• LMSM

    Vi som startar IVF 2023

    Björkenli skrev 2024-09-18 16:41:04 följande:

    Är på Köpenhamns flygplats nu och har varit på kliniken idag. Så mycket känslor så måste skriva av mig. 

    När jag kom dit var det 4 stora, bra äggblåsor.
    På vul i förrgår bara 2!
    Tydligen är det inte möjligt att få 2 nya, I den storleken,  så snabbt, så hon måste sett fel. 

    Det är olagligt att göra IUI med mer än 3 äggblåsor!!
    De sa att de måste förstöra en!!

    Jag blev helt förkrossad. Vad jag förstår är bara ca 20% av äggen i bra kvalitet vid min ålder, så om de tar bort ett ägg kanske det är det enda bra ägget de har bort!!

    Kändes så himla, himla ledsamt att göra något aktivt för att MINSKA mina redan jättesmå chanser!!!

    Jag fattar också att de inte får bryta mot lagen. Men jag menar, sannolikheten att jag skulle bli gravid med ett barn är liten,  med tvillingar jätteliten och med tvillingar extremt liten. 

    Nu beräknade jag risken.
    De har sagt 5% chans att få levande barn med 1 äggblåsa. Sannolikheten att få tvillingar blir då 1 på 400, och sannolikheten att få tvillingar 1 på 8 000.

    Så det känns så jäkla deppigt att de aktivt gjorde något för att minska mina redan små chanser,  när risken för trillingar är såååå enormt liten. 

    Men som sagt,  jag fattar att de inte kan bryta mot lagen. 

    MEN- sen kom nästa chock...
    Läkaren hade föreslagit att göra det utan bedövning, eftersom det bara var en äggblåsa hon skulle förstöra. 

    Jag var tveksam men gick med på det. Bad sen ändå om att få en nål och en dutt morfin, som vid tidigare äggplock, men hon sa att det inte kommer hinna hjälpa. 

    Det gjorde rejält ont när hon gick in med nålen. 
    Nu kommer det inte göra ont mer sa hon.  Men sen när hon var inne i äggblåsan och förstörde den gjorde det iaf mycket mer ont.  "Nu är vi i alla fall klara!", sa hon.  Och då kom en smärta som var så stark att jag bara skrek rakt ut. 

    Jag har tidigare fått sår sydda utan bedövning, som gått bra,  så jag tror inte jag är en vekling......

    Jag blev helt chockad över att det gjorde så ont, och fick ligga och hämta mig på ett rum efteråt...

    Då kommer de in och säger att jag "måste komma ihåg att betala sen". Vadå,  jag har ju redan betalat sa jag (betalat ca 27 000 kr för insemination + donatorns).
    Nej,  då säger hon att det kostar 9000 kr att förstöra ägget!!

    Jag blev helt chockad igen. 

    Jag är så himla ledsen och besviken nu. 

    De har tidigare sagt till mig att ivf är så himla mycket bättre,  så himla mycket större chans än iui.
    Om det faktiskt är så mycket bättre, varför presenterade de då inte alla alternativ nu??

    Dvs- nu kommer detta kosta 12000 danska kronor vs 22 000 för ivf.  Med tanke på att vi verkligen rekommenderar ivf och du ändå har 4 bra blåsor nu,   vill du fundera på vilket alternativ du vill gå vidare med?

    Istället förstör de en jättebra äggblåsa och säger att jag måste betala 9000 kr extra. 

    De borde gett mig möjligheten då att välja att läsa till "lite" till och göra ivf. 

    Jag har sagt till kliniken att jag bara gör IUI för att ekonomin inte tillåter mer. Och att göra något för 90000 kr extra utan att informera...

    Nej det är så dåligt att jag inte finner ord...


    FYFAN va dåligt jag förstår att du är RASANDE. För dig kanske det hade varit värt att göra en ivf om du ändå fick 4 blåsor och det då endast kostade 9000 kr till. det är ju nästan billigare än en till IUI då ?

    och att de för det första missar blåsor på bara två dagar de borde väl ha synts för två dagar sedan. slarvigt! 

    otroligt fult att ta betalt för en sån sak utan att säga det innan eller ge dig några val. och så mkt helt otroligt dyrt! 

    förstår inte helelr hur de inte bara kan ha överseende med fyra ägg i det här läget. oddsen för fyrlingar kan inte vara stor direkt som du sa. 

    Jag fick ju tillbaka två toppembryon som tydligen (hade hört fel innan) hade 25,9%!!! risk för tvillingar, man får bara stoppa tillbaka om det är max 15 % egentligen... eller så har de skrivit fel i prediktionsmodellen för 25,9 låter helt orimligt. Kanske skulle vara en 1a och inte en 2a där först. 

    nästan så att du borde skita i att betala den och säga att du inte fick ngn info om det innan de gjorde det! testa i alla fall!
  • LMSM

    Hej!

    jag har kontaktat en klinik på cypern som ska ligga lite i framkant i all falll i jämförelse med Sverige.

    de sa att donation antagligen är mitt bästa val men att jag skulle kunna testa ngt som kallas cytoplasmic transfer

    år det ngt som hört ngt om det? Verkar vara att man tar mitokondrie från unga bra ägg och för in i ens egna. 

  • LMSM

    Jag kan skicka vidare mejlet och informationen jag fick från köiniken på Cypern 

  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-09-20 02:59:53 följande:
    Vilken klinik har du kontakt med? Tänker att nu när jag inte behöver ha sambon i åtanke längre så kanske jag borde prova det med.
    Vad var oddsen för att lyckas med detta tillvägagångssätt? Hjärta

    det här är kliniken på Cypern som erbjuder detta.

    https://cyprusivfcentre.com/


    Jag har fått lite olika prisförslag som jag skulle kunna mejla vidare till dig om du vill. Det är såkalrt ganska dyrt. Tror det var 6500 euro om man inte köper deras paket.

    paketen var i princip ett inkluderat med boende osv 

    ett inkluderat bo nde ett med dina egna ägg och annars donator Ägg. Tror även det inkluderade donerad sperma om det behövs!

    ett med garanterad barn. två med egna tre försök med donator garanterat antal blastocyster annars fler. detta är då med cytoplasmic och inte bara vanlig ivf. Tror det kostade 22200 euro 
    som jag förstod det inkluderar detta också donatorsperma om det behövs! 

    De svarade  på mejl ganska snabbt om du vill mejla sjölv. 

  • LMSM
    Björkenli skrev 2024-09-20 18:36:18 följande:

    LMSM

    Jag har varit så i chock hela veckan (massa annat privat som hände dagarna innan IUI också,  som att en nära anhörig var svårt sjukt), så jag missade helt att du skrev att du fick 2 toppembryon tillbaka!!! Vilken ruvardag är du på nu? Så himla roligt! Blev det nåt till frysen också?
    Har inte hängt med riktigt 


    Ja precis men gav upp hoppet när jag fick reda på att det tredje tio p embryot slutade dela sig vid sex celler och alla andra tidigare än så. Igen.

    är på Ruvardag 10 idag men har redan testat negativt med testa tidigt som är tillförlitligt sedan flera dagar tillbaka Så det är redan kört den här gången. Har faktiskt ingen lust att fortsätta längre är helt over it. 


    träffade en vän igår med hennes tre månaders och kände bara att Ne nu får det faktiskt vara nog kan inte fortsätta så här för evigt så tror jag är redo att ge upp mina och fortsätta med donation nu. Orkar bara inte mer försök när det är så här långt ifrån. Kände igår att det absolut vikigaste är faktiskt att få en liten bebis oavsett om den har mina gener eller inte. så sjukt att man svänger så mkt men könslan efter igår är att det är ganska oviktigt hehe

  • LMSM
    Björkenli skrev 2024-09-23 18:35:03 följande:

    Kliniken svarade ett trevligt mail där de nu ändå förklarade varför de agerat som de gjorde. Men avslutade ändå med "vi önskar dig lycka till på nästa klinik", trots att jag skrivit t jag verkligen ville fortsätta. 

    Nu skrev jag ett nytt mail där jag nu bad om ursäkt för min ton, och också skrev varför det är så viktigt för mig att fortsätta på den kliniken. Och skrev att jag har förtroende för läkarna och personalen. 

    För äggdonation är det helt nödvändigt att få vara kvar på denna kliniken, eftersom ingen annan klinik i Danmark verkar ha så mycket info om donatorerna som den här kliniken.  För vissa är det inte så viktigt, men för mig är det väldigt viktigt. 

    Så jag vill verkligen, verkligen göra detta på "min" klinik. 

    Om jag får ett nej nu när jag verkligen bad om att få fortsätta , ja då är det ju ett nej. 

    Det känns så orättvist- att inte få vara patient för att jag hade en dålig dag efter en chockartad händelse som det blev förra onsdagen!

    Är helt förkrossad. 

    Har börjat kolla på IUI i Sverige, men då måste jag ju göra en psykosocial utredning som kostar 4000 kronor...

    Men även om jag gör fler IUI i Sverige, så vill jag ändå göra äggdonation på den kliniken. 

    Jag har ju faktiskt övervägt att göra äggdonator på Olgakliniken också visserligen, men det kändes ändå som att jag hade bestämt mig för Danmark just för att få en dansk donator. 


    alltså jag måste säga att jag tycker det den här kliniken gör är helt ofattbart. Snacka om att inte ta hand om sina patienter och i det här tunga och känsliga som det innebär att gå igenom det här bara skita i en och kasta ut en. Du har väl inte gjort något annat att säga till att det som de gjorde var fel och inte okej ( vilket det inte var heller) men de verkar ju inte kunna ta ngn kritik. Fy fan säger jag bara. Jag hoppas för din skull att de inser att det de gör nu är fel och låter dig vara kvar som patient men tycker ändå de verkar riktigt dåliga på att hantera kritik och istället bara göra Sig av med patienter som säger ifrån. 
  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-09-25 07:07:53 följande:
    Tack så mkt för länken och tipsen Hjärta
    Landat in lite därefter att jag orkar nog inte med ett sånt projekt nu längre. Det hjälper en del vilket är fantastiskt, men jag vet ju inte om det hjälper mig och just nu har jag nått så långt att jag vill inte spendera mer tid på stimuleringar och äggplock.
    Jag förstår dig till 100%, jag är själv osäker på om jag ens orkar eller om man ska gå rakt på donation.

    Finns en annan klinik där som erbjuder tandem med cytoplasm  transfer som innebär att mina och donatorns ägg blandas och mina ägg får då mitokondrie från donatorns ägg. Om det sen på dag fem finns bladtocyster med mina ägg tar man dom annars donatorn. Det är ju inte lika krävande eftersom jag ändå måste stimuleras vid en donation ( fattar inte vrf) men då kan jag ju ändå utnyttja dom äggen vid stimulering ändå. Jag funderar på det men får se. Har ingen lust att vänta en enda dag till heller hehe. Jag åker iväg 5 december och är borts en månad så min sista möjlighet i år är i oktober. Vet inte om jag kommer hinna det eller om klinikerna kommer hinna med det med allt som måste förberedas. Så typ en månad dit då som att jag fick mensen efter den här misslyckade ivf. 
  • LMSM

    Hej Allihopa!

    gud va mkt det är att hålla på med och tänka på när man ska göra behandling utomlands jämfört med i Sverige!
    en sak är ju det här med medicinen. Kan inte flyga fram och tillbaka till Cypern för att hämta medicin och vore så skönt om jag kunde få det på högkostnadsskydde.

    är det ngn som vet en läkare som varit villig att skriva ut mediciner om man uppvisar recept från kliniker utomlands? Gärna i Sthlm!

  • LMSM

    Åå har du?!  Jag har inte fått mitt protokoll ännu men jag kan tänka mig att det är gonal f och eller menopour som vanligt. Ville först se så det går att få de utskriver här kommer bli så oerhört dyrt annars. jag får ju ganska höga doser hehe.


    JohannisenIVF skrev 2024-09-26 06:48:14 följande:
    Vad är det för LM du behöver? Jag har Ganska mycket läkemedel kvar sedan januari och dem går ut 2025 om du eller någon annan behöver
  • LMSM
    JohannisenIVF skrev 2024-09-26 14:06:30 följande:
    Jag har 3 förpackningar Gonal-F 900enheter som går ut 01/25 och 1 st Menopur 1200 enheter som går ut 04/25 iallafall. Har även 6st Ganirelix som går ut 2026 :) 
    Å jag tar jättegärna emot det om det fungerar för dig! 
  • LMSM

    Precis haft samtal med läkare på CvL. De säger i princip att det är väldigt svårt att avgöra hur de tycker vi ska göra framåt. Vanligtvis brukar de kunna säga men i vårt fall är de tydligen svårt. Jag frågade vad de baserar det på och de sa typ att

    " ni är unga och ni får bra antal ägg och embryon och flera som har bra kvalitet dag två, sen hör jag att ni är väldigt trötta"

    jag börjar känna mig ganska gammal nu när det kommer till ivf och fertilitet. Fyller ju 37 i april och redan vid 35 ska det ju bli mkt svårare så förstår inte vrf de tycker att vi är unga. om det inte gick när jag var 34-35 varför skulle det gå när jag nästan är 37 plötsligt. Sen dessutom om det inte gick naturligt när jag var 20-30 vrf skulle det gå nu!?

    Har fortfarande inte fått svar på kromosomtesterna men hon menar att vi bör vänta in dom men att hon verkligen inte tror att de kommer visa ngt för det händer i princip aldrig. Känner mig helt förvirrad vet inte vad jag ska göra. Kan man ge upp sina egna ägg när det KAN gå? jag vet fan inte och vet inte hur mkt jag orkar längre.

    frågade om letrozol för att kanske få möjligheten att utveckla 2-3 blåsor då det ändå ökar chansen hemma men hon vägrade då de tar för mkt resurser och är för liten chans. Den är ju ändå dubbel tänker jag och dessutom mkt mindre hormon tänk om det är det som faktiskt fungerar för mig det har man ju hört om förut....

  • LMSM
    Björkenli skrev 2024-09-27 22:14:32 följande:

    Quincey 

    Ja, kan va skönt att ha ÄP gjort förstår det. 

    Jag har en konsultation på CvL nästa vecka. Funderar på att köpa 3 pack IUI där. Dock tar det emot att inte få välja donator för mig... Och sen vet jag ju inte ens om jag blir godkänd på den psykosociala utredningen...! Jag blev ju inte det sist, pga att de inte bedömde att jag hade tillräckligt starkt skyddsnät. Då var jag helt ärlig- att jag inte känner att mitt sociala nätverk är speciellt starkt osv. Nu har jag visserligen kontakt med mina föräldrar igen så bara det kan nog göra skillnad. 
    Har inte bestämt om jag ska vara ärlig ang att jag gjort utredning och inte fått godkänt innan.. är rädd att det kommer färga dem..

    Jag tittar också på IUI i Spanien som alternativ... halva priset jämfört med Sverige.. även där för man inte välja donator. (Men priset blir kanske samma i slutändan inkl resor...).

    Varken i Sverige eller Spanien har jag hittat info hur många äggblåsor som är tillåtet att ha vid insemination. Danmark har ju lag på max 3, därför de förstörde en förra veckan.. 

    Sen har jag börjat kolla på äggdonatororer på Olgakliniken igen,  och manliga donatorer på European sperm bank (som Olgakliniken använder).
    Tyvärr är den äggdonatorn jag ville ha inte kvar, men känns bra att börja leta efter en annan. 

    Ska fundera hur jag vill göra- om jag ska betala de 15 000 kr det kostar att boka en äggdonator på Olga, eller inte...

    Jag är fortfarande helt i chock from beskedet från Sellmer så trevar lite i mörkret just nu och vet varken ut eller in. 

    Testdag nästa vecka...

    När jag tittar på äggdonatorerna osv kan jag känna att jag egentligen bara vill gå vidare med det.. tror det har mer energi än jag tillåter mig att känna att leva i denna ovisshet... Det hade varit så underbart att äntligen bli gravid... kanske det är viktigare...
    Men samtidigt så behöver kanske inte enstaka IUI till dra ut på tiden så mycket...


    Jag pratade ju med cvl i torsdags och frågade om letrozol. De sa då att man inte får göra iui på mer än 3 ägg så är nog samma sak här i Sverige. (de menade att det var olagligt att jag försökte hemma om jag hade mer än tre ägg up)

    De sa också att de alltid råder att göra ivf om det inte är en normal fertilitet och man i princip är samkönad eller att mannen har svårt att få erektion och utlösning.

    Jag tycker fortfarande inte du ska nämna utredningen. De kan väl bedöma dina
    förutsättnibgar utan att veta vad en annan klinik tidigare sagt. de har väl inget emd det att göra egentligen? 


    ttcker inte det är att ljuga heller  

  • LMSM
    Quincey skrev 2024-09-26 20:20:41 följande:

    Försökt läsa ikapp med allt som hänt.

    mathilda88, såg att din situation förändrats. Skönt att din mamma är ett stort stöd och du vet att vi också finns här och stöttar ❤️❤️❤️

    björkenli, lider med dig att du inte får göra den behandling du önskar. Blir illa berörd när jag läser om din klinik. Tänk om de hade gjort ett ännu större fel som de inte vill ta ansvar för. Så onödigt och oprofessionellt.

    lmsm, beklagar att det inte gick denna gång. Har de ingen teori om hur embryona kan gå från skolboksexempel till att sluta dela sig, måste vara ovanligt eller? 


    Tack ❤️
    nej läkaren (en kvinna) jag pratade med i torsdags är inte så insatt i oss och tycker generellt inte hon är speciellt bra. Vi har mest kontakt med Thomas och har fått en tid med honom i oktober. Tror det blir mer klarhet efter det. Det är nog väldigt ovanligt dock men hon tyckte ändå att vi har en chans. 

    hoppas att du har haft en härlig semester och återhämtat dig och fått ny kraft inför kommande behandling ❤️
  • LMSM
    Björkenli skrev 2024-09-28 09:48:01 följande:
    Tack för infon!
    Ändå positivt att de gör iui men 3 äggblåsor, och inte hade ändå hårdare krav. 

    Att det skulle vara olagligt att försöka själv med först än 3 verkar osannolikt...! Vem skulle man begå ett brott mot, en själv?

    De kommer de fråga vilka behandlingar jag redan gjort och vad tidigare utredning visade. 
    Om jag säger att jag gjort behandling i Danmark måste jag då trots allt ändå ljuga om jag inte vill säga att jag gjort utredningen i Sverige...
    Det känns bara så jobbigt...
    Alternativ en annan slags lögn och jag påbud utredningen i Sverige men om de frågar om tidigare psykosocial utredning, att nämna att jag aldrig gjorde den eftersom jag visste att jag ändå ville ha behandlingen i Danmark. 

    Men jag avskyr verkligen att behöva tänka på hur jag ska säga allting så att det då inte blir uppenbart att jag inte berättar allt. 

    Hade varit så mycket skönare att kunna säga som det är
    Nu är det ändå 1.5 år sedan jag gjorde den utredningen, så det är ju inte konstigt att ens förutsättningar kan ändras?

    Sa de något annat relevant ni till dig på cvl? Som du hade nytta av?

    Jag förstår att de hellre vill göra ivf..
    Sellmer har ju sagt samma till mig..
    Men när jag sa då att om jag gör ivf en gång , är chanserna verkligen högre än iui x flera,  och då blev de tysta..  de hade ändå sagt 20% chans för mig bud IUI med 3 äggblåsor, och jag kan göra minst 2 IUI för samma pris som en ivf... på 2 IUI med 3 äggblåsor kommer chansen up till 40%. Medan chanserna för ivf är betydligt mindre!
    Så för mig känns det som du väldigt lätt beslut. 

    Önskar i efterhand, nu med mer kunskap,  att jag lagt pengarna på bara IUI istället.  Totala chansen hade blivit högre!
    Ja alltså det är nog snarare så att det för dom är felaktigt att behandla mig med letrozol och låta mig försöka hemma utan att de kontrollerar att det Max blir tre blåsor..
    dvs att de skriver ut medicinen. Skulle jag sjölv plötsligt ägglossa fyra ägg på en gång och försöka hemma så är Det såkalrt inte samma sak hehe.

     Jag förstår du har säkert rätt när det gäller att man ändå får ut Max 3 ägg så kan det säker vara. fenerellt har man väl ofta inte ens plock på bara tre ägg?

    Jag tror det är bäst om du har din konsultation med dom och berättar fin historia för det är såklart väldigt olika för oss, till mig sa de bara att de i princip alltid råder till ivf för det är stört chans. 

    angående att du berättar sin historia när det kommer till behandlingar du gjort anser jag inte att det är samma sak som att du gjort utredning i Sverige med.
    dvs att du säger att du gjort ivf och iui i Danmark kräver inte att du förklarar Vrf du inte gjort o sveirge. När det kommer till donation har väl Danmark länge varit vanligare iom att man får reda på mer om donatorerna osv?
    göe det som känns bäst för dig men att inte säga att du blev nekad i Sverige är absolut inget fel Enligt mig. 
  • LMSM
    Quincey skrev 2024-09-29 16:56:31 följande:
    Ok förstår, vi har också en favorit JH som tyvärr verkar gått i pension 😢 Hoppas han har något hjälpsamt att säga. När får ni provresultat från karyotypning?

    Semestern var riktigt härlig! Skönt att komma tillbaka och glömma tracka ägglossning, så lite har jag tänkt på IVF under tiden 😆

    Jaa han är också så bra men bara pratat med honom ngn gång. Men som du säger väldigt bra. Thomas är också jättebra och kunnig gillar honom starkt!
    vi borde ha fått det förra veckan men när jag skrev till dom i onsdags hade det inte kommit och hon som är ansvarig för det skulle vara ledig resten av veckan men skulle höra av sig imorgon så förhoppningsvis får vi svar då! 


    å va skönt för er? ja previs så har det varit för mig med tror verkligen man behöver det. få leva lite normalt och njutA av livet 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023