• JohannisenIVF

    Vi som startar IVF 2023

    IVF90. mina rfsu test var ytterst svaga ruvardag 9-11 för att sedan som sagt successivt försvinna och någon vecka senare kom missfallet. Jag hoppas att det inte är så för dig utan att det fäst starkt. ❣️Hjärta allas resor är så himla olika. 


    jag själv väntar på att få mens nästa vecka så jag kan få starta min 4:e omgång. 

  • JohannisenIVF

    Quincey: mina 3 första omgångar har jag kört med Gonal-F. Första plocket hade jag redan ägglossat pga de blev sena med plocket. Så inga ägg ut. Andra plocket fick de ut ca 20 ägg. Inget som befruktades. tredje plocket fick de ut ca 16 ägg och då gjorde dem ICSI, en blastis till frysen(totalfrys). Den jag fick tillbaka i september och inte gick bra med.. nu omgång 4 så är det ny behandling med Menopur och icsi igen - så hoppas att vi får bättre utfall Hjärta

  • JohannisenIVF
    Quincey skrev 2023-10-13 09:17:44 följande:
    Räknades er första omgång som ett försök eller få ni göra om det nu pga de inte kunde plocka några ägg? Är det manlig faktor ni har? Vet du varför inga blev befruktade andra gången?
    Nej omgång 1+2 räknades inte. Räknas endast om man får en blasto återförd. De visste inte varför det inte blev befruktade. läkaren sa i princip att antingen är det spermierna som ej är intresserade av äggen eller äggen som ej släpper in spermierna. Vet inte om vi har någon faktor alls som påverkar då alla undersökningar/prov som vi båda genomgått/lämnat har varit normala enl läkare. Första provet visade dock nedsatt Antal snabba små simmare men sedan har proven varit normala?
  • JohannisenIVF

    Quincey - jag antar att det är regionen som står för kostnaderna. Vi själva behöver inte betala annat än LM (tillhögkostnadsskyddet) samt besöksavgift och bensin. Så det är ju ändå ?skönt? att det ej räknats när det ej blivit bra. Så har 2 äggplock+återföring kvar. 

  • JohannisenIVF

    Mathilda88 (quincey) - på Akademiska i Uppsala. Första räknades inte sa läkaren och när läkare nr 2 ringde efter andra plocket och skulle berätta att det inte blev någon befruktning frågade jag henne om detta räknades som ett försök. Då sa hon till mig i telefonen ?nej det räknas bara när man får något tillbaka?. i mina anteckningar från 1177 förra veckan så står det planering för ivf 2(4) så jag hoppas verkligen det dom sagt stämmer😅 synd att det inte fungerar lika överallt! Vart går ni någonstans? ❣️

  • JohannisenIVF
    Noelani skrev 2023-10-20 14:38:56 följande:
    IVF 2023 Baby

    Gravida Gravid
    Noelani - 40 år, IVF3 (2 återföringar med 2 dagars embryo) via Copenhagen fertility center i Köpenhamn, Vecka 12, KUB 25/10

    Zaro - 30 år, IVF 1 via Storkkliniken i Köpenhamn, vecka 11, första barnmorskebesöket 1 november. 

    MelMyself - 33 år, IVF 2 via RMC, vecka 9, bokat barnmoska 3 November för diabetesbelastning + KUB 15/11.  

    Under behandling Solig
    JohannisenIVF. RPC Akademiska Ivf 1 + ivf 2 inga bra resultat ivf 3 = en FET, missfall. Ivf 4 - behandlingstart med injektioner 20/10 

    Paus/i väntan på behandling Hjärta
    (Skriv om dig här)
    Nu har jag äntligen fått påbörja omgång 4. känns skönt men samtidigt nervöst att behöva genomgå äggplock igen. försöker tänka positivt att nya behandlingen ska ge bättre resultat än 1 embryo. VUL på fredag och måndag inplanerat.
  • JohannisenIVF
    Mathilda88 skrev 2023-10-22 14:09:58 följande:
    Spännande {#emotions_dlg.flower} Lycka till!  Hjärta Håller tummarna för att det ska gå denna gången Hjärta. Hur ser behandlingsplanen ut nu denna gången jämfört med de tre tidigare försöken? 
    Tack!! ❤️ De tre tidigare omgångarna har jag kört med Gonal-F 150-187,5 enheter, fått ut ca 35 ägg totalt men endast 1 embryo pga lite krångel och annat. Denna gång kör jag Menopur 225 enheter istället för en ?extra skjuts? som de förklarade det. 
  • JohannisenIVF
    Quincey skrev 2023-10-22 18:27:07 följande:

    JohannisenIVF, härligt att vara igång igen! Var ni oförklarligt barnlösa? Antar att de gör ICSI då för att få fler befruktade?

    EniliaSol, kul att din FET närmar sig. Har inte gjort FET än så har inte bra koll, men varför ska du ta Ovitrelle innan? Vad tycker du förresten om CvL än så länge? De är mitt förstahandsval om vi måste börja om med nya behandlingar.


    Quincey: ja precis oförklarligt. Hela utredningen har sett bra ut för oss båda men det befruktas inte naturligt av någon anledning som de ej vet/hittar/vill hitta? ja det blir icsi igen. 
  • JohannisenIVF
    m1n4x skrev 2023-10-23 16:19:15 följande:

    Hej

    Jag hoppar in här, hoppas det är okej.

    Jag gjorde ägguttag i tisdags 17/10 och hade återföring i torsdags den 19/10 av 2 dagars embryo. 

    Sedan igår, så har jag till och från lättare värk som påminner om mensvärk samt värk nedtill på ryggen och har känt mig extremt pms-ig. Ena stunden är jag nära till gråt för att i nästa vara fly förbannad på typ ingenting. 

    Idag var jag lite stressad på jobbet och kände ganska fort värk i magen och ryggen och fick en panikkänsla av att jag pga stressen nu orsakat så att embryot inte fäster eller att jag förstört hela återföringen...

    Finns det någon här som genomgått återföring och som kan berätta om sina symtom/känningar?

    Så rädd o orolig att jag förstört allt.


    Vid min FET, kände jag spänningar i magen och molvärk hela tiden. För mig var det som en säkerhet att det hände något. Vid rörelse och promenader med hunden kändes det extra mycket. jag tror att det är helt normalt det du känner. Jag var även extra trött. Tror inte du förstört något ❣️
  • JohannisenIVF

    grattis Grimaserar! Vad underbart Hjärta

    Jag var på VUL igår på stimuleringsdag 8 (7dagar med menopur 225ie, nya behandlingen för mig). Jag hade 20 äggblåsor mellan 6-17mm och många fler små som de ej kunde räkna med. Tolv stycken över 11mm. Nytt ultraljud på måndag tycker akademiska men är så rädd att alla fina blåsor ska försvinna. Aldrig haft såhär fina resultat på dag 8. Jag räknar med äggplock på onsdag nästa vecka🌸

    någon annan som håller på med injektioner och ska göra äggplock nästa vecka?

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023