• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Är så nervös nu inför återföring imorgon att jag knappt kan tänka på annat.

    Tänk om ingen av äggen klarat sig under helgen? 😭

  • Noelani
    Quincey skrev 2023-06-18 10:15:33 följande:
    Förstår din oro, mig hjälper det att tänka att det inte finns något jag kan göra i detta läge för att påverka hur de utvecklar sig. Tror det är bra att hålla sig sysselsatt och inte tänka så mycket på det. Håller alla tummar för dig! ❤️
    Tack snälla. Försöker verkligen tänka så... Väntan på allt är ju verkligen de värsta 😅

    Ser att du också väntar på insättning. Är det också första gången ? 
    Jimmithejuice skrev 2023-06-18 12:29:24 följande:

    Gvk,

    Ja det var ganska obekvämt, kände mig liksom svullen & ömm i magen dagarna innan äggplocket 😅 och inatt har jag sovit som en kratta, så uppblåst & ömm i magen. Hur länge brukar man vara svullen efter ett äggplock?


    Jag gjorde mitt i fredags fm. Tog dock bara ut 2 så det kanske påverkar smärtan/ svullnad neråt. Jag kände mig väldigt svullen under fredagen och ont när jag rörde mig men i går var hälften borta och idag känns det minimalt :) 

    Skall du göra återföring snart ?
  • Noelani

    Tack Jimmithejuice ❤️

    Humlaaan,
    Ja tänker också de borde meddelat. Känns ju lite onödigt att annars börja ta cyklogest ikväll och hinna ta det också imorgon innan de ev ringer.. 

    Jag har inget att jämföra med vad gäller kliniker med fick inget bra intryck av RMC Malmö dit vår remiss först skickades. De var kalla och ovilliga att svara på enkla frågor. I Köpenhamn där vi går nu tycker jag det är så måna om oss. Och man får svar på allt direkt. Mailar man får man svar på max 2 h. Men vem vet hur de skulle vara om de inte togs sig för oss på några försök..  återstår väl att se 🙈

    Hade jag ringt ang embryona hade jag ju fått svar men tänker att de kommer ändå återkomma oro om 2 sek o tänka de inte klarar nästa dygn 😅

  • Noelani
    Jimmithejuice skrev 2023-06-18 21:25:41 följande:

    Vito87, åh vad tråkigt att höra att det inte gått vägen för er än. 3 försök är ju inte alls många, önskar man fick fler! Vi får se hur det går för oss, jag fick ju ut många ägg men förstår ju att det inte alls kommer vara lika många som blir befruktade. Sen ska de klara biopsi & frys också. Försöker tänka positivt & att vi bara behöver ett friskt 🙏 Håller tummarna för er i höst 🙏


    Håller tummarna för er 🙏 Ett är ju verkligen allt som behövs ❤️
  • Noelani

    Det blev ingen återföring idag.
    Den ena ägget hade inte varit moget och det andra blev befruktat men klarade sig inte.

    Känner mig helt tom.

  • Noelani
    Jimmithejuice skrev 2023-06-19 11:43:30 följande:

    Noelani, åh är så ledsen för er skull 😔❤️ vad blir nästa steg nu?


    Det blir vanlig IVF direkt om ca 2 veckor. Känns iaf bra att väntan inte blir för lång.

    Jag förstod bara inte vad dem sa på telefon men hon sa något om att vanlig IVF borde vara bättre iom mitt AMH värde på 7,7 p/mol. Och då vet jag inte om det är menat som bra eller dåligt alltså är mitt AMH för lågt? Förstår inte spermaprovet heller. Någon här inne som är bra på att förstå sånt här? 😭

    Det var nästan det här som var värsta scenariot. Att man inte ens fick en återföring och en riktig chans. över 35000 kronor för ingenting typ...

    men nu har ju jag iaf bidragit till statistiken att det ska gå vägen för fler av er andra här inne ❤️ 
  • Noelani
    Ms MR skrev 2023-06-19 11:46:04 följande:

    @Noelani ledsen att det inte gick bra för dig... Du säkert behöver nu vilostund och då samla på energi för ny cykel 💕

    Jag kan dela med mig min senaste nyhet. Jag gjorde återförening igår (1 av 4 klarade sig till blastocyst och dom tyckte att det var en bra kvalitet) så nu är bara att hålla tummarna och vänta 🙂

    Någon där uppe nämnde RMC Malmö i negativ kontext, jag själv hade inte haft dålig bemötande och faktiskt lägger min hopp i deras händer... Är fortfarande positivt och väntar på den bästa. 

    Det finns säkert många fördelar med privata kliniken, men vissa här går igenom landstinget och behöver lite pep så super att dela med sig erfarenhet och tips,... 


    Det var nog jag som sa det.. och du har rätt.. borde inte sagt så. Vi blev bara så svikna av dem men det betyder ju inte att de inte kan vara super för alla andra och det likväl är duktiga på det som de gör.

    Håller tummarna för din fina blastocyst ❤️ 
  • Noelani
    Quincey skrev 2023-06-19 13:41:08 följande:

    Noelani,
    Beklagar verkligen ❤️ Men skönt att ni kan vara igång med nytt försök snart! Vanlig IVF kanske ger fler ägg och därmed fler chanser. AMH 7,7 låter ju högt? Jag har 1,6 och det var normalt sa de.


    1,6 i vilket mått? Låter isf mer som dina 1,6 mäts i ng/ ml?

    7,7 i pmol/l är vad jag har förstått högt för någon som är 40 år och lågt för någon som är 30 år.. men de har jag googlat mig till så vågar inte förlita mig på det haha

    Ja de är skönt att det blir av snabbt.. men undrar om detta försök räknas som ett riktigt försök? Om man gått via landstinget hade det varit ett förbrukat försök då även om man inte fick någon återföring, vet du det?



  • Noelani
    SierraLeone skrev 2023-06-19 16:04:52 följande:

    Jag beklagar att det inte gick vägen! ❤️
    7,7 p/mol är 0,98 ng/ml. Det betyder att din äggreserv håller på att ta slut. Det är inte jättelågt men det är lågt. Jag har 0,84 och jag är yngre än dig och då fick jag besked om att jag hade få ägg i reserven kvar och de rekommenderade gonal f 300 dos och ICIS på grund av sambo hade få spermier och att de ville ta vara på de ägg som jag fick ut. 


    Hej igen,
    Hur räknar du då?

    När jag använder denna så blir 7,7p/mol 3.4 ng/ml vilket borde vara bra? 
    www.easycalculation.com/medical/ng-ml-to-pmol-l.php

    Är det helt fel ?
  • Noelani
    Quincey skrev 2023-06-19 14:15:54 följande:
    Åh inte fattat att det är olika mått, måste kolla upp det 😅

    Jag tror att det skulle räknas som ett förbrukat försök av landstinget, även om det inte blir återföring. Det är vad jag räknar med om vi inte får någon blastocyst. Fanns det någon speciell anledning till att ni inte skulle göra vanlig IVF från början?
    Intressant att veta. Skulle du kunna fråga din klinik vad som gäller som förbrukat försök? Jag har läst lite olika..För om så inte är fallet så skall vi isf ha rätt till en till även om vi går utomlands.

    Ja läkarna tyckte allt såg så bra ut på mina prover att de rekommenderade mild stimulering... därav mild IVF...
    Ms MR skrev 2023-06-19 14:56:24 följande:

    @Noelani jag förstår dig,...det är viktigt att inte ge upp och försök hitta bästa för dig själv 🌼
    Tack så mycket 💛

    När det gäller Amh resultat är jag också dåligt på att läsa exakt mått, hos mig det var ca 5..och det räknades som låg, bl a är anledning att dosen med Gonal F var 300 mg.
    Nästa gång fråga din läkare att förklara till dig lite för er resultat på alla tester. 
    Enligt den som jag läste och känner till finns några kriterier som avgör vilken typ av terapi en kvinna får - bla AMH, åldern, om det var tidigare missfall osv. Så det är bra att vi delar med varandra men bästa er att i slutet fråga allt. Jag brukar ta med mig lite anteckningar (första gång läkaren sa till mig att han aldrig haft någon med en lista frågår ????), självklart finns olika läkare men jag lärt mig igenom andra saker (min hälsa) att om jag inte ställer upp för mig själv och insisterar på några saker ingen ska.
    Nästa försök kommer rätt snabbt för dig, stör lycka till 🤞


    5 vad? pmol/ L eller ng/ML?

    Nästa dos de satt för mig är 225 istället för 150...

    Ja jag ska vara duktigare framöver och ställa konkreta frågor och inte bara förvänta  mig svar. Jag tror att iom att vi väntat 10 år på att komma hit så blev jag så jäkla säker på något sätt att det skulle fungera på första försöket. Galet jag vet, men så blev det hahah
    Gvk skrev 2023-06-19 17:30:39 följande:

    Noelani:
    Jag blev så ledsen av att höra att det inte gick vägen för er denna gången.
    Förstår man blir hur nere som helst men ge inte upp! <3

    Håller med om det SierraLeone skriver! Minst 300iu Gonal F inte mindre med det resultat du fått, samt ICIS.
    Fick du veta något om graderingen på embryona? Mer ingående angående kvalitet osv? STYRKEKRAM från mig! Du har varit i mina tankar idag även om vi inte känner varandra.

    Mrslek: Stort grattis! Hoppas kunna göra som du och få ett plus på stickan om några veckor :)

    Myran1234: Stort grattis till även dig!

    Quinsey: Hur vad det hade du gjort någon återföring? Hur många fick ni till frys eller ruvar ni än? Jag har som du fått tillbaka embryo på dag 3, (fast återfört 2st), men man vet ju att de säger att chanserna är få att det ska bli något på ett återfört 3dagars embryo är liten. Återför man en blastocyst är chanserna så mycket större.

    Humlaan: Hur går det för dig? När du odlade förra gången satte de tillbaka på dag 3 eller 5?

    Idag är det dag 5 för mina "frön" i magen hoppas det tar sig. Önskar så att de återfört på dag 5 istället. Men pga min ålder ville de inte vänta utan få dem i rätt miljö omgående.

    Är det någon här som fått återföring på dag 3 och blivit gravid? (Förutom du då Quinsey;) )

    Så pirrigt detta! Är inställd på att det inte kommer bli något men så blir jag inte besviken framöver sen.
    Hur mår ni andra efter stimulering och så? Jag har inte haft en riktig natts sömn på 15 dagar nu sedan jag började stimuleringen. Jag har så ont i brösten, öm i magen, ser ut som en ballong och framför allt så måste jag upp och kissa minst 1ggr/timme varje natt. ANNOYING!

    För er som är intresserade av embryos utveckling, gradering m.m, så är det här en superbra film från en embryolog.
    Absolut sevärd så kan man ju själv också få lite bättre koll.



    Det blev ju bara ett embyro. Ingen klassiering ännu. Ska fråga nästa gång. De sa att det var bra bara men ju bara ett. Nästa dosering blir 225 Gonal F och fyrmadel som tillägg.. Ingen aning vad det är..  Jag är dock osäker om 7,7 pmol /L verkligen är så lågt som SierraLeone skriver...stämmer inte med beräkningar jag fått upp.. Har du någon koll där?

    Hur gick det för dig i övrigt? Ser allt bra ut?

    Stort grattis till er som plussat, så glad för er skull! <3 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023