• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Zaro,

    Ja de kan vara så himla olika storlekar men tack vare fyremadelsprutan så hinner de små ofta växa ikapp de större.

    Jag startar alltid på dag 4-5 för min mens är så seg att komma igång och de har ändå blivit ägg att ta ut..  man sprutar ju lika många dagar ändå... eller mer om det behövs.. 

    BaeA 
    Ah, samma här. Kronisk låg d-vitamin i många år och järnbrist upptäcktes efter min viktnedgång. Har precis fått upp järnet till lägsta godkända nivån men de tog 2 månader att öka bara 10 ug.. så det kan ta sin lilla tid.. och oj så mycket bättre man mår efter bara den korta tiden! 

    Awesomeginger,

    Det var inget "riktigt" test. Jag testar alltid 10 dagar efter ÄL sprutan för att få ett negativt test eftersom den kan ge positivt falskt och skulle jag få positivt sen skulle jag annars aldrig våga tro på det 🤣

  • Noelani

    Loidi,

    Jag har exakt samma som du beskriver. Och kände lika förra omgången. Det kan tydligen vara biverkning från progesteronet (vilka äter du?) eller att livmodern växer pga ett embryo som fäst och säkert annat.. 

    Så bra att alla tecken kan betyda både och! 🙈😅

    Är det din första återföring ?

  • Noelani
    Loidi skrev 2023-08-22 18:07:01 följande:
    Det är min första, så allt är otroligt nytt och konstigt liksom. 

    Jag tar vaginaltabletter, cyklogest. Morgon och kväll ☺️

    Helt otroligt att de kan betyda olika 😅
    Det är samma som jag tar och jag tror många får lite mensvärkskänsla av dem. Men sen kan de ju lika gärna vara det OCH graviditetstecken 😍

    Förstår känslan när allt är så nytt men snart kommer du känna dig som ett proffs. Det går så snabbt! 😅
  • Noelani

    Femling,
    Åh så bra att du skrev Lutinus. Tänkte prata med min klinik imorgon om nästa omgång (såklart om denna misslyckas) och ev byte av progesteron så jag kanske slipper denna huvudvärk. Tycker du den fungerat bra?

  • Noelani
    Zaro skrev 2023-08-23 09:45:36 följande:

    Lite panik! Någon tanke? Hjärta

    Sambo och bonusbarn är risiga, och i helgen hade barnet varit hos en kompis vars förälder testade positivt för covid nu i måndags.

    Vi ska på tredje vulet imorgon torsdag då 9 äggblåsor förhoppningsvis är kvar eller har ökat, då blir det plock på lördag eller måndag. Vill ju inte bli sjuk nu!?

    Sen igår känner jag också smärta i bröstvårtorna, och har sedan flera dagar helt genomskinliga flytningar. Det senare har jag tagit som en biverkning, men nu är jag rädd att jag håller på att ägglossa!?

    Känns som att min läkare är besviken - från 25 äggblåsor till 9 stimulerade, hon sa direkt att vi borde byta medicin nästa gång...


    Jag tänker att de är bra att läkaren är handlingskraftig och säger direkt att ni ska byta medicin nästa gång men det behöver inte byta att detta blir en dålig omgång. 9 st är ändå 9 st... Det kan räcka mer än väl :) 
    BaeA skrev 2023-08-22 21:16:33 följande:
    Noelani, ja det är så segt att det ska ta så långt tid att få upp järnet. Jag gjorde ett energitest via Estercare i början av juni där jag låg på 16 på P-Järn, 9-34 är inom referens. så jag var ju inom men på lägsta lagret kan jag tycka. På P-ferratin 37, där är referens 7-120. helt sinnesjukt med dessa intervaller och att det anses var ok bara för man är inom. så tänkte göra nytt nu när jag ätit tillskott regelbundet. 

    hur mår du?
    Som skräp.. huvudvärken släpper inte och jag ringde aldrig kliniken igen för jag är rädd att de ändå bara ska säga att jag då får ta något starkare som jag ändå inte kommer vilja ta 😭😭 Men får nog ringa dem imorgon för jag orkar snart inte mer..

    Första gången jag tog prover så var mitt ferratin på 5... Nu var den iaf då 10 och då tyckte min läkare inte att vi behövde ta något mer prov.. Alltså så jädra dumt - jag har en värksjukdom som är känd för att förvärras om man ligger under 50.. Men ändå vill han alltså inte mäta tills jag kommer dit... 

    Känns som man aldrig längre får hjälp med något i vården..  
    Jimmithejuice skrev 2023-08-23 10:05:21 följande:

    Hej sen sist!

    Det var ett tag sen jag skrev, i juni gjorde jag min första äggplockning & har sedan dess väntat på svar från klinisk genetik. Jag fick 4st blastocyster som har testats & frysts ner i väntan på svar. Fick svar för 20min sen att 2 bär på friska anlag 😭🙏🥚🥚 

    Jag undrar nu om någon satt in 2 stycken samtidigt & om det ger större chans att bli gravid? Och hur stor chans är det att de isf blir tvillingar? Vet inte ens om det är aktuellt i mitt fall, jag väntar på brev från karolinska med info om återföring... sambon vill verkligen inte sätta in 2 samtidigt men vad händer med det andra friska då? Det här blir vårt sista barn då vi har 2 innan, min enda sorg är att det är stor åldersskillnad mellan barnen så skulle faktiskt inte ha något emot tvillingar. 

    Hur går det för alla andra? Var är ni i IVF processen? 😃


    Men åhhh jaaa!! Gud så fint att höra, stort grattis!! 

    Jag har återfört 2 st 2 dagars (är på RD11) men tror inte att några kliniker, i alla fall i Sverige återför 2 blastocyster. 

    Hur stor chansen är att det blir tvillingar beror mycket på din ålder. Den är rätt hög om du är under 30 och relativt hög ändå upp till 35... Ganska liten om man är 40+ men händer även där.. 

    Att återföra 2 ger dock inte dubbel chans som många tror (inkl jag först).. Jag har läst rätt mycket om det här nu och de flesta rapporter brukar visa på att chansen är ca 10% mer.. Kanske något högre om man är yngre.. Om man dock har 2 st 2 dagars så kanske det är lika bra att peta in båda eftersom chansen att den andra överlever till dag 5 är rätt liten men har du 2 blaston är det nog smartare att göra en återföring och spara den andra utifall det inte fäster.. Så hade iaf jag resonerat :) 

    Jag tror om man ska återföra 2 att det är viktigt att bägge är okej med att få tvillingar. Jag var själv lite skeptisk först men min karl vill väldigt gärna ha två och med vår högre ålder så har jag insett att tvillingar troligen är vår ända chans till två barn så blir det så är det verkligen en blessing... likaså en :) 
     
    Orkidé8181 skrev 2023-08-23 19:31:45 följande:
    Jag bytte från Lutinus första gången och h sedan bara kört cyklogest, tyckte Cyklogest var enklare, fick lite mensvärk efter att jag tagit? men tyckte det kändes mer av Lutinusen?
    typ öm och gravsymtom 😕

    men hoppas du får byta och att det funkar bättre? 

    om du nu inte redan är gravid 🥰
    hur har det gått?

    har inte varit inne på ett tag 😊
    Hej fina du! Saknat dig ❤

    Mår verkligen riktigt dåligt.. Väldigt tur att jag jobbar hemifrån. Har fått gå och lägga mig varje timme och linda in huvudet i sånna kyldynor..  Bara till att vänta tills testdagen på måndag innan man vågar ta något smärtstillande. Och sen veta att jag troligen får samma skit nästa månad haha

    Blää.. samtidigt får jag vara tacksam att allt annat under denna karusellen gått så bra och smärtfritt...

    Jag är på RD11 nu så det är ju ett tag kvar... kanske tjuvtestar snart.. Undrar OM nu båda har fäst om man då plussar tidigare.. ?

    Hur mår du? Får du äntligen njuta lite nu av allt eller kommer illamåendet ff ibland?



  • Noelani
    Zaro skrev 2023-08-23 20:19:02 följande:

    Tack för svar Noelani, du uppfattade vad jag funderade över! Men varför mår du så dåligt? Hjärta


    Kliniken tror att det är en biverkning av progesteronet man tar efter återföringen.. Hade exakt samma symptom efter återföringen förra månaden.. bara att de började 2 dagar senare då än denna månad.. 

    Orkar knappt göra någonting. Testat med alvedon men hjälper inte... :( Och vågar inte ta något annat förrän åtminstonde testdagen på måndag..
  • Noelani
    Orkidé8181 skrev 2023-08-23 20:40:22 följande:
    Tack detsamma ❤️

    jag har verkligen ingen ork att ligga och scrolla i mobilen på kvällarna längre 😅
    jobbar hela dagarna och blir så seg😅

    jag plussade ganska starkt på RD 11 så du kan nog testa 😉

    du får inboxa mig, jag hinner liksom inte ikapp med lösningen, känns som jag svarar/ skriver något och nästa gång jag går in är det 50 nya meddelanden 🤣

    så risken att jag missar svaren på mina egna frågor är tyvärr rätt stor!

    jag håller alla tummar och tår för dig, plussar du utan att jag reagerar hör så MÅSTE du inboxa för då har jag missat 🥰
    Jag lovar att inboxa dig!! Kanske tjuvtestar då imorgon eller på fredag redan hehe

    Jag har själv svårt att hinna med i alla inlägg och får ta fram datorn för att kunna citera etc.. sidan är ju så himla dålig! 

    Jag har också börjat jobba nu.. ingen hit direkt haha.. Känner mig som en disktrasa haha

    Men mår du bättre nu förutom trötthet ?
  • Noelani


    Alltså... är det här på riktigt ?? 😭😭😭
    RD12.. Mkt svagare i verkligheten...  Vi är båda i chock 😱
  • Noelani

    Loidi och Femling, 

    Ja men hur sjukt ??  Känns som jag håller på tappa förståndet hahah 

    Någon som vet om det är vanligare att det håller i sig än försvinner kommande dagarna ? 

  • Noelani

    Orkidé8181,

    Jag kan inte skriva till dig då din profil är privat.. men som du förhoppningsvis sett så var ditt råd om att testa idag det bästa rådet 😍

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023