skulle äggplockas men hade så många ägg att de behövde dela och letade en till intresserad. Men hon var grönögd och tackade därför nej.

    Två timmar senare mailade de om en ny äggdonator på 21 år. Fantastiskt ålder, lite frågetecken på andra punkter såsom hög vikt, men ett gott hjärta så tackade ja nästa dag. Samma leende som jag som liten.

    Sen strul under veckan då hon fanns i Århus och ej i Köpenhamn och Århus hade inte samarbete med spermabanken med min favorit. Plus nya regler gjorde att jag var tvungen att beställa sperman själv. Hade ett sammanbrott i torsdags pga detta då jag inte kunde hitta någon annan jag gillade på de andra spermabankerna med samarbete. Torsdagkväll skrev de att de skulle kika på det och på fredag fm meddelade de att de löst det! Jag var så lycklig!

    Några timmar senare skriver de igen att äggdonatorn ska resa iväg och kan donera först i januari. Så mkt kämpande för att lösa sperman och så fanns inte äggdonatorn längre tillgänglig.. 

    Men i samma mail fick jag förslag på en annan äggdonator på 30 år, men som lämnat bra ägg två gånger innan med graviditeter. Först var jag bara låg över förlusten av den unga, men sen med input från mamma och närmaste svägerskan så insåg jag hur fantastisk den nya lät och egentligen matchade mig  som person så mkt bättre. Hon ska - om allt går bra vilket inte mkt gjort hittills - påbörja sin stimulering idag och äggplock om ca 14 dagar. Jag har mens på söndag preliminärt - funderar på att ta primolut för att skjuta lite på den så embryot/na hinner transporteras utan problem till Köpenhamn och hon kan stimuleras längre utan att missa.. Om allt går bra så kan jag komma få en återföring under andra halvan av oktober i normal cykel.


    Tack för att du delar, och vilken kämpe DU är som går igenom allt detta, och nu utan partner även om det var ditt egna val. ❤️ förstår verkligen att du är trött och matt. Hoppas verkligen det blir rätt nu med plock och stim så du kan få göra återföring om några veckor och få lite ?paus? och bara får ruva och inte behöva ta fler beslut för en stund 
  • BaeA
    J000ssan skrev 2024-09-30 09:20:47 följande:
    Jag förstår verkligen det🙏❤️❤️sålänge kropp och knopp känns bra tycker jag med man skulle få göra så, men det får inte vi:( 

    åh okej, tog du ngt prov då? Vilka vitaminer tog du då?
    ah okej, hoppas inte på sådana biverkningar, hade du några andra också av det? Lite nervös för och tillsätta östrogen😔

    tack snälla, och jag för dig❤️❤️

    Håller verkligen med, det är ju redan så påfrestand. Gjorde återföring idag och det gick bra. Vårt sista, dag 6. jag har varit hobbyläkare, men det är absolut fungerat bra. Fått upp flera värden som vården tidigare har fnyst lite åt. bland annat ferratin och d-vitamin som också är viktigt för fertilitet. har tagit sååå mycket olika tillskott efter att ha läst boken ISWTE och från Vulverine så de jag långsiktigt tagit har varit nedan, sen är det såklart individuellt för alla. Men det är tillskott som rekommenderas i böcker, och hos olika konton som är duktiga på fertilitet Vulverine och Women sync t ex. 

    Jag har själv också adderat Mother multiört från Dr diamantis. Han har även en multivitamin då kan man byta ut Basic Prenatal. Men har varit slut i lager hos honom, så kört på enligt nedan protokoll. Hoppas det kan inspirera någons resa! 


    Basic prenatal
    Q10
    Alpha-lipoic acid
    NAC
    Vitamin E
    C-vitamin
    D3 Vitamin (booster dose vid ägglossning 25-30 000 IU)
    Omega3 (lite sporadiskt)
    Zink
    Järn
    Magnesium
     

  • BaeA

    Då var ruvardagarna över för mig denna gång, och så även vårt femte och sista embryo. Fick tyvärr min mens idag, hade egentligen testdag 16/10. Gick på utrogestan denna gång, trots det kom min mens ändå enligt sitt schema. Blir det så för er andra med?

    Kör direkt på äggplock, så tanken är att köra i morgon på CD2, väntar bara på stimschema och kontrakt! Är lite nojig, men ändå hoppfull! 

  • BaeA
    J000ssan skrev 2024-10-10 12:33:31 följande:

    Åh vad tråkigt 💔💔💔
    grym du är som orkar gå på stim och äggplock direkt🙏håller alla tummar för guldägg denna gången! 


    ❤️❤️


    ja, så tråkigt! men var typ inställd på det, så när mensen kom så kände jag bara att nu kör vi 3.0 och hoppas på att äggen och stim kommer fungera bättre denna runda. jag vet ju faktiskt att jag kan bli gravid och det är det som håller mig motivationen och hoppet uppe. har precis tagit min första spruta. menopur 225, ska tillbaka på tisdag för att se hur det går. men betydligt lägre dos än sist, för nu är ambitionen att få 5-7 st istället för 30st som senast. Hur mår du? 
  • BaeA
    JohannisenIVF skrev 2024-10-11 17:40:13 följande:

    Hej alla! I förrgår kom äntligen vår efterlängtade lilla dotter till världen efter många års kämpande. Tack för allt stöd ni varit tidigare under åren som vi alla kämpat och jag läser fortfarande och tänker på er alla. Hjärta


    kan varmt rekommendera Fertilitetplus och att följa deras rekommendationer på dropp-behandlingar om ni misstänker immunförsvaret som jag. För oss fungerade det även om det tar mycket tid, resor och pengar. 


    Åhhh, i mål vilken vinst! Stort grattis och tack för att du delar! ❤️
  • BaeA
    Macbookpro skrev 2024-10-11 18:56:24 följande:
    har precis också börjar med sprutorna efter att missat med sista ägget! Nu kör vi!!
    Åh, heja heja! Vilket protokoll kör du? 
  • BaeA
    J000ssan skrev 2024-10-11 12:17:28 följande:
    Men va härligt och tänka så🙏hejja dig!❤️ 3.0 låter magiskt och klokt med färre bra ägg ist🙏🙏håller alla tummar för denna omgången, uppdatera gärna 🙏

    jo jag mår helt ok, mkt tabletter varje kväll och onsdag är det dags för kontroll inför insättning, tyvärr inte alls peppad denna gång, nog undermedvetet att skydda sig för ännu ett misslyckande! ❤️💔
    Tack snälla, ja det kommer jag, ni är alltid de första att veta hur det går 😅! Känner med dig kring att skydda sig, hur ska man annars orka. Men håller tummarna för dig på onsdag, någon gång vänder det! ❤️
  • BaeA
    Macbookpro skrev 2024-10-11 23:15:25 följande:

    Det korta. själv? ska till Sofiahemmet redan den 16e för ultraljud.
    måste säga att jah ändå vant mig haha. sprutorna känns inte alls lika jobbiga för mig denna omgång.


    Samma, ska till Eliva tisdag och sedan blir det plock torsdag fredag beroende på hur det ser ut. tycker inte heller menpouren är så illa, det mest fyremadel och gonapeptyl, med tjockare nålar! Men förhoppningsvis slipper man dem denna gång! 
  • BaeA
    Macbookpro skrev 2024-10-12 16:59:57 följande:
    Vad får du för sprutor och doser? och hur vet du vad som är orsaken till att ni inte lyckats bli gravida på egen hand? 

    jag får Gornal-f 150 och sen Ganirelix. 
    vi vet inte varför vi inte lyckats bli gravida på egen hand, min mans spermier har något låg motelitet men inget som skulle hindra egentligen. 
    Denna gång får jag en mycket lägre dos. 225 menopur som jag ska ta tills tisdag för att se hur folliklarna har   utvecklat sig. Sen antar jag det blir fyremadel eller gonpeptyl. Vi vet inte helt säkert med tanke på att alla tester vi gjort sett bra ut. Men troligtvis är det immunförsvaret som spökar. då jag haft förhöjda NK celler i blodet.  
  • BaeA
    Macbookpro skrev 2024-10-15 07:51:08 följande:
    Hur fick du/får man reda på om immunförsvaret är ett issue? De har inte sagt något om det till mig nämligen.
    jag kollade upp det privat via Marie på fertilitetsplus. som jag förstår det så tror inte landstingsanslutna kliniker jättemycket på att man kan ha immunproblem. men jag är även med i några fb grupper där det pratas mycket om immunproblem.

    https://www.facebook.com/share/Tj99uYTwbYv4Ukca/?mibextid=K35XfP

    https://www.facebook.com/share/Ru3vr5QxmCj44VKK/?mibextid=K35XfP
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023