• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Orkidé8181 skrev 2023-08-16 17:20:05 följande:

    Herregud vad duktiga ni är allihop med siffror, hur många celler osv 👍🏻👍🏻
    man kan nästan undra om vi ens gjort ivf för jag kan ingenting om sånt där? 

    jag som trodde jag hade googlat mycket 😂

    Gvk- men stackare, har som sagt inte koll på allt du skriver, men bemötandet och det där fumliga, jag hade blivit jätte nervös 😱
    hoppas det blir önskat resultat ändå, håller tummarna för dig såklart ❤️

    vi fick svar på KUB testet idag och allt var tack och lov normalt, allt såg bra ut ( normala fosterrörelser, normalmängd fostervatten och normala hjärtslag ) och låg sannolikhet på samtliga avvikelser de tittar efter 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
    känns så skönt!

    men man undrar ju hur någon i ens kropp kan må så bra när
    man själv mår/ mått som om man levde sin sista dag 😂

    jag är inte inne och skriver så ofta längre eftersom jag börjat jobba, sen är jag så trött så jag orkar knappt göra någonting 😂

    men Jag tänk på er och håller såklart tummarna för er alla ❤️❤️❤️


    Åh grattis! Det måste vara en enorm lättnad! Så glad för din skull! Och du förtjänar det verkligen lite extra mkt efter hur du mått Hjärta
    Quincey skrev 2023-08-16 17:37:27 följande:

    Noelani, fantastiskt att höra, vilken bra ökning! Har ni gjort/ätit något speciellt för att öka? Hur har rörligheten sett ut? Gränsen för lågt/infertilitet pga manlig faktor går väl vid 40 milj men beror egentligen på antal rörliga spermier. Vet inte om det finns gräns för när det är möjligt/omöjligt. Så länge det finns spermier och de rör sig kan man bli gravid naturligt antar jag?


    Orkidé, skönt att KUB är över och att resultatet var bra!


    Jag tror att en stor del är att han hade en enorm inflammation i tänderna (hört mkt om att det kan påverka) innan och under vår utredning som han först inte tagit tag i och som han sen fick ordning på så sent som i feb.... sen har han ätit en del kosttillskott och börjat röra sig mig mycket mer.. Han tränar en del annars på gym och uppfattas som vältränad men har varit dålig på vardagsmotion under många år.. Mycket stillasittande jobb osv..

    Rörligheten var 5 miljoner /ml vilket jag inser nu är en förbluffande ökning. I papprena från RMC Malmö står 0-1 rörliga spermier per synfält. Antar de då menar miljon/ml så det är ju en enorm skillnad... Eller 1 st rörlig spermie totalt? haha
  • Noelani
    Gvk skrev 2023-08-16 23:58:00 följande:

     


    Noelani: Förstår vad du menar. Men för mon del vägrar jag återföra på dag 2 för att man helt enkelt vet för lite om
    kvaliteten på embryot. Alla de artiklar jag läst menar att man ska vänta så länge man kan. 80% av klinikerna förespråkar ju blastoåterföringar. Men har man få ägg av inte så bra kvalitet så väntar man ju inte med återföringen tills dag 5. 
    Visst kan det dela sig vidare även om det är ojämnt i antal men det är inte heller det att föredra. 
    Jag hoppas på ditt 2-celliga, respektive 4-celliga.
    Vad hände med det 3:e? Kunde de frysa det?

    För er som undrar om celler och celldelning är här en länk till en grupp här i forumet.

    https://www.familjeliv.se/forum/thread/38506601-et-6-celliga-pa-dag-2-inte-bra-va


    Förstår ditt sätt och tänka med men jag tänker nog tvärtom där. Har man få ägg av inte så bra kvalitet så är det bättre att föra tillbaka 2-3 dagars då livmodern är bästa platsen för dem att överleva. Stannar de av i livmodern hade de med största säkerhet stannat i labbet med. 

    Jag hade inget 2 celligt utan båda två var 4-celliga.
    Det tredje avstannade efter dag 2 på 4 celler så blev ingen frys och det känns faktiskt riktigt bra. Men frys, upptining, återföring osv så börjar de nästan närma sig ett halvt IVF-försök och det känns lite väl mkt för att bara frysa ett embryo.  Det väljer ju ut de som ser bäst ut vid återföring så känns bra då att det tredje avstannade - då känns det lite mer som att jag kanske bär på det bästa :) 

    Hur många har du nu i frysen? När har du tänkt börja använda dessa?
    Vito87 skrev 2023-08-17 15:33:44 följande:

    Nu är jag en av få som får "fel på NIPT-test. Men vill bara förvarna att det kan hända.
    Vi fick positivt på trisomi 13. Med 50% säkerhet. Blev tvungen att göra moderkaksprov för att kunna kolla säkert. Som tur var visade NIPT fel. Och barnet hade inte trisomi 13.
    (På trisomi 21 ska NIPT i princip vara 100% säkert.)
    NIPT visade även på xy kromosomer vilket ju betyder att barnet är en pojke. Gissa förvåningen när barnet kom ut och det var en flicka!
    Men där visade inte NIPT fel. Utan vårt barn är XY female.  En mutation gör att barnet inte utvecklas till pojke. Utan blir tjej istället. Mycket ovanligt. 2 på 100 000 tror jag.
    Men ibland är man den där enstaka procenten.


    Det här är ju underbart att läsa!! Ibland kan man inte ens lita på vetenskapen och det är på något sätt faktiskt rätt skönt... 

  • Noelani
    Gvk skrev 2023-08-17 18:38:17 följande:

    Mathilda88: Exakt! Gillar hur du nailar precis det som gör mig så upprörd. 


    Mmmm?. Arroganta är dem. Fick som tur var tag i dem idag. Men de försvarar ju bara sitt agerande med att ?vi har frust ner jättefina ägg?. Det är deras standardkommentar men jättefina ägg har inte 4,5,7 celler på dag 3?. De har 6, 8 eller 10.
    Så ska man orka stå på sig och ifrågasätta deras kompetens. Orka känner jag. 


    Sen ska jag då betala 10300kr för upptining av som du säger odugliga embryon som aldrig kommer klara sig. Goa pengar för dem medans man själv blir barskrapad. 
    Funderar starkt på att byta klinik. Det här är insane!
    Det som dock är bra är att de iaf för över 2st men det gör de väl för att chanserna är så minimala.

    Känner mig uppgiven! 
    Tycker också det är märkligt att min första klinik fick fram 3 blastocyster på första försöker medans jag här inte fått en enda på 4plock. Antingen är det mig det är fel på eller så är kliniken inte lika bra. 

    Hopplöst känns det iaf.

    Ska prata med min första klinik imorgon och se vad dem säger om det här fjantet.

    Tack för din stöttning!
    Hjärta


    Orkidé8181: Håller med Mathilda88. 
    Kul du stannar här hos oss och ja du inger verkligen hopp!
    Särskilt för mig som är lika gammal som dig.
    Hoppas du och din lilla böna i magen mår fint!

    Femling: Tack för svar! Då ska jag också köra NIPT den dag det tar sig här. 


    Appråpå könskromosomer så får man t.ex på Cypern veta redan dag 5 vad man har för kön på sina blastocyster men det är förbjudet i Norden och flera andra länder.

    Sola13: Tack för ditt stöd! Hädanefter så kommer jag vägra dem låta frysa embryon under 6 celler på dag 3. 
    De hade så dåliga bortförklaringar när jag pratade med dem idag. Fakta är ju att ju fler försök som måste till hos mig. Ju mer pengar till dem. 


    Är så irriterad!

    Vito87: What! Vilken grej med XY Female, det har jag aldrig hört talas om!

    Noelani: Ja det är såklart från fall till fall och hur man själv  önskar ha det. Dock är ju fakta att klinikerna lever och existerar på att barnlängtande kvinnor betalar.
    Jag har tappat förtroendet då jag vet att de flesta kliniker inte följer deras tänk. T.ex skulle man aldrig frysa ner ett 4celligt embryo på dag 3 hos den andra kliniken. Man anser chansen till en graviditet i princip är obefintlig.

    I ditt fall tycker jag du dock gör rätt utifrån vad du själv berättat.

    En allmän fråga till alla er härute och som
    jag tänkt på.

    Hur gör ni med träning?
    Jag upplever att jag aldrig får tid att komma igång och om jag gör det så kan jag ändå bara träna till 5-6:e sprutdagen. Sen måste man hålla uppe till iaf 2veckor efter äggplock. Sen är det dags för nästa omgång.
    Jag gillar springa och styrketräna men vågar inte i fall jag tar ut mig eller får en torkvering av äggledarna.
    Samtidigt blir jag kraftigare och kraftigare medans en viktnedgång istället ökar en ens chanser till graviditet med flera procent. Jag vill ju gärna vara igång och jag tror det är viktigt med bra blodomlopp i kroppen inför en graviditet. Hur tänker ni?


    Gud det är så konstigt att vi får typ olika bemötande och svar. Jag frågade om man inte kunde frysa min tredje tidigare men det rådde mig att odla den.. hade de bara velat ha cash hade de ju varit smartare att frysa tidigare med tanke på min okunskap där.

    Jag funderar på om det har med antalet att göra. Att frysa en på dag 3 kanske är så få odds att den överlever men fryser du 6 kanske 2 klarar det.. hur förklarade de att de fryst med ojämna celler ? Vem pratade du med? 

    Jag tycker inte heller de har verkat få oss att betala mer. Tex med assisted hatching så var de inte de som var på kring det utan jag. Barnmorskan nämnde det bara och sa vi kan läsa på om det sen fick jag.ta upp det med läkaren som sa tom att vi kan vänta med det en omgång till...

    Vilken var din första klinik? Cypern? 

    Jag tränar helst inte 🤣 Vikt kan påverka graviditet men inte om du har ett BMI under ca 35. Man har också påvisat att kvinnor med BMI kring 35 INTE ökar sina chanser med IVF om de minskar sitt BMI till kring 30. Jag ligger väl på 33 typ nu men låg på ca 55 för 2 år sen.. 

    Ingen har sagt att jag inte får träna dock..  har dem rådit dig att inte göra det ? 
  • Noelani

    Gvk, 

    Är du överviktig? Isf är det såklart väldigt bra att gå ner i vikt.. den texten du delar handlar ju om du har fetma. Då kan 5-10% viktminskning kicka igång tex ÄL igen för att lyckas på naturlig väg.

    När jag gick ner från över 140 kg till 100 kg så ändrades mina prover drastiskt från riktigt dåliga till bra. Därefter har inget hänt förutom järnbrist 😅 Så den mindre viktnedgången har också fört med sig något allvarligt dåligt för en graviditets skull. Min kropp är trött o sliten efter all kamp.Har ätit järntabletter i snart ett halvår men bara precis kommit över lägsta nivån. Tar tydligen extremt lång tid.

    Jag har tolkat det som att du är i bra form och tränar annars etc. Medan jag ff är överviktig.. kanske därför kliniken ger oss olika råd? Att jag som överviktig rör på mig mer kanske är mer fördelaktigt än inte ? Medan du som inte är överviktig (om jag nu fattat rätt?) gynnas av det motsatta. Dvs att inte träna kanske är det bästa förutom för överviktiga.

    Samma kanske gäller frysning av ägg. AMH, ålder, antal plockade osv.. 

    Jag förstår verkligen din frustration men börjar undra om klinikerna inte tar alla chanser som finns eftersom de vet hur viktigt detta är för oss? De drar nog alla över en kam. Man kanske ist ska förklara för dem att man inte vill ha ett barn till vilket pris som helst och inte vill frysa om de inte är si eller så m.m 

    Lite som ett förlossningsbrev... 😊

    Vi kommer göra max 2 försök till hos dem sedan kommer vi nog byta klinik. Inte för att vi är missnöjda (är 100% nöjd med dem) men eftersom vi vill flytta...

    Ja det här var bara lite tankar.. kan säkert ha fel i allt 😅

  • Noelani
    Awesomeginger skrev 2023-08-18 09:55:20 följande:

    Femling: Väldigt intresant med NIPT, hade inte hört talas men kul att höra att de sker lite utveckling med.

    Jag var på första ultraljudet idag, hade 7,5 mm slemhinna vilket kändes bra.
    Jag har 6 fina blåsor på vänster och 3 små på höger som dom hoppas ska växa till sig till ultrjud 2 på tisdag. Det känns ändå låvande med 6 st på vänster Glad
    Men för att se dom på vänster sida behövde de lägga tryck på magen och dom sa att de är vanligt att den vänstar gämer sig lite, någon annan som har samma?


    Jag har nästan exakt samma som dig.. 3-4 och 6-7 har det varit alla gånger. Vilken dag är du på? 
  • Noelani
    Awesomeginger skrev 2023-08-18 16:55:46 följande:
    Jag är på dag 8 idag.
    Har dina varit lika stor på vardera sida eller några som varit minder och behövt jobbat ifatt? Och har de lyckats i så fall?
    Nej det har de inte varit.. blandat skulle jag säga.. Och lyckats ja, om du menar att ägg kunnat plockas. 5 resp 10 ägg. Bägge gångerna var dock 5 mogna. Jag fick tillbaka 1 första gången och ruvar nu på 2 :)

    Är du orolig att det skulle påverkas av att de är olika ?
    Gvk skrev 2023-08-18 18:05:05 följande:

    Är ni andra lika nippriga efter tecken? .


    Noelani: Jag upplever att de slarvar. Att man inte ens får kopior på de dokument man skriver under såsom äggschema och embryoschema där man kan se celler, fragment och allmän info om embryona. Det är dåligt med tanke på de hundratusentalskr man lägger på sin behandling. 
    Jag upplever att den andra kliniken hade en minutiös noggrannhet jämfört med CFC.
    Jag har inte fått en enda info som jag inte eftersökt själv. Bara som det här att testa Menopur.
    Det var inte läkarens förslag utan mitt.
    Också märkligt att jag gått från som jag sa 3perfekta blastocyster till halvkassa embryon på dag 3 där inget på flera cyklar överlevt till dag 5. Något stämmer liksom inte. Dock är jag glad att du är nöjd och positiv med dem.
    Tycker din plan med 3försök låter vettig. Själv tittar jag på andra alternativ.

    Nej, jag är inte särskilt överviktig även om dessa behandlingar resulterat i några kg för mycket. 
    Försöker hålla igång så gott som kroppen tillåter.


    Sola13: Låter som vettig träning. Man får som du säger vara försiktig och snäll med sig själv.

    Mathilda88: Ja den andra kliniken har en helt annan inställning till samma behandling och det är ju märkligt. 
    Eftersom jag dessutom fick mycket bättre resultat där så har de bevisligen då också förmodligen mer rätt i hur det här bör göras. Ska vända mig tillbaka dit.
    Nog om mig mer om dig. Hur har du det?
    Vilket bra tips med akupunktur! Det ska jag också testa och intressant det här med varm och kall mat/dryck. Hade ingen aning om det.



    Vilken är den andra kliniken då? Varför fortsatte du inte gå där om man får fråga? Hur länge sen var det du gjorde försöken där som resulterade i så bra ägg och vad fick du för medicin då? Tog inte CFC hänsyn till den medicin du testat innan och fått bra resultat på?

    Jag inser att mina värderingar av CFC troligen har att göra med att jag är företagare själv. När man pressar priserna som de gjort i jämförelse med andra kliniker så måste det ju bli på bekostnad av något. Kortare besök, mindre snack, mindre pappersgöra osv.. Jag har svårt att se att de tummar på kvalitén dock. De räcker ju med att de presenterar dåliga siffor så får de inga kunder och Svend har väl ändå ett rykte att tänka på som en av Danmarks främsta.  

    Jag ska inte sticka under stolen heller med att vi valde kliniken delvis pga priset men också för att tex Storkkliniken hade ett väldigt konstigt resonemang för att ta emot mig. De var de två + Vitanova som vi valde mellan. Hade vi haft råd hade jag valt Sellmer som känns bra för oss äldre. Men jag tror man får vara beredd på att ställa många frågor själv och ta reda på saker.. men så upplever jag faktiskt vården överallt i Sverige. Har haft så jäkla dåligt bemötande av all vård i Sverige sen 20 år tillbaka att jag kanske är för härdad för att tycka detta är dåligt haha

    Nu har vi ett försök kvar som vi förbetalt. Förhoppningsvis resulterar det i något till frysen som vi då kan återföra i oktober. Sen vill vi flytta... 

    Ang tecken så känner jag ingenting alls. Är väldigt glad att jag denna gång inte har haft den där krampen jag fick i några sekunder hela tiden sista gången. Jag kan väl ha någon lite pytte mensvärkskänsla kort ibland men det är ju med största sannolikhet cyclogesten. Känner du något ??
    Sola13 skrev 2023-08-18 18:08:01 följande:
    Noelani, vilken ruvardag är du på? ☺️ 
    Det hade jag tom ingen koll på haha.. RD6 om jag räknar rätt nu! Nu ska jag först ha en lugn och skön helg och sen är det 1 vecka kvar tills testdagen.. 

    Och sen får jag antigen fira min 40 års dag nykter eller i sängen med mensvärk haha.. Vilken dissonans! :) 

  • Noelani
    Sola13 skrev 2023-08-18 19:38:24 följande:
    vad roligt, det innebär att det borde ha fäst nu, om det ska göra det ❤️ lite mensvärkskänsla ibland brukar vara ett gott tecken! 
    Vet du (eller någon av er andra) om mensvärk som biverkning från cyclogesten kan komma kl 20.00 när man tar tabletten 10 och 22 ? Eller mer när man precis satt in den och efter de några timmar.. 
  • Noelani
    Gvk skrev 2023-08-18 22:23:19 följande:

    Noelani: Även om CFC är billiga så tycker jag de slarvar men saker. Detta leder till fler behandlingar och det gör att det i slutändan blir dyrare än hos en klinik som gör det noggrant. Det här med att man återför/fryser embryon som enligt statistik inte är dugliga kostar ju patienten onödiga pengar. 


    Finns liksom ingen anledning att ge falska förhoppningar eller komma med glädjekalkyler.


     


    Ringde 2 andra kliniker idag och inte heller dem tror på CFC:s upplägg. Läser man sedan deras betyg på nätet så är ju många kunder besvikna, har misslyckade försök och allmänt dåliga erfarenheter.


     


    Sen är de inte så mycket billigare 80000DKK är en del. Ett försök 21000DKK, 25000DKK hos Sellmer. 


     


    Men du är givetvis inte tvungen att hålla med mig i min uppfattning. Du har ju inte heller gjort så många försök där och det sista jag vill är att göra dig orolig. Även om jag skulle råda dig att gå någon annanstans om det inte lyckas efter 3försök.


     


    Också att om du får fram fler än 10 ägg nästa gång återföra på dag 3 istället när man vet lite mer om embryonas kvalitet och har lättare att få fram ett riktigt guldägg.


     


    Valde att byta klinik eftersom jag flyttade.


     


    Har inga känningar och vill inte känna efter, utan väntar på den uteblivna mensen. 


    Försöker leva som vanligt och idag är det kräftskiva som gäller, blir ingen nubbe dock.


     


    Sola13: Du är ju för härlig! Såklart du är gravid! Lova att du skriver direkt på måndag   och berättar hur det gått! Kommer tänka på dig och håller tummarna för att allt ser bra ut och ett fint pickande hjärta.


     


    Fantastiskt att du kunde känna det. Det är min 6:e ruvardag, så det borde satt sig nu om det gått som det ska men inte känt någonting. Galet att det är ett liv i magen som kanske växer. Surrealistiskt, när man tänker på det.


    Så himla tråkigt att du fått gå igenom detta och dessutom när du är själv på resan ❤️ Tur iaf att du har bra kontakt med din förra klinik och kan gå tillbaka till dem. De verkar ju ha kunnat göra så bra resultat för dig 🥰

    Vi tyckte Sellmer blev för dyra med tilläggen som också var mkt dyrare än CFC. Iom att vi har manlig faktor så hade vi fått lägga minst 5000 dk extra bara för ISCI varje gång...

    Hoppas du har en riktigt fin kräftskiva! 
  • Noelani
    Gvk skrev 2023-08-19 09:15:47 följande:

    Noelani: Tack! Vad betalar ni för ICSI nu då?
    Har för mig de tar betalt för det även på CFC.

    Sola:13 Skratt har faktiskt glömt när jag har testdag så pinsamt. Men slutet på månaden typ. 
    Tänk, nu är det bara 2 dagar kvar för dig jue!


    Det kostar 2500 danska, så.hälften mot Sellmer. Hade du fint på kräftskivan?  ❤️

    Jag är så.jäkla trött idag 😅 orkade knappt gå upp från soffan och ta cyclogest och lägga mig igen haha
  • Noelani
    Awesomeginger skrev 2023-08-20 07:48:33 följande:
    Noelani: orolig ör nog inte rätt ord, men skulle gärna se att man försöker plocka ägg ur alla, men om dom är mindre gissar jag att dom inte gör det. Även om jag vet att de är kvalitet före kvanitet så hade ett 10 tal ägg känts som en dröm. 
    Eller 11 som Gvk skriver.☺️
    Hur går det med ruvningen?

    GvK: tråkigt att höra att du inte längre känner förtroende för din klinik. Men extremt starkt att du orkar ta kontakt med tidigare klinik och få ett andra utlåtande. Hoppas verkligen att ruviningen vill till nu och att allt går bra!
    Och tack för att du delar så mycket bra kunskap angående embryon!

    Sola13: tack för peppen ☺️
    Tror inte du behöver oroa dig för det ❤️ Klinikerna vill och behöver att vi lyckas lika mycket som vi. Även de offentliga. Har de för dåliga siffror så upphandlas någon annan klinik och de tappar alla sina kunder och pengar från staten. Och för privata så går folk någon annanstans. Det är enkelt företagande. Därför kommer klinikerna plocka minst allt av värde. För mig plockade man sist minst 4 ägg som de högst sannolikt måste vetat varit för små. Jag har tänkt kolla upp storlek men inte orkat. Anledning till att jag misstänker det är för att de 3 dagar innan plocket sa att 5, kanske 6 skulle hinna mogna. 10 plockades men bara 5 var sen faktiskt mogna. Men ändå smart att ta ut dem för man vet ju aldrig om något ändå hade varit bra.. 

    Efter nu 3 omgångar har jag lärt mig att inte spekulera i antal osv. Man blir bara så besviken. Och det är så olika ändå vad som fungerar och inte. Någon plockar 20 ägg och får 1 tillbaka och en annan plockar 6-10 och får 2 tillbaka och flera till frysen. Man vet aldrig. Inte ens gång till gång med sig själv. 

    Det jag däremot tror är att klinikerna vet att de inte alltid kan förklara allt. Ett guldägg fäster inte medan ett 5% chans ägg blir tvillingar etc. Jag tror dock att man ska undvika allt för höga doser om man kan det då fler verkar få fram färre ägg men med bättre kvalitet då. Många större kliniler utomlands har börjat förespråka det också.

    Så mitt råd, som är det absolut värsta jag själv får höra (haha) är att ta det lungt. Inte stressa och leva som vanligt. Gör som läkarna säger, varken mer eller mindre. Alla grejer vi testar på sidan som vi googlat oss till kan likväl förstöra chanserna. Tex kan vissa kosttillskott rubba andra värden i kroppen osv. (Jag har utbildning i detta).

    Om det fanns något som ökade chanserna så hade klinikerna bett oss göra det och en stor majoritet lyckas på 3 försök. Tillhör man inte dem så lyckas en hel del på försök 4,5,6 och för att inte tala om alla de som mellan behandlingar plötsligt lyckas naturligt. Ca 20%

    Allt löser sig! Snart har du en liten rackare ❤️

    Ruvningen går bra, jag är på dag 8. Knappast känt något förrän ni började prata i gruppen för någon dag sedan om ev tecken 🤣 Man är så lättpåverkad!

    Har känt av en molande värk vid några tillfällen och igår tappade jag matlusten och kunde inte äta middag. Sen lite huvudvärk på det. Och enorm trötthet.  Men jag  vill minnas att jag kände lika förra månaden förutom de med matlusten.  Allt är borta nu iaf förutom huvudet och är säker på att det är allt annat än graviditet 😅

    Jag tror vi har en bra chans denna månad iom 2 bra embryon tillbaka som vi också gjorde assisted hatching på. Men med tanke på att  jag snart fyller 40 så är jag ändå inställd på ett par gånger till. 

    Hur mår du idag? ❤️
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023